Axic 16819 Posted December 6, 2021 Kako dizel, tako i benzinac dođe na red za mali servis. Jedan za drugim kod majstora za zamenu ulja i filtera. Ostao na Shell Helix HX7 10W-40. Ne stigoh da slikam sat ali je negde na 181.000km što mu dođe nekih 7.000km za godinu dana. S hladnijim vremenom je termostat počeo da popušta, ne preterano ali je temperatura krenula malo ispod radne na otvorenom da se spusta. Grejao je naravno dobro ali posle 5 - 6 godina ili koliko je već bilo od poslednje zamene, došlo je vreme za novi, opet Vernet. 2 Reacher Gilt and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted May 11, 2022 (edited) Deveta godina, još malo pa decenija kako je Punto kupljen. Još nismo do 190.000 km dogurali Posle 7 godina prvi put morao da skinem xenone pre neki dan da bih prošao tehnički. Jedini "problemčić" je bio onaj čuveni peti kočioni cilindar ali su ga momci sa tehničkog rešili za vreme istog dok su bili u kanalu ispod auta. Ostalo na autu sve kako ispravno. Ostaje da vratim xenone i da nastavim da se vozim do sledeće godineml. Edited May 11, 2022 by Axic 2 PremieRacing and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 293 Posted May 11, 2022 Punto ima 5 kocioni? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted September 21, 2022 (edited) Prosle nedelje dok sam bio na odmoru krenulo nesto da dimi ispod haube. Pomislio na najgore međutim nije nista oko motora. Manzetna pukla pa je mast bila pala na pletenicu i zbog toga se pojavio dim. Zamenili manzetnu, sve lepo očistili, usput zamenili kočione pločice jer su bile pri kraju, zamenio i kočionu tečnost. Obzirom da sam zadovoljan Delphi plocicama, stavio njih opet, ravno 2.000 dinara komplet u Euroatu i teramo dalje. Edited September 21, 2022 by Axic 4 horvat, nstyner, Djuk85 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 293 Posted September 21, 2022 Priznaj da si pomislio na dihtung glave kad si video dim 2 Axic and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 2968 Posted September 21, 2022 @Axic Ček uvaženi koleza, Vi "ono" nazivate pločicama pa još pri kraju?! Leleeee... 2 Dzimbo and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14129 Posted September 21, 2022 "Ono" je debljine plocica iz zdrave hrane ... 5 Dzimbo, Mijailović P., darkman14 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted September 21, 2022 9 hours ago, Rile_bg said: Priznaj da si pomislio na dihtung glave kad si video dim Gledam temperaturu stoji zakucana na pola pa mi je bilo lakše @Mijailović P. Krenulo je kao blago grebuckanje da se čuje poslednje 2 nedelje pa ko velim aj da bacimo pogled, kad ono ima sta da se vidi, spas u zadnji čas. Srećom nije došlo dotle da se metal sa pločica zarije u disk. 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 436 Posted September 22, 2022 (edited) Imas problem sa klizacima ili celjustima, ne sme trositi jednu plocicu a drugu ne. Ili si slikao uporedo staru i novu Edited September 22, 2022 by MiloshBg 2 Reacher Gilt and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1370 Posted September 22, 2022 (edited) Ovo sam i ja prvo pomislio, da je nekad i sad, kad ono ‚‚sad, i sad" Sad ih samo rotiraj kad znaš koja strana ne radi ... Edited September 22, 2022 by Rasta 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted September 22, 2022 11 hours ago, MiloshBg said: Imas problem sa klizacima ili celjustima, ne sme trositi jednu plocicu a drugu ne. Ili si slikao uporedo staru i novu Stara i nova slikana nisam lud da rotiram levu i desnu sa razlikom od 2mm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted January 19 (edited) Dosao do 190.000 km pa je red i mali servis uraditi. Ulje standardno Shell HX7 10W-40 kao i na prethodnih nekoliko malih servisa unazad. Obzirom da su počeli da se javljaju čudni zvuci otpozadi rešismo da proverimo paknove kad tamo iznenađenje. Fabrički doboši sa Fiat utisnutim žigom, paknovi bukvalno potrošeni 99% pa sam stavio nove doboše i paknove (ne stigoh da uslikam), usput