Jump to content
FAS Goran
ata

Voskiranje novog automobila

Recommended Posts

Koliko kosta opti coat I koliko traje? Ako je zaista trajno - dozivotno (do kraja zivota automobila) bilo bi zanimljivo I meni...i koliko je otporno na deterdzent?

Ja sam izvoskirao pomocu nano-a, I zadovoljan sam - posle 4 meseca isto je kao prvog dana, vecinu necistoca (od prasine, ptica, blata...) dovoljno je sprati vodom i aparatom pod pritiskom, ali sam nazalost nedavno trljajuci musice deterdzentom skinuo sloj na malom delu na poklopcu motora na kome ih je bilo najvise... mogao sam da biram - stotine razmrljanih musica ili nano sloj, a vodom nisu htele dole. Jeste da je sampon bio sa voskom, I da se na tom delu I dalje skupljaju kapljice, al nije bas kao ranije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prema proizvodjackoj specifikaciji opti coat je trajna zastita i moze se skinuti jedino mehanicki tj smirglanjem ili  poliranjem.

Kao i kod ostalih zastitnih premaza i njegova namena je zastita laka odnosno da na sebe primi sve spoljasnje uticaje umesto laka.

Sto ce reci da se i taj sloj vremenom i losom brigom ostecuje itd ali je poenta da lak ostane sto ocuvaniji i da se po potrebi posle odredjenog vremena 'ostecen' sloj skine i stavi novi.

 

 

 

Za stakla postoje posebni preparati,kako za ciscenje i poliranje tako i za zastitu.

Edited by rele

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo kako izgleda auto zaštićen Opti coat-om kog je Rele sredio.

 

IMG_2197.jpg  IMG_2200.jpg  IMG_2199.jpg

Auto ti je prelep.Bas mi se svidja kombinacija boja :thumbup::unworthy:

Rele pokazao da je majstor :thumbup::smiling:

Edited by Dante Bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja godinama koristim Amway-ov Silicon Glaze. 

Nanosim ga svakih 6 meseci i jako sam zadovoljan. Sve vrste necistoca se veoma lako skidaju samo pranjem pod pritiskom. Voda naprosto bezi sa laka!

Jedno pakovanje mi traje nekoliko godina. Bilo bi idealno kada bih ga nanosio svaka 3-4 meseca ali i nakon 10 meseci se vidi njegovo prisustvo.

S obzirom na cenu i kolicinu potrebnu za jedan tretman i efekat zastite moja preporuka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce sam resio da malo uglancam kola I videh da su se na prednjoj masci (koja je inace od plastike) ostaci od pojedinih insekata toliko duboko uvukli da ne mogu lako da ih skinem bez zesceg trljanja. Probao sam - kako obicno perem musice - pomocu sundjera oblozenog mikrofiberom, dobro nakvasio vodom, zatim sapunicom... al nisam uspeo... onda sam probao pomocu obicne mikrofiber krpe koju sam stavio preko noktiju, al sam ipak malo izgrebao lak (malo, par zareza, moze da se vidi pod nekim uglom) al mi je dovoljno da vidim da mi je metod skidanja los, I da bi ako to budem radio stalno unistio lak! Neko je spominjao neka hemijska sredstva za musice, ima li neko i iskustava sa njima?

P.s. premazao sam I sva stakla sa onim nano wax-om... strava su posle toga, ne vide se... naravno, a glatka suuu... sada se jos manje da trosi! ...salim se naravno! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postoje posebna sredstva za skidanje ostataka inserkata  https://www.google.rs/search?q=bug+%26+tar+remover&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=I30sUra4OYaatQa73IDQCQ&ved=0CDAQsAQ&biw=1366&bih=606

Mada, i bezkontaktno pranje dobro skida sve te ostatke, al je hemija bezkontaktnog malo agresivinija prema vosku, naročito ako nije razmućena u odgovarajućoj razmeri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, znam da postoje, ali da li je neko vec radio sa njima? Ima kojekakvih sredstava, pa ne bih da isprobavam ako je neko vec probao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizvod bilo kog krštenog proizvođača će ti raditi posao. Koristio sam ranije, al ne mogu da se setim koji. U poslednje vreme auto perem u samouslužnoj perionici bezkontaktnim sredstvima. Večeras sam skinuo masu ostataka mrtvih insekata sa kola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre nekog vremena kad sam voskirao auto premazao sam I stakla sonax nano wax-om. Nije obican vosak, vec samo za nove lakove, a staklo je na dodir bilo glatkije... Ima potpuno isti efekat I na stakla, skupljaju se kapljice koje se mnogo lakse brisu sa stakla..., ne brlja, staklo je cisto kao da ne postoji... al cim sam prsnuo sredstvo za pranje stakla nema ga vise! Ne voli deterdzent, pa to je... na ostalim staklima koja nisu videla deterdzent ostaju I dalje kapljice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato postoje specijalizovani proizvodi za staklo).gif

Svi voskovi,sealanti i ostala da kazem 'obicna' zastita je veoma osetljiva na raznoraznu hemiju koja se koristi za pranje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav... da li se nesto promenilo od preparata za voskiranje do sada? Sta je trenutno aktuelno kod nas u prodaji da valja? :) Takodje mi treba za 500l da ga malo zastitim sad pred prvu zimu :) Vidim po netu da ima i neki vosak za alu felne... da li je to probao neko? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uf sada imas sve i svašta od preparata. Najbolje ti je da prepustis tocnekom ko se time bavi. Preporuka da ga ispoliras i nakon toga zastitis tsko sto ces odraditi keramicku zaštitu nakon sloja poliranje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi put od vas sad cujem za tu keramiku... malo sam procesljao net i deluje odlicna stvar... 

Al sta znam... za sada sam mislio da ja sam odradim sa voskom... cisto da ima koliko toliko neku zastitu. Pa ako ima neki predlog koji vosak kupiti... Somax, Turtle...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti jeftiniji su ti da kazem svi isti. Koristio sam i K2 i Sonax i Turtle wax, sada imam i Turtle wax carnub-u i ok je. Uzmi bilo koji od tih sto si naveo. Ne znam za taj sto si pomenuo za felne, mada ne vidim potrebu za nekim specijalnim jer su i one opet farbane i lakirane ko i karoserija - moje misljenje :)

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...