Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Red Bull

Recommended Posts

Redbulovci luduju zbog guma...

 

mark-veber.jpg

 

Frustracija je sve veća, tolika da je čak i Dietrich Matesichitz oštro napao čelnike F1, tvrdeći da ovo više nema nikakve veze sa trkama... Naravno, neki će reći; ko gubi ima pravo da se ljuti.... ili šta priča; pa uslovi su isti za sve, niko nije ni povlašćen ni oštećen. Ipak, da li je tako?
Činjenica je da gume preuzimaju sve veću ulogu u odlučivanju o pobedniku. Kao nikada pre. Dva, tri zaustavljanja u boksovima zbog promena; sasvim su normalna stvar, na pojedinim trkama i četiri puta. Naravno da to lomi trku, ali poklonici zaustavljanja brane to jačom dinamikom same trke. I na kraju većom gužvom, intersantnošću... Koliko je stvar otišla daleko, potvrđuje podatak da se Matesichtz sastao sa Bernijem Ecclestoneom i jasno mu rekao da je Pirelli ovaj put otišao predaleko. 

 

- Svakome je jasno o čemu se radi. Ovo više nema veze sa sportom, ovo je takmičenje u managmentu guma. Prave auto trke izgledaju drugačije. U ovim uslovima ne možemo tražiti i pružiti maksimum ni od vozača ni od bolida – istakao je gazda Red Bulla. I nastavio: - Ukoliko bi zaista želeli izvući maksimum iz bolida trebalo bi barem osam do deset zaustavljanja tokom trke, u zavisnosti od staze. - Činjenica je da svi vole zaustavljanja tokom trke, gužvu u boksovima i rad mehaničara, međutim, ovo je prešlo sve moguće granice.

 

red%20bull-.jpg

 

U Red Bullu su na ivici pucanja. Ili barem tako deluju...

- Kako da se takmičimo kada tokom trke dvojici naših vozača moramo reći; nemoj juriti protivnika, vozi pažljivo moraš da čuvaš gume da izdrže... počeli smo menjati set up automobila zbog guma. Šta treba; doživeti nesreću da se nešto dogodi. Rizikujemo da se to dogodi, a onda jedino možemo obavestiti Pirelli šta se dogodilo... I u Pirelliu su svesni da je četiri odlaska u boksove tokom GP Španije ipak previše. Zato su obećali da će razmotriti promene na gumama negde oko GP Velike Britanije.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Činjenica je da su gume postale preteran faktor da su počele da obesmišljavaju sve druge momente. Trebalo bi to malo da srede.

Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prošle godine im nije smetalo.  

 

fetel.jpg

 

Ne bi bilo loše da se smanji razlika nove / istrošene max 2 sec

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kimi uz Fetela u Red Bulu?
 
Kimi-Raikonen.jpg
 
Svima koji prate Formulu 1 odavno je postalo jasno da Red Bul na kraju sezone neće ponuditi novi ugovor Marku Veberu, pre svega zbog njegovog sukoba sa Sebastijanom Fetelom, a mediji koji se bave automobilizmom već su počeli da licitiraju ko bi mogao da ga zameni. Prema poslednjim informacijama najbliži prelasku u redove austrijskog tima je Kimi Raikonen, aktuelni vozač Lotusa i bivši svetski prvak. Međutim, postavlja se pitanje kako bi na to reagovao Fetel i da li bi 33-godišnji Finac pristao da bude drugi vozač u timu.
Ukoliko do dogovora ne dođe moguće je da će Red Bul angažovati jednog od vozača ekipe Toro Roso, koja je takođe pod patronatom Ditriha Matešica, Erika Vernjea ili Danijela Rikarda.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brijatore: Pogrešan potez Vebera, trebalo bi da ostane u Formuli 1
 
veber%202013.jpg
 
Menadžer Marka Vebera, Flavio Brijatore smatra da je njegov klijent pogrešio kada je odlučio da napusti takmičenje u Formuli 1 na kraju ove sezone. Iako kaže da razume zašto se australijski vozač odlučio na takav potez, nekadašnji šef Renoa, misli da je član Red Bula trebalo da ostane još jednu sezonu u ''najbržem cirkusu na svetu''.
''Veber je bio umoran još na kraju prošle sezone i s te strane ga razumem. To je njegova odluka, koja je po mom mišljenju pogrešna jer je i dalje brz, što nam je pokazao na prošloj trci. I dalje može da osvaja treća, četvrta ili peta mesta na trkama i uzima poene. Mislim da je trebalo da ostane još jednu sezonu, sigurno bi imao mesto vozača u Red Bulu'', rekao je Brijatore. On kako kaže ne vidi nikoga ko bi mogao da zameni Australijanca, jer nema novih talentovanih vozača.
''Ne vidim nijednog interesantnog mladog vozača. Nema na vidiku ni novog Hamiltona, Fetela, Raikonena ili Alonsa'', kazao je legendarni Italijan. Veber je pre trke za Veliku nagradu Britanije, najavio da se povlači iz Formule 1 na kraju ove sezone i da će sledeće godine voziti za Porše, sa kojim planira da učestvuje na čuvenoj trci 24 časa Le Mana.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rajkonen definitivno ne prelazi u Red Bul
 
