Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Moto GP: Kevin Schwantz o Marquezu, Lorenzu, Rossiju...

Recommended Posts

103067-ks.jpg
 
Bivši šampion sveta u ''kraljevskoj'' klasi od 500 ccm iz 1993. godine, Amerikanac Kevin Schwantz, ovih dana je izneo svoje viđenje trenutne situacije u MotoGP i ''ocenio'' glavne aktere sezone 2013. Prema njegovim rečima, uprkos velikoj prednosti koju trenutno ima Marc Marquez, Jorge Lorenzo još uvek ima realnu šansu da ga sustigne, i da je prema njegovom mišljenju, jedini koji je trenutno sposoban to i da učini. Naravno, mnogo toga leži i na samom Marquezu, koji mora ostati dovoljno smiren do samog kraja kako ne bi rizikovao neku težu povredu koja ga može skupo koštati. Prema sopstvenom priznanju, Schwantz kaže da na početku sezone zaista nije verovao da će Marquez imati dovoljno trkačke ''magije'' da izgura celu sezonu u tako visokom ritmu, bez obzira na odličan tempo koji je pokazao na prepremnim testovima.
 
Takođe, Kevin navodi i da Marc nije napravio bespotrebnu grešku u završnim krugovima trke u Mugellu, sada bi njegova prednost u šampionatu bila gotovo nedostižnih 50 bodova, što je nezamislivo kada shvatite da se radi o jednom početniku, kojem su glavni konkurenti Lorenzo, Rossi i Pedrosa. Ono što je Amerikanca najviše impresioniralo jeste činjenica da Marquez većinu vremena vozi na apsolutnom limitu: „Čak i kada doživi pad u subotu, pa čak i u nedelju na warm-upu, nastavlja dalje, samo par sati kasnije, u trci juriša na pobedu. Mlad je, ima 20 godina i ništa ga ne plaši trenutno!“
Upitan da prokomentariše Valentina Rossija, Kevin Schwantz je potvrdio svoje mišljenje da je „Doktor“ sposoban da se ravnopravno bori sa vodećima, ali da trenutno još uvek nešto nedostaje u Rossijevoj ''magiji''. Kao da nema dovoljno poverenja u motocikl ili da jednostavno nije još uvek spreman da rizikuje onoliko koliko to čine Marquez, Lorenzo ili Pedrosa. Ali, kada je u pitanju čista brzina, jasno je da Rossi na tom polju nije ništa izgubio, što je, u krajnjem slučaju, pokazala i trka u Assenu.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...