Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bentley zvanično potvrdio SUV za 2016. godinu / Bentayga

Recommended Posts

Novi Bentley Bentayga i sa Akrapovič izduvnim sistemom

 

bentlry bent04.jpg

 

Kupci novog Bentleyjevog SUV-a Bentayga opciono mogu da dobiju izduvni sistem kompanije Akrapovič. Akrapovič je proizveo novi sportski izduvni sistem za Bentaygu, koji sada 4.0 V8 motoru daje ''više karaktera''. Izduvni sistem je jedna u nizu opcija kojima se može unaprediti snažni i skupoceni SUV.

 

bentley bent03.jpg

 

Bentley je podelio pakete opreme na četiri opcije: Exterior, Interior, Touring i Protection. Najviše pažnje privlači Akrapovič izduvni sistem napravljen od titanijuma. Na završecima izduvnih cevi su gravirani Akrapovič i Bentley logotipi što je i logično jer su dve kompanije blisko sarađivale u dizajniranju sistema. Ovaj izduvni sistem je inspirisan Akrapovičevim radom na Pikes Peak Bentaygi.

 

bentley bent02.jpg

 

Exterior paket donosi detalje eksterijera visokog sjaja i kućišta bočnih retrovizora od ugljeničnih vlakana. Interior paket uključuje jastuke presvučene kožom, kao i unikatne torbe za prtljag/golf.

 

bentley bent01.jpg

 

Paket Touring poboljšava iskoristivost, a uključuje krovni boks i nosače skija/snowboarda. Kada je reč o Protection paketu, njega čine posebno dizajnirani pokrivači automobila za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, kao i izdržljive patosnice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Test Bentley Bentayga

 

Bentayga je Audi Q7 i Porsche Cayenne u Bentley odelu....veoma skupom odelu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro obnovljeni Bentley Bentayga Speed

 

205720-Bentley Bentayga speed02.jpg

 

Nakon redizajna standardne Bentayge, Bentley će uskoro predstaviti i obnovljenu verziju sportske Bentayge Speed. Tačnije, promocija je zakazana za 12. avgust, a kao najava služi i nekoliko najavnih slika.

 

Bentley Bentayga speed01.jpg

 

Vizuelne promene će se i ovde ticati prednjih svetla, doteranog branika sa drugačijim otvorima za vazduh, prednjeg grila, bočnih otvora za vazduh, doteranih prednjih blatobrana, redizajnirane haube, drugačijih zadnjih svetala, kao i novog dizajna alu točkova. Bentayga Speed će osim toga dobiti i novi prednji spojler, set izraženijih pragova, veći zadnji krovni spojler, zadnji difuzor i sportski izduvni sistem. Za unutrašnjost su predviđena doterana sportska sedišta, više mesta pozadi (+ 100 mm za kolena), unapređeni infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto. Ostaje još da Bentley objavi performanse obnovljene Bentayge Speed.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obnovljeni Bentley Bentayga Speed

 

Bentley-Bentayga sp05.jpg

 

Nakon redizajna standardne Bentayge, Bentley je predstavio i obnovljenu verziju sportske Bentayge Speed.

 

Bentley-Bentayga sp04.jpg

 

Vizuelne promene se i ovde tiču prednjih svetla, branika sa drugačijim otvorima za vazduh, prednjeg grila, bočnih otvora za vazduh, doteranih prednjih blatobrana, redizajnirane haube, drugačijih zadnjih svetala, kao i novog dizajna alu točkova (ovde od 22 inča).

 

Bentley-Bentayga sp03.jpg

 

Bentayga Speed je takođe dobila i novi prednji spojler, set pragova, veći zadnji krovni spojler, zadnji difuzor i sportski izduvni sistem.

 

Bentley-Bentayga sp02.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđena doterana sportska sedišta, alkantara, koža, više mesta pozadi (+100 mm za kolena), unapređeni infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto.

