Jump to content
FAS Goran
SikterBre

BMW serije 4 Coupe / M4 / M4 CS / M4 GTS / BMW i4

Recommended Posts

G-Power BMW 440i Gran Coupe sa 420KS

 

g-power gc 11.jpg

 

Fabrički BMW 440i Gran Coupe ima 3.0 litarski turbo šestocilindrični motor sa 240 kW/326KS i 450 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.1 sekundu, a najveća brzina iznosi 250 km/h.

G-Power i njihov ''Performance Software'' omogućava povećanje snage na 309 kW/420KS i 600 Nm, a najveća brzina sada iznosi preko 300 km/h (podatak o ubrzanju do 100 km/h nije saopšten). U paketu i izduvni sistem od nerđajućeg čelika, set G-Power alu točkova i posebne oznake. Ovaj model je deo specijalne G-Power edicije ''40i Limited Edition Package'' koja podrazumeva i pojačane verzije BMW modela M140i, M240i i 340i. Edicija je ograničena na samo 50 komada.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen BMW Serije 4 Cabrio

 

bmw 4 c 1.jpg

 

Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najpre odnosi na njegov novi meki, sklopivi krov. On će biti lakši i jeftiniji, za razliku od krova aktuelnog modela, koji ima 229 kg, što značajno utiče na njegove performanse.

 

bmw 4 c 11.jpg

 

Nova Serija 4 trebalo bi da bude predstavljena 2020. godine, a kabrio verzija poznata je pod imenom G22. Biće veoma nalik na Seriju 3, a prodavaće se sa nekoliko četvoro i šestocilindraša. Po prvi put, u ponudi će se naći plug-in hibridna verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: Za volanom BMW-a M4 GTS

 

3.0 Turbo sa 500 konja i 600 Nm - do 100 Km/h za 3.8s, maksimum 305 Km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: BMW M4 GTS od 0-296 km/h

 

3.0 Turbo sa 500 konja i 600 Nm. Maksimum je na 305 Km/h, do ''stotke'' za 3.8 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: BMW M4 vs Mercedes AMG C63 S

 

Novi M4 treba da stigne sledeće godine, ali daleko od toga da se ne može uporediti sa aktuelnijim modelima koje konkurencija ima, posebno ako je u pitanju M4 Competition Package kao ovaj na video klipu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na sajmu u Frankfurtu BMW će pokazati koncept vozilo koje najavljuje novu Seriju 4

 

bmw coupe  4.jpg

 

Najnovije vesti kažu da će BMW iskoristiti predstojeći sajam automobila u Frankfurtu (12. - 22. septembar) da javnosti predstavi i novo koncept vozilo. To će biti koncept koji najavljuje potpuno novu generaciju Serije 4 Coupe, čija serijska verzija se verovatno može očekivati početkom sledeće godine.

 

Kao i nova Serija 3, i nova ''četvroka'' bi trebalo da bude nešto veća od još uvek aktuelnog modela. To podrazumeva i nešto duže međuosovinsko rastojanje, širi trag točkova, a i prtljažnik veće zapremine. U unutrašnjosti će se isticati i nova instrument tabla, pri čemu će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta. Takođe, automobil će biti dostupan sa brojnim bezbednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pešaka, automatsko kočenje...), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent).

 

U gami motora će se između ostalog naći benzinci sa 258KS, kao i sa 374KS, dok će kasnije stići i sportski M4. Pod haubom novog M4 će biti 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični motor koji će u regularnoj verziji raspolagati sa 480KS odnosno sa 510KS u Competition varijanti. Kupcima će ovde na raspolaganju stajati 6-stepeni manuelni menjač i 8-stepeni automatik. Takođe, veliku novost za M4 predstavlja M xDrive pogon na sva četiri točka, uz mogućnost da vozač snagu šalje i samo na zadnje točkove. U paketu će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku...), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan, digitalni instrumenti, iDrive 7.0 infotainment sistem...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M4 Edition M Heritage

 

BMW-M4 006.jpg

 

U Minhenu su pripremili posebno, i to M Heritage izdanje sportskog M4 Coupea, uz najavu da će između novembra 2019. i aprila 2020. godine širom sveta isporučiti samo 750 primeraka.

 

195746-BMW-M4 005.jpg

 

Automobil pokreće šestocilindrični M TwinPower Turbo motor sa 331 kW/450KS, a biće dostupan sa izborom od tri boje: Laguna Seca Blue, Velvet Blue metalik i Imola Red.

 

BMW-M4 003.jpg

 

Takođe, krov od pastike ojačane ugljeničnim vlaknima je ovde dobio dekorativnu traku u BMW M bojama, a tu su i jedinstveni 20-inčni M alu točkovi u Orbit Grey mat boji, kao i enterijer koji karakeriše ekskluzivna selekcija boja i materijala. To se pre svega odnosi na kožna M sedišta u bicolor dizajnu: Silverstone/Black sa Turquoise šavovima, Velvet Blue sa Orange šavovima, Red i Black.

 

BMW-M4 002.jpg

 

Tu su i elementi od ugljeničnih vlakana, nasloni za galvu sa natpisom ''Edition ///M Heritage'', amblemi ''Edition ///M Heritage'' i pločica ''1/750'' koja stavlja do znanja da je u pitanju ograničena serija od 750 primeraka.

 

BMW-M4 001.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi trebalo da izgleda novi BMW Serije 4 Coupe

 

bmw coupe 4 001.jpg

 

BMW je prošlog meseca na sajmu automobila u Frankfurtu predstavio Concept 4 koji najavljuje potpuno novu generaciju Serije 4 Coupe (interne oznake G22), a koja se očekuje tokom sledeće godine. Kao i Concept 4, i buduća Serija 4 će se odlikvati upadljivim prednjim ''bubrezima'', što pokazuje i ovaj nezvanični render koji je objavio nemački Auto Bild. Kao i nova Serija 3, i nova ''četvroka'' bi trebalo da bude nešto lakša od još uvek aktuelnog modela. Takođe, očekuje se i nešto duže međuosovinsko rastojanje, širi trag točkova, a i prtljažnik veće zapremine.

 

U unutrašnjosti serijskog modela će se isticati i nova instrument tabla, pri čemu će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta. Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pešaka, automatsko kočenje...), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent). U gami motora će se između ostalog naći benzinci sa 258KS i 374KS, kao i dizelaš sa 320KS, dok će kasnije stići i sportski M4.

 

Pod haubom novog M4 će biti 3.0 litarski twin-turbo šestocilindrični motor koji će u regularnoj verziji raspolagati sa 480KS odnosno sa 510KS u Competition varijanti. Kupcima će ovde na raspolaganju stajati 6-stepeni manuelni menjač i 8-stepeni automatik. Takođe, veliku novost će kod budućeg M4 predstavljati M xDrive pogon na sva četiri točka, uz mogućnost da vozač snagu šalje i samo na zadnje točkove. U paketu za M4 će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku...), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan, digitalni instrumenti, iDrive 7.0 infotainment sistem...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen BMW M4 GT3

 

bmw m4 gt3.jpg

 

BMW Motorsport je sa jednom najavnom slikom najavio novi trkački automobil, i to M4 GT3.

