Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bentley zvanično potvrdio SUV za 2016. godinu / Bentayga

Recommended Posts

Specijalni Mulliner Bentley Bentayga

 

mulliner 02.jpg

 

Povodom 1.000-tog specijalnog automobila koji potpisuje odeljenje Mulliner, iz Bentleya stiže posebno doterani primerak SUV modela Bentayga. Ovaj konkretni primerak između ostalog dolazi u specijalnoj boji po želji klijenta, sa crnim detaljima eksterijera, crnim petokrakim točkovima, kao i drvom jasena, dvobojnim kožnim volanom, Mulliner oznakama na sedištima i kontrastnim dvostrukim šavovima na gornjem delu sedišta i oblogama vrata.

 

mulliner 01.jpg

 

Mulliner inače omogućava svakom vlasniku ovog luksuznog SUV-a da iskoristi opsežnu listu opcija za personalizaciju spoljašnjosti i unutrašnjosti. Britanci navode da postoji stotine različitih kombinacija koje se mogu napraviti pomoću široke ponude dostupnih boja i materijala. Kupci mogu da izaberu boju kože po narudžbini, personalizovane šavove, umetke na vratima... Počevši od spoljašnjosti, tretman Mulliner može da se dobije u 26 dodatnih boja, koje su dostupne uz standardnu paletu nijansi luksuznog SUV-a i primenjuju se ručnim prskanjem, upotpunjenim najnovijom robotskom tehnologijom.

 

Unutrašnjost je mesto u kome kupci provode najviše vremena gledajući materijale i kombinacije boja, a Mulliner tu ima široku paletu od 27 boja. Divizija će ponuditi kombinacije sa do tri različite boje za, kako se navodi, ''smeo i upečatljiv izgled''. Pored toga, kupci mogu stvoriti potpuno prilagođenu kombinaciju boja za unutrašnjost na osnovu svojih želja. Osim toga, Bentley nudi različite opcije furnira za unutrašnjost. Ponuda je široka i uključuje više od 100 različitih opcija, od tradicionalnih unakrsnih traka od drveta do obojenih furnira.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Hybrid Macallan

 

Bentley d01.jpg

 

Bentley je u saradnji sa škotskim proizvođačem viskija The Macallan napravio ekskluzivnu Bentaygu Hybrid, namenjenu prevozu VIP gostiju. Automobil je u specijalnoj zelenoj boji Viridian, sa gloss black elementima, 22-inčnim Mulliner točkovima, drvom i kožom, kao i projekcijom loga na tlo prilikom otvaranja vrata.

 

Bentley d02.jpg

 

Plug-in hybrid pogon podrazumeva kombinaciju 3.0 twin turbo V6 benzinca i elektromotora, sa kombinovanih 449KS i 700 Nm obrtnog momenta. Baterije su od 17.3 kWh, a moguća je i vožnja samo u elektro modu kada može da se pređe 50 km. 

 

Bentley d03.jpg

 

Ovde i podatak da ukupna autonomija iznosi 863 km. Fabrika navodi da ubrzanje do 100 km/h traje 5.5 sekundi, dok je najveća brzina 254 km/h. Što se potrošnje goriva tiče, ona iznosi 3.3 l/100 km, a emisija CO2 je 78 grama po km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Outdoor Pursuits Collection

 

221112-bentley b 08.jpg

 

Posebno Bentley izdanje dizajnirano da proslave tri tradicionalne britanske aktivnosti na otvorenom: pecanje, jahanje i šetnju pasa. Kako se navodi, Bentley je napravio samo 11 ovakvih ''Outdoor Pursuits Collection'', modela od kojih sve naglašavaju zanatsko umeće svojim raskošno ukrašenim enterijerima.

 

221114-bentley b 07.jpg

 

Svaki primerak kombinuje brojne karakteristike po meri, uključujući scenu u šumi izvezenu na kožnim sedištima i jedinstvenu hromiranu prevlaku na maski suvozača koja prikazuje specifičnu aktivnost na otvorenom koja se slavi.

 

bentley b 06.jpg

 

Da bi istakao temu na otvorenom, Mulliner je odabrao što više prirodnih materijala. To znači novi završni sloj od tkane vune za unutrašnju stranu vrata, džepove na naslonu sedišta, ručke i detalje oko instrument table. Tvid od peščane riblje kosti je odabran da dopuni boju enterijera i namenjen je da funkcioniše u skladu sa glavnim i sekundarnim bojama enterijera.

 

221115-bentley b 05.jpg

 

SUV takođe koristi furnir ravnog zrna tečnog ćilibara sa umetkom od šimšira, za ivicu tamnog furnira od eukaliptusa na instrument tabli i šinama oko struka. U tamnijem delu biće postavljena scena pecanja na mušicu, konja koji skače ili britanskog lisičarka.