 

Bentley-Bentayga sp01.jpg

 

Za pogon se brine 6.0 W12 twin-turbo motor sa 635KS i 900 Nm, dovoljno za maksimalnih 306 km/h i sprint do 100 km/h za 3.9 sekundi. Takođe, u paketu su i 8-stepeni automatski menjjač i vazdušno oslanjanje. Kupci će takođe moći da biraju između 17 standardnih boja, kao i dodatnih 47 boja iz Mulliner ponude i 24 dvobojne opcije. Cena će biti naknadno saopštena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader video: Test 2021. Bentley Bentayga

 

Ovaj auto je etalon kad su u pitanju veliki luksuzni SUV modeli. To je tako jer se pojavio prvi na tržištu, a Bentley je govorio da je i najbolji. Uostalom, Bentley je. :) 

Ali, u međuvremenu se pojavilo dosta jake konkurencije u vidu Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus, ili Aston Martin DBX. Zato je izašla nova Bentayga za koju Bentley kaže da ima performanse kao super-sportski automobili, komfor u vožnji kao limuzina, off-road mogućnosti kao Range Rover i kvalitet izrade koji svi očekuju od Bentley fabrike...pogledajte:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel video: Test 2021. Bentley Bentayga

 

2016. godine bila je sama na tržištu luksuznih SUV modela. Od tada do danas izašlo je još takvih SUV modela, i Bentley je uradio facelift svoje Bentayge kako bi i dalje bila aktuelna:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test 2021. Bentley Bentayga

 

Spolja je uočljiva promena na zadnjem kraju automobila, a ukupno se restajling najviše vidi unutra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Project Kahn Bentley Bentayga V8 Centenary Edition

 

ProjectKahn Bentley 04.jpg

 

Iz Britanskog Project Kahn-a stiže još jedna modifikovana verziju Bentley Bentayge.

 

ProjectKahn Bentley 03.jpg

 

To je Bentayga V8 Centenary Edition (pod haubom je 4.0 V8 benzinac) koja dolazi u Gloss Black boji, uz novi prednji spojler od ugljeničnih vlakana, Satin Black prednju masku i pragove, zatamnjena stakla, set 23-inčnih Le Mans alu točkova sa gumama 295x35x23'', podešavajuće oslanjanje, kožni enterijer, Kahn kožni volan...

 

ProjectKahn Bentley 02.jpg

 

Po želji, Project Kahn nudi i enterijer sa Nappa kožom i alkantarom, stakla otporna na metke, kao i brojne druge mogućnosti personalizacije.

 

ProjectKahn Bentley 01.jpg

 

I na kraju i cena - 139.999 funti (153.420 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2021. Bentley Bentayga

 

Luksuzni, luksuzni SUV je prošao kroz restajling, i zaista su vidljive promene, naročito na zadnjem kraju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: Za volanom Bentley Bentayge V8

 

Ovo je ona njena ''jeftinija'' varijanta sa 4.0 V8 motorom koji daje 550KS/770Nm. Najjača verzija ima 6.0 V12 sa 635KS/900Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produženi Bentley Bentayga LWB

 

208000-bentley long02.jpg

 

Bentley će proširiti ponudu svog luksuznog SUV modela Bentayga koji je ranije ove godine inače prošao kroz značajnu restilizaciju. Novost u gami će biti produžena verzija Bentayga LWB, namenjana pre svega kupcima na Bliskom istoku i Kini.

 

208001-bentley b long01.jpg

 

Bentayga LWB bi premijeru trebalo da ima tokom sledeće godine, a pored produženog međuosovinskog rastojanja donosi i duža zadnja bočna vrata i više mesta za putnike pozadi. Konkretne brojke o dimenzijama međutim tek slede. U svakom slučaju, i Bentayga LWB će se odlikovati LED matrix prednjim svetlima, alu točkovimod 22 inča, unapređenim infotainment sistemoma 10.9-inčnim ekranom, digitalnom instrument tablom, uz standardni Apple CarPlay i Android Auto. Standardno dolazi i audio sistem od 790W i sa 12 zvučnika, a opciono i Naim audio sistem od 1.780W i 20 zvučnika. Što se motora tiče, očekuju se 4.0 V8 biturbo benzinac sa 550KS i 770 Nm, kao i plug-in hibridna verzija (kombinuje 3.0 V6 benzinac i elektromotor). Ostaje da se vidi da li će se nuditi i Bentayga Speed LWB (6.0 W12 twin-turbo motor sa 635KS i 900 Nm).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: Bentley Bentayga V8

 

Facelift ovog modela je veoma važan za Bentley jer je danas oko 55% vrednosti njegove ukupne prodaje upravo Bentayga.

