Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

2020 Maserati Levante Edizione Ribelle

 

maserati levante rib.jpg

 

Kako bi poboljšao prodaju, Maserati je na američkom tržištu spustio cene svojih automobila za modelsku godinu 2020, a istovremeno je predstavio i novu specijalnu ediciju. Tako je 2020. Levante jeftiniji za 3.990 dolara u odnosu na 2019. model, a nova ograničena specijalna edicija se zove ''Edizione Ribelle'' u kojoj se nalazi 100 Levantea. Automobili su u Nero Ribelle boji sa black chrome detaljima, 20-inčnim alu točkovima, crvenim kočionim kleštima, crveno-crrnim kožnim sedištima, detaljima od ugljeničnih vlakana i Harman Kardon audio sistemom.

 

maserati ghibli03.jpg

 

Cena za 2020. Maserati Levante Edizione Ribelle je 98.485 dolara. Od marta će biti dostupan i GT Sport paket sa kojim će Maserati modeli vizuelno biti još agresivniji. U paketu su doterani GT Sport prednji i zadnji deo, novi alu točkovi, kočiona klešta u crnoj, crvenoj ili plavoj boji, kao i high gloss piano crno drvo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

novitecyoutubelogo.jpg Novitec video: Maserati Levante Esteso V2

 

n lev008.jpg n lev001.jpg n lev002.jpg

 

Novitec je spremio drugu varijantu (V2) ove svoje dorade za Levantea. Pre svega, povećanje performansi za sve bezinske i dizel varijante tako da fabrički najjača varijanta Trofeo sada ima još više - 624 konja i 820 Nm obrtnog momenta. Do stotke sada ide za 3.8 sekundi, maksimum je na 308 Km/h, čime je ova Novitec verzija Levantea postala najbrži SUV koji postoji na svetu.

Detaljnije o ovom autu možete pogledati na Novitec sajtu klikom ovde.

 

 

n lev003.jpg n lev004.jpg n lev006.jpg

 

n lev007.jpg n lev005.jpg n lev010.jpg

 

n lev011.jpg n lev012.jpg n lev009.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante Trofeo

 

Trofeo = onaj brzi :) Ima Ferrari motor ispod haube, vešanje kakvo su do juče imali samo sportski automobili...pa sve do 265 guma napred i 295 pozadi na 22 inča:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Test 2020. Maserati Levante Trofeo

 

Ferrari je napravio ovaj 3.8 TwinTurbo V8 sa 590 konja i dao ga Maseratiju, koji ga stavlja ispod haube Trofeo varijante Levantea:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: 2021. Maserati Levante Trofeo

 

Neki će reći Levante u varijanti kakav je oduvek trebao da bude. Ali, osim što je dosta drugačiji od onih ''osnovnih'', ovaj Trofeo je i duplo skuplji od njih tako da mu cena ide debelo preko 100.000 evra.

Glavni prodajni adut, pored dizajna, mu je i Ferrari 3.8 V8 twin-turbo ispod haube sa 580KS/780Nm, i do stotke ide za 3.8 sekundi (fabrika kaže 4.1, ali Mat je izmerio 3.8):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante Sportivo

 

Maserati Sportivo

 

Maserati je na britanskom tržištu za modelsku godinu 2021 pripremio Sportivo i Sportivo X specijalna izdanja modela Levante i Ghibli. U ponudi su tri boje za eksterijer (Nero Ribelle, Grigio Maratea i Blu Emozione), a treba reći da su u pitanju Levante V6 sa 350 konja. Levante V6 Sportivo standardno ima tamne 20-inčne Efesto točkove, crvena kočiona klešta, panoramski krov, crni kožni enterijer sa crnim šavovima, aluminijumske detalje, el. podesiva sportska sedišta sa grejanjem i memorijom...

 

Maserati Sportivo

 

Levante V6 Sportivo X se ističe Nerissimo paketom (gloss black prednji gril, tamne izduvne cevi, gloss black spojler i zadnji difuzor), full-LED adaptivnim Matrix prednjim svetlima, Anteo tamnim točkovima od 21 inča, crvenim kočionim kleštima, crvenim kontrastnim šavovima u enterijeru, prednjim sedištima sa grejanjem i ventilacijom, sportskim volanom sa grejanjem, sportskim pedalama od nerđajućeg čelika, keyless entry sistemom, kao i Driver Assistance Plus paketom (adaptivni tempomat, nadgledanje mrtvog ugla, surround-view kamera, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pešaka).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

driving.ca.jpg Driving.ca: 2021. Maserati Levante Trofeo

 

590 konja iz 3.8 V8 twinturbo Ferrari motora pod haubom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante Hybrid

 

maserati levante hibrid05.jpg

 

Maserati je u julu prošle godine prikazao Ghibli Hybrid, dok će uskoro njihovu ponudu dopuniti još jedan hibridni model. Sada je premijeru imao Levante Hybrid, čija prodaja startuje uskoro.

 

maserati levante hibrid04.jpg

 

Levante Hybrid kombinuje 2.0 četvorocilindrični turbo benzinac sa 48V alternatorom i dodatnim električnim kompresorom (e-Booster), sa ukupno 330KS i 450 Nm obrtnog momenta.

 

maserati levante hibrid03.jpg

 

Tu su takođe i 8-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka.

 

maserati levante hibrid02.jpg

 

Automobil do 100 km/h ubrzava za okruglo 6 sekundi i može do maksimalnih 240 km/h, dok je prosečna potrošnja goriva po fabrčkim najavama 18% manja nego kod modela Levante sa V6 benzincem od 350KS.

 

maserati levante hibrid01.jpg

 

Izmene u odnosu na standardni Levante između ostalog podrazumevaju i optimizovani izduvni sistem, kao i plave detalje (bočni otvori za vazduh, kočiona klešta...). Pored toga, u unutrašnjosti su digitalna instrument tabla, Maserati Intelligent Assistant multimedia sistem i plavi kontrastni šavovi na sedištima. Kako se navodi, prve isporuke kupcima će startovati početkom juna ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante F Tributo

 

maserati levante f tributo.jpg

 

Osnivač kompanije Alfieri Maserati je 25. aprila 1923. godine pobedio na trci Targa Florio u klasi 1500cc vozeći Tipo 26, prvi trkački automobil koji je nosio Maseratijev logotip. Ta pobeda je napravila put ka Maseratijevoj bogatoj motosport istoriji koja će uskoro biti nastavljena nakon nekoliko godina pauze i to zahvaljujući superautomobilu MC20.

Kako bi proslavio 95 godina u motorsportu, Maserati je predstavio Levante sa F Tributo paketom opreme. Žuta kočiona klešta i žuti detalj na felnama odaju počast trkačkom automobilu 250F koji je Juan Manuel Fangio vozio na Maseratijevom debiju u Formuli 1 1954. godine, a slična šema boja je iskorišćena i u unutrašnjosti. Levante F Tributo je dobio 21-inčne Anteo felne sjajne crne boje. Crne oznake su na lukovima točkova, a na C stubovima je Maseratijev logotip. Cene još uvek nisu poznate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos: 2021. Maserati Levante

 

Dok čekamo Ferrarijev prvi SUV pod imenom Purosangue, onaj ko želi već sada (i može da priušti) SUV sa Ferrarijevim motorom ispod haube ima alternativu: Maserati Levante.

Ferrari je nekada formalno bio deo Fiat grupacije, a Ferrarijeva divizija je bila zadužena i za Maserati. Da bi uštedeo na istraživanju i razvoju, Ferrariju je bilo logično da u obe marke koristi iste (svoje) motore, a ostalo je istorija. Dakle, ako želite Ferrarijev 3.8 V8 ili 3.0 V6 u udobnom i luksuznom terencu koji nije toliko skup kao što će sigurno biti Purosangue - Levante je za vas:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2021. Maserati Levante GTS

 

Ovakav kao na testu je malo preko 100.000 evra.