 

221116-bentley b 041.jpg

 

Napolju, u međuvremenu, modeli se nude u Havani, Cumbrian Green ili Magnetic. Bentaygini aluminijumski točkovi od 22 inča sa deset krakova su usklađeni sa spoljnom farbom i dijamantski tokovani i polirani kako bi se postigao zadivljujući finiš.

 

221117-bentley b 03.jpg

 

Kupci takođe dobijaju Hunter Flask po meri uvezanu u kožu koja se uklapa u unutrašnjost vozila. Nisu objavljene informacije o cenama za najnovije ograničeno izdanje modela Bentley Bentayga Outdoor Pursuits Collection.

 

bentley b 022.jpg bentley b 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Bentayga Speed

 

222540-mansory b 04.jpg

 

Osim standardne Bentayge, u Mansoryu su se pozabavili i modifikakcijom Bentayge Speed.

 

222541-mansory b 03.jpg

 

Sportski SUV je tako postao još agresivniji, i to uz pomoć aero body paketa od ugljeničnih vlakana (nova hauba sa otvorima za vazduh, prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), velikih 23-inčnih točkova (opciono i od 24 inča), sportskog izduvnog sistema i još luksuznijeg enterijera (koža po želji klijenta, detalji od ugljeničnih vlakana...).

 

mansory b 02.jpg

 

Pojačan je i 6.0 W12 twin-turbo motor, i to na svih 900KS i 1.250 Nm obrtnog momenta (novi turbo punjači, reprogramirana ECU jedinica...).

 

222542-mansory b 01.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h sada iznosi 3.5 sekundi, dok je najveća brzina 323 km/h. Cena se u kratkoj vesti ne navodi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: 2022 Bentley Bentayga S

 

Jedan od najekskluzivnijih SUV-ova sada ima i sportsku varijantu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2022. Bentley Bentayga S

 

Bentayga S je luksuzni SUV u srednjem paketu opreme (srednjim za Bentley), sa twin-turbo V8 motorom od 542 konjske snage, i ima mnogo opcija za peronalizaciju. Tomasa i Džejmsa zanima kako se Bentayga S ponaša u odnosu na konkurenciju - pošto se čini da se takmiči sa skoro svima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Speed Space Edition

 

bentley bentayga 04.jpg

 

Bentley Bentayga Speed Space Edition je najnovija kreacija Mulliner odeljenja za personalizaciju, a radi se o primerku koji je naručio Bentley Orlando diler sa Floride.

Inspiracja za ovaj luksuzni crossover je pronađena u svemiru, pa tako Cypress boja eksterijera treba da podseća na mesečevu površinu, dok su Orange Flame narandžasti akcenti inspirisani tragovima komete na noćnom nebu.

 

bentley bentayga 03.jpg

 

Na vozilu se ističu i Blackline elementi koji zamenuju hromirane detalje. Unutrašnjost je u Galaxy Stone boji, sa kontrastnim Orange Flame elementima (na volanu, prednjem panelu, oplatama vrata...), a tu su i narandžasti Bentley logo na sedištima i pragovi koji pokazuju planete Sunčevog sistema.

 

bentley bentayga 02.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđeni i infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto.

 

bentley bentayga 01.jpg

 

Za pogon se brine 6.0 W12 twin-turbo motor sa 635KS i 900 Nm, dovoljno za maksimalnih 306 km/h i sprint do 100 km/h za 3.9 sekundi. Takođe, u paketu su i 8-stepeni automatski menjač i vazdušno oslanjanje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg CarBuyer: 2022. Bentley Bentayga

 

Posle restajlinga je dobila dosta izmena, unutra je nova centralna konzola sa novim infotainmentom, novom digitalnom instrument tablom... a, kako i ne bi toliko bilo uloženo u običan restajling kada je ovo najprodavaniji Bentley:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley za 10. maj najavio novi model

 

224409-bentley 1.jpg

 

Bentley je za 10. maj potvrdio predstavljanje novog vodećeg modela, ali nije objavio nikakve detalje. Ipak, iako nema zvaničnih informacija, glasine kažu da bi ovo mogla da bude Bentayga sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

 

Najavna slika prikazuje unutrašnjost vrata sa ambijentalnim osvetljenjem ljubičaste boje i osvetljenim šarama u obliku romba na presvlakama. Međutim, dizajn i pozicioniranje ručke na vratima se razlikuju od svih aktuelnih Bentley modela, uključujući Bentaygu, što još više zbunjuje u vezi sa ovim novim dodatkom u asortimanu. Prema zvaničnom saopštenju ''dizajneri, inženjeri i majstori kompanije su preduzeli nove korake da kombinuju luksuz, tehnologiju i performanse na način koji samo Bentley može da isporuči. Uz dodatnu dimenziju dobrobiti u vozilu, novi model će stajati u raskošnoj udobnosti na vrhu svog asortimana i isporučiti mogućnosti iznad svega što je ranije bilo ponuđeno.''

