brdaus 28 Posted June 30, 2013 Ciao svima,imam ideju, al nemam znanje, da ubacim u moju lybru menjac sa 6 brzina od thesisa ili neke alfe. Da li je to neko radio, ima li kakvih iskustava i preporuka. Moram menjac da skidam da bih menjao semering na radilici, pa kad vec skidam a imam majstora koji hoce da mi izadje u susret za sve moje budalastine, rekoh da procaskamo na ovu temu. I da, ako neko ima odgovarajuci menjac ( ako takav u opste postoji ) neka mi se javi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lybra 1.9 JTD 4 Posted June 30, 2013 Brate nemam nikakvih iskustava na tu temu,ali na mojoj 1.9 jtd je peta brzina toliko brza da mi uopste i ne treba sesta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted June 30, 2013 (edited) Ako bude trebao ja imam 6 brzna od Thesisa 2,4 10VJTD. Koja je prepravka potrebna ne mogu da tacno kazem. Edited June 30, 2013 by Martini Quote Share this post Link to post Share on other sites
brdaus 28 Posted July 2, 2013 Ako moze slika tog menjaca, bilo bi idealno. Onda ce moj majstor da pogleda i da nam svima kaze sta treba i mora da se uradi. Kazi mi cenu za taj menjac sa pp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted September 9, 2013 Pozdrav, zanima me da li je koja lybra dolazila serijski sa mjenjacem od 6 brzina... Nasao sam nesto na netu pa me zanima koje su razlike izmedju 2001 godista i 2006 godista... (uglavnom me mjenjac zanima) http://www.carsplusplus.com/specs2006/lancia_lybra_24_jtd_lx_station_wagon.php Quote Share this post Link to post Share on other sites
brdaus 28 Posted September 10, 2013 Koliko ja znam, nema lybre iz 2006. i nema libre sa 6 brzina. http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Lybra Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3602 Posted September 10, 2013 Ako uspeš na jtd da ubudžiš šestobrzinca odmah sa bacam i ja na isti projekat Bukvalno ovom 115ks fali samo 6.brzina da bi mogao da krstari 140+ bez visokih obrtaja Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted September 10, 2013 (edited) @Brdaus: Wikipedija me previse puta iznevjerila da bih joj vjerovao hehe. Ne znam, onda je zadnja godina 2005? Jesi uspio sta iskombinirat sa mjenjacem? Evo jucer nesto googlao o mjenjacu za lybru i naletim na ovaj oglas. Sad mi nije vise nista jasno, 115ks sa 6 brzina, zar je moguce ili je greska? http://www.auti.hr/car-brand-lancia-car-brand-lancia-lybra-2003-car-fuel-diesel-240403/ Edited September 10, 2013 by KlokanJack Quote Share this post Link to post Share on other sites
brdaus 28 Posted September 10, 2013 Po oglasima pise svasta. Nema lybre sa 6 brzina. Na moju zalost . Moja ima nekih 180 ks, a nemam sestu. A i majstor mi je rekoa da jeste izvodljivo, ali jako komlikovano jer zvona menjaca nisu ista. Ja sam odustao od te operacije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted September 11, 2013 Znaci ne isplati se kemijat? Mozda naidjem na nesto pa cu postat ovdje... Quote Share this post Link to post Share on other sites
DraganUS 450 Posted September 11, 2013 Od thesisa menjac odgovara na Abartha, sad nisam siguran da li odgovara na JTD motor. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted September 11, 2013 Jos samo nekom da ga prodam... Salim se. Odgovara, naravno. Treba samo i set kvacila od Thesisa da se ubaci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted January 6, 2014 Znaci moguce je ugradit od thesisa mjenjac na lybru 2.4jtd (motor sa 135ks) sa kvacilom od thesisa? Jel treba nesto kemijat ili je sve "plug n play"? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted January 6, 2014 Mora da se napravi nosac menjaca i prepravi napajanje donjeg cilindra kvacila od thesisa. Sam menjac je nesto duzi pa ce morati malo da se modifikuje i levo podkrilo. Quote Share this post Link to post Share on other sites