Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

maserati%20kubang%201.jpg
 
Svi koji su se bojali da će Maserati ''prodati dušu'', konačno mogu da odahnu. Sada je i zvanično potvrđeno da SUV Levante neće biti samo rebrendirani Jeep Grand Cherokee, nego serijska verzija koncepta Kubang, predstavljenog na Salonu automobila u Frankfurtu 2011. godine. Novi, moderniji, vizuelni identitet započet aktuelnom generacijom modela Quattroporte i novim Ghiblijem biće misao vodilja i u dizajnu Levantea. Na svu sreću, Italijani pomalo odustaju i od ugradnje Chryslerove elektronike i sve se više okreću komponentama iz vlastite proizvodnje.
 
Paleta motora će obuhvatati dva benzinca, u čijem razvoju su učestvovali i stručnjaci iz Ferrarija. Slabiji 3.0 V6 twin-turbo razvija 410KS i 550 Nm, a 3.8 V6 twin-turbo ima 530KS i 710 Nm. Koliko je snažnija mašina ozbiljan tehnološki dragulj najbolje ilustruje činjenica da Ferrari namerava da ga ugrađuje u svoje modele, u nešto pojačanoj verziji. Ljubitelji dizelaša će takođe doći na svoje, jer će se u Levante ugrađivati i turbo dizel 3.0 V6 sa 275KS i 600 Nm. Svi motori će biti upareni sa 8-stepenim automatskim menjačima, a snaga će se isporučivati na sve točkove.
Mada je prvobitno proizvodnja planirana u fabrici Jefferson North Assembly u Detroitu, Levante će se stvarati u Italiji. Jeep Grand Cherokee je toliko tražen da u Detroitu ne postoje slobodni proizvodni kapaciteti za Levante.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maserati Levante: nove informacije
 
maserati%20levante.jpg
 
Maseratijev SUV pod nazivom Levante bi na tržište trebalo da stigne tokom 2015. godine, a jedan od glavnih aduta ovog automobila, tako bar veruju Italijani, biće sportski osećaj koji će automobil pružiti svojim vlasnicima, odnosno vozačima i visoki nivo luksuza i udobnosti. O ovom modelu se već dugo priča, počevši još od koncepta Kubang koji će svakako izvršiti određeni uticaj na konačni dizajn serijske verzije. Proizvođač se, izveštavaju insajderi, uzda u jedinstvenu kombinaciju italijanskog dizajna i voznih osobina koje bi trebalo da budu na nivou Porschea Cayenne i BMW-a X6. Dakle, kao i kod pomenute konkurencije, naglasak je na voznim sposobnostima na asfaltnim saobraćajnicama. Ipak, u Maseratiju nameravaju da se za off-road pitanja obrate sada im bratskom Jeepu.
 
Levante će pokretati 3.0 litarski V6 snage oko 415KS, kao i 3,8 litarski V8 bi-turbo snage oko 535KS. Evropskim kupcima će biti ponuđena i dizel verzija sa 3.0 V6 motorom snage oko 280KS. Svi motori će biti upareni sa 8-stepenim automatskim menjačem i dodatno dorađenom verzijom Q4 pogona na sva četiri točka koji se koristi u modelima Quattroporte i Ghibli. Što se komponenti tiče, Levante će biti mešavina delova iz modela Quattroporte i Ghibli kao i američkih rođaka pod značkama Chryslera i Jeepa. Biće upotrebljene značajne količine aluminijuma kako bi se smanjila masa automobila (poput Quattroportea i Ghiblija).
 
Za sada još nije poznato gde će se Levante proizvoditi. Naime, prvo se razmišljalo o fabrici u kojoj se proizvodi Grand Cherokee, ali velika potražnja za Jeepovima u poslednje vreme je proizvodnju verovatno usmerilo nazad u Italiju, ali pitanje je da li će pogoni u Grugliascu, gde se proizvode Quattroporte i Ghibli, biti odgovarajući zbog veličine ovog modela.
Kako bi Levante na kraju mogao da izgleda možete pogledati na priloženoj skici gore.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citam prvu recenicu i donosim zakljucak da je masserati ipak prodao dusu bio to njihov model ili jeep, maserati pravi SUV vozila???  :sick:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati mora da prodaje automobile da bi živeo, a toga nema ako pravi samo dva modela. Italiji ne treba još jedan Ferrari, ali uvek da bude malo slabiji od njega...malokrvni Ferrari. :D

Zato je odlučeno da se Maserati spušta u ''niže'' segmente tržišta, izbacio je Ghibli, izbaciće i SUV...tržište to traži, a Fiat grupacija time popunjava rupe koje sada ima u tom delu portfolia jer dobija svoje automobile konkurente automobilima poput Audija A6, BMW serije 5, ili BMW X5.