 

Što se tiče pogonskog sklopa, sa sigurnošću znamo da će ovo biti model sa SUS motorom budući da Bentleyevo uvođenje pet električnih vozila neće početi pre 2025. Bentley je takođe potvrdio novi Mulliner W12 Coupe baziran na Continentalu GT , ali će taj model biti predstavljen 2023. Poslednji vodeći Bentley model je bio Mulsanne, koji je ukinut 2020. Ubrzo nakon njegovog nestanka, Bentley je najavio da će Flying Spur služiti kao indirektna zamena, pokrivajući potrebe kupaca Mulsannea. Međutim, 2020. godine, izvršni direktor Bentleija, Adrian Hallmark, nagoveštava novi vodeći SUV koji bi mogao da zauzme Mulsanneovo mesto kao vodeći Bentley.

 

Kako bilo, više o novom Bentleyu saznaćemo uskoro...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga EWB

 

Bentley Bentayga ewb 05.jpg

 

Bentley je proširio ponudu svog luksuznog SUV modela Bentayga, i to produženom verzijom Bentayga EWB (Extended Wheelbase) koja će kupce pre svega tražiti na Bliskom istoku i u Kini. Bentayga EWB pored produženog međuosovinskog rastojanja (+180 mm, sada 3.175 mm) donosi i duža zadnja bočna vrata i više mesta za putnike pozadi, u još luksuznijem i ekskluzivnijem zadnjem delu.

 

Bentley Bentayga ewb 04.jpg

 

Prema zvaničnom saopštenju ''dizajneri, inženjeri i majstori kompanije su preduzeli nove korake da kombinuju luksuz, tehnologiju i performanse na način koji samo Bentley može da isporuči. Uz dodatnu dimenziju dobrobiti u vozilu, novi model stoji u raskošnoj udobnosti na vrhu svog asortimana i isporučuje mogućnosti iznad svega što je ranije bilo ponuđeno.''

 

Bentley Bentayga ewb 03.jpg

 

U svakom slučaju, i Bentayga EWB se između ostalog odlikuje alu točkovim od 22 inča, digitalnom instrument tablom, kao i kombinacijom dva plus jedno sedište pozadi (opciono i samo dva zadnja sedišta).

 

Bentley Bentayga ewb 02.jpg

 

Posebno se isitiče novo Bentley Airline sedište, kako kompanija kaže ''najnaprednije sedište ikada ugrađeno u automobil'', zahvaljujući svojim skoro beskonačnim opcijama podešavanja koje se mogu kontrolisati preko ručnog ekrana osetljivog na dodir, uključujući mogućnost naginjanja od 40 stepeni omogućavajući putnicima da spavaju.

 

Bentley Bentayga ewb 01.jpg

 

Bentley sedišta dolaze i sa kontrolisanom klimom, pa mogu da osete temperaturu putnika i površinsku vlažnost, a zatim da odluče da li će primeniti grejanje, ventilaciju ili kombinaciju oba. Ostale luksuzne karakteristike podrazumevaju električno zatvaranje vrata, grejane naslone za ruke i opciju Bentley Diamond unutrašnjeg osvetljenja (svetlost LED dioda skrivenih u panelima vrata sija kroz sitne perforacije na koži, a putnici mogu da biraju boju i intenzitet tog osvetljenja). Što se motora tiče, pod haubom je 4.0 V8 sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta, dovoljno za maksimalnih 290 km/h. Isporuke će startovati kasnije ove godine, dok cene još nisu saopštene.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

 

mansory m4.jpg

 

U Mansoryu su se ponovo pozabavili modifikacijom Bentayge Speed, koja u ovom izdanju nosi naziv Speed Feroza Edition i privlači pažnju tirkiznim eksterijerom i istim takvim enterijerom.

 

mansory m3.jpg

 

Sportski SUV je tako postao još agresivniji, i to uz pomoć aero body paketa od ugljeničnih vlakana (nova hauba sa otvorima za vazduh, prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler...), velikih 23-inčnih točkova (opciono i od 24 inča), sportskog izduvnog sistema i još luksuznijeg enterijera (koža po želji klijenta, detalji od ugljeničnih vlakana...).

