Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
beli_Punto

Kazne za prosečnu brzinu...

Recommended Posts

Kakva ironija, posle svih mogucih povecanja troskova, uvodjenja svih mogucih nacina za kaznjavanje, presretaca, skrivenih automobila i motora, jadna i bedna vlast uvodi nov i moderan nacin za kaznjavanje ... sta je sledece, bas me zanima ???
 
Uskoro novi način kontrole brzine kretanja na autoputu: Spremne kazne za prosečnu brzinu

Na pojedinim deonicama duž koridora 10, obavljaće se stacionarno merenje prosečne brzine koja će se obračunavati na osnovu pređene razdaljine i vremena od ulaska na deonicu do izlaska sa nje. Da li pauze mogu spasiti kazne one koji voze brzo i koliko se treba odmarati ako se jače pritisne gas. Kako će stizati kazne 

Loša vest za sve one koji vole da malo jače pritisnu papučicu gasa na otvorenom putu. Presretači uskoro dobijaju pojačanje kroz jedan specifičan i za nas potpuno nov način video-nadzora saobraćaja kakav je u mnogim inostranim zemljama već godinama u upotrebi. Reč je o stacionarnom merenju brzine na frekventnim putevima, ali ne pomoću fiksnih radara koje možete prevariti ako znate gde su, tako što ćete jednostavno usporiti kada prolazite pored njih. Kako nezvanično saznajemo, na određenim deonicama duž koridora 10 biće postavljene ulazne i izlazne rampe na kojima će kamere snimati registarske oznake vozila koja pored njih prođu i beležiti vreme ulaska i izlaska…

 

deo teksta preuzet sa FB stranice revije SAT ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako sve ovo zaživi (kamere za merenje brzine po gradovima, presretači, radari, merenje vremena na naplatnim rampama) - kome će trebati auto sa više od 70-80 konja i koja će biti svrha imati ga?

Odjednom, malolitražni automobili sa skromnom snagom ne deluju kao promašena investicija... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, samo i ja bih voleo da mi taj podatak o potrošnji i registraciji bude totalno nebitan (kao što je verovatno njima), kad mi već oduzimaju mogućnost za neka zadovoljstva i osmehe na licu tokom vožnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad jednom smene ministra finansija jer je jedino i iskljucivo on zasluzan za nelogicne cene registracija moci cemo "jeftinije" da placamo registraciju, mada, tada ce cena registracije verovatno da poskupi za manjekubikaze jer ce cena biti proporcionalna snazi motora.

 

Ovo gore sam napisao u kontekstu nelogicnosti, tj njima ogranicenja brzine ne smetaju da voze azdaje, a propisi i kontrole su rigorozne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A Australiji postoji i auto put ... a i cena registracije za auto sigurno ne prelazi vrednost istog 

 

nije bitno da li ovo negde postoji, bitno je da su oni krenuli od kraja, a ne od pocetka ... prvo treba da se napravi auto put, da se ogradi i da se uradi sve po propisima, pa onda postavis znakove, kamere, snimas i uzimas pare ... ja nesto mnogo preko ogranicenja niti mogu niti vozim, a oni koji mogu i voze oni to i ne placaju, pa kad malo razmislim ova rasprava mu dodje bezveze :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta se digli toliku frku oko registacije vozila preko 2000 kubika. Pa jedva održavaju ove do 1100 kubika za koje su delovi jeftini i mahom su sa one strane zakona tj tehnički neispravna. Većina tih vozila sa većom ili velikom kubikažom su skupa za održavanje. Pa ako nema 60 000 za registraciju sumnjam da ima za neophodne delove. Velika kubikaža je skup sport.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna poznanica je upravo sa tim Polom doživela havariju. Šta je radila i kako je vozila, ne znam, uglavnom autu sa nepunih 20.000 km preskočio lanac i napravio haos. Epilog je otvaranje motora i šteta od oko 700 evrića ako ne i više. I što je najbolje u celoj priči, otišla u neki levi servis i kako su otvorili motor tako je izgubila pravo na garanciju. A, prvo se upalila check engine lampica, pa me pitala šta je to da bih joj rekao da otera odmah u servis da pogledaju i da ne vozi tako. Naravno da nije poslušala i nastavila da tera dok auto u potpunosti nije stao. Samo ću reći, žena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte koliko novca zarade policijski radari u Velikoj Britaniji - TOP 10