Kada tradicionalni kupac bira na šta će da potroši svojih 50.000 ili više evra, sada faktički bira između par nemačkih brendova. Nijedno drugo ime koje ima Fiat grupacija u okviru sebe ne može da im parira odmah...npr. Lancia Thema koliko god da bude luksuzna i dobra ne može tek tako da promeni navike kupaca te klase automobila (direktori malih i srednjih preduzeća, viša srednja klasa stanovništva, srednji menadžment velikih kompanija...).

Ali, ime Maserati odmah prolazi ako je proizvod dobar. Ne treba trošiti 20 godina i za to vreme napraviti više generacija određenog modela da bi se počeo videti rezultat jer će rezultat biti vidljiv odmah samo ako auto valja. I, rezultat se već vidi jer je Maserati u prvoj polovini ove godine imao 3 puta više porudžbina nego u prvoj polovini prošle godine... :thumbup:

 

--------

 

Maserati Levante SUV će se proizvoditi u Mirafiori fabrici u Italiji
 
maserati%20levante.jpg
 
Fiat i sindikat Uilm National su postigli dogovor po kome će u Mirafiori fabrici u Torinu u Italiji početi proizvodnja budućeg Maseratijevog SUV modela Levante. Proizvodnja će početi krajem 2014. godine, a Fiat će investirati oko milijardu evra u ceo projekat proizvodnje u toj fabrici.
Levante SUV će po ranijim informacijama koristiti brojne komponente sa modela Quattroporte i Ghibli, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći twin-turbo 3.0L V6 sa 310 kW/410KS i 550 Nm, zatim twin-turbo 3.8L V8 sa 390 kW/530KS i 710 Nm, kao i 3.0L V6 turbo-dizel sa 202 kW/275KS i 600 Nm. Svi bi trebalo da imaju osmostepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maserati Levante SUV još tokom ove godine

 

maserati%20levante.jpg

 

Prvi čovek Maseratija Harald Wester je za američke medije izjavio da budući SUV ove marke ipak neće biti baziran na Jeepu Grand Cherokee. Još ranije je inače potvrđeno da se proizvodnja Maseratija Levante neće odvijati u fabrici Jefferson North Assembly Plant u Detroitu, već u fabrici u Italiji. Fiat i sindikat Uilm National su naime još prošle godine postigli dogovor po kome će se ovaj SUV proizvoditi u Mirafiori fabrici u Torinu. Proizvodnja će početi krajem 2014. godine, a Fiat će investirati oko milijardu evra u ceo projekat proizvodnje u toj fabrici.

 

Levante SUV će po ranijim informacijama koristiti brojne komponente sa modela Quattroporte i Ghibli, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći twin-turbo 3.0L V6 sa 310 kW/410KS i 550 Nm, zatim twin-turbo 3.8L V8 sa 390 kW/530KS i 710 Nm, kao i 3.0L V6 turbo-dizel sa 202 kW/275KS i 600 Nm. Svi bi trebalo da imaju osmostepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/2/2013 at 9:41 PM, ivan.ik said:

 

maserati_kubang_ecco_labitacolo_1.jpg maserati_kubang_ecco_labitacolo_4.jpg maserati_kubang_suv.jpg maserati_kubang_suv_1.jpg
 
maserati_kubang_suv_2.jpg maserati_kubang_suv_3.jpg maserati_kubang_suv_4.jpg maserati_kubang_suv_5.jpg
 
maserati_kubang_suv_6.jpg maserati_kubang_suv_7.jpg maserati_kubang_suv_8.jpg maserati_kubang_suv_9.jpg
 
maserati_kubang_suv_10.jpg maserati_kubang_suv_11.jpg maserati_kubang_suv_12.jpg maserati_kubang_suv_13.jpg
 
maserati_kubang_suv_14.jpg maserati_kubang_suv_15.jpg maserati_kubang_suv_16.jpg maserati_kubang_suv_17.jpg
 
maserati_kubang_suv_18.jpg maserati_kubang_suv_19_1.jpg maserati_kubang_suv_20.jpg maserati_kubang_suv_21.jpg
 
maserati_kubang_suv_22.jpg maserati_kubang_suv_23.jpg maserati_kubang_suv_24.jpg maserati_kubang_suv_25.jpg
 
maserati_kubang_suv_26.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fabrika Mirafiori će proizvoditi karoserije za Maserati SUV Levante

 

maserati%20kubang%20111.jpg

 

Kako prenosi Tanjug, kompanija Fijat Krajsler Automobili (Fiat Chrysler Automobiles - FCA) planira da 2015. godine započne proizvodnju karoserija za svoj novi SUV Maserati Levante u italijanskoj fabrici Mirafiori. ''Pripremamo Mirafiori za proizvodnju SUV Maseratija. Prve karoserije trebalo bi da budu proizvedene 2015'', najavio je izvršni direktor Fijata Serđo Markione na pres konferenciji na salonu automobila u Ženevi. Proizvodnja kupea Maserati Alifieri, kako je dodao, trebalo bi da počne za 28 meseci.

 

Maserati%20Alfieri%2021.jpg

 

Renesansa luksuzne marke Maserati je u središtu evropske strategije Fiata. Maserati je prošle godine zabeležio ohrabrujuće rezultate utrostručivši profit iz poslovanja i udvostručuvši proizvodnju na 15.400 vozila. Proizvodnja te marke sportskih vozila još je daleko od zacrtanog cilja - 50.000 vozila u 2015. godini.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maserati Levante nije rival Cayenne

 

maserati%20levante.jpg

 

Australijski uvoznik Maseratija je otkrio neke zanimljive informacije o modelu Levante, prvom Maseratijevom krosoveru. U razgovoru za časopis Motoring, rečeno je da ''se Levante neće nadmetati sa Porsche Cayenneom i da Maserati uopšte nema nameru da se hvata u koštac sa tim modelom.'' Dodato je i da će ''Levante ostati veoma ekskluzivno vozilo''.
Ovo se može tumačiti kao da će Maserati Levante biti prestižnije vozilo koje će koštati više od Cayennea. Izvšni direktor Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, rekao je da će Levante u proizvodnji biti od sledeće godine. Model će biti pod velikim uticajem Ghiblija i Quattroportea, tako da se među agregatima mogu očekivati trolitarski V6 agregat od 410 KS i V8 sa dva turbo punjača koji razvija 530 KS.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snimljen test primerak Maseratija Levante

 

maserati%20l%201.jpg

 

Informacije koje su govorile da će Maseratijev crossover biti baziran na Chryslerovoj tehnologiji mogle bi da se pokažu kao netačne. To bi trebalo da potvrde prve špijunske slike test primerka koji je ovih dana uhvaćen objektivom fotoaparata. Prema viđenom, baza bi trebalo da bude Fiatova, upakovana u šasiju Ghiblija čije odelo ovaj prototip trenutno nosi.

Maserati je dakle počeo da testira rane prototipove svog budućeg crossovera Levante. Oni su maskirani u Ghibli čija je karoserija povišena, a tu je i poseban dodatak na krovu kako bi se simuliralo stvarno težište budućeg modela. Kako bi na test primerak mogao da stavi veće točkove Maserati je morao da poveća lukove istih, a posmatrano ovako vizuelno čini se da je produženo i međuosovinsko rastojanje.