ispolirao farove. Za mesec dana treba otići da se prešteluju paknovi kad malo nalegnu ali već vidim da ručna preko trećeg zuba neće i hvata ludački. Suma sumarum, mali servis, zamena doboša + paknova, poliranje farova izašlo 12.000 din. sa svim delovima majstora, ja ništa kupovao nisam,samo ostavio auto i došao 2 dana kasnije. Edited January 19 by Axic 4 nstyner, horvat, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14129 Posted January 19 On 9/21/2022 at 7:08 AM, Axic said: usput zamenili kočione pločice jer su bile pri kraju 52 minutes ago, Axic said: Fabrički doboši sa Fiat utisnutim žigom, paknovi bukvalno potrošeni 99% Ovaj @Axic bas zivi zivot punim plucima, sto se kaze na ivici . 6 horvat, nemanja84bg, Dzimbo and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted January 20 @Ivan ili je sve krenulo za zamenu baš kao da zna da će još malo proslaviti deceniju u vlasništvu. 2 nstyner and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1370 Posted January 20 9 hours ago, Ivan said: Ovaj @Axic bas zivi zivot punim plucima, sto se kaze na ivici . To ono kad kažu : ,,Taj čovek nema kočnice!" ? @Axic U zdravlju da služi još toliko ! 1 1 nemanja84bg and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 2968 Posted January 20 Istančani osećaj za "momenat" je uvaženog kolegu @Axic -a indukovao za zvaničnog "testera foruma"... 1 1 nemanja84bg and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 729 Posted January 20 Taj punto je best buy i moze on jos 10 god min hehe ja sam mislio da pazarim onog 1.4 16v sporting mislim da je 6to brzinac , taj mi se bas svideo evo ortakov apgrejd pa da uporedite kako to izgleda stim sto je njegov jtd Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted January 20 @nemanja84bg ne menjam nista, u pocetku sam nesto malo sredjivao oko ambijentalnog osvetljenja, folija,xenona a sad samo redovan servis i menjam sta i kad treba. 4 nstyner, Rile_bg, Mijailović P. and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14129 Posted January 20 (edited) Sad covek kupuje M32, pa jos sa robot menjacem... A onda samo vatra i popravke kod majstora . Edited January 20 by Ivan 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted January 20 (edited) @Ivan Edited January 20 by Axic 2 Ivan and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 729 Posted January 20 (edited) Ma boli vas uvo , samo svecice , uljance , filter i pun gas , da bljuje vatru pozadi na topic debeli obavezno i to eliminacija utisivaca str8 pipesamo ono sto treba a ono sto.ne treba izbaci se , da reze .... kao ja u 6 ujutru iz smene , odma svi na razgibavanje , ja da radim a beograd da spava pa gde to ide salim se al moram priznati ... bilo je zanimljivo neko vreme Edited January 20 by nemanja84bg 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16819 Posted May 16 Verovatno sam uz kolegu @Rile_bg jedini koji vozi Punta jednu dekadu. E pa juce je bio taj dan otkad je Punto kod nas 10 godina. Tehnicki ispravan, nista za zamerku ili vracanje sa istog, registrovan 21.000 din. sa svim troskovima. Tada 2013. kupljen sa 124k km, trenutno na satu 192. 000 i neki km preko tako da nepunih 70k km predjeno za ovih 10 godina. Vozice se se i dalje jer mojima za sad ne treba nista veće. 4 nstyner, Ivan, nebojsa zvezdara and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14129 Posted May 16 (edited) 3 hours ago, Axic said: Verovatno sam uz kolegu @Rile_bg jedini koji vozi Punta jednu dekadu. Svaka cast, pravi Fiatovci! Kao i ja svojevremeno sa Stilom. Sto se kaze, da vas u zdravlju sluze bar jos toliko . Edited May 16 by Ivan 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 293 Posted May 17 20 hours ago, Ivan said: Sto se kaze, da vas u zdravlju sluze bar jos toliko . Aahhaha sto nas mrzis bate be 4 Mijailović P., Ivan, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14129 Posted May 17 Ma nista licno, nego onaj tester od Pikca jos malo da utvrdi gradivo. 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites