Jump to content
FAS Goran
maky985

Fiat Stilo / Fiat Nuova Bravo - lupkanje napred na neravninama

Recommended Posts

@Cowboy

 

Pročitaj sada, nakon spajanja tema, sve ranije napisano u temi na kojoj smo. :thumbup:

Ne znam šta je spoljni i unutrašnji zglob, ali kod Stila generalno nema šta posebno da lupka jer ima vrlo jednostavan trap - komplet rame, stabilizator, spona:

 

slika01 stilo.jpg stilo 02.jpg

 

Može još da lupka šolja amortizera, a može i letva volana (ali ako je letva teško da bi se toliko izraženo čulo samo sa desne strane).

Pretpostavljam da to spoljni/unutrašnji zglob misliš na kuglu, silene... al' ako je to uzrok ne može da se promaši, prosto se vidi kad npr. kugla ne valja, ili stabilizator, ili...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanjski zglob je zglob do točka a unutrašnji onaj do mjenjača. Lupkanje je ritmično u skladu sa brzinom obrtanja točka a prestaje kad pritisnem kvačilo takođe ne zavisi od toga da li skrećem ili idem ravno. Siguran sam da nije ništa vezano za ovjes već nešto što ima veze sa prenosom snage na točak. Zbunjuje me to što zvuk prestaje kad se pritisne kvačilo. Da je neki od zglobova vjerovatno bi se čuo konstantno dok se točak okreće i ne bi zavisio od toga da li je kvačilo pritisnuto ili otpušteno. Još jedino nisam probao dok se auto kreće pa  da ga izbacim iz brzine i da onda vidim da li se čuje i zavisi li od kvačila. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam klik - klak zvuk pri naglom otpustanju gasa ili promeni brzine kod nekoga ko ga nije vozio, juce gledao majstor i kaze mi da spoljni zglob ( homokineticki) ima luft a cak je i relativno nov. Zamenicu celu poluosovinu u kompletu sa uglobovima pa cu videti bas, nikad nisam cuo da homokineticki zglob ima luft bilo kakav :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, sta valja od silen blokova danas...? Treba da menjam silent blokove/pastete na viljuska na Bravu 2, sta valja od tih stvari. Pre 15k sam stavio nova ramena jer nisam hteo da se zajebavam sa zamenom silena, a ovaj put iz principa mi se ne daju pare opet za druga ramena nego hocu samo njih da zamenim ali nisam pametan sta uzeti jer realno sve je smece, nesto manje nesto vece ali reko mozda imate pozitivna iskustva sa nekim brendom...? Ili neka druga varijanta jaceg silena od nekog drugog auta? Mozda se neko igrao :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cao ljudi. Imam neki fantomski kvar na Fiat Bravo 2007. god. Desava mi se jednom u 5 puta tokom naglog kretanja ili zaustavljanja cuje se tup udarac na prednjem delu auta.
Takodje isti problem se desava i tokom prelaska preko lezeceg policajca ili silazenja sa trotoara sa visokim ivicnjakom. Trap, kao i nosaci motora su pregledani 3 puta od 3 razlicita majstora,
i ni jedan od njih nije uspeo da uoci bilo kakav problem. Ranije se bas retko desavalo dok se sad pogorsava i vec polako pocinje da nervira.

Da li je neko imao slican problem ili zna sta bi moglo da bude od prilike?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri gumice balans štangle. To se slabo (teško) vidi a zna da zeza samo tako.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...