Jump to content
FAS Goran
SikterBre

BMW serije 4 Coupe / M4 / M4 CS / M4 GTS / BMW i4

Recommended Posts

autoexpress.jpg AutoExpress: BMW M4 Cabrio

 

Performantni kabrioleti su vrsta koja umire. Svejedno da li pričamo o onim jeftinijim kao npr. Mazda MX-5 ili o onim na vrhu sa gomilom karbona i cenom od oko 100.000 evra i više. Zbog toga BMW M4 Competition kabriolet i nema mnogo konkurencije. To je možda i razlog zašto je BMW odlučio da nastavi sa proizvodnjom ovakvog modela sa dvoje vrata kada su već rivali iz Mercedesa i Audija odustali. Ustvari, najbliži rival ovom BMW-u kada su u pitanju performanse je Porscheov 911 GTS Cabriolet, ali sa oko 140.000 evra značajno je skuplji. Ovakav BMW po ceni od 100.000 evra nudi performanse sportskog automobila. Njegov 3.0 šestocilindrični turbo-motor je isti kao i kod coupe-a, sa istih 503KS/650Nm obrtnog momenta. Identičan je i automatski menjač sa osam brzina, ali M4 Competition Cabrio je dostupan samo sa xDrive pogonom na svim točkovima; ne postoji verzija samo sa zadnjim pogonom.

Sigurno mu ne nedostaje snage, ali M4 kabriolet je težak skoro dve tone - može li i dalje da blista na putu?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: BMW M4 CSL

 

BMW je koristio ''CSL'' oznaku samo tri puta u svojoj istoriji. CSL značka je zato veoma bitna i rezervisana je za istinski posebne BMW automobile...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: BMW M4 CSL sa 300 km/h na Autobanu

 

550KS/650Nm obrtnog momenta, tj. u potpuno fabričkom stanju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

3D Design BMW 420i Gran Coupe

 

3d 03.jpg

 

Japanska tjuning kuća 3D Design je svoj paket modifikacija proširila i na BMW 420i Gran Coupe.

 

229378-3d 02.jpg

 

3D Design je za ovu ''četvorku'' pripremio novi aero body kit od ugljeničnih vlakana a koji čine prednji spojler, set pragova i spojler na gepeku.

 

229379-3d 01.jpg

 

U ponudi su i novi alu točkovi od 20 inča (dostupni između ostalog i u Bicolor izdanju), nove opruge, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, kao i nekoliko novih elemenata u unutrašnjosti, kao što su pedale, aluminijumski detalji i patosnice. Na kraju, automobil sada raspolaže sa 224KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

hagertyyoutubelogo.jpg Hagerty: BMW M4 CSL

 

M divizija nije čekala da joj drugi pošalju poklon za 50. rođendan, nego su sami sebi napravili najbolji poklon - M4 CSL:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2023. BMW M4 CSL

 

Sa svojom cenom došao je do toga da se može uporediti sa npr. Porsche 911 GT3 ili Porsche Cayman GT4 RS... a to nikako nije laka borba za M4 CSL:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i BMW M4 CS

 

224932-bmw m4 csl 6.jpg

 

Izvršni direktor BMW M-a Frank van Meel je u intervjuu za BMWBlog nagovestio da bi u budućnosti mogao da postoji još jedan derivat modela M4.

 

''Imali smo M3 CS i M4 CS u prošlosti, i uvek smo govorili da imamo ovo redovno takmičenje CS i CSL. I trenutno nemamo CS [u M4 paleti] tako da još ima mesta.'' Čini se vrlo verovatnim da će se prvo pojaviti limuzina M3 CS s obzirom na to da je dosta prototipova već primećeno na testiranju. Priča se da će sportska limuzina biti prikazana početkom sledeće godine. Veruje se da će M3 CS imati automatik i xDrive pogon, kao i nešto više snage i nešto manju težinu od M3 Competitiona. Naravno, mogući M4 CS bi nasledio iste karakteristike. I M3 CS i M4 CS će imati karoserije agresivnijeg izgleda od Competition modela, ali transformacija neće biti tako ekstremna kao kod M4 CSL (na slici).