Ovaj 4.0 V8 motor sa 550 konja je isti kao u Porsche Cayenne Turbo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2021. Bentley Bentayga Hybrid

 

Bentley Bentayha Hybrid 04.jpg

 

Nakon standardnih verzija, Bentley je za modelsku godinu 2021. obnovio i Bentaygu sa plug-in hybrid pogonom. Vizuelne promene se i ovde tiču LED matrix prednjih svetala, doteranog branika sa drugačijim otvorima za vazduh, matrix prednjeg grila, bočnih otvora za vazduh, doteranih prednjih blatobrana, redizajnirane haube, većeg zadnjeg krovnog spojlera, drugačijih zadnjih svetala, kao i novog dizajna alu točkova i dve nove boje za eksterijer.

 

Bentley Bentayha Hybrid 03.jpg

 

Treba pomenuti i širi trag točkova pozadi (+20 mm), nove izduvne cevi i opcioni Blackline paket.

 

Bentley Bentayha Hybrid 02.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđena doterana sedišta, novi volan, izmenjena centralna konzola, više mesta za putnike (+30 mm za kolena), zadnja sedišta i sa ventilacijom, unapređeni infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto.

 

Bentley Bentayha Hybrid 01.jpg

 

Pored verzije sa pet sedišta, 2021. Bentayga Hybrid će s nuditi i u varijanti sa četiri sedišta. Plug-in hybrid pogon podrazumeva kombinaciju 3.0 twin turbo V6 benzinca i elektromotora, sa kombinovanih 449KS i 700 Nm obrtnog momenta. Baterije su od 17.3 kWh, a moguća je i vožnja samo u elektro modu kada može da se pređe 50 km.   Ovde i podatak da ukupna autonomija iznosi 863 km. Fabrika navodi da ubrzanje do 100 km/h traje 5.5 sekundi, dok je najveća brzina 254 km/h. Što se potrošnje goriva tiče ona iznosi 3.3 l/100 km, a emisija CO2 je 78 grama po km. Cena još nije saopštena, ali bi na britanskom tržištu trebalo da bude oko 140.000 funti (150.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

harry.jpg Harry'sGarage: 2021. Bentley Bentayga V8

 

Verujem da vam nije palo na pamet da su točkovi na ovom autu od 22 inča - eto, toliko je veliki auto da ''pojede'' i 22-ke:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Mulliner

 

211929-bentley-bentayga 4.jpg

 

Mulliner je proširio svoju ponudu za personalizaciju Bentley Bentayge, a koja omogućava svakom vlasniku ovog luksuznog crossovera da iskoristi opsežnu listu opcija za personalizaciju spoljašnjosti i unutrašnjosti. Kako se navodi u vesti, postoji stotine različitih kombinacija koje se mogu napraviti pomoću široke ponude dostupnih boja i materijala. Kupci mogu da izaberu boju kože po narudžbini, personalizovane šavove, umetke na vratima...

 

211930-bentley-bentayga 3.jpg

 

Sve opcije su dostupne za obnovljenu Bentaygu u svim raspoloživim nivoima opreme. Počevši od spoljašnjosti, tretman Mulliner može da se dobije u 26 dodatnih boja, koje su dostupne uz standardnu paletu nijansi luksuznog SUV-a i primenjuju se ručnim prskanjem, upotpunjenim najnovijom robotskom tehnologijom.

 

211931-bentley-bentayga 2.jpg

 

Unutrašnjost je mesto u kome kupci provode najviše vremena gledajući materijale i kombinacije boja, a Mulliner tu ima široku paletu od 27 boja. Divizija će ponuditi kombinacije sa do tri različite boje za, kako se navodi, ''smeo i upečatljiv izgled''. Pored toga, kupci mogu stvoriti potpuno prilagođenu kombinaciju boja za unutrašnjost na osnovu svojih želja.

 

211932-bentley-bentayga 1.jpg

 

Osim toga, Bentley nudi različite opcije furnira za unutrašnjost. Ponuda je široka i uključuje više od 100 različitih opcija, od tradicionalnih unakrsnih traka od drveta do obojenih furnira.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondie.jpg SupercarBlondie: Bentley Bentayga

 

''First Edition'' restajlinga koji uključuje par dodataka koji će se inače kasnije doplaćivati, kao npr. ove 22-ke felne:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulliner Bentley Bentayga Hybrid

 

212744-mulliner h03.jpg

 

Mulliner je pokazao i svoju ponudu za personalizaciju Bentley Bentayge Hybrid, a koja i ovde omogućava svakom vlasniku ovog luksuznog crossovera da iskoristi opsežnu listu opcija za personalizaciju spoljašnjosti i unutrašnjosti. Kako se navodi u vesti, postoji stotine različitih kombinacija koje se mogu napraviti pomoću široke ponude dostupnih boja i materijala. Kupci mogu da izaberu boju kože po narudžbini, personalizovane šavove, umetke na vratima... Počevši od spoljašnjosti, tretman Mulliner može da se dobije u 26 dodatnih boja, koje su dostupne uz standardnu paletu nijansi luksuznog SUV-a i primenjuju se ručnim prskanjem, upotpunjenim najnovijom robotskom tehnologijom.

 

Unutrašnjost je mesto u kome kupci provode najviše vremena gledajući materijale i kombinacije boja, a Mulliner tu ima široku paletu od 27 boja. Divizija će ponuditi kombinacije sa do tri različite boje za, kako se navodi, ''smeo i upečatljiv izgled''. Pored toga, kupci mogu stvoriti potpuno prilagođenu kombinaciju boja za unutrašnjost na osnovu svojih želja. Osim toga, Bentley nudi različite opcije furnira za unutrašnjost. Ponuda je široka i uključuje više od 100 različitih opcija, od tradicionalnih unakrsnih traka od drveta do obojenih furnira.

 

Inače, na ovim promotivnim slikama je unikatni Mulliner Bentley Bentayga Hybrid pripremljen za izlaganje na ovogodišnjem sajmu u Šangaju. Automobil je u Viridian zelenoj boji (po uzoru na boju sa EXP 10 Speed 6 concepta), sa 22-inčnim Mulliner točkovima (sa Viridian akcentima), Cumbrian Green kožnim enterijeorm i kontrastnim šavovima.

 

212746-mulliner h02.jpg

 

Plug-in hybrid pogon podrazumeva kombinaciju 3.0 twin turbo V6 benzinca i elektromotora, sa kombinovanih 449KS i 700 Nm obrtnog momenta. Baterije su od 17.3 kWh, a moguća je i vožnja samo u elektro modu kada može da se pređe 50 km. 

 

mulliner h01.jpg

 

Ukupna autonomija iznosi 863 km. Fabrika navodi da ubrzanje do 100 km/h traje 5.5 sekundi, dok je najveća brzina 254 km/h. Što se potrošnje goriva tiče, ona po fabričkim podacima iznosi 3.3 l/100 km, a emisija CO2 je 78 grama po km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: Bentley Bentayga vs Range Rover

 

Moderni, fancy/luksuzni SUV u vidu Bentayge protiv originalnog takvog luksuznog SUV-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: Bentley Bentayga

 

Pogledajte Bentley Bentayga restajling za 2021. godinu. Autori klipa su otišli duboko u to zašto ovakva Bentayga kao na testu košta preko 170k evra....tako da ako želite mnoštvo tehničkih podataka, detalje kako je Bentayga napravljena i zašto bi neko trebao nju da odabere - ovo je pravi video za vas. Najveća konkurencija su joj Maserati Levante, Porsche Cayenne, Audi Q8, Lamborghini Urus...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Bentayga

 

mansory b 1.jpg

 

Uz brojne druge luksuzne i sportske automobile, u Mansoryu nisu propustili ni priliku da modifikuju obnovljenu Bentley Bentaygu.