 

maserati%20l%2011.jpg

 

Ispod haube Italijani će smestiti benzinske i dizel V6 motore. Biturbo benzinci će imati od 250KS do 425KS snage, dok će turbo dizelaši raspolagati sa konjima u rasponu od 250 do 350KS. Vrh ponude bi trebalo da bude Levante pokretan V8 benzincem čija će snaga biti veća od 560KS. Ovim crossoverom Maserati će rukavicu u lice baciti Bentleyu, Land Roveru i Lamborghiniju, a ništa manje ugroženi neće se osećati ni Porsche, Mercedes, BMW ili Audi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maserati Levante stiže krajem sledeće godine

 

maserati%20levante.jpg

 

Maserati je nedavno proslavio svoju 100-godišnjicu i tom prilikom je najavljeno da će serijski Alfieri Coupe na tržište stići 2016. godine (kabriolet će uslediti godinu dana kasnije), dok će naslednik GranTurisma (biće dostupan samo kao Coupe) kupcima biti na raspolaganju od 2017. Tu nije kraj novitetima jer je sada i zvanično potvrđeno da krajem 2015. počinje i prodaja SUV modela Levante. Još ranije je inače potvrđeno da se proizvodnja Maseratija Levante neće odvijati u SAD-u, već u fabrici Mirafiori u Italiji.

 

Levante je najavljen još septembra 2011. godine, i to konceptom Kubang koji je tada prikazan javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu. Levante SUV će po sadašnjim najavama biti napravljen na bazi Ghiblija, imaće 4x4 pogon i osmostepeni automatski menjač, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći twin-turbo 3.0L V6 sa 410KS i 550 Nm, zatim twin-turbo 3.8L V8 sa 530KS i 710 Nm, kao i 3.0L V6 turbo-dizel sa 275KS i 600 Nm.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante na sajmu u Detroitu 2016. godine

 

maserati%20kubang%201.jpg

 
Maserati je još prošle godine najavio da će serijski Alfieri Coupe na tržište stići 2016. godine (kabriolet će uslediti godinu dana kasnije), dok će naslednik GranTurisma (biće dostupan samo kao Coupe) kupcima biti na raspolaganju od 2017. Tu nije kraj novitetima jer stiže i dugo očekivani SUV model Levante. Poslednja vest kaže da će Levante premijeru imati u januaru 2016. godine, na NAIAS sajmu automobila u Detroitu. Još ranije je inače potvrđeno da se proizvodnja Maseratija Levante neće odvijati u SAD-u, već u fabrici Mirafiori u Italiji.
Levante je najavljen još septembra 2011. godine, i to konceptom Kubang (na slici) koji je tada prikazan javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu. Levante SUV će po sadašnjim najavama biti napravljen na bazi Ghiblija, imaće 4x4 pogon i osmostepeni automatski menjač, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći 3.0L V6 sa 350KS i 425KS, zatim 3.8L V8 sa oko 560KS, kao i 3.0L V6 turbo-dizel u verzijama sa 250KS, 275KS i 340KS. Što se cena tiče, u zavisnosti od verzije Levante će koštati od oko 90.000 do 200.000 evra.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patentni crteži otkrivaju Maserati Levante

 

Ne internetu su se pojavili patentni crteži budućeg Maseratijevog krosovera Levante koji će imati premijeru u januaru 2016, na sajmu automobila u Detroitu. Kao što se i pretpostavljalo, skice potvrđuju da će automobil u velikoj meri ličiti na koncept Kubang iz 2011, ali mogu se uočiti i određene stilske razlike između dva vozila. Ispod farova, koji su restilizovani u poređenju sa konceptom, nalaze se svetla za maglu, a promenjen je i dizajn prednjeg branika. Bočne strane Levantea gotovo su isti kao kod Kubanga, dok je zadnji deo produkcijskog krosovera konvencionalniji - dizajn branika i izduvnih cevi je pojednostavljen, kao i oblik stop svetala.

 

Prvi Maseratijev krosover stiže na tržište 2016. godine, a za sada je poznato da će biti dostupan sa benzinskim i dizel motorima, u V6 i V8 konfiguracijama, koji će se proizvoditi u Ferrariju. U ponudi će biti 3.0 litarski V6 turbo-benzinac, u varijantama sa 325 i 425 ks, zatim 3.0 litarski V6 turbo-dizel sa 250, 275 i 340 "konja", kao i 3.8 litarski V8 twin-turbo koji će isporučivati 560 ks. Sve verzije biće standardno opremljene osmobrzinskim automatskim menjačima i unapređenim Q4 pogonom na sva 4 točka.

