Jump to content
FAS Goran
Muske

Grande Punto - magle stakla / šoferka

Recommended Posts

Sredjeno sa zamenom membrana.

Zamenjen je i antifriz kompletno pa se nadam da se problem nece pojaviti.

Za sada se ne oseca miris i nema gubitka tecnosti. Veceras je nenormalno zamaglio i bez paljenja.ali mislim da je to OK.


To mu se cini da gubi po malo, nego gleda posudu kada je hladan autp i kada je vruc.... Ja sam istu stvar istripovao. Ako ne dospes pola litrea na 2oo km klapna je :)

Moze li objasnjenje kako da proverim klapnu i odvod vode izmedju soferke i haube.

Edited by Brzidan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo ljudi, danas sam primetio da imam mali problemcic, krenem kuci u autu malo toplije reko da upalim klimu, stavim na 1 ventilaciju i stiskam zvezdicu ma nista, ja reko neki zez, nema freona i sl. Okrenem na drugu i trecu brzinu nista, nista ne reaguje, ne radi ventilator, taster kompresora niti recirkulacija. Parkiram kupim neke stvarcice jedno pola sata, krenem ponovo nece, posle par min voznje upalim ventilaciju, duva, pustim klimu i ona radi. Da li je ovo neka greska na kompu, pomislio sam da je neki osigurac, ali bi ukljucio kompresor, ili neki relej?

Da li je neko imao iskustva i sta predlazete? GP 1.2 8V

Nisam u onim uputstvima ni na forumu nista korisno nasao. Da znam koji je relej ili osigurac za ovaj deo lakse bi bilo.

Takodje mi gasi u 4 brzini ventilacije, kompresor klime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovako, definitivno ventilator ne radi kada se zagreje, bilo zbog stajanja na suncu ili posle rada grejanja. Na Tipu sam imao neki osigurac na rezistoru koji je iskljucivao kada se pregreje e sad da li ima slicno kod GP, da li je bimetal na ventilatoru ili ima rezistor kao kod vecine, da li neko ima info o ovome?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da malo osvežim temu... :(

Nenormalno mi se magle stakla u kolima zimi i kada je jako vlažno (vreme kao ovih dana).  Sam u kolima, ventilator uključen na prvu brzinu, ventilacija okrenuta da duva na gore, grejanje na max. Kompletan auto zamagli, šoferka magli samo pri vrhu, zadnja bočna stakla kompletno zamagle, prednja bočna nisu zamagljena samo napred kod retrovizora gde duva ventilacija. Ako je još neko u kolima, ventilator na treću brzinu i manje više je sve isto ovako zamagljeno. Kada uključim klimu, prestane da magli, samo da napomenem da je manuelna klima u pitanju. 

Prekontrolisan antifriz, ne curi, filter kabine zamenjen pre par dana. Tepih je suv i prilikom magljenja ne oseća se antifriz. 

Moje pitanje je kako da prekontrolišem klapne, odnosno gde se one nalaza, šta još može da bude problem?

Edited by Jesha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj prvo na sluh da cujes kako se pomeraju klapne. Moze biti da ti je zastekalo nesto oko klapne sto zatvara uvlacenje vazduha  spolja, pa od prilike uvek vozis kao na unutrasnjoj recirkulaciji. Kod mene na primer (digitalna klima) kad je ukljucena unutrasnja cirkulacija vazduha onda greje mnogo bolje i duva mnogo bolje. Kad ugasim pomenutu opciju automatski se smanji intenzitet duvanja, ali se smanji i maglenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ti magle stakla probaj sa silikonskim granulama koje sluze kao posip mackama da piskiriske. Imas u pet sopovima,300-400 kinti kosta. Ja posto ne pusim napunio sam prednju i zadnju pikslu u kolima tim granulama i nema da magli jer one upijaju vlaznost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze da bude najjednostavniji problem, da su stakla prljava iznutra. Prvo dobro prebrisi stakla. Tecnost za pranje stakala i dobra mikrofiber krpa, iznutra ih operi.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam vec na ovom PDF,da prijavim jos jedan problem.

Veoma mi se magle/vlaze stakla iznutra. Ovo je cetvrta godina u koju ulazim kao vlasnik auta i nikada nisam imao ovoliko izrazen problem..znalo se desiti da mi se magle stakla iznutra kad pada kisa npr.(kao i skoro svima uostalom)..takodje ponekad spolja sto je isto uobicajeno,ali sada je to iznutra.. Stakla iznutra (kao i citav enterijer) redovno odrzavam,cistim..nemam tragove vlage na patosu,nema nekih cudnih i/ili neprijatnih mirisa..doduse,auto drzim u dvoristu na travnatoj povrsini,ali meni se auto zamagli iznutra i kad ga parkiram negde u gradu na betonskoj..bez razlike. Ovo mi se ne dogadja tokom voznje,vec dok auto stoji. Najvise se manifestuje na soferci,ali ni bocna stakla,kao ni zadnje nisu postedjena,iako u manjoj meri.

Da li mozda zastitne gume ne dihtuju kako treba,da li mi odnekud vlaga ulazi u kabinu? Da li je vezano za klima-uredjaj? Klima i grejanje mi dobro rade, nisam primetio neki problem tu,a kao sto rekoh tokom voznje kad se kabina lepo ugreje ovaj problem ne primecujem..samo kad auto duze stoji i kad udjem u njega..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...