Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Japan udario na Nemce

Recommended Posts

super%20gt.jpg
 
Od sezone 2014 japanska klasa GT500 biće u potpunosti kompatabilna sa nemačkom serijom DTM, tačnije japanski super automobili imaće potpuno iste tehničke propise kao German Touring Car Championship. Time će biti omogućeno da na duel Audiju, BMW-u i Mercedesu izađu i proizvođači iz Zemlje izlazećeg sunca.
 
super%20gt%2011.jpg
 
Za sada su predstavljeni Honda NSX Concept-GT, Lexus LF-CC i Nissan GT-R. Verujemo da ljubiteljima nemačkih marki posle ovih snimaka neće biti baš dobro.
 
 
 
  

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DTM i SuperGT zajedno na Fudžiju

 

dtm super rgt.jpg

 

Višegodišnji napori promotera DTM i Super GT serija na ujednačavanju tehničkih pravila biće krunisani zajedničkom trkom zakazanom za novembar mesec na ''Fudži spidveju''. Prvi susreti japanske i nemačke tehnike na stazi upriličeni su 2017. na Hokenhajmringu i Motegiju, ali su u pitanju bili samo demonstracioni krugovi. Prošle godine objavljena su nova, ujednačena tehnička pravila Klase 1, a u 2019. došao je čas i za zajedničku trku zakazanu za termin od 22. do 24. novembra. Uvertira u taj događaj biće gostovanje tri Super GT automobila na oktobarskom DTM finalu u Hokenhajmu, kada je predviđen nastup po jednog predstavnika svakog od angažovanih japanskih brendova, Honde, Nisana i Leksusa.

 

A šta se sprema za Fudži? Format takmičenja u najvećoj meri će slediti DTM koncept: dve sprint trke podjednake dužine od 55 minuta + 1 krug, uz mogućnost dodatka najviše tri kruga u slučaju intervencije sigurnosnog vozila. Biće obavezan jedan pitstop tokom kojeg moraju biti zamenjena sva četiri točka. Dolivanje goriva i zamena vozača (Super GT praksa) neće biti dozvoljeni. DTM će za tu priliku odustati od svojih karakterističnih elemenata: voziće se bez DRS-a i ''push to pass'' dodatne snage. Sve učesnike događaja nazvanog ''trka snova'' pneumaticima će snabdevati ''Hankuk''. Konačan broj automobila za Fudži i imena vozača koji će tamo nastupiti biće objavljeni kasnije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...