Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Renault od sledeće sezone snabdeva motorima Toro Rosso

Recommended Posts

98300-Toro%20Rosso.jpg
 
Kako prenosi Beta, francuski proizvođač automobila Reno saopštio je da će od naredne godine snabdevati motorima ekipu Formule 1 Toro Roso. U saopštenju se navodi da će uskoro biti potpisan višegodišnji ugovor i da će ovo biti poslednja sezona u kojoj će Toro Roso koristiti Ferarijeve motore. Od sledeće sezone na snagu stupa promena pravila o motorima u Formuli jedan, pa će ekipe morati da uvedu nove 1.6 litarske V6 turbo motore sa sistemima za povraćaj energije, umesto dosadašnjih atmo V8.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Renault: Cilj je pet pobeda

 

f1%20renault.jpg

 

Čelnici Renoa rekli su da je cilj u 2015. da Red Bul ili eventualno Toro Roso zabeleže pet pobeda. Od 2010. do 2013. bili su potpuno dominantni, ali ih je 2014. prestigao Mercedes, koji je imao nezapamćenu sezonu. Zato se 2015. očekuje pravi obračun giganata, a ne zaboravimo i to da se Honda vratila u Meklaren. ''Mislim da smo sada 60% bliže Mercedesu nego u ovo vreme prošle godine. Cilj je pet pobeda, ako možemo da se borimo za titulu, onda super, ako ne, bar da ispunimo cilj'', rekao je Siril Abitbul, direktor za sport u poznatoj francuskoj kompaniji.

Nova sezona počinje u Melburnu 15. marta, a testovi su u Herezu od početka februara.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretnje iz Francuske: Renault razmišlja o povlačenju iz F1

 

red%20bull%20232.jpg

 
Kako prenosi Sportklub, francuski proizvođač automobila Reno razmatra mogućnost istupanja iz Formul 1, gde učestvuje posredno kao dobavljač motora Red Bulu. Reno je poslednjih dana u sukobu sa saradnicima iz austrijske firme jer su čelnici Red Bula za loše rezultate na startu sezone označili francuske motore. Zbog toga su iz Renoa besno reagovali istakavši da čelnici Re Bula lažu.
 
''Razmatramo mnoge opcije, uključujući i odustajanje iz Formule 1. Ako je Formula 1 toliko loša za reputaciju Renoa, ako vidimo da se i dalje mučimo sa ovogodišnjim bolidom. Mislimo da smo kredibilan igrač u Formuli 1, ali moramo da razmislimo o tome šta još moramo da uradimo. Za sada se koncentrišemo na motor'', rekao je generalni direktor F1 tima Renoa Siril Abitebol. Reno snabdeva bivše šampione Red Bul i Toro Roso, pošto je Keteram isključen iz takmičenja, a Lotus je potpisao ugovor sa Mercedesom. Direktor tima Toro Roso Franc Tost rekao je da bi bila ''fanstastična prilika'' ako bi Reno kupio tu ekipu. ''Ekipa želi da bude medju pet najboljih u konkurenciji konstruktora, a ako bi njen vlasnik bio proizvođač, to bi bio veliki korak napred'', rekao je Tost. 
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renaultu potrebne još dve trke u F1 da obezbedi konkurentan motor ekipama

 

red%20bull%202015.jpg

 
Kako prenosi Beta, francuska kompanija Renault saopštila je da su joj potrebne još dve trke u Formuli 1 kako bi obezbedila konkurentan motor ekipama Red Bul i Toro Roso. Na trci za Veliku nagradu Kine vozač Red Bula Danil Kvjat i Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso imali su problema sa motorima i nisu završili trku, zbog čega se Reno našao pod velikim pritiskom.
''Imali smo loš dan na poslu u Kini, a posledice su svima teško pale. Nikada nije dobro izazivati probleme ekipama i vozačima'', rekao je tehnički direktor Rob Vajt. U prvoj ovosezonskoj trci u Australiji vozač Red Bula Danijel Rikardo osvojio je šesto mesto, a Kvjat nije osvojio bodove, što je ispod očekivanja Red Bula, posebno jer je Rikardo prošle sezone pobedio u tri trke. Sebastijan Fetel je pobedio u trci u Maleziji, a za jedan krug obišao je vozače Red Bula. Vlasnik Red Bula Ditrih Matešic zapretio je posle te trke da će se ekipa povući iz Formule 1 ako Reno ne obezbedi konkurentne motore. Vajt je rekao da ne očekuje da će ekipe imati problema u Španiji 10. maja. ''Nadam se da ćemo biti u dobroj situaciji za trku u Monaku, gde će biti važno za francuskog proizvodjača da dobro obavi posao'', rekao je Vajt.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...