Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Zhorz

F1: VN Singapura 2013.

Recommended Posts

Fetel želi trijumf u Singapuru
 
Sebastijan%20Fetel.jpg
 
Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel rekao je da je njegov odnos prema trci za Veliku nagradu Singapura mešavina ljubavi i mržnje, ali da će ovog vikenda želeti da zabeleži treću uzastopnu pobedu na Marina Beju.
''Lako je voleti stazu koja mi je pomogla da osvojim prethodne dve titule, ali je teško voziti dva sata na tropskim vrućinama. Volim izazove, ali ovo zahteva vredan rad'', rekao je Fetel. Ovo je šesta trka po redu za Veliku nagradu Singapura i to je jedina noćna staza u kalendaru Formule 1, što uvek donosi mnoštvo publike. ''Formula 1 nije dugo ovde, ali se već oseća kao da je klasična trka'', rekao je Fetel.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel ne popušta, osvojio i Singapur
 
f1%20singapur.jpg
 
Vozač Red Bula i aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel potpuno dominantno je došao do trijumfa na trci za Veliku nagradu Singapura čime se još više približio odbrani trona pošto je povećao prednost u odnosu na direktne konkuretne. Drugo mesto pripalo je Fernandu Alonsu u Ferariju, koji je startovao sa sedme pozicije, dok je treće mesto osvoji fantastični Kimi Raikonen koji je uprkos povredi leđa vozio ovu trku koju je počeo sa 13. pozicije. Bodove u ovoj trci osvojili su još Niko Rozberg i Luis Hamilton, vozači Mercedesa, zatim drugi vozač Ferarija Felipe Masa, dva Meklarena Dženson Baton i Serhio Perez, Niko Hulkenberg u Zauberu i Adrijan Sutil u Fors Indiji.
U generalnom plasmanu šest trka pre kraja šampionata Sebastijan Fetel ima 222 boda odnosno čak 53 više od Fernanda Alonsa koji je skupio 169 poena. Slede Luis Hamilton sa 141, Kimi Raikonen sa 134, Mark Veber sa 130, Niko Rozberg sa 104 boda i Felipe Masa sa 87. Red Bul je neprikosnoven u konkurenciji konstruktora sa 377 bodova, a iza njih su se poređali Ferari sa 274, Mercedes sa 267, Lotus sa 206, Meklaren sa 76…
Naredna trka će biti vožena 6. oktoba u Seulu za Veliku nagradu Južne Koreje.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel se igrao sam sa sobom. Tolika dominacija , sa tolikom lakoćom ređa superbrze krugove sa starim gumama. Mnogo bre superioran.

Kažem lepo mu daju titulu a ostale pusti da se trka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da ti kazem da diresta nije zamajavao alonsa pitanje gde bi izasao vetel,  taktika im je bila dobra ali realizacija ...jbga

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel: nisam ja kriv što su trke dosadne
 
fetel%2045.jpg
 
Sebastijan Fetel ponovo je pobedio, sedmi put u sezoni u Formuli 1, što se pojedinim navijačima nije svidelo. Prilikom intervjua na podijumu posle trke za Veliku nagradu Singapura Nemac iz Red Bula je bio izviždan. ''Nije lepo kada vam se tako nešto desi, ali je upadljivo da je na tribinama najviše navijača u crvenom'' - rekao je Fetel aludirajući da su mu zviždali navijači Ferarija.
''Ferari ima mnogo navijača i dugu tradiciju u Formuli 1 i uspešniji su od drugih timova. Sada se situacija menja i više je plave boje (Red Bull). Trke doživljavaju sa mnogo emocija i kada neko drugi pobedi to im se ne sviđa. Danas nije bilo uzbudljivo na stazi, ali me to mnogo ne uzbuđuje. Dok mi god zvižde, znam da sam dobar. Uostalom, nisam ja kriv što su trke dosadne'' - kazao je Fetel koji je dominirao tokom trke na stazi u Singapuru.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 jeste sjajan vozac vetel,al nije bolji od alonsa,kimija,hamiltona,vec ima superiorniji auto od svih njih,zato je juce i pravio veliku razliku na stazi,bez problema je usao i izasao iz boksa,i pri tom zadrzao 1 mesto.svaka cast redbulu,trenutno najbolji tim u sampionatu

