Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Ferrari

Recommended Posts

Masa zna šta treba popraviti u Ferariju

 

massa%20ferrari.jpg

 

Felipe Masa i Fernando Alonso voze odlično ove sezone, ali imaju velikih problema u kvalifikacijama.

Od njih dvojice samo je Masa jednom uspeo da krene iz prvog reda i to u Maleziji, a koliko je ovo zabrinjavajuće govore i podaci sa poslednje trke gde su zauzeli mesta na podijumu posle trke, a pred početak su bili peti i deveti na startu. ''Kada sve sagledam dobar početak sezone. Imali smo dobrih, ali i loših trka poput one u Bahreinu gde smo ostali bez izuzetno važnih bodova. Ipak, svi su svesni da moramo da popravimo rezultate u kvalifikacijama. Ovo je nedospustivo. Na sledećeoj trci u Monaku jako su bitna startna mesta, pa sebi ne smemo da dozvolimo da bude na lošim pozicijama.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Felipe Masa uživa ''puno poverenje'' svih članova italijanske ekipe
 
Felipe-Massa.jpg
 
Predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo rekao je da vozač Felipe Masa uživa ''puno poverenje'' svih članova italijanske ekipe, uprkos lošim nastupima na prethodnim trkama Formule 1.
Di Montecemolo je tokom Masine posete Ferarijevom sedištu rekao da je ohrabren dobrim startovima Brazilca u poslednje dve trke i da se nada da će ''uskoro ostvariti rezultate koji će pokazati koliko je talentovan''. Prošlonedeljnu trku u Nemačkoj Masa nije završio zbog udesa, a nedelju dana pre toga, tokom trke u Silverstonu, eksplodirala mu je guma. Udes je doživeo i u trci za Veliku nagradu Monaka, kao i u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade.
Posle devet trka u šampionatu Formule 1, Masa zauzima sedmo mesto sa 57 bodova. Prvi je trostruki uzastopni svetski šampion, Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, sa 157 bodova.
Naredna trka vozi se 28. jula na stazi Hungaroring, za Veliku nagradu Mađarske.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Senzacija na pomolu: Alonso u pregovorima sa Red Bullom
 
99874-alonso.jpg
 
Priču sa prizvukom senzacije plasirali su u nedelju Sport Bild i Auto Bild Motorsport
Vozač Ferrarija Fernando Alonso pregovara o prelasku u Red Bull. Pomenuti izvori tvrde da je šef Red Bulla Christian Horner uoči nedeljne Velike nagrade Mađarske na Hungaroringu održao sastanak sa Alonsovim menadžerom Luisom Garcijom Abadom. Autori članka navode i da su im u Red Bullu potvrdili sastanak, ali u detalje nisu ulazili. Španac ima čvrsti ugovor sa Ferrarijem za sledeću sezonu što znači da bi Red Bull morao da plati odštetu italijanskom timu ako zaista želi dvostrukog svetskog šampiona u svojim redovima već iduće godine.
 
U međuvremenu, oglasio se i Sebastian Vettel: ''Ja bih radije Kimija. Moram biti oprezan. Nemam ništa protiv Fernanda, poštujem ga kao vozača, ali Kimi je prema meni pokazao poštovanje na stazi i izvan nje. Mislim da bi s njim bilo lakše sarađivati'', poručio je trostruki uzastopni svetski šampion i vodeći čovek ove sezone. Odluka bi, piše Sport Bild, u svakom slučaju trebalo da padne u sledećih sedam dana. Red Bull, podsetimo, traži vozača za sledeću sezonu budući da Mark Webber napušta Formulu 1. Do sada su se kao njegovi mogući naslednici pominjali samo Kimi Räikkönen (Lotus) i Daniel Ricciardo (Toro Rosso).
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sprema se veliki povratak: Kimi stiže u Ferrari za veliku platu?
 
kimi%20raikkonen%20ferrari.jpg
 
Prema pisanju nemačkog dnevnika Bilda, u trku za dovođenjem bivšeg svetskog šampiona u Formuli 1 Kimija Räikkönena uključio se i Ferrari Nije tajna da vozača Lotusa u svoje redove za sledeću sezonu nastoji da dovede Red Bull čije će redove na kraju godine napustiti Australijanac Mark Webber. Bild piše da je austrijski tim ponudio 33-godišnjem Fincu platu od 15 miliona dolara, uz određene dodatke. Ipak, u četvrtak, uoči Velike nagrade Mađarske na Hungaroringu, Räikkönena su navodno kontaktirali i ljudi iz Ferrarija i ponudili mu još veću platu. Finac je već bio član Ferrarija od 2007. do 2009., a u prvoj sezoni je osvojio i svoju jedinu titulu svetskog šampiona. Ferrari bi možda u svojim redovima želeo da ga vidi umesto Brazilca Felipea Masse kome ističe ugovor mada nije isključeno ni da bi mogao da uskoči na mesto Fernanda Alonsa sa kojim čelnici italijanskog tima u poslednje vreme nisu u najboljim odnosima.
Uz to, Alonsov menadžer je prošle nedelje viđen u razgovoru sa čelnicima Red Bulla što je podstaklo priče da je i Španac kandidat za mesto timskog kolege Sebastiana Vettela. U svakom slučaju, Red Bull je najavio da će veoma brzo objaviti ime svoga drugog vozača za sledeću sezonu što bi moglo podstaknuti i druge selidbe...
 
Nema krize na relaciji Ferrari - Alonso
 
Ferari insistira da nije došlo do sukoba tog tima Forlume 1 i vozača Fernanda Alonsa, bez obzira na na nezadovljstvo koje je predsednik Luka di Montecemelo ispoljio prema učinku Španca. Di Montezemolo je bio besan nakon vožnje Alonsa na trci za Veliku nagradu Mađarske i izjave Španca da bi za rođendan poželo da ima auto kao i svi drugi. Ipak iz ekipe su se povodom ovog sukoba oglasili i konstatovali da i predsednik i vozač imaju iste ambicije ali da ih drugačije ispoljavaju.
''Predsednik potpuno razme Alonsovu frustraciju nakon trke kaoja je bila najteža ove godine. On je njegov glavni navijač i potpuno mu veruje'' navodi se u saopštenju Ferarija.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul ipak razmišlja o Alonsu
 
99874-alonso.jpg
 
Iako je Feranando Alonso pre nekoliko dana izjavio da ne vidi sebe u Red Bulu čini se da je to bila samo ''dimna zavesa'' pošto je direktor austrijske ekipe Kristijan Horner potvrdio da je pričao sa menadžerom bivšeg svetskog šampiona o njegovom eventualnom angažmanu. S obzirom da Alonso ipak ima važeći ugovor sa Ferarijem i za sledeću sezonu u Red Bulu razmatraju i druge opcije pošto je odavno poznato da ekipu napušta Mark Veber, a pretpostavlja se da su najozbiljniji kandidati da ga zamene Kimi Raikonen vozač Lotusa i Danijel Rikardo iz Toro Rosa.
Međutim, prema pojedinim italijanskim izvorima Finac je već potpisao predugovor sa Ferarijem pa samim tim ne bi bilo iznenađenje da sledeće sezone uz Sebastijana Fetela u Red Bulu gledamo Fernanda Alonsa.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Raikonen sve bliži Ferariju?
 
Kimi-Rajkonen.jpg
 
Finski automobilista Kimi Raikonen na pragu je povratka u Ferari. On je odbio ponudu Red Bula da naredne sezone zameni Marka Vebera, a odbacio je i mogućnost ostanka u Lotusu. Jedan od razloga zbog kojeg bi Raikonen želeo da opet bude deo Skuderije je i taj što je jedan od glavnih inženjera Lotusa Džejms Alison odlučio da pređe u Ferari. Raikonen je bio član italijanskog velikana od 2007. do 2009. godine, a u prvoj sezoni osvojio je šampionsku titulu sjajnom vožnjom u finišu sezone kada je pretekao u generalnom plasmanu Luisa Hamiltona.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lauda savetuje Kimija: Idi u Ferari
 
kimi-rajkonen%20546.jpg
 
Legendarni as Formule 1 Niki Lauda, koji sada obavlja funkciju direktora u Mercedesu, savetovao je Finca Kimija Raikonena da pređe u Ferari. Raikonen je trenutno član Lotusa, a nakon objave Marka Vebera da napušta Red Bul i Formulu, mediji su spekulisali o tome da bi upravo Raikonen mogao da ga zameni.
- Da sam Luka di Montecemolo (predsednik Ferarija, prim.aut) izabrao bih Kimija bez razmišljanja. Mislim da ni sam Raikonen ne bi trebalo previše da razmišlja u slučaju da ga Ferari pozove. To je idealna sredina za njega, i tu će moći da se bori za šampionsku titulu. Takođe, on bi Ferariju doneo ono što je Luis Hamilton Mercedesu. Nasuprot mišljenju većine, smatram da bi on i Fernando Alonso bili sjajan tandem - objasnio je Lauda nemačkim medijima.
 
Austrijanac, koji je osvojio tri titule prvaka sveta tokom bogate karijere, nema dilemu ko će osvojiti šampionat ove sezone.
- Mislim da je sasvim izvesno da će Sebastijan Fetel slaviti i ove godine. Ima 46 bodova više na osam trka do kraja. Verujem da je to dovoljna zaliha da do kraja sezone rutinskom vožnjom odbrani trofej.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čekaj kod parabolike, uleteće neka felna i spoiler.  Kako su se ove godine okuražili i pretiču po krivinama očekujem u tu poneko divljanje  i letenje delova.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alonso želi da završi karijeru u Ferariju
 
97792-fernando%20alonso%20ferrari.jpg
 
Prethodnih nedelja govorkalo se o tome da bi Fernando Alonso sledeće sezone mogao iz Ferarija da pređe u Red Bul, međutim kako je austrijski klub odlučio da Marka Vebera zameni Danijel Rikardo, usledila je izjava španskog automobiliste koji sada tvrdi da će okončati karijeru u slavnom italijanskom timu.
''Postojale su te glasine o Red Bulu, pa se posle pričalo da ću pauzirati godinu dana, a istina je da ja imam još tri i po godine ugovora sa Ferarijem i to nameravam da ispoštujem do kraja, a ako bude moguće i da produžim saradnju sa svojim timom jer nameravam da završim karijeru ovde'' – rekao je Alonso u Monci. Bivši prvak Formule 1 trenutno je drugoplasirani u generalnom plasmanu sa čak 46 bodova zaostatka za vodećim Fetelom, ali ga to ne sprečava da i dalje mašta o šampionskom tronu.
''Trenutno nemamo zadovoljavajuće rezultate, ali se trudimo. Verujem da ćemo sledeće godine zaustaviti dominaciju Red Bula pošto nas očekuju potpuno nova pravila što će svim timovima pružiti velike mogućnosti'' – objasnio je prvi vozač Ferarija.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Masa: Napuštam Ferari na kraju sezone
 
