Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Nauka potvrdila - Najgori su vozači BMW-a

Recommended Posts

U kojim automobilima vozači najčešće prelaze dozvoljenu brzinu?

 

Ford-Puma_ST 1.jpg

 

Kako se sami procenjujemo, da li smo ponekad prebrzi na putu i koje su to marke automobila u kojima najviše jurimo? Obično bismo na vrhu očekivali vozače BMW-a ili drugih sportsko-luskuznih marki, koji pod rukama i nogama imaju moćne mašine, ali istina je drugačija. Ko vozi najbrže, često kršeći ograničenja? Allianz Direct Auto Report 2022 se bavio tom temom. U reprezentativnoj anketi sprovedenoj u Nemačkoj na 1.000 vozača,  pitani su, između ostalog, da li se pridržavaju ograničenja brzine.

 

U naseljenim područjima - bar prema njihovom vlastitom mišljenju - prebrzo voze uglavnom vozači Forda. Čak 54% njih navodi da prekoračuje dozvoljenu brzinu. Slede vozači VW-a (52%) i Škode (46%). Slično je u vožnji na otvorenom putu. U tom segmentu svoje grehe najviše priznaju vozači Škode (64%), potom vlasnici Forda (60%) i VW-a (55%). Vozači BMW-a misle da su među najboljima, odnosno da najviše poštuju ograničenja brzine - u gradu 36% vozi prebrzo, van grada 46%. Gledajući ukupno sve marke vozila, svaka druga osoba kaže da se ne pridržava ograničenja brzine (urbano: 46%, van grada: 53%).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U skladu sa naslovom teme: https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=05&dd=23&nav_category=16&nav_id=2159470

Usput, jel još neko primetio da u velikoj većini slučajeva, kada su teške saobraćajne nesreće u pitanju, jedan od dva učesnika (a ja mislim i vinovnik po pravilu) je BMW, ili neki drugi premium auto, tipa Audi, Mercedes i sl.? Zašto je to tako, šta mislite? 

Evo nađoh i istraživanje iz VB koje potvrđuje moje sumnje: https://www.google.com/amp/s/srpskainfo.com/oni-su-najveca-opasnost-na-putu-vozaci-bmw-a-najcesce-krivci-za-saobracajne-nesrece/amp/.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemačka: Novi neslavni prvaci sa najviše kaznenih saobraćajnih bodova

 

cupra leon 1.jpg

 

U Nemačkoj su vozači Porschea skinuti s trona!

Portal Check24 je prikupio najnovije podatke o kaznenim bodovima zbog prekršaja u saobraćaju u Nemačkoj i korelaciji sa markama automobila. Došlo je do promene na ovom neslavnom vrhu. Vozači Porschea, koji su dugo vodili morali su da prepuste prvo mesto vozačima Cupri. Treći su vlasnici Jaguara sa 6.6%, a visoko je i marka električnih automobila - Tesla. Ovaj rezultat i iskakanje Cupre na vrh se tumači činjenicom da su vozači ove marke automobila uglavnom mladi. U mnogim slučajevima, nažalost, mladost je i ludost...

 

Procenat vozača s bodovima

1. Cupra  -  8.1%

2. Porsche  -  7.3%

3. Jaguar  -  6.6%

4. Tesla  -  6.4%

5. Alfa Romeo  -  6.2%

6. Land Rover  -  6%

7. BMW  -  5.8%

8. Audi  -  5.7%

9. Lexus  -  5.7%

10. Chrysler  -  5.6%

 

Prosek svih marki automobila  -  4.8%

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW ima poruku za svoje korisnike: ''Koristite pokazivače smera!''

 

bmw ps.jpg

 

Vozači BMW-a nisu baš na nekom glasu kao oni koji voze po pravilima. Sada je tu tezu donekle raspirio i sam BMW obrativši se svojim poklonicima. Vozačima BMW-a se pripisuje da voze agresivno, često krše pravila i ne mare za ostale učesnike u saobraćaju. Vole naglo da ubrzaju i promene traku, a u svojim manevrima gotovo nikad ne koriste pokazivače smera. Američka filjala BMW-a je zato odlučila da se obrati svojim poklonicima. BMW im se putem Twittera obratio porukom da koriste žmigavce pa je objava ubrzo dobila preko 14 hiljada lajkova.

 

Bilo je tu brojnih komentara, a u sve se aktivno uključio i BMW rekavši: ''Znamo da su vozači BMW-a najbolji, ali put može da bude nepredvidivo mesto.'' U nastavku svoje objave BMW naglašava da su njihovi automobili upravo po pitanju bezbednosti bogato opremljeni te poseduju brojne sisteme vezane uz promene smera kretanja vozila, kao što su upozorenje za nenamernu promenu trake, upozorenje za umor vozača, sistem izbegavanja u urbanim uslovima i sl. Neki su se pravili da ni ne znaju gde su pokazivači smera, nekima je to apsolutno nepotrebno jer voze BMW, a postoje i oni koji su u šali rekli da je potrebno da se automatizuju ako ih zaista treba koristiti. Nakon dugo vremena BMW se našalio na svoj račun, a BMW-ovi fanovi su šalu odlično prihvatili. Ipak, tema je kudikamo ozbiljnija, a šale bi trebalo ostaviti za neke bezazlenije teme poput rivalstva sa Audijem po kojima je BMW itekako poznat.

 

Kako se aktiviraju pokazivači smera putem poluge na levoj strani volana objašnjava BMW-ov video u nastavku:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veliko istraživanje: Vozači nemačkih premium marki su najnepristojniji

 

210944-bmw vozac 01.jpg

 

Britanska osiguravajuća kuća GoShorty je napravila veliko istraživanje sprovedeno na uzorku od 2.000 vozača. Njihova anketa je otkrila koje marke automobila voze najnepristojniji vozači. Prema rezultatima ankete koju prenosi DailyMail, najgori su vozači BMW-a. Polovina ispitanih je izjavila da su vozači BMW-a najneprijatniji, dok su vozači Audija u ovoj kategoriji osvojili 28% glasova. Prvih pet na neslavnoj listi su kompletirali Mercedes (17%), Land Rover (15%) i Porsche (11%).

 

Sa druge strane, vozači Forda su proglašeni najpristojnijima osvojivši 21% glasova, a slede ih vozači Kije (16%), dok su vozači Toyote i Nissana izjednačeni sa 15% Četiri od deset ispitanika (40%) kaže da se redovno susreću sA nepristojnim ponašanjem na putevima u zemlji - u proseku čak šest puta nedeljno. 61% priznaje da su se i sami ponašali agresivno za volanom, a više od polovine vozača (58%) slažu se da marka automobila nije bitna i da je kriva osoba za volanom.

 

Najnepristojniji vozači:

  1. BMW 50 %
  2. Audi 28 %
  3. Mercedes 17 %
  4. Land Rover 15 %
  5. Porsche 11 %
  6. Tesla 9 %
  7. Jaguar 6 %
  8. Aston Martin 5 %
  9. Honda 3 %
  10. Lexus 3 %

Najpristojniji vozači:

  1. Ford 21 %
  2. Kia 16 %
  3. Toyota 15 %
  4. Nissan 15 %
  5. Volvo 15 %
  6. Škoda 15 %
  7. Mini 14 %
  8. Opel/Vauxhall 13 %
  9. Volkswagen 13 %
  10. Bentley 9 %

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...