 

mansory b 02.jpg

 

Ovaj tjuner je ovaj ionako luksuzni SUV pretvorio u još skuplje vozilo, i to uz pomoć aero body paketa od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), velikih 23-inčnih točkova, sportskog izduvnog sistema i još luksuznijeg enterijera (crna i crvena koža, ugljenična vlakna...).

 

mansory b 03.jpg

 

Pojačan je i 4.0 twin-turbo V8 motor, i to na 750KS i 1.020 Nm obrtnog momenta.

 

mansory b 04.jpg

 

Cena u vesti nije navedena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga S

 

bentley b 5.jpg

 

Bentley je za novu modelsku godinu ponudio i Bentaygu sa novim S paketom.

 

bentley b 4.jpg

 

Bentayga S je između ostalog dobila i gloss black detalje, zatamnjena svetla, veći zadnji spojler, točkove od 22 inča (dostupni u tri boje), rekalibrisani torque vectoring sistem, kao i sportski izduvni sistem.

 

bentley b 3.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđena sportska sedišta sa S logom, alkantara, koža, infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i pragovi sa osvetljenjem.

 

bentley b 2.jpg

 

Za pogon je zadužen 4.0 V8 twin-turbo motor sa 550KS i 770 Nm, dovoljno za maksimalnih 290 km/h i sprint od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) za 4.4 sekunde.

 

bentley b 1.jpg

 

U paketu su i 8-stepeni automatski menjač i vazdušno oslanjanje.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Mansory Bentley Bentayga widebody

 

Ovaj tjuner je ovaj ionako luksuzni SUV pretvorio u još skuplje vozilo, i to uz pomoć aero body paketa od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), velikih 23-inčnih točkova, sportskog izduvnog sistema i još luksuznijeg enterijera (crna i crvena koža, ugljenična vlakna...). Pojačan je i 4.0 twin-turbo V8 motor, i to na 750KS i 1.020 Nm obrtnog momenta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Bentayga Speed Russian Heritage

 

bentley rh 03.jpg

 

Bentley je samo za rusko tržište najavio ekskluzivnu seriju od šest primeraka specijalne Bentayge Speed.

Bentley Bentayga Speed Russian Heritage je inspirisan bogatim ruskim kulturnim nasleđem, a za realizaciju se pobrinulo odeljenje Mulliner (što se tiče boja i luksuznih materijala u unutrašnjosti).

 

bentley rh 02.jpg

 

Svaki od šest primeraka ima i naziv (Adagio, Allegro, Arabesque, Fouette, Pirouette i Royal), posebnu boju eksterijera (opciono i sa kontrastnim krovom), 22-inčne alu točkove, sedišta sa motivima iz ruskog baleta, kao i projekciju loga na tlo prilikom otvaranja vrata.

 

bentley rh 01.jpg

 

Bentayga Speed standardno ima i prednji spojler, set pragova, veći zadnji krovni spojler, zadnji difuzor i sportski izduvni sistem. Za unutrašnjost su predviđeni i infotainment sistem sa 10.9-inčnim ekranom, digitalna instrument tabla, kao i standardni Apple CarPlay i Android Auto. Za pogon se brine 6.0 W12 twin-turbo motor sa 635KS i 900 Nm, dovoljno za maksimalnih 306 km/h i sprint do 100 km/h za 3.9 sekundi. Takođe, u paketu su i 8-stepeni automatski menjač i vazdušno oslanjanje. Cena nije saopštena, dok se isporuke ruskim kupcima najavljuju za kraj ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...