Jump to content
FAS Goran
beli_Punto

Koliko vredi ljudski život?

Recommended Posts

Citajuci vesti vidim da kod nas zivot ne vredi bas mnogo i da oni koji su oduzimali zivote nebitno da li su direktori ili obicni akloholicari bivaju osudjeni na neke smesne kazne, pa znam ljude koji su zbog pogresnih reci upucenih pravim ljudima i zbog toga sto su se u pogresno vreme nasli na pogresnom mestu robijali vise od ovakvih ...

 

wer.jpg

http://www.dnevnik.rs/hronika/radosavu-vujacicu-godina-i-po-zbog-saobracajke

 

wer02.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/392563/Vozac-BMWa-koji-je-u-udesu-ubio-cetvoro-mladih-osudjen-na-osam-godina-zatvora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je u losem sudstvu. Tj.nikakvom ,ali bi hteo da skrenem paznju i na medije koje selektivno prenose vesti i pojedine vesti izvrcu da bi skrenuli paznju. Imamo primer voditeljke koja je ubila coveka i nije ni videla pritvor a u mom kraju je decko zgazio trojicu u 1 sat nocu na magistralnom putu jer su se oni potukli i izleteli na put.on je isao mnogo brze ali tu nema ni kuca ni osvetljenja.samo jedna kafana koja je uvucena i ne vidi se dok ne dodjes do nje.oni su se potukli i izleteli na put a ovaj ih pokupio .i pravo u pritvor.ako jedan ide neka idu svi bez obzira ko je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja moram da priznam da imam strah ponekad kad sednem za volan, jer sam toliko rizicnih situacija imao po Beogradu i toliko sam se nagledao obaranja pesaka da je to strasno. I sto je najgore, u tim situacijama, ima duplo vise bahatih pesaka nego vozaca. I krivo mi je sto u takvim silucajevima, po zakonu uvek nadrljaju vozaci.

Jednom mi je pijanica na uzbrdici, zaspao na sred ulice i samo ustao ispred mene i jedva sam ga zaobisao. I sta bi, da nisam u tom trenutku bio skoncentrisan, zgazio bi pijanu budalu i odgovarao zbog njega...

Isto tako sam video klinca kretena, zeljnog dokazivanja, koji je odvalio neku kalibru po parkingu, ko da je na pisti i milimetri su bili u pitanju da je pokupio kolica sa bebom. A naduvano drustvo stoji pored cereka se i divi mu se...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da bi sudija i svi nadlezni trebali da malo bolje rade svoj posao, a ne ono standardno, prekoracenje brzine i sam sleteo s` puta, pesak se nije kretao pesackom stazom i sam je kriv sto ga je zgazio pijani direktor, par puta mi se desilo da vidim da patrola stoji i neko besno proleti a oni samo kazu budala ... nebitno da li je klinac u tatinim kolima ili neko sa debelim vezama, kreni za njim, pa gde ga stignes tu ga pitaj sta radi ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korumpirani sud: Ubio dete, osuđen na godinu i po dana zatvora!

 

radosav-vujacic.jpg

 

Bivši zamenik generalnog direktora “Srbijagasa” Radosav Vujačić (62) osuđen je danas na godinu i po dana zatvora jer je vozeći automobil „audi a4″ neprilagođenom brzinom i sa 1,9 promila alkohola u krvi udario dečaka na biciklu, koji je od siline udarca  na licu mesta poginuo.

On je osuđen zbog saobraćajne nesreće na Kamenjaru krajem avgusta 2010. godine u kojoj je poginuo petnaestogodišnji Milan Lutovac iz Futoga.

Radosav Vujačić je vozeći automobil “audi a4″ neprilagođenom brzinom i sa 1,9 promilaalkohola u krvi udario dečaka na biciklu, a od siline udarca on je na licu mesta poginuo.

Saobraćajni veštaci utvrdili su da se Vujačić u trenutku udesa kretao brzinom od 83 kilometra na čas, iako je na tom delu puta dozvoljena maksimalna brzina od 50 kilometara na čas.

Kako kaže portparolka Višeg suda koja je i predsedavala sudskim većem u ovom slučaju Svetlana Tomić Jokić Vujačiću je pored zatvorske kazne izrečena i dvogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilom.

 

Prema njenim rečima, iako je za ovo krivično delo zaprećena kazna od dve do 12 godin azatvora, Vujačiću je kazna umanjena zbog niza olakšavajućih okolnosti.