Felipe-Massa.jpg
 
Vozač Ferarija Felipe Masa objavio je na svom Tviter profilu da na kraju sezone napušta italijanski tim Svojim postupkom Masa je praktično potvrdio da se sprema povratak Kimija Rajkonena u Ferari.
''Od 2014. godine više neću voziti za Ferari. Želeo bih da se zahvalim timu na svim pobedama i neverovatnim trenucima koje smo iskusili zajedno. Takođe, veliko hvala mojoj supruzi i celoj mojoj porodici, mojim navijačima i sponzorima. Od svih vas sam uvek dobijao veliku podršku. U ovom trenutku želim da dam sve od sebe za Ferari na narednih sedam trka. Za sledeću godinu želim da nađem tim koji će mi pružiti konkurentan bolid u kojem ću se boriti za nove pobede i titulu, koja mi je i dalje cilj. Hvala vam svima'', napisao je Masa.
Poslednjih nedelja dosta se spekuliše o prelasku Kimija iz Lotusa u redove ''Skuderije'', a italijanski tim je rekao da će u sredu objaviti imena vozača za narednu sezonu. Kako sada stvari stoje Masa odlazi, a Kimi Rajkonen će najverovatnije od naredne sezoni sesti za volan Ferarija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Zvanično: Kimi Raikonen ponovo u Ferariju

 

Kimi-Rajkonen.jpg
 
Finac Kimi Raikonen vratiće se sledeće godine u Ferari, ekipu čije boje je prethodno branio od 2007. do 2009. godine Šampion Formule 1 iz 2007. godine potpisao je dvogodišnji ugovor sa italijanskim timom, zvanično je danas potvrdila Skuderija. Raikonen će se u Ferariju pridružiti Fernandu Alonsu, a zanimljivo je da je pre četiri godine morao da napusti ekipu upravo da bi napravio mesta za Španca. 33-godišnji Raikonen će zameniti Felipea Masa, koji napušta tim posle 11 godina. Brazilac je preko svog profila na društvenoj mreži Tviter objavio da od sledeće godine više neće biti vozač italijanskog tima.
Odluka Ferarija da dovede Raikonena, kada u timu već ima Alonsa, predstavlja drastičnu promenu filozofije u timu. Razlog za to je što je Ferari gotovo uvek imao jasnog prvog vozača u timu, što je od 1996. do 2006. godine bio Mihael Šumaher, a u poslednje četiri godine Alonso.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I malo ranije da ga probude da ne spava u toku trke. Toliko

Share this post


Link to post
Share on other sites

dobar je alonso vozac,stvarno se bori za tim,dok je masa prosecan,ne znam u koji ce tim otici sledece godine,mozda u tororoso ,umesto rikarda

al bice zajebano u ferarriju,kako god se okrene,ma i neka bude,samo da pobedjuju redbul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Radujem se povratku u Ferari i saradnji sa Alonsom
 
kimi-rajkonen%20546.jpg
 
Finac Kimi Raikonen jedva čeka kraj sezone. Logično, jer će nekadašnji šampion sveta napustiti Lotus i vratiti se u tim svojih snova - Ferari. Raikonen je prvu trku za italijansku ekipu u karijeri vozio 18. marta 2007. godine u Melburnu i odmah je pobedio. Te godime osvojio je titulu u ''najbržem cirkusu'' na svetu. Do 2009. Finac je bio deo Ferarija, a Skuderiju je napustio kako bi oslobodio mesto za Fernanda Alonsa, s kojim će sledeće sezone biti adut čuvenog tima.
- Veoma sam srećan što se vraćam u Ferari. Tri sjajne godine proveo sam u tom timu. Uspomene su ostale urezana jer ipak to je period kada sam postao svetski prvak. Jedva čekam da ponovo radim sa ljudima koji su mi bili vrlo bliski. Radujem se i saradnji sa Fernandom Alonsom za kojeg mislim da je sjajan vozač - rekao je Raikonen.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Šumaher: Alonso i Raikonen eksplozivna mešavina
 
