Jump to content
PharaohMaster

Fiat Nuova Bravo - update Blue&Me > greška ''no english''

Recommended Posts

U pitanju je Blue&me na Nuovo Bravo.

Danas sam hteo da prebacim "voice language" sa italijanskog na engleski.

Na tabli mi prikazuje sve na engleskom, ali me nerviralo kada mi glasovne informacije govori na italijanskom.

Prema fiat-ovom upustvu skinuo sam language pack i sve uradio po upustvu.

Po zavrsetku instalacije mi je samo ispisao poruku "No english" na tabli i sada mi media player vise ne radi. :thumbdown:

Kada pritisnem windows taster ili taster za zvanje na volanu izbaci mi pomenutu poruku "No english".

 

Da li je jos neko pokusavao da update-uje Blue&me kao sam softver ili upravo ove jezike???

 

P.S. Namerno nisam u pocetku hteo da stavim noviju verziju Blue&me bas da mi se nesto ne zezne, a na kraju sa ovim

pokusajem da stavim drugi jezik uspeo upravo to. :wallbash:

Takodje da napomenem da sam pokusao ponovo da mu vratim italijanski (posto je on bio), medjutim onda mi tokom instalacije izbaci poruku "No italian".

Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to je i meni bio problem, pa mi je neko postavio linkove sa resenjem, imas ih u mojoj temi. Ja nisam ni stigao da to pokusam, jer sam u medjuvremenu prodao auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probao sam da skinem i negativnu klemu sa akumulatora i da ga ostavim tako par minuta (jer sam video da su neki i to predlagali) medjutim i dalje dobijam "no english" poruku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sećam se samo da je na jednom od onih linkova pisalo da je to baš posledica ostajanja auta bez struje/praznog akumulatora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je posledica to sto sam pokusao da promenim voice jezik.

Jednom prilikom mi je auto ostao bez struje (bio je raskacen akumulator) i tada se nije nista pokvarilo sto se tice Blue&Me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna kako saznati koja je verzija Blue&Me software-a u kolima?

Takodje bih voleo kada bih mogao da  saznam koja je verzija isporucena kada mi je auto izasao iz fabrike, a to je bilo 11 meseca 2008.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Originalni naziv: Blue&Me 603.97.134 Bravo EN 1ed 05 2009

 

Ovo iz naslova što sam sada obojio crvenim mora da ima neki smisao u smislu oznake... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negde se pojavio i  USB kao problem prilikom update.

Promenio USB sa kog je instalirao i dobio sve jezike.

Probaj ne kosta . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem resen :laughing:  :laughing:  :laughing:  :unworthy: 

Video sam da ljudi preporucuju da se instalira sa sto manjeg flasha (po kapacitetu).

Mislio sam da to nema nikakve veze posto sam svakako muziku pustao sa flasha od 16GB, tako da sam juce u toku dana pokusavao da instaliram sa flasha od 8GB (manji nisam imao kod sebe).

 

U nastavku dajem upustvo kako sam ja resio problem, ali preporucujem da samo na sopstvenu odgovornost pokusate ako vam je bas potrebno.

Tacnije cak savetujem da ako Blue&Me radi ispravno, ostavite ga tako kako je. Jer bolje i da radi, nego da se skroz zaglupi i prestane da radi.

 

 

 

Danas sam nabavio flash od 2GB. Uradio sam format na FAT32 (ne quick, nego onaj duzi). Prebacio sam na root flasha 3 fajla:

1. 0809.CAB

2. SSFT0809.V2.ARMV4I.CAB

3. INSTALL.INF

To su fajlovi iz arhive za engleski jezik koje sam skinuo sa zvanicnog Blue&Me sajta (http://www.blueandme.net/resources/download/APPLICATIVI/Cambio_Lingua/Page/Html_Lingue/index_eng.html).

Stim sto namerno nisam hteo da prekopiram fajl : ssft0809_FIAT_LH.V1.ARMV4I.cab

 

Mozda je moguce da je bilo samo potrebno imati USB flash sa sto manjim kapacitetom ali ja sam dodatno izmenio INSTALL.INF fajl.

 

Original verzija :

[Lauberhorn 6.0]Open1 = ssft0809_FIAT_LH.V1.ARMV4I.cab  [Windows Mobile for Automotive 5.3]Open1 = 0809.CAB 

Moja verzija (posto nisam znao koja je tacno verzija na automobilu nabrojao sam one 5.X verzije za koje sam verovao da moraju biti na mom automobilu).

Moguce je da su neki redovi i suvisni, ali sada kada sam iz prvog pokusaja namestio, nemam mogucnost da to proverim (a i ne zelim :harhar: ).

Bitna napomena !!!!! : Moguce je da za novije automobile koji imaju noviju verziju Blue&Me potreban upravo ovaj drugi fajl za Lauberhorn (ali nisam dovoljno informisan pa i ne smem nista da savetujem).

Moj auto je kao sto sam vec naveo 2008 godiste.

[Windows Mobile for Automotive 5.2]Item1 = lang switchOpen1 = 0809.CAB[Windows Mobile for Automotive 5.3]Item1 = lang switchOpen1 = 0809.CAB[Windows Mobile for Automotive 5.4]Item1 = lang switchOpen1 = 0809.CAB[Windows Mobile for Automotive 5.5]Item1 = lang switchOpen1 = 0809.CAB[Windows Mobile for Automotive 5.6]Item1 = lang switchOpen1 = 0809.CAB

Ako imate neka dodatno pitanja, slobodno pitajte. Trudicu se da budem od koristi.

Pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cao :)

 

Vidim da se susrijecem sa istim problem kao i ti ranije....

 

Ja sam odradio update na 5.6 i onda odlucio da promjenim jezik sa holandskog ja mislim... I naravno "English language unavailable". Sve varijante sam ispokusavao jer ni meni taj install file nije bio najjasniji. Pokusao sam i sa tvojim predlogom. Jedino sto mi je za sad preostalo je da pokusam sa drugom fleskom (imam samo Kingston od 4GB) i da probam dugacki FAT32 format...

 

Javljam se sta sam uradio, a ti ako mozes prati ovo :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo moras proveriti koju generaciju Blue&Me posedujes. Preporucujem proceduru sa njihovog zvanicnog sajta.

 

blue.jpg

 

Moje upustvo koje sam napisao u gornjem postu je za prvu generaciju Blue&Me. Takodje mislim da moras naci manji USB flash po kapacitetu.

Edited by PharaohMaster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslusao sam predlog po pitanju kapaciteta USB. Kupio flesku od 2GB i sve odradjeno bez ikakvih problema, te se zacula zena na engleskom jeziku :) 

 

Hvala!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1  :thumbsup:

 

Ne samo da je uspela instalacija jezika, nego su proradili i Media Player i Bluetooth za telefoniranje  :unworthy:

 

Bravo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad ja imam taj problem, probao sve i svasta, i po pharaonovom uputstvu, i po drugim uputstvima koje su kacili ljudi na fiat forumu, nece pa nece, instalacija B&M  v5.6 prodje uredno i veoma brzo, i ispravno, ali kad pokusam da instaliram jezik pise completed a malo zatim  ispise NO ENGLISH kako god da probam, probao i FAT i FAT32, i 500 mb usb stik kingstonov, i reset i vadjenje negativne kleme na dva sata, i vise puta uzastopno pokusaj instaliranja. A kad probam da ga vratim na B&M v5.5 izbaci usb error 10 sto predpostavljam da je normalno jer nije potreban update. Ali jezik nece nikako. Media pleyer radi ali  ostalo ne. pomagajte ako znate sta propustam?

 

i jos jedno pitanje

 naime oduvek mi nisu radili tasteri na plejeru za prebacivanje iz foldera , oni sto imaju strelicu gore /dole od centralnog ,  tasteri prethodna/sledeca numera radi ok ali kad slusam muziku sa usb-a ne mogu da predjem iz foldera u folder vec moram da vrtim pesme redom sto me vrlo nervira, nisam probao da li rade sa CD-om ili je samo usb u problemu ?

Probao sam i da preimenujem foldere na usb-u tipa CD001, CD002 itd, i dalje ne rade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad ja imam taj problem, probao sve i svasta, i po pharaonovom uputstvu, i po drugim uputstvima koje su kacili ljudi na fiat forumu, nece pa nece, instalacija B&M  v5.6 prodje uredno i veoma brzo, i ispravno, ali kad pokusam da instaliram jezik pise completed a malo zatim  ispise NO ENGLISH kako god da probam, probao i FAT i FAT32, i 500 mb usb stik kingstonov, i reset i vadjenje negativne kleme na dva sata, i vise puta uzastopno pokusaj instaliranja. A kad probam da ga vratim na B&M v5.5 izbaci usb error 10 sto predpostavljam da je normalno jer nije potreban update. Ali jezik nece nikako. Media pleyer radi ali  ostalo ne. pomagajte ako znate sta propustam?

 

i jos jedno pitanje

 naime oduvek mi nisu radili tasteri na plejeru za prebacivanje iz foldera , oni sto imaju strelicu gore /dole od centralnog ,  tasteri prethodna/sledeca numera radi ok ali kad slusam muziku sa usb-a ne mogu da predjem iz foldera u folder vec moram da vrtim pesme redom sto me vrlo nervira, nisam probao da li rade sa CD-om ili je samo usb u problemu ?

Probao sam i da preimenujem foldere na usb-u tipa CD001, CD002 itd, i dalje ne rade.

 

 

 

Da li si resio problem?

Edited by Panther

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li se moze nekako zameniti italijanske govorne poruke  na engleski jezik ? Jel neko uspeo to da odradi, na engleskom jeziku je tekst ali glas je na italijanskom.

 Na usb imam takodje problem da mi pusta pesmu za pesmom, stalno ponavlja jednu dok ne prebacis na sledecu. Pretrazio sam sve moguce opcije i nisam uspeo da to promenim. Jel mozda treba drugacije da se sortiraju pesme , bez foldera isl. Da napomenem ocitava mi nazive svih foldera i pesama .

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad već ne koristiš pretragu foruma, čitaj sada nakon spajanja tema sve ranije napisane odgovore u temi na kojoj smo. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resio problem jezika  :) . Ostaje problem sa pustanjem pesama , stalno mi ponavlja jednu pesmu dok ne prebacim na sledecu. Nije ukljucen repeat.

Hvala nesho i izvinjavam se jos jednom ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×