Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Ferrari

Recommended Posts

Vozio je Alonso u Šumijevo vreme i imali su dosta zanimljivih okršaja. Dok su mladi i neobuzdani voze ko furije i lako pretiču, kako matore lako im se tupi oštrica.

Sećam se u Suzuki, Šumi se muči krugovima , Alonso doleti pretekne i ode. Ko Fetel sada (osim u Mađarskoj protiv Kimija).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam veliki Alonsov fan. I zaista mislim da, kada bi svi vozači sedeli u identičnim bolidima, za prvo mesto bi se borili Kimi i Alonso, a za treće Fetel i možda Hamilton.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Raikonen u Ferariju zbog novca
 
kimi-rajkonen%20546.jpg
 
Šampion Formule 1 Kimi Raikonen otkrio je da je zbog novca odlučio da napusti Lotus i pređe u Ferari, ali ne zbog toliko bogate ponude italijanskog tima.
Finac je više puta istakao da je od Lotusa tražio finansijske garancije za narednu sezonu, a u prvom razgovoru sa medijima od kako je potvrđen njegov prelazak u Ferari istakao je da tim već kasni sa isplatama plata i da smatra da se situacija neće skoro promeniti. ''Razlog zašto sam odlučio da napustim tim je novac, tačnije nedostatak istog, kao i moje plate. I zaista mi je žao zbog toga'', rekao je Raikonen. Raikonen je pre nego što je potvrđen njegov prelazak u Ferari naglasio da novac neće biti najvažniji kada bude donosio odluku o tome gde će voziti sledeće sezone, ali se izgleda predomislio.
Upitan da li postoji nešto što je Lotus mogao da uradi da bi ga ubedio da ostane, Raikonen je rekao: ''Mnoge stvari i siguran sam da u timu znaju šta tačno. Teško je reći da li bi nešto bilo drugačije da su to učinili, ali sam zadovoljan svojom odlukom''. Prema izvorima pojedinih medija, Raikonen ne samo da ove sezone nije dobio bonuse za svoje rezultate, već ni redovnu osnovnu platu. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda Velikom nagradom Singapura.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bivši F1 šampion: ''U Ferrariju su potpuno poludeli''

 

102862-vilnev.jpg

 

Kanađanin Jacques Villeneuve, svetski šampion u Formuli 1 iz 1997. godine, oštro je osudio odluku Ferrarija da u svoje redove vrati Kimija Räikkönena. Finac je 2007. doneo Ferrariju poslednju vozački titulu svetskog šampiona. Nakon toga je dve godine proveo van Formule 1, a sada odrađuje drugu i poslednju sezonu u Lotusu. Od sledeće godine će ponovo voziti bolid sa propetim konjićem i biće timski kolega dvostrukom svetskom šampionu Fernandu Alonsu. Odluka Ferrarija je iznenadila mnoge budući da Italijani već decenijama nisu imali dva tako jaka imena u timu. Mnogi se pitaju da li je ćudljivi Kimi Räikkönen pravo rešenje za Ferrari, a u komentarima je najoštriji bio Villeneuve.

''U Ferrariju su potpuno poludeli'', otvoreno je poručio Kanađanin u razgovoru za nemački Bild. ''Kimi može brzo da vozi, ali ne može sarađivati sa inženjerima, ne može raditi na razvoju bolida i neće želeti da ide na sponzorske događaje'', dodao je Villeneuve.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso: ne vraćam se u Meklaren
 
alonso%20f1.jpg
 
Vozač Ferarija Fernando Alonso demantovao je glasine da bi mogao da se vrati u Meklaren. Naime, pred trku za Veliku nagradu Singapura prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš, otkrio je da je zainteresovan za povratak Španca. Alonso kaže da nema u planu povratak u bivšu ekipu.
- Ne baš. Skoro svaki vikend ponavljam jednu te istu stvar. Lepo mi je u Ferariju i tamo ću ostati do kraja ugovora. Mada, drago mi je kada se i drugi timovi interesuju, posebno Meklaren, jer to znači da dobro radite svoj posao - rekao je Alonso, prenose mediji.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ferrari se fokusira na 2014.

 

97792-fernando%20alonso%20ferrari.jpg

 

Nakon trke u Singapuru, gde je Red Bul opet dominirao, iz Ferarija su onako, indirektno najavili da će sada prebaciti fokus na 2014. Oni ne samo da žele da poboljšaju bolid, već će tada i imati pravi vozački drim tim, kada se Fernandu Alonsu bude pridružio povratnik u Skuderiju, Kimi Raikonen.

''Jasno je sve, sada ćemo se 99% posvetiti projektu 2014. On je veoma komplikovan i veoma važan. Singapur je staza koja nam posebno ne odgovara i to smo znali, uradili smo sve što smo mogli i drugo mesto je bio maksimum'', izjavio je Stefano Domenikali. ''Moramo da se pomirimo sa time da su neki naši konkurenti bili bolji ove godine, da su radili više i bolje, da priznamo poraz i da se okrenemo narednoj godini'', zaključio je Domenikali ne želeći da komentariše sada već čuveni ''taksi'' incident u koji su bili uključeni Fernando Alonso i Mark Veber.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso: Čudo je da smo i dalje u borbi za titulu

 

alonso%20f1.jpg

 

Španski vozač Ferrarija Fernando Alonso veruje da je čudo što su on i njegov tim pet trka pre kraja sezone u Svetskom šampionatu Formule 1 i dalje u trci za osvajanjem titule svetskog šampiona. Alonso očigledno veruje da njegov bolid nije dovoljno konkurentan kako bi se takmičio sa Red Bullom Sebastiana Vettela, pa zato drugo mesto u vozačkom poretku uz 77 bodova zaostatka pet trka pre kraja smatra više nego dobrom ostvarenjem: ''Da se neko danas priključi Formuli 1 i kažete mu da je crveni bolid sa plavom kacigom i dalje u borbi za titulu i da je i dalje drugi, oni bi rekli da to nije istina, da je to čudo. Radili smo čuda u 15 trka i sada ćemo pokušati to čudo održati živim u poslednjih pet trka'', rekao je Alonso.

Nakon drugih mesta osvojenih u Belgiji, Italiji i Singapuru Alonso je u Južnoj Koreji završio tek šesti: ''Nakon tri mala čuda došao je vikend u Koreji i mislim da bi negde između trebalo da budu naši ciljevi u sledećim trkama. Borba za mesta na podijumu.'' Uoči Velike nagrade Japana u Suzuki bivši dvostruki svetski šampion je najavio: ''Moramo da budemo realni i mislim da ćemo u Suzuki biti između petog i osmog mesta na treningu, što je normalno. Ali moramo ponovo pronaći formu koju imamo nedeljama. Inače imamo dobre strategije, manju degradaciju guma od ostalih i borimo se za podijume, tome se nadam i to očekujem u Suzuki.''

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso: Raikonen nije brži od Mase

 

kimi%202013.jpg

 

Neočekivano dugo Fernando Alonso nije imao komentar na činjenicu da će mu sledeće sezone umesto Felipea Mase klupski kolega u Ferariju biti Kimi Raikonen, ali došao je dan da čujemo šta o tome misli Španac.

''Sledeće godine sa Kimijem u timu možemo da uradimo mnogo dobrih stvari u šampionatu, ali ako mene pitate mislim da Masa nije ništa sporiji vozač od Raikonena. U svakom slučaju potreban nam je konkurentan bolid kako bismo mogli da pobeđujemo, ako ne bude tako mislim da ćemo imati sličnu sezonu ovoj koja je u toku'' – rekao je Alonso na konferenciji za medije pred početak trkačkog vikenda u Japanu. Bivši svetski prvak se osvrnuo i na dominaciju Sebastijana Fetela, temu koja je veoma aktuelna ovih dana u svetu Formule 1.

''Blizu je perfekcije. Pobeđuje sve ove godine i osvaja šampionate, ali istina je da ima i prednost kada je u pitanju bolid. Videćemo kako će se cela stvar razvijati u narednim godinama. Videli smo na Hamiltonovom primeru, koji je već u prvoj sezoni bio sjajan, u drugoj došao do titule, a potom nije uradio ništa više. Nekada imate pobednički auto u rukama, nekada ne. U ovom trenutku su Red Bul i Fetel savršena kombinacija'' – donekle i zajedljivo rekao je prvi vozač Ferarija.

 


 

-------------------------------------------

 

On to kao hrabri samog sebe... :D :D mislim se, čekaj sledeću godinu da vidiš da li je brži ili nije... :thumbsup:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobri, stari Alonso počinje da pokazuje svoje pravo lice, kao i uvek kad je ugrožen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja ne vidim da je rekao išta loše, i išta pogrešno. Pitanje je kako bi izgledao poredak da su svi u jednakim bolidima.

U svakom slučaju, navijam za njega dok se ne povuče, makar bio večiti drugi, isto kao što sam i za Hakinena. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

iceman,ima da cepa kao i uvek,u bilo kom da je bolidu,a samo da sledece godine imaju dobar auto,da mogu da pariraju redbulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja ne vidim da je rekao išta loše, i išta pogrešno.

Nije rekao ništa loše i pogrešno, samo je izostavio ključnu stvar - feder. Činjenica je da Masa posle te nesreće nije ni pola vozača kakav je bio, što se vidi po drastičnom padu forme i krajnjih rezultata. Ovako polovičnom izjavom, Alonso je između redova rekao: "Kimi nije brži od Mase, a pošto se po rezultatima vidi da sam ja brži od Mase = ja sam brži od Kimija". Nakon dve vozačke titule, jednostavno ne ide da neko na tako jadan način veliča samog sebe. Takođe, ako je rezonovao isključivo na osnovu rezultata i statistike, sigurno je video da je tokom Kimijeve tri godine Ferrari osvojio jednu vozačku i dve konstruktorske titule, a tokom njegove četiri godine - dve velike nule. Ali, pretpostavljam da bi se zadavio sopstvenim jezikom kad bi pokušao to da izgovori naglas  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj mi Alonsa kolega.  :fish:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso postao rekorder Formule 1

 

alonso%20afp.jpg

 

Četvrtim mestom na Velikoj nagradi Japana u Suzuki španski vozač Ferrarija Fernando Alonso zaseo je na prvo mesto večite liste Formule 1 prema broju osvojenih bodova. Alonso sada ukupno na svom kontu ima 1571 bod u svojoj 12-godišnjoj karijeri, samo dva više od dosadašnjeg rekordera Michaela Schumachera. Sebastian Vettel je treći na toj listi sa 1351 bodom.

''Rekli su mi da sam vlasnik rekorda po najvećem broju bodova u Formuli 1, pa je ovo srećan dan. Imati najviše bodova u F1 je nešto sjajno. Znam da se promenio sistem bodovanja, ali kada me neko prestigne niko se neće sećati promene sistema bodovanja'', rekao je Alonso. Četiri trke pre kraja sezone Alonso je svestan da je Vettel praktično obezbedio titulu. Ima 90 bodova viška i peto mesto na Velikoj nagradi Indije 27. oktobra bilo bi mu dovoljno da i matematički obezbedi titulu u slučaju da Alonso pobedi u trci. ''Čak i da Vettel ne završi sve trke, ja moram u svima da pobedim, pa je samo pitanje vremena. Nastavićemo da dajemo sve od sebe, a kada to bude i matematički rešeno, onda ćemo mu čestitati'', dodao je bivši dvostruki svetski šampion.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

ma da Sumi i ostali imali max po 10 poena a ovi po 25!!!! Uzas jedna pobeda Vetela a 2.5 Sumija, nije za meriti nikako

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ferari želi da vrati Rosa Brona

 

bron.jpg

 

Prvi čovek Mercedesa Ros Bron na kraju sezone će se rastati sa nemačkim timom pre svega zbog neslaganja u vezi sa vođenjem ekipe, a nije nemoguće da se iskusni stručnjak vrati u Ferari iz kojeg je svojevremeno otišao najpre u Hondu, potom je osvnovao Bron GP i na kraju je došao u redove nemačkog giganta.

''Ako budemo smatrali da je to najbolje rešenje ja ću se pomeriti sa svog mesta 100 odsto. Prva želja mi je da Ferari ponovo pobeđuje. U prethodne četiri godine mogli smo da osvojimo makar dve titule, a na kraju je Red Bul uzeo sve četiri. To je ono što nas frustrira, ali i motiviše. Ako stvari postavimo na svoje mesto onda ćemo ponovo biti na pravom putu. Imam šefove koji su iznad mene i koji donose određene odluke, ali najvažnije za sve nas je da Ferari pobeđuje. Ja pošutujem Rosa kao prijatelja, kao profesionalca, ali moramo da sačekamo i vidimo šta će da se desi'' – rekao je aktuelnio šef Ferarijevog tima Stefano Domenikali na čije mesto bi trebalo da dođe Bron.

Ukoliko se Bron ne vrati u Ferari u redu čekaju Vilijams i Meklaren koji bi ga rado videli na svom gridu u ulozi glavnog čoveka.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.f1-serbia.com/najnovije/ferrari-testirao-v6-turbo-u-fioranu

izgleda da je ferarri vec poceo sa pripremama za sledecu sezonu,naime u njihov putnicki auto,tj u enco,stavili su v6 turbo motor koji ce se sledece godine voziti u sampionatu formule 1,bas cudno,pa su resili da ga testiraju i da vide njegove petformanse

Share this post


Link to post
Share on other sites
Montecemolo: muka mi je od drugog mesta

 

luca.jpg

 

Predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo priznao je da mu je muka od drugog mesta i dominacije Red Bula.

''Znam da bi mnogi bili presrećni drugim mestom, ali ne i mi u Ferariju. Meni je, iskreno, muka od drugog mesta i gledanja u leđa Red Bulu''. Montecemolo je pokušao i da potraži razloge zašto se dešava to što se dešava:

''Svi su dali sve od sebe, Domenikali je dao sve od sebe, Alonso je dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se samo da ćemo nastaviti sa tim radom i uz mnogo strpljenja doći do onoga što želimo. Sigurno će i Kimi biti od velike pomoći'', zaključio je Montecemolo.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...