Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Ferrari

Recommended Posts

Stav za svaku pohvalu, a to je osnovni temelj uspeha u životu. Želim mu puno sreće, kao i Ferrariju uostalom. Valjda će da ubodu menadžment jednog lepog dana, da ne prave od blata Toda.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas na SK pomenuše da Ferari razmišlja da se uključi u Indy car, navodno pošto se smanjuje budžet za F1 pa da se ne bi otpuštali ljudi. Proizvodili bi šasiju i motor 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 je napravila poseban film u čast 1.000-tog po redu starta ovog tima u F1 šampionatu.

Pogledajte kako je Ferrari izrastao u najčuveniju i najuspešniju ekipu Formule 1:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari potvrdio da će dati šansu Schumacheru na slobodnim treninzima

 

binotto_o_mick_schumacher_treninzi.jpg.e28ac7de43975e13b13e6c3ab8318ba8.jpg

 

Mick Schumacher mogao bi da se uskoro pojavi u bolidu Formule 1.

Mattija Binotto objavio je da se sin Michalea Schumachera odlično snalazi u Formuli 2 i da ga uskoro čeka debi u najbržem curkusu.

“Mi ćemo dati šansu Micku Schumacheru da vozi na slobodnim treninzima. Ali to sada još nije dogovoreno do detalja.” kazao je šef Ferrarija za RTL. “Čekamo da se dogovorimo za određene stvari. Veoma sam zadovoljan kako se Mick snalazi u F2. To bi trebalo da ostane njegov fokus jer se bori za šampionat. Mora da bude skoncentrisan. On ima dobre šanse i mogućnosti da vozi u Formuli 1 naredne sezone. Moramo da ga pripremimo za tako nešto.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Ferari je u jarku, ali ne tražimo izgovore''

 

206721-Ferari f1.jpg

 

Izvršni direktor Ferarija Luj Kamiljeri ističe da su svi u timu svesni problema sa kojim se suočavaju, te da će biti potrebno više vremena kako bi ekipa ponovo bila konkurentna. Ferari je proslavio 1000. trku na Velikoj nagradi Toskane. Ipak, bila je ova teška sezona za italijansku ekipu, koja u konkurenciji konstruktora tek na šestom mestu sa 66 bodova.

''U jarku smo, znamo to. Više faktora je uticalo na to. Sve što kažem zvučaće kao izgovor, a to ne želimo'', rekao je Kamiljeri. ''Važno je da se fokusiramo na probleme koje imamo, da pokušamo da nađemo rešenje. Realno, biće teško. U Formuli 1 je uvek vreme za borbu i na stazi i kada je reč o razvoju vozila, ali ne postoji magično dugme. Biće nam potrebno vreme''. U generalnom plasmanu ubedljivo prvi je Mercedes sa 325 bodova. ''Mercedesu skidamo kapu, uradili su fantastičan posao, ali videćemo u 2022. sa novim pravilima kako će sve da izgleda''.

 

Sve trke Formule 1 možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masa: Fetelovo vreme je prošlo

 

172520-massa.jpg

 

Nekadašnji vozač Formule 1 Felipe Masa rekao je da je Ferari doneo pravu odluku što nije produžio ugovor sa Sebastijanom Fetelom. Četvorostruki svetski šampion je u italijanskom timu od 2015, a od tada je dva puta bio vicešampion. Loša prošla sezona dovela je do toga da u Ferariju odluče da ne ponude novi ugovor Nemcu, još pre nego što je ovogodišnji šampionat počeo. Fetela će u timu zameniti Karlos Sains junior, dok je on karijeru nastaviti u Aston Martinu, sadašnjem Rejsing Pointu. Masa je branio boje Ferarija od 2006. do 2013. godine, a smatra da je promena dobra stvar za njegov bivši tim, u kojem su još prošle sezone odlučili da budućnost grade oko Šarla Leklera.

 

''Fetelovo vreme je prošlo, toliko da njegovi rezultati ove sezone pokazuju da je Ferari doneo pravu odluku da ne produži njegov ugovor. Videti tako važan tim da se muči je izuzetno tužno. Niko ne želi da vidi Ferari u takvim problemima. U pitanju je neverovatan tim, drugačiji od svih ostalih, koji je skoro kao religija. Ali, jasno je da im je potreban konkurentan bolid pre svega drugog. Karlos je dobar vozač, mlad je i ima prostor za napredak'', rekao je Masa.

