Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Evo mene opet u rubrici predstavljanje.Neverovatno,ali kupih i ja nov auto (zjb.pojava na ovim prostorima).500L je stigao pre tacno mesec dana 17.maja u nas dom.Uzeo sam varijantu 1.4 bezn u beloj boji(zena odlucila,mada mi se bela unutrasnjost vise svidja od crvene,prijatnija je za putovanja),sa prvim paketom opreme(do sad sam vozio samo dizelase tako da sam prvih par stotina kilometara bio tuzan za performansama istih).Do sada sam presao 2700km pa da iznesem svoje utiske.

I ja sam prilikom prvog ulaska u auto imao primedbu sa prekratkim sedalnim delom,i nepreglednoscu pozadi.Sto se tice sedista pogresio sam,jer sam se juce vratio iz Grcke,tacnije Syvote(kod Krfa),tako da sam putovao 800km u cugu,i mogu reci da sam se prijatno iznenadio,jer se nisam uopste zamorio,tako da za sedista pohvale.Sto se nepreglednosti tice,nije mi bas ok za parkiranje pozadi(mada novo pa me sve strah da ne dobije neku tacku).

Na putu do tamo koji je bio vecim delom bez klime potrosnja je bila 6,0l s tim sto napominjem da sam prilicno postovao ogranicenja.U povratku sam ga cepao malo zesce i ceo put je bio pod klimom,znaci svih 800km,potrosnja je bila 6,5l.Proveravao sam potrosnju punjenjem do cepa,i razlika od kompjutera prema realnoj je 0,1do 0,2l na 100km (bord pokazuje manje naravno :fun: ).Na putu je bilo puno uzbrdica,ali dobrih i kad se takva pojavi saltanje u 4 brzinu i gas na 4000obr,brzina 90km/h,mogo bi i malo jaci gas ali posto je nov nisam ga bas mucio.Klima radi ekstra,prijatna je jako,za razliku od puntove koju sam morao da stelujem da ne duva direktno u mene.Auto je neverovatno povozan i na najmanjem nagibu terena polako krece.Prostora koliko volis.

Mane-znaci losa preglednost pozadi(sto nisi uzeo parking senzore,tvoj problem),mali unutrasnji retrovizor,tepih iznad tocka ima dosta ostre ivice,tako da kada sam ga podizao izgrebao sam plastike u gepeku(odmah izvadio isti i osmirglao ivice,sad je ok),kada izlazim desilo mi se da vrhom patike ogrebem plastiku na vratima jer sam ja visok,patike dugacke i jbg,nesto se kad-kad cuje,iz instrument table,kao neki klik zvuk ali samo kad ga nagnem u krivinu ili sl.kao da neki dzek od instalacije seta levo desno.naravno sve su ovo sitnice,nego tek da opisem sta ima da ne valja.A da,primetio sam i da se punto mnogo brze opere od ovog monstruma :laughing: .I meni je ulje negde na polovini,kao i ostalima,ja se razmisljam i da dolijem malo.Kvacilo mi je mekano ekstra,auto dobro drzi u krivinama,hod rucice menjaca je meni ok,izuzetno je tih,sem kad ga navuces preko 4000 obrtaja i onda dobija neki rezonantni zvuk i pocinje ozbiljnije da vuce.Malo sam imao period privikavanja na menjac,tipa sto je negde 2,to je kod 500L treca brzina,brzo dostize radnu temperaturu,fali naslon za ruku...

To je to,malo "s brda s dola",u sustini porodicni auto,veoma komforan,sa kvalitetno odradjenim enterijerom,ne preterano sportskih performansi,sto se od njega i ne ocekuje.Evo i par slika za sad

 



IMG_5335.jpg  IMG_5329.jpg  IMG_5244.jpg

 

nisam ga mnogo cepao zbog razrade :scooter:

IMG_5420.jpg

 

ovo sam jedva oprao kada sam stigao kuci

 

2013_06_15_192.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo, nego jel ovo prvi beli koji je predstavljen na forumu? :rolleyes: neka je sa srećom i da se dugo družite :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep je beli, ekstra bi mu čučnula crna folija na krovu. Dobar opis, neka te dugo služi bez vanrednih odlazaka u servis.