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan render mogućeg izgleda

 

maseratil.jpg

 
Nakon nedavnih procurelih patentnih crteža, nemački magazin Auto Bild je uradio i render mogućeg izgleda Maseratijevog dugo najavljivanog SUV modela Levante. Nedavno objavljena vest kaže da će Levante premijeru imati u januaru 2016. godine, na NAIAS sajmu automobila u Detroitu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante na sajmu u Detroitu

 

135277-maserati%20levante.jpg

 
Maserati je još prošle godine najavio da će serijski Alfieri Coupe na tržište stići 2016. godine (kabriolet će uslediti godinu dana kasnije), dok će naslednik GranTurisma (biće dostupan samo kao Coupe) kupcima biti na raspolaganju od 2017.


Tu nije kraj novitetima jer stiže i dugo očekivani SUV model Levante. Nedavno objavljena vest kaže da će Levante premijeru imati u januaru 2016. godine, na NAIAS sajmu automobila u Detroitu, a sada je pred nama i procurela slika Levantea, doduše kao modelčića. Takođe, prvi čovek u Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne je potvrdio da je već počela predprodukcija ovog modela (serijska proizvodnja startuje odmah nakon premijere u Detroitu), kao i da će se Levante pojaviti u prvoj polovini sledeće godine. Levante je najavljen još septembra 2011. godine, i to konceptom Kubang koji je tada prikazan javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu. Levante SUV će po sadašnjim najavama biti napravljen na bazi Ghiblija, imaće 4x4 pogon i osmostepeni automatski menjač, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći 3.0L V6 sa 350KS i 425KS, zatim 3.8L V8 sa oko 560KS, kao i 3.0L V6 turbo-dizel u verzijama sa 250KS, 275KS i 340KS.
Što se cena tiče, u zavisnosti od verzije Levante će koštati od oko 90.000 do 200.000 evra.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda Maserati Levante

 

137197-maserati%20levante.jpg

 
Italijanski OmniAuto je objavio nezvanični render koji prikazuje mogući izgled budućeg Maseratijevog SUV modela Levante, a koji će oficijelnu promociju imati u januaru sledeće godine, na NAIAS sajmu automobila u Detroitu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante na sajmu u Ženevi 2016.

 

137197-maserati%20levante.jpg

 
Prvi čovek Maseratija Harald Wester je i zvanično potvrdio da će premijera njihovog dugo očekivanog crossovera Levante biti održana u martu sledeće godine, na sajmu automobila u Ženevi (do sada se inače nezvanično pominjao januarski NAIAS salon u Detroitu). Wester je takođe najavio da će predprodukcija Levantea početi uskoro, a proizvodnja primeraka za kupce će startovati do februara 2016. Levante je najavljen još septembra 2011. godine, i to konceptom Kubang koji je tada prikazan javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu.
 
Levante će po sadašnjim najavama biti napravljen na bazi Ghiblija, imaće 4x4 pogon i osmostepeni automatski menjač, dok će se u ponudi motora najverovatnije naći 3.0L V6 sa 350KS i 425KS, zatim 3.8L V8 sa oko 560KS, kao i 3.0L V6 turbo-dizel u verzijama sa 250KS, 275KS i 340KS. Takođe, najavljena je i plug-in hybrid verzija, ali konkretni detalji nisu saopšteni. Usput, i modeli Ghibli i Quattroporte će početkom 2018. dobiti svoje hibridne varijante. Što se cena tiče, u zavisnosti od verzije Levante će po nekim ranijim procenama koštati od oko 90.000 do 200.000 evra. Treba pomenuti da je Wester takođe najavio i druge novitete pa će se naslednici modela Granturismo i Grancabrio pojaviti negde u isto vreme kada i Alfieri, i to sa V8 motorom koji razvija više od 412 kW/560KS.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen maskirani Maserati Levante

 

Maserati-levante.jpg

 
Maserati već neko vreme najavljuje kako će ući na tržište premijum SUV automobila svojim modelom Levante. Tvrdnje su podgrejane mnogim crtežima i prototipom. Međutim, sada je prvi put uslikan prototip u voznom stanju, što znači da se bliži serijska proizvodnja. Na žalost, prototip je detaljno maskiran, pa ne možemo mnogo toga da zaključimo o njegovom finalnom izgledu. Ipak, primetno je da ima zakošen vetrobran i prilično mali klirens, pa očekujemo sportski i moćan utisak na putevima. Po najnovijim informacijama, Maserati će predstaviti krosover model Levante na Salonu automobila u Ženevi koji će se održati početkom marta naredne godine.