 

mansory m02.jpg

 

Pojačan je i 6.0 W12 twin-turbo motor, i to na svih 900KS i 1.250 Nm obrtnog momenta (novi turbo punjači, reprogramirana ECU jedinica...).

 

mansory 01.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h sada iznosi 3.5 sekundi, dok je najveća brzina 323 km/h. Cena u kratkoj vesti nije navedena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Equestrian Collection

 

226269-Bentley Bentayga 03.jpg

 

Bentley Mulliner odeljenje nastavlja da izbacuje specijalna izdanja za odabrane kupce iz različitih delova sveta. Najnoviji primer je Equestrian Collection, sa ograničenim brojem od deset jedinica Bentayga rezervisanih za Belgiju.

 

226268-Bentley Bentayga 02.jpg

 

Kao što ime sugeriše, nova serija je naručena da proslavi svet konjičkog sporta u Belgiji. Zato je tema inspirisana konjima i umetnošću skakanja. Specijalna Bentayga je ofarbana u jedinstvenu Spectre nijansu eksterijera, u kombinaciji sa setom crnih točkova od 22 inča sa deset kraka, akcentima od ugljeničnih vlakana i posebnom značkom na C-stubu. Potonji je simbol Stephex Mastersa, sa narandžastom grafikom koja prikazuje glave dva konja. Isti amblem se može naći na naslonima sedišta i jastucima unutar kabine. Mulliner je odabrao boju Burnt Oak za presvlake od fine kože, sa kontrastnim mandarinskim šavovima. Pored sedišta, šara u obliku dijamanta se može naći i na umecima na vratima.

 

226270-Bentley Bentayga 01.jpg

 

Još jedan jedinstveni detalj je natpis ''Belgian Equestrian Collection'' na furniru kontrolne table. Naravno, svaki od deset primerak može biti dodatno personalizovan od strane vlasnika u saradnji sa Mullinerom, dajući prednost upotrebi održivih materijala. Svi primerci belgijske kolekcije su bazirani na verziji Bentayga V8. To znači da su opremljeni 4.0 V8 twin-turbo motorom sa 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača. Oni koji su zainteresovani za kupovinu jednog od deset primeraka bi trebalo da posete zastupstva u Antverpenu, Briselu i Knokeu. SUV će biti predstavljen tokom briselskog Stephex Masters takmičenja, koje se održava od 24. do 28. avgusta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo su ''najnaprednija autosedišta u istoriji''

 

226373-bentley s02.jpg

 

Vrhunska tehnologija ima za cilj da pruži kraljevski komfor i u tome itekako uspeva.

 

U pitanju su Bentley i njegov sistem Airline Seat Specification koji se trenutno nudi isključivo na produženoj Bentaygi EW (Extended Wheelbase). U Bentleyju kažu da su to ''najnaprednija sedišta ikad ugrađena u neki automobil''. Pritom imajte na umu da govorimo o zadnjim sedištima. Podesiva su u čak 22 smera kroz zasebno podešavanje pojedinih segmenata, od sedeće površine do oslonca za glavu. Tu je i električno upravljano odmorište za noge koje izlazi iz naslona prednjih sedišta, a korisnik može da računa i na suistem klimatizacije i masaže za koji se brinu 12 elektromotora i tri upravljane pneumatske jedinice. 

 

226374-bentley s01.jpg

 

Verovali ili ne, na razvoju ovih sedišta su učestvovali kiropraktičari, a sve da bi osmislili sistem koji će omogućiti optimalnu poziciju, ali i odmor tela putnika. Stvoreni su algoritmi putem kojih se upravlja sa 177 različitih izmena pritiska na šest nezavisnih zona. Time se postiže efekat regeneracije i opuštanja tela tokom vožnje. A kad govorimo o klimatizaciji, sistemu sad treba tek 25 milisekundi da detektuje promenu vlažnosti i temperature od 0.1 stepeni. Zavisno od potrebe, aktiviraju se grejanje, hlađenje i ventilacija sedišta, a čije se upravljanje vrši putem jednog od sedam dostupnih programa rada. Pritom jedan program služi smanjenju temperature tela ako putnik ima povišenu telesnu temperaturu. I na kraju recimo da se ovaj sistem uprkos paprenoj ceni automobila isporučuje isključivo kao doplata (opcija).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Bentayga V8

 

226755-mansory b04.jpg

 

Sredinom juna Mansory je prikazao tjuniranu Bentaygu Speed (nazvanu Bentayga Speed Feroza Edition), ali u ovoj tjuning kući nisu dugo mirovali, pa je pred nama je još jedna modifikovana Bentayga.