kimi-raikkonen.jpg
 
Kimi Rajkonen ipak neće voziti sledeće godine za ekipu Red Bula, potvrdio je njegov menadžer Stiv Robertson. Svetski šampion Formule 1 iz 2007. godine važio je za ozbiljnog kandidata da u šampionskom timu nasledi Marka Vebera koji je najavio povlačenje iz F1.
''Kimi neće voziti za Red Bul naredne godine. Imali smo pregovore, ali do dogovora neće doći'', rekao je Robertson. Red Bul je nedavno potvrdio da su kandidati za mesto u timu uz Sebastijana Fetela, Kimi Rajkonen i vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo. Kako sada stvari stoje, Rikardo bi uskoro trebalo da bude promovisan za novog vozača Red Bula, a to bi moglo već da se dogodi na trci za Veliku nagradu Belgije koja je na programu ovog vikenda. Lotus želi da zadrži Kimija, ali je za njega zainteresovano nekoliko timova što je potvrdio i Robertson.
''Sigurni smo da će Kimi sledeće godine biti u Formuli 1. Imamo nekoliko opcija, i zaista mislim o množini. Nastavićemo da pregovaramo sa tim timovima i nadam se da ćemo sve rešiti u bliskoj budućnosti'', naglasio je Robertson.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul odlaže odluku o drugom vozaču
 
horner%20marko%20redbul.jpg
 
Pretpostavljalo se da će Red Bul već na trci za Veliku nagradu Belgije u Spa Frankošampu saopštiti ko će zameniti Marka Vebera u u ovom timu naredne sezone odnosno da će njegovo mesto zauzeti Danijel Rikardo, međutim Helmut Marko je to demantovao odnosno nije želeo da potvrdi tu vest.
''Kada bude vreme za to saopštićemo ko će biti timski kolega Sebastijanu Fetelu, ali tvrdim da se to neće desiti u Belgiji'' – rekao je Marko. Nešto pre toga oglasio se i šef tima Kristijan Horner koji je ustavri i uneo zabunu.
''Spa ili Monca sasvim je svejedno, ali mislim da ćemo do Velike nagrade Italije imati jasnu situaciju odnosno tada ćemo saopštiti ime našeg drugog vozača'' – kazao je Horner. Međutim, koliko god odlagali gotovo je izvesno da će drugi vozač Red Bula naredne sezone biti Rikardo pošto austrijski tim nije uspeo da privoli u svoje redove Kimija Raikonena ili Fernanda Alonsa koji su bili primarne mete.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rikjardo menja Vebera u Red Bulu
 
red%20bull.jpg
 
Vozač ekipe Toro Roso Australijanac Danijel Rikjardo sledeće sezone praviće društvo aktuelnom svetskom prvaku Formule 1 Sebastijanu Fetelu u Red Bulu, saopštio je taj tim. Rikjardo će zameniti Marka Vebera, koji je ranije najavio povlačenje iz ovog sporta.
- Od kada sam došao u Formulu 1 maštam o ovome. Želim da se zahvalim timu jer mi je ukazana prilika da pokažem koliko mogu. Dobro poznajem ekipu, jer sam 2010. bio test vozač i očekujem da period privikavanja bude lak i brz - rekao je Rikjardo. On je u Formuli 1 od 2011. godine kada je vozio za Hispaniju Rejsing, da bi prošle godine prešao u Toro Roso. Rikjardo je ove sezone osvojio 12 bodova i trenutno u generalnom plasmanu vozača zauzima 14. mesto.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel: Nijedna pobeda nije sigurna

 

Sebastijan%20Fetel.jpg

 