 

p.s. Vidim 160kmh, tik iznad 4000 obrtaja, jel na ravnom ili nizbrdo? 

Edited by Madra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, prva slika je baš extra. :thumbsup:

Za ovo posle vožnje otvorenim putem imaš da kupiš bug removal (ili nešto slično), mnogo se lakše sa tim skinu ove bubice, naprskaš i samo se skidaju, flašica košta oko par evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klub 500L se povećava iz dana u dan....  :unworthy:  :unworthy:  :unworthy:

 

Kao što Neša reče, sredstvo "bug removal" košta od 300 do 500 rsd i može da ti potraje čak do zime. Pošto sam i ja često na auto-putu pa često izvoskiram baš taj prednnji deo auta - baš zbog buba!!! 

 

Želim ti puno opuštenih km sa "fićom"!!!!  :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala svima na cestitkama i hvala na savetu za bug removal,kupujem definitivno,a citao sam i temu za voskiranje pa cu i to da uradim ovih dana( http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=59698&hl=voskiranje )

sto se tice 160kmh na 4000rpm nisam zapamtio ali cini mi se da je bila blaga nizbrdica,mada nisam bas siguran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo malo izvinjenje,slagao sam za datum peuzimanja :blushing: naime auto sam preuzeo 17 aprila (a ne maja,sta cu cinilo mi se kao da je juce bilo...),evo i par slika od tada

 

170420132331.jpg  170420132333.jpg

 

samo kad smo ovo prosli :laughing:

010520132404.jpg

 

primetio sam da samo bog vozi za index 100

 

2013_06_21_231.jpg

 

al nema veze volim ga najvise na svetu :fun::scooter::wub:

 

170420132346.jpg

 

a vidim i on mene pazi po dzepu (nisam resetovao trip A od kupovine)

IMG_20130729_143034_592.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

vozis li ga ti bilo gde po gradu,kad ti je ovo prosecna brzina, meni je na 3000 km prosecna brzina 35. svaka cast i za potrosnju. ja kad bi ga spustio ispod 7l pesmu bih pevao :guitar:  :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo malo izvinjenje,slagao sam za datum peuzimanja :blushing: naime auto sam preuzeo 17 aprila (a ne maja,sta cu cinilo mi se kao da je juce bilo...)

u vreme kada smo mi psovali sve zivo sto cekamo vec 20 dana ti dobio auto, a mi cekali jos mesec i kusur  :whip:  :2guns:

:cheers:  ziv bio i lepo ga vozio

Edited by Zhorz

Share this post


Link to post
Share on other sites

bojane

u tu kilometrazu je i put do grcke od preko 1600km,a kao sto vidis na gornjim slikama vozio sam ga oko 150 km/h pa je zato velika prosecna brzina. A Krusevac je mali grad tako da nemam neku klasicnu gradsku guzvu,mada imam ture tipa upalim ga,vozim 1,5-2km do trgovine,ugasim,pa opet nazad kuci. Pre njega sam vozio iskljucivo dizele,tako da mi je laka noga na gasu a i primetio sam da mu prija za potrosnju cesce saltanje brzina

 

zhorz

ma cuti,i ja sam psovao sve zivo, 28 marta sam uzeo profakturu,kredit odobrili 30 a auto preuzeo 17.aprila (a u medjuvremenu nisu mogli da me trpe po kuci :laughing: ,te da li ce mi odobriti kredit,te sigurno su prodali svih 5000kom sa subvencijom cim me ne zovu,te da ne ukinu subvenciju...ma idi...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam dal se resetovala prosecna brzina,ali to je to na displeju,ima u tih 20h kilometara dosta rada u mestu,pa je to mozda ono kilometraza kroz vreme...a to je sarena voznja,znaci jednom godisnje more i zimovanje ostalo grad i okolina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo,za novu godinu sam bio na zlataru,ovo je resetovano u mom dvoristu na nulu,pa do tamo i nazad plus par dana nesto po gradu i to je taj prisek. Ja sam zadovoljan potrosnjom skroz

IMG_20180107_101707.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...