Jump to content
FAS Goran
igorr

Stilo - jako pucanje i preskakanje pri okretanju volana

Recommended Posts

Pozdrav,
Upravo mi se desio tezi kvar. Smotao sam volan sasvim na levo, kako bih napravio polukruzno, i tokom skretanja cuo se veoma jak zvuk metala, nekakvog preskakanja, metal od metal struganja, udaranja - kao da je nesto puklo pa da zvekece.
Nastavio sam polako par metara, pokusao da skrenem, ali se ista stvar ponovila uz osetno cimanje i pri promeni brzine tj u menjacu.

 

Odmah sam ostavio auto pored puta, ali kasnije kad sam dosao po njega bar da ga prebacim na parking, akumulator je bio potpuno prazan (ne cuje se ni verglanje, samo nego blago preskakanje pri okretanju kljuca).
Prebacio sam drugi akumulator i auto je upalio normalno, ali sam mogao da ga samo preparkiram, jer je zvug struganja, preskakanja i trzanja bas intezivan

Inace nisam do sad imao nikakvih problema sa akumulatorom ni paljenjem, niti sam pri okretanju volana cuo pre ikakva skripanja.
Takodje, trap je redovno odrzavan - bas pre mesec dana su promenjene viljuske, spone, amorizeri sva 4 i prednje opruge, a pre toga sve sto je majstor mogao da vidi (sileni, nosaci itd)

Da li neko ima predstavu sta bi moglo da bude? Bio bih zahvalan da znam kako da se ponasam. Cini mi se da je kvar ozbiljan, pa ne znam ni da li da ga slepam ili polako da se dovucem do majstora.
Hvala.

 

Edited by igorr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akumulator nema veze sa problemom koji opisuješ.

Na dizalicu, pa gledajte, ovo što reće Gogi, a možda šetaju gumice na štangli pa je sada počelo da češe (to se baš pokaže kad se smota pun kao prilikom polukružnog)...videće se sve to na dizalici. To češanje metala o metal mora da ostavi trag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da je ispala poluosovina nebi mogao da pokrene auto ni napred ni nazad.

homo zglob moze da bude problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...