 

226757-mansory b03.jpg

 

Baza je Bentayga V8, pri čemu je ovaj sportski SUV tako postao još agresivniji, i to uz pomoć aero body paketa od ugljeničnih vlakana (nova hauba sa otvorima za vazduh, prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler...), novih točkova, sportskog izduvnog sistema i još luksuznijeg enterijera (tirkizna koža, detalji od ugljeničnih vlakana...).

 

226756-mansory b02.jpg

 

Pojačan je 4.0 V8 twin-turbo motor, i to na 750KS i 1.020 Nm obrtnog momenta (novi turbo punjači, reprogramirana ECU jedinica...).

 

226758-mansory b01.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h sada iznosi 3.7 sekundi, dok je najveća brzina 317 km/h. Cena se u kratkoj vesti ne navodi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart Bentley Bentayga

 

manhart b 3.jpg

 

Manhart Performance širi svojim ponudu, pa će tako i kod njih uskoro biti dostupna modifikovana verzija Bentley Bentayge.

 

manhart b 2.jpg

 

Za početak, Manhart će Bentaygu ponuditi sa 810KS i 1.060 Nm (novi turbo kit, reprogramirana ECU jednica...). Podaci o ubrzanju do 100 km/h i najvećoj brzini u kratkoj vesti nisu navedeni.

 

manhart b 1.jpg

 

Deo paketa čine i aero body kit, točkovi od 22 inča, sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje, jači kočioni sistem, Manhart oznake i zlatne trkačke trake, kao i dvobojni kožni enterijer, elementi od karbona...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2023. Bentley Bentayga S

 

Od 0 do 285 km/h - zahvaljujući 550KS/770Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Hybrid sa više snage i dužim dometom

 

228413-Bentley Bentayga 2023 05.jpg

 

Bentley je predstavio poboljšanu verziju modela Bentayga Hybrid za 2023. godinu. Unapređeni hibridni SUV iz Crewea je dobio više snage, veći električni domet i dva nova paketa opreme koja su preuzeta od modela bez hibridne tehnologije.

 

228414-Bentley Bentayga 2023 04.jpg

 

Ispod haube se nalazi isti 3.0 V6 motor sa hibridnom tehnologijom u kombinaciji sa električnim motorom snage 136 konja, baš kao i prošle godine. Ipak, razlika je u bateriji, jer Bentayga Hybrid sada ima bateriju kapaciteta 18 kWh umesto 13 kWh, a time je električni domet povećan sa 40 na 43 km.

 

228417-Bentley Bentayga 2023 03.jpg

 

Takođe, došlo je do povećanja snage, tako da pogonski sklop sada isporučuje 456 umesto 443KS.

 

228415-Bentley Bentayga 2023 02.jpg

 

Bentayga Hybrid u ponudi ima još dva paketa opreme za modelsku 2023. godinu, a to su ''S'' i ''Azure''. Hybrid S donosi agresivniji izgled i performanse, oslanjanje je kruće, kontrola prijanjanja podešena agresivnije u Sport modu, a tu je i novi izduvni sistem koji proizvodi dublji zvuk. Standardni Blackline paket umesto hromiranih detalja eksterijera ima sjajne crne.

 

228416-Bentley Bentayga 2023 01.jpg

 

Bentayga Hybrid Azure podrazumeva više luksuza, standardan je paket Front Seat Comfort koji omogućava 22 načina elektronskog podešavanja prednjih sedišta, a poseduje opciju grejanja i hlađenja. Kožu odlikuju šavovi u obliku dijamanta. Kupci mogu da biraju između 15 boja kože i tri boje drvenih detalja. Oba paketa opreme će biti dostupna kada model za 2023. godinu stigne u salone. Cene još uvek nisu objavljene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga EWB u proizvodnji

 

bentley bentayga ewb04.jpg

 

Bentley je u britanskoj Crewe fabrici i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom produžene EWB verzije luksuznog SUV modela Bentayga. Bentley Bentayga EWB (Extended Wheelbase) je premijerno prikazan u maju, a od svog lansiranja čini oko 40 posto svih novih Bentayga narudžbina.

 

bentley bentayga ewb03.jpg

 

Bentayga EWB pored produženog međuosovinskog rastojanja (+180 mm, sada 3.175 mm) donosi i duža zadnja bočna vrata i više mesta za putnike pozadi, u još luksuznijem i ekskluzivnijem zadnjem delu. Prema zvaničnom saopštenju ''dizajneri, inženjeri i majstori kompanije su preduzeli nove korake da kombinuju luksuz, tehnologiju i performanse na način koji samo Bentley može da isporuči. Uz dodatnu dimenziju dobrobiti u vozilu, novi model stoji u raskošnoj udobnosti na vrhu svog asortimana i isporučuje mogućnosti iznad svega što je ranije bilo ponuđeno.''

