Jump to content
FAS Goran
iica

Fiat Seicento - naknadna ugradnja obrtomera?

Recommended Posts

pozdrav,da li neko moze da mi objasni ili pomogne oko ugradnje fabrickog obrtomera za seicento,naime kupio sam obrtomer o sportinga i hocu da ga ugradim kod mene na obicnog,pa ako neko zna kako da ga povezem? hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, imam sledeći problem.

Imam Seicenta 1.1 2001 god. Na njemu nema obrtometar, ja sam kupio fabrički od sportinga, Pitao sam dosta električara i ljude koje imaju sei i nešto su čačkali oko toga. Pričali su da ispod table možfa ima ostavljen džek sa kablovima. Rasturio sam celu tablu, nije bilo ničega sem ostavljenih kablova za el. podizače stakla. Neki kažu da povežem preko bobina sa diodama, a neki kažu da to nije moguće sa fabričkim obrtometrom. Jedino što mi još preostaje da probam da nađem pin na ecu koji je za obrtometar. Da li neko ima neki savet ili predlog? Hvala unapred.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari evo za sve shema za ugradnju ,mene je kostala 2 dana nerviranja,eksperimentisanja ali zelja za obrtomerom je bila jaca i na kraju sam uspeo da ugradim :) na fabrickom obrt. od sportinga imate 4 zice :

 

1.plava zica se lemi na + od bombine
2.zuto-crvena lemi se na + od pozicije (najbolje od onih prekidaca sa instrument table sto svetle )
3 crna zica - minus
4 crveno crna zica lemi se na pin 4 na ECU komp. ( ovo dok sam provalio trebala mi je vecnost )

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davno sam mucio sa tim ,iskreno ni na kraj pameti mi nije bilo da slikam , vise mi je bilo do toga da pojedem obrtomer sa sve zicama :) ako neko negde zapne slobodno nek se javi rado cu mu pomoci!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li možete da me uputite šta sve treba da znam prilikom ugradnje obrtomera (RPM) u Fiat Seicento koji je 2003. godište, oznaka motora 187?  
Želim da u auto ugradim obrtomer i tražim najbolji izbor, tražim po internetu najbolju soluciju i našao sam ovaj digitalni Multi control (http://anel.rs/multi_control_panel.html) panel koji pored digitalnog obrtomera ima i mogućnost praćenja temperature vode, jer poznato je da Seicento nema neku skalu koja bi ovo pokazala, već samo lampicu, pa sam mislio na ovaj način da rešim dva problema. Ovo košta 35 evra, a imaju i varijantu od 20 evra samo za obrtomer. Ne želim da ugradim onaj fabrički obrtomer jer bi to značilo da mora da se buši tabla i pravim veliki posao i mnogo prljanja, mnogo više nego sa ovom mojom solucijom. 

Šta mi sve treba za ovakav poduhvat od stvari i znanja, napominjem da bi mi ovo sve električar uradio, ali pre nego što njega počnem zamarati, želim da saznam iskustva ljudi koji znaju ili su već prošli kroz sličan problem? 
Svaki savet,sugestija i predlog su dobrodošli, u vezi sa ovom temom.
Unapred zahvalan na odgovorima.  

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...