Jump to content
FAS Goran
chikavili

Zanimljivi svet dvotočkaša

Recommended Posts

Aj' da pocnemo...

 

Motorcikl sa avionskim motorom sa zvezdasto rasporedjenim cilindrima, uradjen u cast baronu Von Richthofenu, poznatijem kao "Crveni baron":

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemate pojma šta je brza vožnja dok ne pogledate ovo

 

Ako nikada niste čuli za Isle of Man TT, onda sigurno i niste neki ljubitelj motocikala. Ova beskompromisna i izuzetno opasna trka vozi se bez ograničenja po javnim saobraćajnicama zbog čega praktično ne poznaje konkurenciju. Svojevrsni reli na dva točka iz godine u godinu privlači sve više pažnje, a zašto je to tako, možda najbolje svedoči video treće trke Michaela Dunlopa na Supersport Race 2 izdanju TT-a. Osamnaest minuta prosečnom brzinom većom od 200 km/h na modifikovanoj PTR MD Racing Hondi CBR600RR nateraće vas da se kao hipnotisani naginjete u stolici.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slike su od pre 10-ak godina, tip je bio poslovno na Isle of Man. Ne znam dečka, ali je odlične slike celog ostrva napravio.

 

IMG_8638.jpg  IMG_8635.jpg

IMG_8637.jpg  IMG_8626.jpg


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legendarna trka "ISLE OF MAN"

Trka se vozi na ostrvu Man,u gradskim i vangradskim uslovima, bez prava na grešku! Pobeđuje onaj koji najmanje misli šta može da mu se desi i koji ima najveća OO.

 

 

 
Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam sve te klipove,ljudi su 200% LUDI kako voze po onim uskim ulicama,a kad naprave pad na onoj planini,padaju 100 i kusur metra dok ne stanu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te brzine i uslovi ne dozvoljavaju greške. Nema zona za izletanje i u gradu je samo nekoliko zaštitnih ograda.U najboljem slučaju su lomovi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imate film o tt trkama.

Bliže ivici (TT3D: Closer to the Edge)

Film o Guy Martinu ,vozacu TTa,uglavnom njegova karijera i spremanje za sledecu TT trku. U filmu se naravno prica i o drugim takmicarima, mcginisu,donaldu,hacinsonu itd. Nije los film,ko prati TT bice mu zanimljivo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li ovo najčudesnije spašavanje žive glave na motociklu ikada?

 

isle.jpg

 

Sa više od 200 krivina koji ne praštaju greške, od kojih mnoge umesto bilo kakve zone izletanja nude ogradu dvorišta ili zid - budući da se vozi po javnim saobraćajnicama, Isle of Man TT je ubedljivo najopasnija motociklistička trka na svetu. Dovoljno je da pogledate nepriliku u kojoj se našao James Hillier u krivini Ballagarey, pa da shvatite zašto TT svake godine odnosi žrtve. Britanac je u poslednjem trenutku uspeo da ukroti svoj Kawasaki, a zašto mnogi vozači pomenutu krivinu nazivaju ''Balla-SCARY'' saznajte u nastavku:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otkazan Isle of Man TT

 

isle-of-man-tt.jpg

 

Nakon što su organizatori čuvene Isle of Man TT trke održali sastanak sa vladom Ostrva Men, doneta je odluka da se ovogodišnja trka otkaže. Njeno održavanje je već duže vreme bilo pod znakom pitanja, a postojala je opcija da se timovi konsultuju i da se možda izabere opcija odlaganja. Provobitno je bilo zamišljeno da se ''turistički trofej'' održi od 31. maja do 10. juna, a među opcijama se nalazilo odlaganje za avgust. Međutim, konačna odluka o odlaganju je doneta usled brojnih restriktivnih mera i zabrana putovanja, ali i želji da se stanovništvo ostrva zaštiti od pandemije COVID-19.

Ovo je prvi put da je Isle of Man TT otkazan u gotovo dve decenije. Trka nije vožena 2001. godine kada su je vlasti otkazale zbog slinavke i šapa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...