- Uzeli smo u obzir da on nije ranije osuđivan, da ima 62 godine, da je izrazio kajanje zbog učinjenog dela. Kao najbitniju olakšavajuću okolnost uzeli smo to da biciklista nije bio osvetljen na tom delu puta gde ne postoji ulična rasveta – rekla je Tomić Jokić.

Inače, zbog sumnje da je umešan u malverzacije u pančevačkoj “Azotari“, gde je obavljao funkciju predsednika Upravnog odbora, Radosav Vujačić je uhapšen u novembru prošle godine.

On se uz još dvojicu optuženih tereti da je u toku 2010. i 2011. godine omogućilo preduzećima “Frigologistik”, “Mat”, “Agro fiš trejd” i “Polet plus” da od pančevačke “Azotare” nabave regresirano đubrivo po cenama nižim za iznos regresa od 65,7 miliona dinara iako na to Uredbama Vlade Srbije nisu imali pravo.

 

(Mondo)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigurno manje vredi od regresiranog đubriva.

Tužno.

Ponovo ću napisati , treba svakoga ko ide kolima da pije i sa istim namerava da se vrati kući ili samo da upravlja tretirati  kao ubistvo u nameri. Koliko znam kod nas zakon kažnjava samo ako nešto počiniš, nameru nikada ,  pretnju retko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednom je olaksavajuca okolnost starost,drugom mladost itd... Znaci,strasno! Muka mi je od olaksavajucih okolnosti kod ovakvih i slicnih stvari! Pa majku mu,pijani seli za volan,ubili ljude i jos malo pa ce njihovi branioci da krive zrtve sto su bile tu gde jesu! Te bio neosvetljen,te nije pazio...uzas! A to sto pijana stoka ne vidi belu macku na putu,nikom nista... I jos se ceka godinama na ovako sramne presude... U medjuvemenu stignu da se i nakradu!

 

Koliko god da ne volim Ameriku za mnoge stvari, toliko volim njihovo pravosudje za ovakve stvari.

+1

Edited by Marko BK

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/9/2013 at 11:03 PM, Marko BK said:

Jednom je olaksavajuca okolnost starost,drugom mladost itd... Znaci,strasno! Muka mi je od olaksavajucih okolnosti kod ovakvih i slicnih stvari! 

 

Setim se uvek za ovakve stvari slučaja jednog košarkaša koji je osuđen za silovanje.

U prvoj presudi mu je kao olakšavajuća okolnost uzeto to što je sportista i što je bio reprezentativac države (tadašnje). Dobio manju kaznu. Usledila žalba tužioca.

U pravosnažnoj presudi mu kao otežavajuća okolnost uzeto baš to što je sportista i reprezentativac jer je kao takav uzor i mora sa naročitom pažnjom da pazi šta radi, da njegovi postupci imaju veću težinu zato što je poznati sportista...i dobio veću kaznu. Slobodno sudijsko uverenje uvek postoji i mora da postoji...jer oba mišljenja (da iste okolnosti jedan Sud uzme kao olakšavajuće, a onaj iznad njega kao otežavajuće) imaju logiku, samo zavisi od ugla gledanja, shvatanja.

 

Međutim, kod ovog lika iz Srbijagasa sve upućuje da nešto sa tim postupkom nije ok, jer čim neko sedne pijan za volan...tu je kraj bilo kakvih priča o olakšavajućem bilo čemu. Ako već ne možeš (Zakonom još uvek nije tako uređeno) da mu odmah formiraš direktni umišljaj kao stepen krivice, nemoj mu bar olakšavati bilo šta.

 

Šta me briga što je mator i što njemu kazna od npr. 10 ili maksimalnih 12 godina predstavlja možda doživotnu.

Šta me briga da li je biciklo bilo osvetljeno jer na njemu nije sedeo čovek od 30, 40 ili 50 godina kada se to može i mora očekivati, nego dete od kojeg se ne može očekivati da zna saobraćajne propise i da ih poštuje. Deca imaju baš zato posebnu zaštitu...što ovom presudom nikako nije pokazano.

Još sam negde pročitao da eto kao...otac nije bio ni na jednom ročištu, kao nije pokazao interesovanje, pa je i to uzeto kao ''olakšavjuća okolnost.''

To je izjavila portparolka Višeg suda koja je i predsedavala sudskim većem u ovom slučaju, Svetlana Tomić Jokić.