Brazilac je najbliži tituli bio 2008. godine, kada ga je u poslednjem trenutku pobedio Luis Hamilton. Bila je to prva od šest titula koje je Britanac do sada osvojio, a ove godine ima šansu da izjednači rekord Mihaela Šumahera. Masa ističe da je vozač Mercedesa i te kako zaslužio svoje uspehe. ''Ovo je još jedna sezona u kojoj je Hamilton dominantan, u kojoj se igra sa drugim vozačima i radi neverovatan posao. Zaslužio je sve zbog toga kakav je vozač'', naglasio je Masa.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 27. septembra Velikom nagradom Rusije na kojoj Hamilton ima prvu šansu da se izjednači po broju pobeda sa Šumaherom. Legendarni Nemac drži rekord sa 91 trijumfom, a britanski automobilista ima jednu manje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binotto imao sitno ''čukanje''

 

Kao da mu je malo nevolja tokom sezone u F1, Mattia Binotto je imao još jedan problem....ovog puta u saobraćaju.

Izgleda je mnogo jurio da što pre reši probleme koje ove godine Ferrari ima u F1, pa je tako vozeći Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ''stigao'' auto ispred sebe i došlo je do kontakta.

Nema velike štete, niko nije povređen. Naravno, ljudi koji su se zatekli na licu mesta nisu odoleli prilici da iskomentarišu i uslikaju šefa Ferrari tima u Formuli 1 kako čeka policiju:

 

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simone Resta: Ferrari neće moći da uhvati priključak sa vodećima u 2021.

 

simone_resta_ferrari_2021.jpg

 

Ovaj Italijan smatra da njegov tim neće moći u potpunosti da smanji razliku za vodećima naredne sezone. Šef Ferraija Mattija Binotto objavio je da oni rade na novom dizajnu motora, jer trenutna pogonska jedinica nije ispunila zadata očekivanja posle sage o legalnosti bolida koja je bila pokrenuta pred kraj 2019. Zbog toga, prvi čovek zadužen za dizajn šasije Simone Resta rekao je da će Ferrari morati da sačeka sa pobedama i u 2021.

 

''Sa svim ovim zamrtznutim pravilima i ograničenjima navelo nas je na razmišljanje da će biti teško da napravimo razliku u dizajnima, pa tako i smanjimo zaostatak za vodećima.'' Charles Leclerc je ovoga puta potvrdio da nove delove koje je tim doneo daju rezultate. ''Upravljanjem bolidom je mnogo bolje'', kazao je vozač Ferrarija za RTL. ''Unapređenja iz Nemačke su pokazale da idemo u pravom smeru. Nije to bio veliki korak napred, ali to tamo nismo ni tražili. To je bio mali korak ali u pravom smeru.''

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ecclestone: Vettel treba da bude prvi, u Ferariju uvek politika

 

eklston.jpg

 

Nekadašnji vlasnik Formule 1 Berni Eklston je govorio o trenutnom stanju u Ferariju koji se odrekao Sebastijana Fetela, a da stvar bude gora u poslednjoj sezoni Nemca u Skuderiji, italijanski tim se prema njemu ponaša prilično loše. Ferari konstantno tokom trka povlači poteze koji su nerazumni i pokazuju da je jedini cilj da Sebastijan Fetel bude tako sabotiran. Nemac beleži loše rezultate, čini se da jedva čeka da godina prođe i da pređe u Aston Martin.

 

Nekadašnji gazda najbržeg cirkusa na svetu Berni Eklston kaže da ovakvo ponašanje Ferarija prema Sebastijanu ne čudi.

''Šarl Lekler je veliki talenat, ali je i Sebastijan Fete takođe. Plus ima iskustvo. Zapravo on bi trebalo da bude prvi vozač. Međutim kako nije prvi onda su po sredi druge stvari. Ferari je uvek bio tim u kom je unutrašnja politika igrala važnu ulogu. Jedino su bili ujedinjeni u vreme Mihaela Šumahera'', rekao je Berni Eklston koji puni u sredu 90 godina.