Slika pokazuje da će i trkački M4 GT3 dobiti upadljive prednje ''bubrege'' koji su još pre nekoliko meseci izavali brojne reakcije na konceptu nove Serije 4. Kako bilo, novi M4 GT3 će pokretati S58 šestocilindarski turbo motor koji će dobiti i standardni M4 (a koji će raspolagati sa više od 500KS). Takođe, M4 GT3 će odlikovati i brojni elemeneti od ugljeničnih vlakana, novi prednji spojler, proširenja blatobrana, upadljivi zadnji spojler, trkački izduvni sistem, modifikovani enterijer sa trkačkim sedištem. M4 GT3 će se pojaviti u drugoj polovini sledeće godine, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 dolazi sredinom godine

 

200265-bmw 4 coupe 02.jpg

 

Jedan od najočekivanijih BMW modela koji nam dolaze ove godine je svakako nova Serija 4 koja bi trebalo da bude predstavljena sredinom godine. Na prošlogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu BMW je odlučio da pokaže konceptnu verziju koja otkriva u kom smeru su išli dizajneri. A taj smer izazvaće brojne komentare. Naime, znamo da su masivni bubrezi već neko vreme predmet rasprave, ali u BMW-u ističu da je reč o dobrom dizajnerskom smeru i da sami vlasnici žele automobile sa hrabrim i upečatljivim dizajnom. A verni prikaz nove Serije 4 možete videti sa rendera koje je objavio Auto Express, a potpisuje ih dizajner Avarvarii.

 

200266-bmw 4 coupe 01.jpg

 

Prednji deo će očekivano biti predmet rasprava. Sa druge strane, moramo priznati da zadnji deo izgleda odlično - uska LED svetla dodatno naglašavaju širinu, a masivni difuzor i pravi nastavci izduvnog sistema mogli bi da odlikuju model M440i (koji je autor i pokušao da dočara). Budući da će konceptni BMW 4 zadržati čak 85% elemenata u serijskom uzdanju, verujemo kako su renderi prilično realni. Što se tiče tehničkih detalja, automobil će dolaziti sa različitim benzinskim i dizel motorima, a vrh ponude biće M4 koji će po prvi put dolaziti sa pogonom na sve točkove (uz, naravno, drift mode kako ''puristi'' ne bi bili razočarani).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi BMW Serije 4

 

200413-bmw 4 2020 02.jpg

 

BMW je doživeo još jedno ''špijuniranje'' u svojoj fabrici, a ovoga puta je reč o slikama najnovije Serije 4 koja će zvanično biti predstavljena u septembru. Sudeći prema fotografijama iz BMW fabrike, novi 2020 BMW Serije 4 imaće istu veliku rešetku kao i Concept 4, koja će dominirati prednjim delom automobila. Razumljivo je da su slike napravljene u velikoj žurbi, ali su dovoljno jasne da možemo zaviriti i videti kako će izgledati novi BMW Serije 4 koji bi na tržište trebalo da izađe u septembru.

 

200414-bmw 4 2020 01.jpg

 

Zahvaljujući ''špijunu'' koji je podigao ceradu imamo priliku da vidimo veliki prednji deo sa dve rešetke koji dizajnom podseća na 328, kako tvrde iz BMW-a. Taj model ima dve tanke rešetke u centru njegove profinjene prednje maske. Mogli bi se kladiti da je u pitanju M440i i M440d sudeći prema izgledu rešetke koja veoma podseća na onu sa modela M340i xDrive. Prednja svetla su jedinstvena za Seriju 4, a nedostaje im centralni deo koji se pojavljuje kod svetala u Seriji 3, dok zadnji deo sadrži set svetala u velikoj meri pozajmljenih od Serije 8 sa njihovim zmijolikim izgledom.

Oba prednja i zadnja ventilacijska otvora izgledaju agresivnije nego na Seriji 3, budući da BMW pokušava da uspostavi više sportski izgled modela sa dvoja vrata u odnosu na onaj sa četvoro vrata. Zvanično predstavljanje modela BMW Serije 4 Coupe za 2021. godinu je dogovoreno za kasno leto, a prema navodima BMW bloga, vizuelno i tehnički vrlo sličan električni BMW Serije 4 ''i4 Concept'' biće prikazan na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi početkom marta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije4 imaće kontroverzan dizajn

 

bmw serije 4 bubrezi 2020 03.jpg

 

Novi BMW Serije 4 imaće jedan stilski detalj na spoljašnjosti koji može da baci u drugi plan kompletan dizajn ovog automobila. Naznake o tome kakve nas izmene u dizajnu BMW automobila očekuju u budućnosti, mogli smo da vidimo na SUV modelu X7, kao i na redizajniranoj limuzini Serije 7. Oba vozila dobila su novu masku hladnjaka sa znatno uvećanim ''bubrezima''. Ovaj stilski detalj, koji je decenijama zaštitni znak modela bavarskog proizvođača, menjao je svoj oblik i veličinu kroz istoriju ali, čini se te promene nikada nisu izazvale toliku kontroverzu kao na najnovijoj sedmici. I dok glomazni ''bubrezi'' manje štrče na SUV-u X7 zbog njegovog masivnog prednjeg dela, kod Serije 7 oni izgledaju preveliki.

 

bmw serije 4 bubrezi 2020 02.jpg

 

Da proizvođač iz Minhena ne namerava da odustane od ovog dizajnerskog pravca, pokazao je BMW Concept 4 iz 2019, kojim je najavljena novi kupe Serije 4.

U međuvremenu, na Internetu su se pojavile ''špijunske'' fotografije kamufliranih pretprodukcijskih vozila Serije 4, na kojima se nazire prednja maska sa glomaznim ''bubrezima''. Upravo su te fotografije inspirisale nezavisnog ruskog dizajnera Nikitu Čujka da na sajtu Kolesa.ru objavi spekulativne rendere kupea buduće Serije 4. Na njima je nagovešteno kako će otprilike izgledati masivna prednja maska, koja je po veličini i obliku slična onoj sa prošlogodišnjeg Concepta 4. Ostaje da se vidi u kojoj meri će novi BMW Serije 4, kada konačno bude predstavljen, ličiti na vozilo sa ovih rendera...

 

bmw serije 4 bubrezi 2020.jpg

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 Coupe

 

bmw 4 series 2020 03.jpg

 

BMW je objavio video materijal u kome otkriva prve detalje nove Serije 4 čije premijerno predstavljanje je najavljeno za jun, a iza kamuflažnih folija krije se verzija M440i koja će do dolaska verzije M4 biti najsnažniji Coupé nove generacije iz Serije 4. Sa karakterističnim detaljima koji podsećaju na detalje koje sa sobom donosi ranije predstavljeni BMW M340i koji je (dok čekamo novi M3) i dalje najsnažniji BMW iz Serije 3, karoserija nove Serije 4 bliža je tlu, ima niže težište, a odlikuje je i manji otpor vazduha.

 

bmw 4 series 2020 02.jpg

 

Osim nešto skromnije ponude prostora za glave putnika na zadnjim sedištima, unutrašnjost nove Serije 4 se neće znatno razlikovati od unutrašnjosti aktuelne Serije 3 (G20), a promena neće biti ni ispod prednjeg poklopca, jer će većina motora iz Serije 3 biti na raspolaganju i u Seriji 4 koju u kombinaciji sa oznakom M440i pokreće isti trolitarski redni 6-cilindarski turbobenzinski motor (374 KS) koji pokreće model M340i.

 

bmw 4 series 2020 01.jpg

 

BMW će novu Seriju 4 predstaviti u junu, a nedugo nakon toga Coupe karoserija dobiće i svoje Cabrio izdanje. Kupci koji razmišljaju o najsnažnijoj verziji M4 ipak će morati još da sačekaju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: BMW M4 Akrapovič

 

Pogon pozadi na koji ide 450 konja i 550 Nm iz 3.0 turbo-benzinca. Do ''stotke'' za 4.3 sekunde, maksimum je elektronika ograničila na 250 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 Coupe: novi detalji

 

202825-bmw 4 series.jpg

 