 

Bentley Bentayga ewb02.jpg

 

U svakom slučaju, i Bentayga EWB se između ostalog odlikuje alu točkovim od 22 inča, digitalnom instrument tablom, kao i kombinacijom dva plus jedno sedište pozadi (opciono i samo dva zadnja sedišta).

 

Bentley Bentayga ewb01.jpg

 

Posebno se isitiče novo Bentley Airline sedište, kako kompanija kaže ''najnaprednije sedište ikada ugrađeno u automobil'', zahvaljujući svojim skoro beskonačnim opcijama podešavanja koje se mogu kontrolisati preko ručnog ekrana osetljivog na dodir, uključujući mogućnost naginjanja od 40 stepeni omogućavajući putnicima da spavaju. Bentley sedišta dolaze i sa kontrolisanom klimom, pa mogu da osete temperaturu putnika i površinsku vlažnost, a zatim da odluče da li će primeniti grejanje, ventilaciju ili kombinaciju oba. Ostale luksuzne karakteristike podrazumevaju električno zatvaranje vrata, grejane naslone za ruke i opciju Bentley Diamond unutrašnjeg osvetljenja (svetlost LED dioda skrivenih u panelima vrata sija kroz sitne perforacije na koži, a putnici mogu da biraju boju i intenzitet tog osvetljenja). Što se motora tiče, pod haubom je 4.0 V8 sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta, dovoljno za maksimalnih 290 km/h i ubrzanje do 100 km/h za 4.5 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Odyssean Edition

 

Bentley Bentayga od03.jpg

 

Bentley je ponudu Bentayge dopunio i novim specijalnim izdanjem Odyssean Edition, koji se ističe i korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala u kabini. U planu je ograničena serija od samo 70 primeraka, pri čemu vozilo ima 22-inčne alu točkove sa Pale Brodgar detaljima, odgovarajuće akcente na donjem delu karoserije i posebne oznake na D-stubovima.

 

Bentley Bentayga od02.jpg

 

Uz šest odabranih nijansi za spoljašnjost, tu je i jedinstvena trobojna konfiguracija unutrašnjosti. U ponudi je koža u sledećim bojama: Autumn, Beluga, Porpoise, Cricket ball, Brunel i Burnt Oak. Presvlake od tvida su u potpunosti izrađene od britanske vune, dok je Open Pore Koa furnir na centralnoj konzoli i centralnom tunelu prekriven sa tri ultra tanka sloja laka. Standardna oprema uključuje i Comfort specifikaciju udobnosti prednjih sedišta sa podešavanjem u 22 smera, grejanje i ventilaciju.

 

Bentley Bentayga od01.jpg

 

Automobil je dostupan isključivo u plug-in hibridnom obliku, što znači sa kombinacijom 3.0 TFSI V6 benzinca, električnog motora i baterije od 18 kWh. Kombinovana snaga je 546KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.3 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 254 km/h. Takođe, Bentley navodi da vozilo u elektro modu može da pređe najmanje 45 km. Cena se u vesti ne navodi, a proizvodnja počinje u prvom kvartalu 2023. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi specijalni Bentley Bentayga EWB prodat za milion dolara

 

bentley ewb 03.jpg

 

Prvi prilagođeni Bentley Bentayga EWB (produžena verzija) prodat je na aukciji proteklog vikenda za milion dolara. Luksuzni SUV je dobio novog vlasnika nakon aukcije održane u sklopu Napes Winter Wine Festivala održanog na Floridi. Model Bentayga s produženim međuosovinskim rastojanjem prikupio je milion dolara za decu bez mogućnosti za obrazovanje, koja žive u okrugu Collier.

 

bentley ewb 02.jpg

 

Unikatni SUV je dizajniran specijalno za pomenuti festival vina, ofarban je u troslojnu Snow Quarts boju, dok kontrast prave crni detalji i 22-inčne felne sa deset krakova i Blackline specifikacijama. Tu su i Amethyst detalji koji krase unutrašnjost uključujući ručicu menjača, panele vrata, šavove i detalje na određenim delovima. Jastuci na zadnjim sedištima su u ljubičastoj boji, a u unutrašnjosti su i Naim zvučnici.

