Jump to content
Goran
Semi

Idemo dalje - Alfa Romeo 156 V6

Recommended Posts

Nesto sam nacuo da ce posle nove godine smanjiti cene registracije za dizele do 2500 i benzince do 3000 ... jel istina to ?

ako jeste ti i zet ste se obezbedili, a ovim 2.4 JTD ce cena da skoci strasno 

Prica se da dosta dugo oko toga, ali nema jos nista zvanicno koliko ja znam.

Ako je to sigurno sad je pravi trenutak da se uzme nesto malo jace za realno male novce.

Videcemo, meni je registracija u aprilu, pa ako bude nesto bude, ako ne prezivecu ovu. Neka je spuste bar do kraja 204. i ja cu biti zadovoljan :)

Viper,

Hvala na savetu, malo cu se jos raspitati, pa mozda i probam  :thumbup:

Makina se vozi, od kupovine (7 .juna), predjeno 10200km, tako da je pre dva-tri dana uradjen mali servis.

Isto ulje sipano Motul 10w40 6100+.

Nisam zeleo da idem na gusce jer je od zamene do zamene ukupno doliveno 200-300ml, sto je sasvim okej, bar tako mislim.

Jedan mali info o potrosnji samo:

Pre par dana islo se za Kraljevo, auto napunjen do vrha na NIS-ovoj pumpi. Relacija Sd-Kg(auto-put)-Kv i nazad.

Do Kraljeva i po Kraljevu predjeno 155km. 

Na auto-putu vozen 130-140km/h, magistralom 80-100km/h, kako gde.

Tamo na MOL-ovoj pumpi sipan do vrha i stalo je 20,72 litara.

Kad se preracuna - 13,37l na 100km.

U povratku, nocu, Alfica vozena brze - konstatno oko 150-160km/h, sa cescim izletima i do 180-190km/h na auto-putu.
Otisao na pumpu da je natankam do vrha, kilometraza 150,1km.
I prijatno se iznenadim, stalo samo 18,07 litara (1642din. - litar 90,9din).
Kad se preracuna - 12,05l na 100km. Neverovatno!

Kaze kolega sa Alfinog foruma da je pritisak punjenja na MOl-u malo veci, a i da je kvalitetnije gorivo.
Ocigledno da joj bas prija otovren put :)

Prelepa alfa i meni je bila u opticaju ali je na zalost nisam kupio, nek te lepo sluzi.

Sto se tice merenja potrosnje metodom do cepa na plin, neces dobiti prave podatke upravo zbog razlicitog pritiska na pumpama. Prave podatke dobijas jedino metodom da u praznu bocu sipas odredjeni broj litara i onda vozis dok ne nestane pa izracunas.... Ali svakako da ovaj auto kad se normalno vozi i kad ima tng nije veliki potrosac, u novcu kao neki osrednji dizel :thumbup:

Ih, dugo nisam pisao u temi :)
Alfica ide, vozi se, nema nekih problema.
Registrovana krajem aprila, sad cu i prenos da odradim i tako.

Zamenjeno skoro zadnje plocice, ulje u kocionom sistemu i sajle rucne. Verovatno cu i prednje da menjam, nisu lose, ali cisto kad zamneih sve da menjam i to. :)
Zeza me povremeno motor brisaca, ponekad nece da se iskljuci pa radi par minuta u prazno, ali to cu resiti zamenom (skidanjem i ciscenjem kontakata nista nisam postigao)

Stavljene su sajtne i uradjen GTA look farova, beli zmigavci i stikeri QV. Ostaju vece felne i opruge, a to kad bude malo vise kesa :)
Par slika:

cxcb55100.jpg  cxcb55101.jpg  cxcb55102.jpg

Jeste, ispred njihovog Doma kulture, bioskopa, ako se ne varam :-)
Znam, fale mu felnice, ali bice i njih :-)

Evo bas sad ostavio auto kod drugara da mi zamaze ovo na prednjem braniku, da ne bode oci vise :D

Stigle felne :)

Inace, auto mi je bio sumnjiv, to jest, njegova visina u odnosu na druge 156-ice na 16-icama.
Ispostavilo se na kraju da je auto verovatno izasao iz fabrike kao SportPack 1 (SP1) i da je fabricki na nizim,  koliko sam video ajbahovim crnim oprugama.
Pored opruga i ostalo se uklapa u SP!.

Bravo majstore pun pogodak najlepse felne za nju... Jedino sto bih ja skinuo te oznake pozadi,da se uvek zapitaju sta je to proletelo pored njih...

Prelepa Semi.:wub:

Hvala vam ljudi, trudimo se da napravimo nesto od nje :-)

Ovih dana cu ofarbati kociona kljesta i taman cu ocistiti i odmastiti felne se unutrasnje strane.

U sustini, nekih estetskih prohteva vise i nemam. Voleo bih da nadjem i da probam neki maaaali spojler, tzv. lip na gepeku i to je to. Ali, bukvalno 10-ak mm visine.

Mogle bi da se zamene sve kozne obloge i navlake u kabini, to je u planu, pa polako :-)

Za oznake cemo videti, mozda ih i skinem, vec sam razmisljao o tome. :-)

odlicna 156 i jos bolji motor. daj neki klip kako se cuje pod opterecenjem.:-)

Uglavnom su 17, ali ima ih i u 16-ici.

Model je Multispoke GT.

Felna je odlicna, ali mi se nije uklapala u budzet.

Ova mi je podnosljiva varijanta, a pri tom telefonke obozavam :-)

Lepo su joj legle telefonke,samo da su 17-ce. :D I ja sam isto nameravao da nadjem takav diskretan spojlercic kao sto ima Nena na njegovoj V6. :) Meni opruge da dodju SP i pragovi i ne cackam nista,za sada. U nedelju prvo nisam ni provalio da su druge felne,bas sam se iznenadio kako joj cuce.

Alfine felne su jako specificne,retko kad dobro stoje na nekom drugom modelu iz grupacije