BMW je objavio neke nove detalje vezane za novu generaciju modela Serije 4 Coupe, kodne oznake G22. Očekuje se da će ovaj model stići u autosalone za šest meseci, a BMW je do sada potvrdio samo verzije: 430i i M440i. Međutim, nagađa se da će se linija proširiti i na verzije 420i, 430d i 435d. Nakon niza iscrpnih test vožnji koje se sprovode kao deo razvojnog procesa za njegovu pripremu za serijsku proizvodnju, najnovije utelovljenje modela sa dvoja vrata sada ulazi u poslednju fazu dinamičkog testiranja. Nakon što su njegove vozne karakteristike proverene u zimskom ispitnom centru u Arjeplogu, Švedska, u test centru BMW grupe u Miramasu u Francuskoj, na stazi Nurburgring-Nordschleife i na raznim drugim trkačkim stazama, prototipovi se sada vraćaju korenima: inženjeri će napraviti završne dorade šasije novog BMW-a Serije 4 Coupe na autoputevima i regionalnim putevima oko istraživačkog i inovacijskog centra BMW Groupe u Minhenu.

 

Kao i njegov celokupni koncept i dizajn vozila, tehnologija šasije Serije 4 je individualnija kompozicija nego ikada pre. Odnos, aerodinamičke karakteristike i raspodela težine automobila sa dvoja vrata, prema proizvođaču, pružaju idealnu osnovu za postavljanje šasije kako bi se postigle besprekorne dinamičke performanse. Direktno poređenje s novim BMW-om Serije 3 posebno ističe jedinstveni profil novog modela. Primera radi, impresivni koeficijent otpora vazduha limuzine je smanjen za 0.015. Osim toga, novi BMW Serije 4 Coupe je 57 mm niži od modela sa četvoro vrata, a težište mu je 21 mm bliže putu. Sve se to kombinuje sa povećanom negativnim nagibom prednjih točkova i 23-milimetarskim širim zadnjim tragom kako bi se oštrije karakteristike upravljanja automobila znatno povećale. Sportska limuzina se već može pohvaliti izuzetnom dinamikom, ali novi BMW Serije 4 Coupe ponovno osetno povećava okretnost i bočno ubrzanje.

 

Razvojni tim za novi BMW Serije 4 Coupe se takođe odlučio za specifičan pristup integrisanju tehnologije šasije i povezivanju oslanjanja sa karoserijom. Prema BMW-u ''plodovi njihovog rada lansiraće novi model sa dvoja vrata ravno na vrh svog segmenta u smislu sportske hrabrosti i vozačkog iskustva''. Istovremeno, konfiguracija novog prednjeg i zadnjeg oslanjanja znači povećanje dinamičkih performansi koje neće naškoditi izuzetnoj udobnosti u svakodnevnoj vožnji i dugim putovanjima.

 

Asortiman modela BMW Serije 4 Coupe će sada predvoditi BMW M model u obliku novog BMW M440i xDrive Coupe. Pokreće ga snažni redni šestocilindrični motor koji pruža maksimalnu snagu od 374 KS (275 kW), a takođe će imati 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju, sa 48-voltnim starter/generatorom i drugom baterijom koja će olakšati opterećenje motora i delovati s tim u skladu. Pored poboljšane efikasnosti, glavna prednost je ovde napredniji razvoj snage kada vozač snažno pritisne gas pedalu. Dodatnih 11 KS (8 kW) generisanih efektom električnog boost pojačanja omogućavaju naglo ubrzanje. Snaga motora, samostalni koncept vozila i karakteristična verzija modela prilagođene tehnologije šasije kombinovano omogućuju BMW-u M440i xDrive Coupe izuzetne performanse. Koristeći stečeno iskustvo sa trkačkih staza BMW M GmbH, različiti elementi su isprepleteni u sveukupni paket vrhunske upravljivosti, preciznosti i spremnosti.

