Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
godja80

Fiat Punto mk.1 1.1 - check engine / gasi se na benzinu

Recommended Posts

Pozdrav,

u pitanju je punto 1 1998 godiste, 1100 cc benzin i plin. 

Kad ga upalim na benzin MIL lampica svetli non stop. Ako ga ostavim da radi na leru, posle dva tri minuta se ugasi sam od sebe. Obrtaji ne variraju. Zanimljivo je da se ovo desava samo na benzin, dok na plinu i pali i radi sasvim normalno. Vozen je par puta na exeminer pre godinu dana, medjutim u servisu mi rekose da ima problem sa povezivanjem tako da od dijagnostike nista jer je izgleda problem u vezi izmedju ECU-a i exeminera. Zamenio sam mu svecice, kablove, bobine, filter goriva, cak i pumpu za gorivo, stavio sam mu drugu diznu i drugi step motor, ali lampica se ne gasi pa to ti je. Kad sam hteo da ga "produvam" on na malim obrtajima stuca i onda probije pa pocne da gubi snagu pa opet zaleti i tako mi pomera kamenje u bubregu...Primetio sam da ponekad kad idem nizbrdo on ugasi lampicu na par sekundi, ja se onda obradujem al cvrc ... POMAGAJTE!  :help:

Share this post


Link to post
Share on other sites

po opisu lici na neku zezalicu sa napajanjem goriva jer da je struja zezao bi te i plin jer im je to zajednicki.probaj da raskacis lambda sondu i vozis tako vidi ima li razlike.imao sam jos dva slicna slucaja-prvi je bio da ventil nije zatvarao plin skroz kad se prebaci na benzin pa je imao prebogatu smesu a drugi da plinska indalacija je delimicno sprecavala dovod vazduha do klapne gasa.ne znam da li ti ovo moze pomoci nesto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam probao da vozim bez lambda sonde, a sutra sam planirao da ga vozim kod majstora sto je ugradjivao plin da pregleda relej i onaj prekidac za prebacivanje posto mi ne prebacuje na plin kad mu dodam malo jaci gas tj.kad je u nultom polozaju...javljam sutra ako nesto uspem da sredim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostao sam duzan odgovor, mada ni dalje nisam resio problem :)

Probao sam da vozim par dana bez lambda sonde medjutim i dalje stucka i zeza na benzinu...MIL lampica i dalje svetli...nabavio sam drugi ECU, ali me zanima da li je to samo skinem stari i zakacim novi ili mora jos nesto da se uradi (dobio sam i neku crnu kutijicu koja je valjda imobilajzer za kod kljuc)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima.,

 

u poslednjih mesec dana javlja mi se problem sa autom.

Auto je sa ugrađenim plinom.

Kada vozim auto na benzin desi mi se da odjednom počne da se guši i ugasi se. Probam da ga turiram, ne pomaže, ugasi se. Upalim ga ponovo i on se odmah uguši i ugasi. Opet ga upalim i prebacim na plin, radi kao sat i nastavljam vožnju. To mi se desilo i danas.

 

A pre 2 dana sam ga vozio 30km na benzin, bez ikakvih problema. Nekad prođe više dana, radi sve ok i onda se pojavi problem. Ne verujem da je gorivo u pitanju, sipao sam već par puta do sada.

Ne znam zašto se ovo dešava, nema nikakvog pravila po kom bih posumnjao gde je problem... (Inače, auto uvek palim na benzin, na 2000 obrtaja prebacuje na plin. Po gradu ga uvek vozim na benzin kada su krace relacije u pitanju.)

Ima li neko ideju kako da saznam u čemu je problem?

Hvala, pozdrav!

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda ti je stradala benzinska pumpa ili relej pumpe pa se zato odmah ugasi auto!Jel se cuje pumpa kad das kontakt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potreban mi je savet, da li je neko na puntu I sa motorom 176 A 2000 ubacio klasican razvodnik? Sto se tice bregaste osovine, ima zljeb gde bi trebao razvodnik da se poveze...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda ti je stradala benzinska pumpa ili relej pumpe pa se zato odmah ugasi auto!Jel se cuje pumpa kad das kontakt?

Izvinjavam se što kasnim sa odgovorom.

Auto se čuo i ponašao potpuno isto kao i do tada.

Evo zadnjih par nedelja nema problema. Ponekad mi se učini kao da malo slabije primi gas kada je još hladan, ali nema gašenja.

Da li će se ponoviti ne znam, svakako ću da ga vozim malo češće na benzin, da vidim da li će se ponoviti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...