 

bentley ewb 01.jpg

 

Kupac automobila će dobiiti i priliku da učestvuje u britanskom Extraodrinary Journey programu koji uključuje posetu Bentleyjevom postrojenju u Creweu, kao i putovanje u Škotsku i obilazak imanja Macallan i degustaciju viskija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga EWB Mulliner

 

236671-Bentley Bentayga m05.jpg

 

Lansiranje Bentayge Extended Wheelbase Mulliner (sa produženim međuosovinskim rastojanjem) definiše novi vrhunac za porodicu Bentayga i asortiman modela Bentley, dodajući novi nivo savremene izrade ionako moćnoj kombinaciji performansi superautomobila, mogućnosti kretanja bilo gde, dinamike vožnje i limuzinskog zadnjeg dela kabine Bentayga EWB. Bentayga EWB Mulliner nudi više prostora u kabini od bilo kog uporedivog luksuznog konkurenta, a njegova poboljšanja po meri čine svako putovanje prilikama za uživanje, podjednako posebnim sa vozačevog sedišta ili prostrane zadnje kabine, pružajući najluksuzniji SUV na svetu do sada.

 

236670-Bentley Bentayga m04.jpg

 

Jedinstvene karakteristike dizajna iznutra i spolja daju upečatljivu izjavu, a svaku je pažljivo kreirao tim Mullinera. Zadnji odeljak, dostupan u konfiguracijama sa 4+1 ili 4 sedišta, ima specifikaciju Bentley Airline Seat - najnapredniji sistem sedišta za automobile na svetu - kao standard.

 

236669-Bentley Bentayga m03.jpg

 

Mulliner Harmony Diamond Quiltna sedištima i vratima demonstrira veštinu izrade koja podiže unutrašnjost na zaista vrhunsku poziciju.

 

236668-Bentley Bentayga m02.jpg

 

Koristeći izuzetno moćan 4.0 V8 motor sa 550 KS i 770 Nm, Bentayga EWB Mulliner kombinuje udobnost limuzine sa izuzetnim performansama za automobil u ovoj klasi - 290 km/h najveća brzina i 100 km/h za 4.6 sekundi. Šasija koja uključuje Bentley Dinamic Ride (48V aktivnu kontrolu protiv prevrtanja), upravljanje zadnjim točkovima i vazdušne opruge sa tri komore daje Bentaygi EWB Mulliner svu dinamičku sposobnost standardnog međuosovinskog rastojanja Bentayge, čineći EWB Mulliner vrhunskim vozačkim automobilom. Linije Bentley Bentayge EWB prenose stil i prisustvo, a Mullinerove jedinstvene karakteristike dizajna ih savršeno dopunjuju. Spoljašnji detalji uključuju ekskluzivne Mulliner 22-inčne točkove u poliranoj ili sivoj boji, sa samonivelirajućim poklopcima točkova koji ostaju uspravni dok se točkovi rotiraju.

 

Bentley Bentayga m01.jpg

 

Mullinerova prepoznatljiva prednja maska ''Double Diamond'' i hromirana prednja donja rešetka su upotpunjene Mullinerovim otvorima na krilima, sa dvobojnim poklopcima retrovizora u saten srebrnoj boji i boji karoserije. Kupci mogu naručiti automobil od lansiranja sa Mulliner Blackline specifikacijom, koja primenjuje tretman sjaja svih spoljašnjih hromiranih delova i poklopaca retrovizora, ali isključujući Bentley značke. Sjaj crnih 22'' Mulliner točkova upotpunjuje tamniji izgled. Prilikom otvaranja vrata, na tlo se projektuje dobrodošlo osvetljenje, jedan od mnogih suptilnih detalja koji prevazilaze svakodnevicu u viši nivo luksuza.

 

Kabina se nudi u izboru od osam trobojnih kombinacija koje je kurirao Mulliner Design tim. Trobojna podela glavne kože, sekundarne i akcentne boje je potpis Mullinera dizajna i dostupna je samo za Bentley vrhunske modele. Svaka kombinacija ima svoj naziv, od vatrene kombinacije Hotspur, Beluga i Linen do plave i crne boje ''Storm'' - potonje sa akcentom bele boje kao bljesak munje preko noćnog neba. Kupci takođe mogu da odrede sopstveni enterijer, koristeći bilo koje tri boje, uz skoro 4.000 kombinacija boja enterijera u tri tona. Dopunjujući odabrane boje, obloge od furnira Grand Black prikazuju poliranu površinu. Trodimenzionalna dijamantska brušena završna obrada na centralnoj konzoli pruža još jedan vizuelni i taktilni vrhunac. Na gornjim delovima sedišta, Mullinerov uzorci Harmony Diamond Quilt se sastoje od alternativnih linija sekundarne boje kože i akcenta, sa izvezenim stilom imena Mulliner na svakom sedištu. Za vrata se smenjuju linije glavne kože i akcentne boje. Kao dodatni promišljeni dodir, vlasnici će dobiti Mulliner kutiju za ključeve i torbice za ključeve u skladu sa odabranom kombinacijom tri boje njihove Bentayge.

 

Olive Tan koža se u velikoj meri koristi u celoj kabini. Posebnost ove kože leži u održivom procesu štavljenja koji koristi organski nusproizvod industrije maslinovog ulja. Dobijeno iz otpadne vode ekstrahovane tokom postupka presovanja maslina, sredstvo za štavljenje ostaje bez štetnih metala, minerala i aldehida. Koristeći 100% čistu vunu, Wilton tepisi imaju izuzetno bujan, somotski osećaj. Koristi se specijalno odabrana sorta vune zbog svoje čistoće i čistoće boje koja se testira da bi se osiguralo da su standardi kvaliteta ispunjeni pre upotrebe. Bez obzira da li vlasnik odabere 4 sedišta ili konfiguraciju 4+1 sedišta, Bentayga EWB Mulliner ima specifikaciju sedišta Bentley Airline. Ovo je najnaprednije sedište ikada ugrađeno u automobil, sa 22 načina podešavanja i tehnologijom podešavanja položaja. U režimu Relax, sedište se može nagnuti do skoro 40 stepeni, dok se suvozačevo sedište istovremeno pokreće napred, a oslonac za noge se otvara sa zadnje strane suvozačevog sedišta. U Business režimu, sedište se pomera u najuspravniji položaj kako bi rad u pokretu bio udobniji. Tehnologija autoklimatskog sedišta detektuje temperaturu putnika i površinsku vlažnost, a zatim određuje da li će primeniti toplotu, ventilaciju ili oboje istovremeno kako bi putnik bio u optimalnom toplotnom stanju.

 

Još jedna upečatljiva i elegantna karakteristika kao standard za Bentayga EWB Mulliner je Bentley Diamond Illumination. Efekat osvetljenja se postiže korišćenjem LED dioda (12 na prednjim vratima, 22 na zadnjim vratima) koje emituju svetlost kroz male perforacije na kožnoj oblozi na panelima vrata. Ovo se postiže kombinacijom digitalne izrade i precizne tehnologije. Gotov rezultat je lep, elegantan i jedinstven dizajn. Intenzitet i boju osvetljenja kroz ukrase kupac može kontrolisati preko infotainment sistema i daljinskog upravljača na ekranu na dodir. Ova funkcija je povezana sa osvetljenjem raspoloženja kako bi se obezbedila dosledna boja i intenzitet svetla u celom automobilu. Ova dramatična karakteristika može da promeni osećaj unutrašnjosti i izgled kabine, posebno noću. Mulliner sat okružen hromiranim otvorima za vazduh pruža fokusnu tačku na centralnoj konzoli. Sat i stil instrumentacije jedinstveni su za vrhunske Mulliner modele.

 

Bentaygu EWB Mulliner pokreće 4.0 V8 benzinski motor, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom sva četiri točka. V8 agregat razvija 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta, što rezultira maksimalnom brzinom od 290 km/h i ubrzanjem do 100 km/h za 4.6 sekundi. Nova Bentayga je dobila priznanje zbog svojih dinamičkih sposobnosti, sa svojim performansama na putu i njegovom vožnjom i upravljanjem. Bentayga EWB Mulliner nastavlja ovaj etos sa uključivanjem elektronskog upravljanja na svim točkovima i Bentley Dinamic Ride kao standarda.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga EWB by Mulliner

 

bentley bentayga ml04.jpg

 

Ovaj Bentley Bentayga EWB je delo Mullinera, kompanijinog odeljenja za personalizaciju, koje je specijalni automobil uradilo po željama jednog bračnog para dubokog džepa iz Irvajna u Kaliforniji.

Osnovna boja automobila je Kingfisher Blue i dopunjena je gornjim delom karoserije sa Onyx Blackline specifikacijom, brisanjem Bentley natpisa pozadi, točkovima od 22 inča u Kingfisher/Beluga kombinaciji i sa samonivelirajućim logotipima, kao i zatamnjenim zadnjim staklima.

 

bentley bentayga ml03.jpg

 

Za unutrašnjost je predviđeni Mandarin/Imperial Blue koža, kojoj se pridružuje Open Pore Koa furnir na različitim komponentama.

 

bentley bentayga ml02.jpg

 

Ovaj model ima raspored sa četiri sedišta i dolazi sa ambijentalnim osvetljenjem, vrhunskim audio sistemom i alkantarom.

 

bentley bentayga ml01.jpg

 

Na kraju, tu je i poruka kupcu vidljiva na unutrašnjim pragovima, sa natpisom ''One of One for the Peck's by Bentley Mulliner.'' Automobil pokreće 4.0 twin-turbo V8 motor sa 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Najveća brzina je 290 km/h, a ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 4.5 sekundi.

Cena automobila se u vesti ne pominje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...