 

Što se motora tiče, 3.0 twin-turbo šestocilindraš će raspolagati sa oko 540 konjskih snaga (M4 CSL ima 550KS). M4 CSL je izgubio 100 kilograma u poređenju sa M4 Competitionom, dok bi M4 CS trebalo da ima između 30 i 40 kg manje. Za razliku od M4 CSL sa dva sedišta, budući M4 CS bi trebalo da zadrži zadnja sedišta. S obzirom da će M3 CS debitovati u prvim mesecima 2023. godine, ekvivalentni model sa dvoja vrata (M4 CS) mogao bi mogao da usledi do kraja godine. Ova dva bi trebalo da budu manje ekskluzivna od M4 CSL u smislu da će BMW verovatno proizvesti više od 1.000 jedinica svakog od njih.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart MH4 GTR II

 

manhart mh4 04.jpg

 

Manhart nastavlja da širi svoju ponudu koja se tiče BMW modela M3 i M4, pa je tako na red došao i njihov modifikovani BMW M4 CSL, nazvan Manhart MH4 GTR II.

 

manhart mh4 03.jpg

 

Za početak, tu je 3.0 twin-turbo šestocilindrični motor pojačan na 702KS i 880 Nm obrtnog momenta.

 

manhart mh4 02.jpg

 

U paketu su i 20-inčni točkovi Forged+ 1 by Yido Performance, aero body kit (elementi od ugljeničnih vlakana, prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor...), hauba od ugljeničnih vlakana, Manhart oznake i crveno-narandžasti dekorativni elementi, jače kočnice, modifikovano H&R oslanjanje, novi sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, kao i doterana unutrašnjost (Manhart patosnice, Schroth trkački pojasevi i trkačka kaciga).

 

manhart mh4 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: BMW M4 CSL

 

Spartanaca je bilo 300. Kaplara je bilo 1.300. BMW-a M4 CSL ima 999.

Dobro, bilo ih je 1.000, ali internetom već kruže slike da je jedan slupan i to je to!. Nema ih više, neće ih ni biti. Sve dok BMW ne odluči da sledeći put oživi ovo legendarno ime. 
A, do tada Mladen Alvirović testirao je jedan koji je u Srbiji i ovde ostaje - a, namenjen je BMW M Power trenizima sportske vožnje. I to ovaj automobil čini jednim od svega nekoliko na celom svetu koji je na neki način dostupan svima...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart MH4 600

 

manhart m4 03.jpg

 

U decembru smo videli Manhartov modifikovani BMW M4 CSL (sa 702KS i 880 Nm), dok je sada pred nama i nešto slabiji Manhart MH4 600 baziran na BMW-u M4 Competition. Ukratko, Manhart MH4 600 ima 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični motor sa 635KS i 780 Nm obrtnog momenta.

 

manhart m4 02.jpg

 

Zahvaljujući ovoj snazi, automobil može da dostigne brzinu od 200 km/h za samo 10.5 sekundi, a potrebno mu je 6.42 sekunde da ubrza od 100 do 200 km/h. Manhart ne navodi podatak o ubrzanju od 0 do 100 km/h, ali sigurno je bolje od 3.9 sekundi koje navodi BMW za M4 Competition sa zadnjim pogonom.

 

manhart m4 01.jpg

 

U paketu su između ostalog i aero body kit od ugljeničnih vlakana, modifikovano H&R oslanjanje, kao i novi sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: BMW M4 CS (F82) na Autobanu

 

U fabričkom stanju sa 460KS/600Nm iz 3.0 BiTurbo šestaka:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

harry.jpg Harry'sGarage: BMW M4 CSL

 

M4 CSL je BMW-ov način da proslavi 50 godina M-Power kroz predstavljanje ograničene serije (1.000 komada) specijalnok M4 sa 550KS i pogonom pozadi - za pružanje vrhunskih uzbuđenja u vožnji.

Pogledajte da li je ovo zaista najuzbudljiviji BMW koji se može kupiti nov:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2024. Alpina B4 Gran Coupe

 

Kompletno predstavljanje uključujući i vožnju na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...