al moram da pohvalim klupske kolege od sledece sezone,alonso je startova sa 7me ,a zavrsio na 2og mestu,a kimi je sa 13te zavrsio na 3em mestu,fantasticno

pomalo dosadna trka na pocetku,do je na kraju bilo zanimljivo,kad su pocele da otkazuju gume

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da sam već jednom rekao, kada bi svi imali identične bolide, Kimi i Alonso bi se borili za prvo mesto, a ostali za treće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lično ga ne volim, ali ipak odrađuje odličan posao. Uporediš sa Weber-om koji ima recimo isti auto i razlika je ogromna. Druga stvar sa lakoćom prelazi preko suparnika, sustigne ga i već u sledećem trenutku je ispred (osim Kimija). Treba samo objasniti fenomen, posle izlaska SC pola njih je zamenilo gume, Fetel nije i posle njegovog odlaska ređa extra brze krugove sa nemačkom preciznošću. Za kratko vreme stvori ogromnu razliku, toliko veliku da može komotno da ode do klonje dok mu rade mali servis na Red Bull-u. Prosto neverovatno ili ima neku dobru vezu u Pirelli-ju.

Alonso je izgubio onu oštrinu koju je nekad imao. Brz je, opasan na startu ali fali mu oštrina. Setite se kako nije imao rešenje protiv Petrova pre par godina.

Postalo dosadno, verovatno ću se prebaciti na DTM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...sećam se Petrova. Izgubio je titulu te godine upravo zbog njega. Slažem se da nije kao što je nekad bio, ali Alonso više nema bolid kakav je imao tad. U Red Bullovom bolidu bi itekako bio oštar kao nekad.
Vettel je dobar vozač, ali je vozilo ipak 70% njegovog uspeha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svi su oni podjenako brzi, neko oštriji neko manje promišljen ali generalno uvek su bolji od klupskog kolege.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ferrari pokazao smisao za humor i poslao Webberu račun

 

veber%202013.jpg

 

U Ferrariju su pokazali da, uprkos lošoj sezoni, nisu izgubili smisao za humor. Na meti šale našao im se vozač Red Bulla Mark Webber. Nemački Bild tako piše da je Ferrari na službenom memorandumu poslao Australijancu račun za taksi-vožnju koju mu je nakon završetka Velike nagrade Singapura obezbedio Fernando Alonso.

Podsećanja radi, Mark Webber je zbog kvara na bolidu bio prisiljen da odustane u poslednjem krugu nedeljne trke. Nakon što je prošao ciljem, Alonso je primetio prijatelja uz stazu i odlučio da ga poveze do garaže. Webber je ponudu prihvatio, seo na bolid i odvezao se, ali su oba vozača na taj način prekršila pravilnik takmičenja. Lošije je prošao Australijanac budući da mu je to treća opomena ove sezone, pa će u sledeću trku morati da krene sa deset mjesta lošije pozicije od one koju izbori u kvalifikacijama.

Webber tokom cele nedelje izražava negodovanje zbog takve odluke, a to su iskoristili u Ferrariju da se našale s njim. Tako su mu poslali račun za vožnju od 25.000 dolara, a na to su dodali i 2.500 dolara napojnice! Čeka se Webberova reakcija.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On i onako prespava start tako da mu i nije neka kazna. Tj sam sebe svaki put kažnjava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar vic.  :turned: Drago mi je što nema zle krvi među njima.

Osim sa Fetelom, mislim, njega ipak niko ne voli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...