 

Snaga koju motor generiše u novom BMW-u M440i xDrive Coupe se usmerava na put putem osmostepenog menjača Steptronic Sport i inteligentnog sistema pogona na sve točkove. M Sport diferencijal je takođe na raspolaganju kako bi osigurao da je snaga pogona raspoređena za optimalni efekat u zahtevnim vozačkim situacijama. Efekat blokiranja diferencijala generisan električnim motorom reguliše brzine između unutrašnjeg i spoljašnjeg zadnjeg točka prilikom vožnje u krivina, čime se pojačava stabilnost prianjanja i upravljanja uz istovremeno omogućavanje vozaču da se izvuče iz krivina sa znatnim dinamičkim karakteristikama. Prilagođena elastokinematika šasije, izuzetno snažne M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi od lakih legura s gumama mešovite veličine su takođe su važni faktori u precizno upravljanoj dinamici novog BMW-a M440i xDrive Coupe.

 

Poslednji krug testiranja na domaćem terenu automobila će omogućiti inženjerima da brzo prate najnovije podatke procesa finog prilagođavanja u istraživačko-inovacijskom centru. Fokus je ovde na osiguravanju da dinamičke karakteristike performansi novog BMW-a Serije 4 Coupe stvorene na trkačkim stazama mogu da se iskuse i u normalnim uslovima vožnje na javnim putevima. Bez obzira na to da li vozi krivudavim regionalnim saobraćajnicama oko Minhena, kombinujući uslove vožnje na autoputu i gradskom saobraćaju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi BMW M4

 

202875-bmw m4 2020 01.jpg

 

Pod haubom novog BMW-a M4 će biti 3.0 twin-turbo šestocilindrični motor koji će u regularnoj verziji verovatno raspolagati sa 480KS a u Competition varijanti sa 510KS. Kupcima će biti dostupni 6-stepeni manuelni menjač i 8-stepeni automatik. Uz varijantu sa xDrive pogononom na sva četiri točka, postojaće i varzija sa samo zadnjim pogonom. U paketu za novi M4 će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Novi BMW Serije 4

 

Nova BMW serija 4 je u završnoj fazi testiranja, a uskoro na puteve stiže bez kamuflaže:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW M4 će se nuditi u tri karoserijske verzije

 

202984-bmw m4 grand coupe 01.jpg

 

Pored standardne Coupe i Cabrio verzije BMW će novi M4 ovaj put ponuditi i kao Gran Coupe. BMW odlazeću Seriju 4 Gran Coupe nije nudio u kombinaciji sa oznakom M4, jer su u Minhenu smatrali da bi četvorovratni M4 negativno uticao na prodaju modela M3. Stvari su se u međuvremenu promenile, pa će kupci nove generacije Serije 4 njeno najsnažnije izdanje moći da kupe i u kombinaciji sa Gran Coupe karoserijom pored koje će se novi M4 kao i pre nuditi i u Coupe i Cabrio verziji. BMW će sa modelom M4 Gran Coupe konkurisati Audiju čiji slično koncipirani i motorizovani model se krije iza oznake RS5 Sportback. Za manje ambiciozne u ponudi će biti i Serija 4 Gran Coupe sa slabijim motorima i različitim paketima opreme koje ''potpisuje'' M odeljenje, a u najavi je i model i4 koji će pokretati samo elektromotor(i).

 

I novi M4 (u sve tri karoserijske verzije) pokretaće najnovija evolucija rednog trolitarskog 6-cilindarskog BiTurbo motora koji će pokretati i novu generaciju modela M3, a kupci koji se odluče za ručni menjač mogu da računaju da će nešto manje od 500 konjskih snaga pokretati samo zadnju osovinu. BMW će M4 Gran Coupe predstaviti naredne godine, a vreme će pokazati da li će i koliko uticati na prodaju dugo čekane nove generacije modela M3.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL video: BMW M4 Widebody Carbon Edition

 

Prošireni kabrio M4 Competition:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Premijera novog BMW-a Serije 4 Coupe će biti održana 2. juna

 

bmw 4c.jpg

 

Dugo najavljivani BMW Serije 4 Coupe nove generacije će zvaničnu premijeru imati 2. juna, što će moći da se prati uživo na BMWgroup.com klikom ovde.