 

165793-radar.jpg

 

Britanska policija objavila je spisak deset ''najprofitabilnijih'' policijskih radara. To su prave fabrike para. Zahvaljujući ovim statičnim blicerima, britanski vozači plate za prekoračenje brzine milione funti godišnje. ''Najunosniji'' je statični radar smešten na putu A1 kod Great Pontone, koji je prošle godine na više od 6.000 kazni, ''zaradio'' 606.400 funti (više od 722.000 evra). Veoma ''vredan'' bio je i radar na putu M180, koji je za 5.830 registrovanih kazni zaradio 583.500 futni, što je oko 694.800 evra. Broznanu medalju u ovoj tabeli drži radar na putu M25, koji je u državnu kasu poslao 538 500 funti, što je oko 641.185 evra. Kao što možemo videti, samo prva tri najaktivnija policijska rada u Velikoj Britaniji, inkasirali su 1.728.300 funti. TOP 10 najplaćenijih radara u Velikoj Britaniji, prošle godine je na ime kazni za prekoračenje brzine naplatilo ukupno 3.164.100 funti, odnosno 3.767.458 evra. U Velikoj Britaniji na putevima je instalirano ukupno 3.300 statičnih radara, što znači da se na svakom 108. kilometru puta nalazi po jedan statični radar.

Kazne za prekoračenje brzine u Velikoj Britaniji nisu male. Minimalna kazna iznosi 100 funti (120 €), a maksimalna kazna za prekoračenje brzine iznosi 2.500 funti (2.980 €). Pored novčane kazne, vozači dobijaju i kaznene bodobe. Prosečna kazna za prekoračenje brzine na ostrvu prošle godine iznosila je 188 funti (224 €), a kažnjeno je 166.695 vozača. Policija tvrdi, da statični radari imaju pozitivan uticaj na povećanje bezbednosti, a očigledno nije mali ni njihov finansijski efekat.

 

165794-radar%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozila 100 km/h brže od ograničenja, a njen izgovor je neverovatan

 

kazna amg.jpg

 

Mercedes AMG G63 je zaista nešto posebno na putu: kultni arhaični kutijasti terenac sa masom od 2.5 tona, vetrobranom postavljenim pod gotovo 90 stepeni i sa 4.0 V8 BiTurbo motorom od 585 KS i 850 Nm ispod prednjeg poklopca i kod najiskusnijih vozača izaziva strahopoštovanje.

 

Međutim, može ga kupiti svako ko ima novac, i vozi se ako treba i 100 km/h više od ograničenja. Pa čak i u po saobraćajnim propisima, vrlo strogoj Velikoj Britaniji. Jedan takav Mercedes je nedavno zaustavila policija u Derbyshireu zbog prekoračenja brzine za više od 100 km/h. Međutim, ono što je veće iznenađenje od prekoračenja brzine ženske osobe koja je autoputem M1 je putovala u proseku 182 km/h (od 160 do 210 km/h), nakon konstantnog merenja na deonicama gde je dozvoljeno maksimalno 113 km/h (70 milja na sat), bio je njen izgovor - ''Morala sam hitno u WC!''

 

Policajci u presretaču su njen izgovor shvatili detinjastim pa i pomalo bezobraznim za tako obesnu vožnju, pa su se svojim ''ulovom'' pohvalili i na službenom Twitter profilu, jer svakome se može dogoditi da hitno mora u toalet za vreme vožnje, ali niko zbog toga kilometrima ne vozi preko 200 km/h. Uz to, osoba nije imala ni trajnu vozačku dozvolu već privremenu s kojom sme da upravlja samo uz nadzor starije osobe prema britanskom zakonu, međutim žena je bila sama u Mercedesu. Isto tako prema britanskom zakonu, ona je uhapšena, Mercedes zaplenjen, a kazne za ovakvo (ne)delo su na ''Ostrvu'' stravične...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...