Pa, zar on svojim dolaskom u Sud na ročišta treba da pokazuje da mu je stalo do rođenog deteta...i, kakve veze njegovo prisustvo ili neprisustvo ima? Zar država npr. ne uzima decu od roditelja ako ih ne školuju, ako nemaju minimum uslova za život jer eto država tako pokazuje da brine o deci više od nekih roditelja. Pa, ako ste već ubeđeni da eto on nije mario jer nije dolazio na suđenje, Vi kao država onda marite...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg, čoveku je sigurno bilo teško da gleda u oči čoveka koji mu je ubio dete, njemu je najteže i zato nije ni dolazio, a to što on nije dolazio ne bi trebalo bilo koga da interesuje, presuda se ne donosi na osnovu dolaženja i nedolaženja, već za visinu krivičnog dela... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posle kazu "ne treba uzimati pravdu u svoje ruke"! A u cijim je rukama ta takozvana pravda u ovoj zemlji? Jel treba covek da se uzda u policiju i pravosudje,pa da prodje kao gomila nesrecnika koji su verovali drzavi?? Ovo sa ovim klincem je samo jedan u moru primera kako su moc i vlast vredniji od zivota...barem kod nas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta može apelacioni sud u ovom slučaju? Nadam se da pritisak javnosti neće da popusti i da će ovaj dripac da trune u zatvoru gde mu je i mesto.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu je bio Gorbacov kad je uveo prohibiciju, a pre njega I Ameri pocetkom proslog veka, samo steta sto su odustali od toga. Alkohol nikom nije dobro doneo. Covek je jedina zivotinja koja pije, ubija druga ziva bica iz ciste obesti, unistava planetu... necemo daleko dogurati ako nastavimo ovako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam sta se cudite? Pomirite se sa cinjenicom da zivimo u banana drzavi ... nazalost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Požalio se čovek prijatelju doktoru kako mnogo pije i pitao ga šta da radi da prestane, a doktor ga pita "jel piješ kao stoka, ili piješ kao čovek", a ovaj odgovara "pa kao čovek", a doktor mu kaže "e onda ti nema pomoći, stoka zna kad joj je dosta"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako mlad, a vec ima advokata, zar ovakvom treba dati sansu da bilo sta kaze pre nego mu odseces glavu ... 

 

samo nekoliko smrtnih kazni i izvrsenje istih u roku od odmah moze da nas spase da svi zajedno ne poginemo u saobracajnim nesrecama

 

cxca22005.jpg

http://www.kurir-info.rs/tragicno-poginula-devojka-na-pesackom-prelazu-clanak-898675

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo nekoliko smrtnih kazni i izvrsenje istih u roku od odmah moze da nas spase da svi zajedno ne poginemo u saobracajnim nesrecama

 

Smrtna kazna ne rešava ništa. Dovoljno je pogledati primere država koje je još uvek imaju kao vrstu krivične sankcije. U tim državama i dalje ima i uvek je bilo ubistava, razbojništva (krađa plus ubistvo ili pokušaj ubistva tokom vršenja krađe ili prilikom bekstva), tj. imaju najteža krivična dela.

Mnogo je delotvornije da mlad vozač (npr. onaj koji ima dozvolu prve 2-3 godine) ne može da vozi ništa jače od 80 KS. Ima tih pravila u drugim evropskim državama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno može biti delotvorno, ali ne znam u kojoj meri. I ti automobili od 80 KS mogu da razviju velike brzine.
A vidim da se u ovom slučaju nigde ne pominje da je dečko verovatno imao probnu vozačku dozvolu, s'obzirom da je pre dve godine položio. Kako se negde pominje da je nesreća bila oko 23:30, on u tom slučaju nije smeo da vozi, odnosno kao da i nije imao dozvolu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno ima mnogo faktora koji uticu na ovaj slucaj, kad sam postavio link nije pisalo ciji je izrod ... ali u svakom slucaju boli me to sto verovatno nece da vidi ni kako izgleda zatvor spolja, a ne da 15-20 godina gleda kroz prozorcic svetlost dana ... 

 

bice ono standardno, ona prosla na crveno, on decko trezan isao samo preko 100 na sat, za par dana ce sve da se stisa i tata ce da ga posalje negde tamo gde se lepo zivi i taj Srbiju nece da vidi nikad ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...