Više o novoj Seriji 4 možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 Coupe pre vremena

 

203603-bmw 4 2020 04.jpg

 

BMW je još u septembru prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu predstavio Concept 4 kojim je najavio potpuno novu generaciju Serije 4 Coupe (interne oznake G22). Nova Serija 4 Coupe će zvaničnu promociju imati sutra 2. Juna, ali nekoliko fabričkih slika je već procurelo u javnost.

 

203602-bmw 4 2020 03.jpg

 

Kao i Concept 4, i serijska Serija 4 Coupe se odlikuje upadljivim prednjim ''bubrezima'', što uostalom pokazuju i ove prve fotografije.

 

bmw 4 2020 02.jpg

 

U poređenju sa Serijom 3, nova ''četvorka'' je 57 mm niža, ima 21 mm niže težište, 23 mm širi trag točkova pozadi, a karakteriše je i manji otpor vazduha.

 

203605-bmw 4 2020 01.jpg

 

U unutrašnjosti će se isticati i nova instrument tabla, pri čemu će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta. Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pešaka, automatsko kočenje...), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent). Poznata je i paleta dostupnih boja:

  • Alpine White
  • Black Sapphire
  • Mineral White
  • Bluestone
  • Artic Race Blue
  • Portimao Blue
  • Sunset Orange
  • Sanremo Green
  • Black Non-Metallic
  • Brilliant White Metallic
  • Dravite Grey
  • Frozen Deep Grey
  • Frozen Portimao Blue
  • Tanzanite Blue

U gami će se između ostalog naći i verzija BMW M440i xDrive Coupe, koja pod haubom ima 3.0 šestocilindrični motor sa 374KS i 500 Nm, uz 48V mild-hybrid tehnologiju (za dodatnih 11KS). U paketu su i 8-stepeni Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi. Osim ove verzije, u paleti će se naći i druge varijante, između ostalog verzije 420i, 430i i 430d. Naravno, kasnije stiže i M4.

 

Markus Flasch, šef BMW-ove M divizije, pre nekoliko dana je potvrdio da će promocija novih generacija modela M3 Sedan i M4 Coupe biti održana u septembru ove godine. Ovi modeli će pod haubom imati 3.0 twin-turbo šestocilindrični motor koji će ''raspolagati sa do 510KS'', a biće upareni sa 6-stepenim manuelnim ili 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Pored toga, Flasch kaže da će biti dostupni u verzijama sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka. U paketu za novi M3 i M4 će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku...), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 Coupe na novim slikama

 

bmw 4 01 2020 09.jpg

 

Dok čekamo na zvaničnu premijeru koja će biti održana večeras, u javnosti su se pojavile nove fotografije novog BMW-a Serije 4 Coupe.

 

203635-bmw 4 2020 08.jpg

 

Više o novoj Seriji 4 Coupe možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo.

 

203636-bmw 4 2020 07.jpg 203638-bmw 4 2020 06.jpg

 

203641-bmw 4 2020 05.jpg

 

203640-bmw 4 2020 04.jpg

 

203639-bmw 4 2020 03.jpg 203637-bmw 4 2020 02.jpg

 

203634-bmw 4 2020 01.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi BMW Serije 4 Coupe zvanično

 

bmw 4 2020 11.jpg

 

BMW je i zvanično promovisao novu generaciju Serije 4 Coupe (interne oznake G22), koju smo proteklih dana već mogli da upoznamo zahvaljujući brojnim procurelim slikama.

 

203657-bmw 4 2020 10.jpg

 

Osim toga, Nemci su u septembru prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu predstavili Concept 4 koji je i najavio novi četvorku.