 

Njemu je na Instagramu rođendan čestitao nekadašnji vlasnik nekoliko ekipa u Formuli 1 Flavio Brijatore, sa kojim je Eklston svojevremeno kupio fudbalski klub Kvins Park Rendžers. ''Veliki čovek koji je imao neverovatnu karijeru i život. Veliki prijatelj preko 30 godina i divan otac tri ćerke'', napisao je između ostalog Brijatore. Eklston je prestao da bude prvi čovek Formule 1 u januaru 2017. godine kada ju je preuzela Liberti medija. Do januara ove godine je bio na čelu Formula 1 grupe koja je služila za promociju ovog sporta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lično, mislim, Ferari je digao ruke od Fetela, nema potrebnu podršku. Ipak je on četvorostruki šampion. Nikada ga nisam voleo ali mi ga je žao.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U krajnju ruku vrlo neprofesionalno od Ferrarija. Ja se plašim da će karma da ih pošalje u istoriju F1 s'obzirom kako se ponašaju kao tim poslednjih godina.

Vrlo lako će da se promeni stav vozača da svi žele da voze crveni bolid. Ne živi se od prošlosti, tj. vrlo lako se uništi reputacija do nepopravljive štete.

Za to što nisu osvojili titulu sa Fetelom je tim najviše kriv, a to nam ujedno potvrđuje da je tim najbitniji za rezultat, vozač mnogo manje.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sainz već vidi potencijalan problem nakon prelaska u Ferrari

 

sainz mclaren.jpg

 

Španski vozač imaće jako malo vremena da se privikne na novi tim. I pre zvaničnog početka sezone italijanski tim je objavio da će Carlos Sainz zameniti Sebastiana Vettela u Ferrariju. Ipak, ove godine Ferrari nije prikazao dobre performanse, ali je tokom sezone uspeo da se oporavi, što sada svakako uliva nadu Špancu.

''Imali su dobrih nekoliko meseci i mislim da su rešili probleme koji su se pojavili početkom godine. Lepo je videti da su napravili ovaj korak. Pokazali su karakter da mogu da se poboljšaju posle loše sezone'', kazao je Sainz za RaceFans.net. Sainza čeka puno posla u Ferrariju ali ne i tako puno vremena da se navikne na promene: ''Mogu vam reći da jedan i po mesec nije dovoljan da se pripremimo za novu Formulu 1 sezonu. Ipak, moraćemo da se brzo adaptiramo i to na najbolji mogući način.''

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Mnogo emocija u Ferariju, nedovoljno pobeda

 

184964-fetel ferari.jpg

 

Ovog vikenda Sebastijan Fetel poslednji put vozi za Ferari. On je pred Veliku nagradu Abu Dabija pričao o pritisku u crvenom bolidu, ali i o velikoj propuštenoj šansi u Hokenhajmu 2018. godine kada je sam bio odgovoran za izletanje sa staze. Te godine je Sebastijan imao možda i najbolju šansu da dođe do titule u Ferariju i da porazi Luisa Hamiltona. Ipak u 2018. godini je Ferari pravio dosta grešaka, a jedna od njih bila je baš Fetelova kada je pred domaćom publikom izleteo u Hokenhajmu.

 

''Radije mislim da je ta godina bila rolekoster događaja i emocija. Sigurno ta epizoda nije pomogla, ali bilo je toliko još stvari koje su se desile. Na primer smrt Serđa Markijonea, onda se desila promena Binota i Arivabenea. Mnogo stvari je moglo bolje, ali se sve one dešavaju sa razlogom'', rekao je Sebastijan Fetel kada je dobio pitanje da li je baš Hokenhajm bio odlučujuć momenat u njegovom boravku u Ferariju. ''Posebna je bila prva pobeda, u Maleziji 2015, zatim pobeda u Monaku 2017. ili u Kanadi 2018. Ima nekoliko pobeda koje bih izdvojio. Ne dovoljno, ali emotivnih momenata je bilo mnogo. U međuvremenu tim se promenio, promenili su se ljudi koji rukovode. Atmosfera u garaži je uvek bila ista i tu nije bilo velikih promena. Napuštam Ferari kao treći vozač po broju pobeda, iza Laude i Šumahera, ali cilj nije bio to. Bilo je više ambicija, ali nismo postigli. Za mene se ovo poglavlje završava, a novo počinje sa drugim timom''.