Njegov V8 motor (Ferrari) sa 550 konja opravdava tu cenu, spoljašnost je opravdava, kvalitet ponašanja auta na putu je opravdava, ali...unutrašnjost baš i ne:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante odaje počast legendarnom Juan Manuel Fangio

 

levantef02.jpg

 

Maserati je predstavio novu verziju Levantea pod nazivom F Tributo Special Edition. Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

 

levante f01.jpg levante f04.jpg levante f05.jpg levante f06.jpg

 

Levante F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj crvenoj boji pod nazivom Rosso Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Levante, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Levante F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Anteo felne u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac. Levante F Tributo košta 106.590 dolara (91.900 evra).

 

maserati f01.jpg maserati f02.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Maserati Levante Trofeo

 

Veliki crveni auto iz Italije sa V8 motorom - šta tu može da se ne voli?

Pa, izgleda da ima toga jer Levante nije čest prizor na ulicama...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Levante FTributo

 

228824-maserati levante 01.jpg

 

Maserati je najavio FTributo izdanje Levantea.

Sa FTributo Special Edition odaju počast Mariji Terezi De Filipis, prvoj ženi koja se kvalifikovala za Veliku nagradu Formule 1, a to je učinila u Maseratiju 250F. Maserati će ponuditi ograničenu seriju FTributo Levante u Arancio Devil narandžastoj, ili Grigio Lamiera sivoj boji.

 

maserati levante 02.jpg

 

Kompanija će upariti narandžastu sa Cobalt Blue bojom koju Maserati ima na detaljima točkova, FTributo oznaci na blatobranu i trozupcu na C-stubu. Ti detalji su ofarbani narandžasto na automobilima sa sivom spoljašnjošću.  Levante FTributo dolazi sa 21-inčnim Anteo točkovima. Narandžasti automobili dobijaju felne u novoj boji Grigio Opaco, dok sivi modeli dobijaju sjajne crne felne.

 

maserati levante 03.jpg

 

U unutrašnjosti Maserati kotisti Cobalt Blue detalje i narandžaste šavove. Kompanija to kombinuje sa crnom ili narandžastom PienoFiore kožom. Maserati ne pominje nikakve izmene za pogonski sklop, što znači da Levante dolazi sa V8 motorom od 523KS ili 572KS u Trofeu, kao i V6 sa 424KS.

Maserati FTributo Special Edition Levante naziva ograničenom serijom, ali nije precizirano koliko primeraka će biti proizvedeno. Kompanija nije otkrila ni kada će ovakav Levante biti dostupan, a nije saopštila ni cene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Maserati Levante samo u električnoj verziji

 

maserati levante hibrid05.jpg

 

Kako pišu britanski mediji, sledeća generacija Maseratijevog SUV modela Levante će biti dostupna samo sa elektropogonom. Ovaj novitet se očekuje 2025. godine, godinu dana nakon Quattroportea sledeće generacije sa kojim će biti blisko povezan.

 

Tokom intervjua za britanski Autocar, izvršni direktor Maseratija Davide Grasso je otkrio da će razvoj novog Levantea ''imati velike koristi od sinergije između 14 Stellantisovih brendova'', priznajući da je uzbuđen zbog ove prilike. Autocar izveštava da će se električni Maserati Levante Folgore bazirati na prerađenoj i elektrifikovanoj verziji Giorgio arhitekture Alfa Romea. Očekuje se da će Levante druge generacije biti dostupan sa nekoliko nivoa snage, ali uvek standardno sa pogonom na sve točkove. Najsnažnija varijanta će najverovatnije dobiti trio elektromotora iz GranTurisma Folgore gde raspolažu sa 761 KS i 1.350 Nm obrtnog momenta. Pominje se i da Maserati radi na unapređenom paketu baterija koji bi mogao da bude predstavljen sa vodećim modelom Quattroporte Folgore. Očekuje se da će taj automobil debitovati 2024. godine, godinu dana pre Levantea Folgore. Tokom 2024. treba da stigne i električni Maserati MC20 Folgore, sportski automobil koji bi takođe trebalo da raspolaže sa 761KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...