 

bmw 4 2020 9.jpg

 

Kako bilo, najviše pažnje, komentara i dalje izazivaju upadljivi ''bubrezi'', pa ostaje da se vidi kako će na to reagovati kupci (globalno tržišno lansiranje nove Serije 4 će biti u oktobru).

 

bmw 4 2020 8.jpg

 

U poređenju sa Serijom 3, nova četvorka je 57 mm niža, ima 21 mm niže težište, 23 mm širi trag točkova pozadi, a karakteriše je i otpor vazduha od 0.25 (verzija 430i).

 

bmw 4 2020 7.jpg

 

Serija 4 Coupe je dugačka 4.773 mm, široka 1.852 mm, visoka 1.387 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2.850 mm.

 

bmw 4 2020 6.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, treba napomenuti da će se opciono nuditi i instrument tabla od 12.3 inča uparena sa 10.25-inčnim centralnim ekranom infotainmenta (standardni ekran je inače od 8.8 inča).

 

203637-bmw 4 2020 5.jpg

 

Automobil će naravno biti dostupan sa brojnim bezbednosnim i sistemima pomoći vozaču. Tu treba pomenuti Active Guard Plus (sadrži informacije o ograničenju brzine, sistem upozorenja na nenamerni izlazak iz kolovozne trake, upozorenje na predstojeći sudar i nalet na pešaka, automatsko kočenje...), Opcioni Driving Assistant (aktivni tempomat uz stop&go, sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci...), kao i head-up displej i Intelligent Personal Assistant (lični asistent).

 

203639-bmw 4 2020 4.jpg

 

U gami će se između ostalog naći verzija BMW M440i xDrive Coupe koja pod haubom ima 3.0 šestocilindrični motor sa 374KS i 500 Nm, uz 48V mild-hybrid tehnologiju (za dodatnih 11KS). U paketu su i 8-stepeni Steptronic menjač, pogon na sva četiri točka, M Sport diferencijal, M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi (opciono i od 19 inča). Ova verzija od 0 do 100 km/h stiže za 4.7 sekundi i može do el. ograničenih 250 km/h.

 

203663-bmw 4 2020 3.jpg

 

Pored ove verzije, u paleti će se naći i druge varijante, uključujući i one sa dizel motorima.

 

203664-bmw 4 2020 2.jpg

 

Tako BMW 420i ima 2.0 četvorocilindrični turbo benzinac sa 184KS, BMW 430i takođe pokreće 2.0 turbo ali sa 258KS, a tu je i BMW 420d sa 2.0 četvorocilindričnim dizelašem sa 190KS. Najavljeni su i BMW 430d sa 3.0 šestocilindričnim dizelašem sa 286KS, i BMW M440d xDrive sa 3.0 šestocilindričnim dizel agregatom i 340KS (ovaj poslednji naveden od marta sledeće gdiine). Svi modeli su standardno opremljeni 8-stepenim automatskim menjačem.

 

bmw 4 2020 1.jpg

 

Kasnije stiže i Serija 4 Cabrio, kao i sportski M4. Markus Flasch, šef BMW-ove M divizije, pre nekoliko dana je potvrdio da će promocija novih generacija modela M3 Sedan i M4 Coupe biti održana u septembru ove godine. Ovi modeli će pod haubom imati 3.0 twin-turbo šestocilindrični motor koji će ''raspolagati sa do 510KS'', a biće upareni sa 6-stepenim manuelnim ili 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Pored toga, Flasch kaže da će biti dostupni u verzijama sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka. U paketu za novi M3 i M4 će se naći i M aero body kit (izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, širi blatobrani, set upadljivijih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku...), M alu točkovi, sportsko oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, sportska sedišta i volan...

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

 

autogefuhl.jpg Autogefuhl video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ružan...

A još gore ovako postavljena prednja tablica.

Italijani nikada ne bi tako ostavili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...