Još uvek nema mnogo detalja u vezi ovog modela, ali se zna da će izbor motora biti zaista širok i da će podrazumevati V6 benzince sa 350 i 425 KS, kao i V8 koji će raspolagati sa više od 560 konja. Ljubitelji dizelaša će moći da biraju između tri motora, snage 250, 275 i 340 konja. Direktor Maseratija, Martin Herald izjavio je da spremaju i verziju sa plag-in hibridnim pogonom, koja će biti dostupna i u narednoj generaciji modela Ghibli i Quattroporte.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Maserati Levante

 

maserati%20levante%201.jpg

 
Već smo puno pisali o modelu Levante, prvom SUV-u u istoriji Maseratija, koji bi na tržištu trebalo da se pojavi sledeće godine. Ovoga puta model je uhvaćen okom špijunske kamere s najmanje kamuflaže do sada, tako da već možete polako početi da zamišljate kako će izgledati serijska verzija. Podsetimo se, ispod haube će biti dostupna paleta različitih motora uključujući V6 agregate s 350KS i 425KS, te V8 s 560KS. Dizelski motori razvijaće 250KS, 275KS i 340KS. Cena za osnovni model biće 90.000 evra, dok će najskuplja verzija koštati 200.000 evra.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

143840-maserati%20levante.jpg

 
Novi SUV Maserati Levante intenzivno se priprema za predstojeću premijeru u Ženevi, a italijanski proizvođač u svog SUV prvenca polaže velike nade. Novi Maserati Levante imaće prilično široku ponudu motora. U paleti će se naći V6 benzinski motori sa 345 i 419 ks, kao i snažniji V8 sa preko 550 ks, a ponuda dizel pogona trebalo bi da obuhvati motore sa snagom od 246, 271 i 335 ks. Naknadno treba da se pojavi i hibridna varijanta sa mogućnošću punjenja sa mreže (takozvani ''plag-in hibrid''). O ovom hibridnom pogonu još uvek se ne zna mnogo, osim da bi trebalo da se nađe u ponudi restilizovanih modela Maserati Ghibli i Quattroporte.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je Maserati Levante

 

maserati%20l%205.jpg

 

Iz Maseratija su još u septembru prošle godine i zvanično potvrdili da će premijera njihovog dugo očekivanog crossovera Levante biti održana u martu 2016. godine, na sajmu automobila u Ženevi. Premijera će se održati 1. marta kada se sajam u Ženevi otvara za predstavnike medija, ali kako to već biva u poslednje vreme, slike i ovog noviteta su se pre vremena pojavile u javnosti. U ovom slučaju zahvaljujući holandskom AutoWeeku. Levante je inače najavljen još septembra 2011. godine, i to konceptom Kubang koji je tada prikazan javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu.
 
  maserati%20l%2055555.jpg
 
Po ranijim najavama Levante će biti dostupan samo sa 4x4 pogonom, dok će se po poslednjim vestima u ponudi motora naći benzinac 3.0L V6 sa 350KS (ova entry-level verzija do 100 km/h stiže za 6,3 sekunde, najveća brzina je 243 km/h), sledi benzinska varijanta sa 3.0L V6 motorom i sa 430KS (do 100 km/h za 5,2 sekunde, može do 263 km/h), kao i 3.0L V6 turbo-dizel agregat koji raspolaže sa 275KS (6.9 sekundi do stotke, može do maksimalnih 230 km/h).
 
maserati%20l%20555555.jpg
 
Takođe, ranije je najavljena i plug-in hybrid verzija, ali konkretni detalji nisu poznati.
Što se cena tiče, u zavisnosti od verzije Levante će po nekim ranijim procenama koštati od oko 90.000 do 200.000 evra.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...