 

Fetel je takođe pričao i o pritisku u Ferariju. ''Nikad nisam tako razmišljao, uvek sam prvi shvatao šta znači biti ovde. Na primer kada sam završio u šljunku Hokenhajma, bio sam ogorčen. Međutim nije mi trebalo da znam koliko bi navijači bili nezadovoljni zbog toga. Nikad mi nije bio potreban pritisak sa strane'', dodao je četvorostruki šampion Formule 1. Fetel posle Ferarija ide u Aston Martin gde će mu na raspolaganju biti bolid sa Mercedesovim motorom. Ferari će u narednoj sezoni u garaži imati Šarla Leklera i Karlosa Sainca.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Sada je na vas red, brinite o njemu kao što smo i mi''

 

Još od maja je poznato da će Karlos Sains Junior od sledeće sezone biti vozač Ferarija. Iz Meklarena su ga ispratili na veoma dirljiv način. Karlos Sains u Ferari dolazi umesto Sebastijana Fetela i u crvenom timu će biti do 2022. godine. Za dalje ćemo videti. U Meklarenu su znali kako da ga isprate.

 

''Našim prijateljima u Ferariju i vernim navijačima, danas želimo da vam pošaljemo poruku. Bili ste i ostajete naš najstariji i najveći rivali. Poštujemo vašu istoriju kao što poštujemo i svoju. Cenimo svaku bitku sa crvenim timom. Meklaren i Ferari su kao dve suprotnosti koje se privlače. Vi ste nam i rivali i prijatelji i imamo veliko poštovanje za vas i vaše navijače. I sada, u ovo vreme dobre volje za sve ljude, šaljemo vam poklon. Brinuli smo o njemu dve godine. Pazili smo ga i pomogli mu da napreduje. Sada je red na vas. Brinite o njemu kao što smo to mi radili. Vidimo se na stazi sledeće godine. Srećan Božić, zbogom Karlose'', poručili su svi iz tima Meklarena u video poruci:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Binoto: Sainc može da se bori sa Leklerom

 

binoto_monako.jpg

 

Šef Ferarija Matija Binoto je rekao da u 2021. godini taj tim neće imati prvog vozača i da će novajlija Karlos Sainc imati slobodu da se bori direktno sa timskim kolegom Šarlom Leklerom koji je već dve godine u Skuderiji. Šarl Lekler je uspeo da se izbori u Ferariju za mesto prvog vozača, ili se tako bar čini većini zaljubljenika u Ferari i Formulu 1. Italijanski tim se posle dve sezone sa Leklerom veoma lako odrekao Sebastijana Fetela i na njegovo mesto doveo Karlosa Sainca. Delovalo je da će Španac biti samo podrška Šarlu Lekleru. ali po izjavama prvog čoveka tima Matije Bintoa to nije tako.

 

''Nema ničega u Šarlovom ugovoru da je on naš lider. MIslim da će ova dvojica moći slobodno da se bore na stazi. Važno je da ne štete jedan drugom, to je jasno, ali mislim da imaju jednaku šansu svakako na startu sezone'', rekao je direktor Ferarija Matija Binoto. ''Prioritet nam je, kao što sam govorio i u prošlosti, da optimiziramo timske poene. Tako će biti možda u nekim trkama, biće važno da vozači pomognu u timskim odlukama i da prihvate timske odluke kako bi timski interes bio na optimalnom nivou. Time mislim da pomažemo i interes vozača'', dodao je Binoto.

 

On kaže da će tokom sezone biti jasnije ko će biti vozač u prednosti i koji će moći da ostvari cilj. Takođe je dodao da će biti i diskusije među vozačima. Inače, Karlos Sainc i Šarl Lekler će biti daleko posvećeniji Ferariju naredne sezone, obojica će živeti u Maranelu. U taj italijanski gradić stigao je Karlos Sainc koji je u petak imao priliku da vidi fabriku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seb dok je vozio u RdB i posle presao u Ferari,al nije uspeo da osvoji sampionat sa ferarijem,tu je i Šumi,legenda ferarija,al i F1.

A i Feki Alonso je vozio Ferari,al bez uspeha,dal je do njih dvojice il je toliko los ferari zadnjih 12 godina.

Obojica ce sledece godine voziti,al u potpuno novim ekipama,Seb u aston martinu,a Alonso u Alpine F1 timu.

Sledece godine 4 svetska šampiona sa ukupno 14 titula,savrseno uz dosta mladih vozaca.

i dalje cu navijati za Ferari,al i za Alonsa i Kimija,legende su

Sebastian-Vettel-Ferrari-Test-Fiorano-2014-169Gallery-cb70215b-829000.jpg

Sebastian-Vettel-GP-Brasilien-2012-169Gallery-90378244-646322.jpg

Vettel-Hamilton-Alonso-Webber-Abu-Dhabi-2010-169Gallery-cdfcb270-428792.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...