Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
boza1234

Lancia Y 1.2 8v - lambda sonda

Recommended Posts

Imam neki problem pa me zanima da li je moguce da je sonda u pitanju.
Auto mi je pre par nedelja poceo da se gusi kad mu dam jaci gas naglo, kao da ima fals vazduh, i to je tako bilo odredjeno vreme posle cega je poceo da menja zvuk kad mu dam gas preko 3000 obrtaja a da ne ubrzava, ubrzo posle toga ne reaguje na gas skoro uopste moram uzbrdo prvom da idem i jedva izadje. Onda odem kod majstora cim je to pocelo da mi se desava i on prikaci na komp i kaze mi da je crkla lambda sonda i da ce da mi otkaci i da ce auto da ide bolje ali da vise trosi i stvarno ide nesto bolje kad mu drzim konstantan gas, ali kad mu dodam gas krene da se cuje kao da je dosao do blokade i nece da ubrzava. I kablove sam menjao da vidim da nisu i svecice i nista a na leru da ne pricam kako radi. Sad da li je moguce da su svi ti simptomi zbog ne prikacenog senzora glupog?I pritom mi ne trosi malo vise nego 20l. . .

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na osnovu podataka sa tog senzora komp odlučuje kako motor treba da radi. Kada tog podatka nema (kao sada kada je isključena), komp. radi sa default podešavanjem, parametrom. Ali, baš zato što je to neka srednja vrednost ne može dobro da reaguje na promene režima vožnje, na jači gas, podiže potrošnju jer naliva isto goriva i kada to treba i kada ne treba...

 

Srodna tema:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=47492

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ona na osnovu sastava izduvnih gasova odredjuje koliko goriva treba i to. . . Ali mi je cudno da zbog nje auto tako katastrofalno radi, skoro kao da je preskocio jedan zub. Uglavnom, koliko sam ja cuo, kad ljudima ode sonda poveca se potrosnja a ne toliko da maltene ne moze da se vozi. Zato sam pitao, ok hvala :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

po opisu bih rekao ili ti riknula bobina ili nesto oko dizni ali pre ono prvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad skinem svaki kabal sa bobina one bacaju varnice, tako da pretpostavljam da nije to. One valjda ili rade ili ne rade? Dizne su mi dobre jedna mi je bila crkla pa sam je zamenio i ostale proverio. Veliki servis sam radio pre 10000km ne znam vise za sta da se uhvatim sem te sonde, ali mi je suludo da ona moze takve simptome da nacini. . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sonda moze da pravi problem,a moze i da ide bez nje kao da nista nije bilo,da prijavi gresku i poveca potrosnju....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...