88828-f1%20schumacher.jpg
 
Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Nemac Mihael Šumaher ocenio je dolazak Kimija Raikonena u Ferari kao veliko pojačanje za taj tim.
''Ferari sa Alonsom i Raikonenom dobiće pravu 'eksplozivnu mešavinu'', rekao je Šumaher koji je osvojio pet od svojih sedam titula vozeći za Ferari. On je naglasio da će za navijače ovaj dvojac Ferarija biti ''pravi vatromet'', a za protivnike težak izazov. Raikonen, koji  je u sredu predstavljen kao novi timski kolega Alonsa za sledeću sezonu, zaradjivaće oko 20 miliona evra godišnje u Ferariju, dok će Brazilac Felipe Masa napustiti tim krajem sezone.
Tridesettrogodišnji Finac je jedini put u karijeri osvojio titulu svetskog prvaka sa Ferarijem 2007. godine, dok je Alonso dva puta bio svetski šampion - 2005. i 2006. Raikonen, koji  vozi za Lotus, trenutno je četvrti u šampionatu sveta iza drugoplasiranog Alonsa i lidera Sebastijana Fetela, koji je na dobrom putu da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, s obzirom da sedam trka pre kraja ma 53 boda. Četrdesetčetvorogodišnji Šumaher osvojio je poslednji put titulu 2004, a povukao se prošle godine, pošto je poslednje tri godine karijere proveo za volanom Mercedesa. 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istina živa. Ja ne znam kako će se njih dvojica slagati. Ovaj Rajko ne sluša nikog, i nema šanse da će pristati da bude drugi vozač. A Alonso je ipak Alonso, i gde god je bio, bio je prvi vozač i neće se sigurno pomiriti sa tim da nekom bude bekap.
Videćemo.
Ono što je sigurno je da im ide titula konstruktora.  :fun:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kultard očekuje spektakl u Ferariju sledeće sezone
 
kimi-raikkonen-and-fernando-alonso.jpg
 
Kimi Raikonen je i zvanično potpisao ugovor sa Ferarijem za koji će voziti od naredne sezone. Dejvida Kultarda, ali i mnoge poklonike najbržeg cirkusa na svetu, obradovala je ova vest, jer će Raikonen voziti zajedno sa Alonsom i neće se ni znati ko je prvi vozač…
''Po mom mišljenju Fernando ALonso je kompletan vozač i on će samo podići nivo svoje vožnje kada dođe Kimi, što treba da brine sve ostale timove. Jednu stvar koju znam, s obzirom da sam vozio sa Kimijem, je da dobijate ono što vidite. On je kul, potpuno apolitičan tip i ne zna da bude flop. Nema šanse da on ulazi u teorije zavere. Kimi će imati zadatak koji treba da ispuni sledeće sezone, ne verujem da će praviti haos. Ali je pitanje šta će biti ako on bude imao bolje rezultate od Alonsa, kako će Španac reagovati, da li će ljuljati brod u kom se nalazi?''
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da ne prevrnu. A da se ljulja to je neminovno.

U međuvremenu postali ljuti rivali.

Villneuve / Pironi

Piquet / Mansel

Prost / Senna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Masa: Alonso bolji od Šumahera
 
102732-f1.jpg
 
Pre nego što će napustiti Ferari, Felipe Masa je dao jednu veoma zanimljivu izjavu. Naime, Brazilac tvrdi da je Fernando Alonso bolji vozač od Mihaela Šumahera. On je jedan od retkih koji ima uopšte i prava da ih upoređuje jer je vozio i sa jednim i sa drugim.
''Uvek sam imao veoma jake klupske drugove. Uvek su želeli da budu perfektni i da ništa ne prepuštaju slučaju, bio sam klupski drug i sa njima i sa Raikonenom''. Ali, Masa izdvaja jednog od njih trojice. ''Šumaher je bio neverovatan, kompletan vozač koji je pazio na detalje. Ali, mislim da je Alonso savršeniji od njega, ima neke elemente koje Mihael nije imao'', rekao je Masa.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je Alonso vozio u Šumijevo vreme, i to onaj Ferrari koji je bio potpuno dominantan u odnosu na druge bolide, bio bi najmanje isto uspešan kao Šumaher.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...