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je da neće biti lako pobediti na Velikoj nagradi Japana i da bi je neprikladno da se unapred računa na njegov trijumf.
''Nijedna pobeda nije sigurna. Naravno, postoji neka vrsta očekivanja zbog rezultata u prethodnom delu sezone i zato što mnogo volim stazu Suzuka, ali mislim da bi bilo neprikladno da unapred računamo na pobedu'', rekao je Fetel. Fetel će osvojiti titulu u Formuli jedan ako pobedi u Japanu, a Fernando Alonso završi trku ispod osmog mesta Nemac bi se tako pridružio sunarodniku Mihaelu Šumaheru i Argentincu Huanu Manuelu Fanđu, koji su četiri puta uzastopno trijumfovali u Formuli jedan.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel: Nisam kao Šumaher

 

vettel%20121.jpg

 

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel izjavio je da se ne slaže sa tvrdnjama vozača Mercedesa Luisa Hamiltona da je Formula 1 dosadna kao i pre 10 godina, kada je dominirao legendarni Mihael Šumaher. ''Mislim da nije isto. Razlika izmedju prvog i drugog je samo u Singapuru bila velika. U Koreji, razlika je bila od tri do šest sekundi. A pre 10 godina ta razlika je bila od 30 do 60 sekundi, vidite da nije isto'', rekao je Fetel. Hamilton je posle trke u Koreji u nedelju rekao da Fetelova dominacija postaje dosadna za navijače, kao u periodu od 2000. do 2004. godine kada je Šumaher osvojio pet uzastopnih titula. Velika nagrada Japana voziće se u nedelju od 15.00 po srednjoevropskom vremenu na stazi u Suzuki. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
I Ecclestone priznao: Svi čekamo da Vettel izgubi!

 

bernie%20vettel.jpg

 

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone lično ne vidi problem u tome što samo jedan čovek dominira ovim sportom, ali istovremeno saoseća sa onima koji se žale na manjak napetosti. Predstojećeg vikenda se vozi 16. trka sezone, VN Indije, nakon koje bi Nemac Sebastian Vettel po četvrti put zaredom mogao da postane šampion. Za to mu je, u preostale četiri trke, potrebno svega 11 bodova od maksimalnih 100! ''Imamo situaciju kao u tenisu pre nekoliko godina kada je dominirao Roger Federer ili još i ranije kada je boksačkim ringom vladao Mohammed Ali. Ali Vettel je u ovom trenutku najbolji. Svi čekamo kada će izgubiti, ali to će se veoma teško dogoditi. Teško je reći ko je najbolji pilot svih vremena, ali on definitivno spada u taj uski krug ljudi'', rekao je Ecclestone.

 

Ukoliko uspe da slavi i na preostale četiri trke (Indija, Abu Dabi, SAD i Brazil), Vettel će izjednačiti rekord velikog Italijana Alberta Ascarija. On je u bolidu Ferrarija slavio u devet uzastopnih trka na kraju 1952. i početku 1953. godine. Čak ni veliki Michael Schumacher, koji je vlasnik većine rekorda u Formuli 1, nije uspeo da dostigne Ascarija. Nemac je 2004. godine pobedio u sedam trka zaredom što mu je lični rekord koji ga drži na drugom mestu večite liste u ovoj kategoriji.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Horner: Fetel može da prestigne Šumahera

 

horner%20vettel.jpg

 

Četvrostruki uzastopni šampion Formule jedan Sebastijan Fetel može da obori rekord Mihaela Šumahera, koji je osvojio sedam titula svetskog prvaka, ocenio je direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner. Vozač Red Bula, Nemac Sebastijan Fetel, pobedio je u trci za Veliku nagradu Indije i tako osvojio četvrtu uzastopnu titulu svetskog šampiona. To je bila 36. pobeda u 117 trka u karijeri 26-godišnjeg vozača. ''Njegov rezultat je neverovatan'', rekao je Horner. Šumaher je tokom karijere za Beneton i Ferari vozio 307 trka i zabeležio 91 pobedu. ''U ovom sportu mnogo stvari odlučuje pobednika. Takodje, mnogo zavisi i od ''mašinerije'', ali iz ove perspektive, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg Fetel ne bi mogao da pretekne Šumahera'', rekao je Horner.

 

Fetel je trku u Indiji počeo sa pol pozicije i ubedljivim nastupom zabeležio treću uzastopnu pobedu na stazi u Indiji. Njegovom pobedom i ekipa Red Bul je osvojila titulu u konkurenciji konstruktora. ''Mislim da je Sebastijan porastao ove godine. Način na koji je vozio, nivo na kome se takmičio - ovo je njegova najbolja godina. Stalno je podizao lestvicu na viši nivo'', rekao je Horner. Direktor Red Bula rekao je da se nada da će Fetel dugo ostati u ekipi.

 

''Potrebni su vam sjajan tim i sjajan vozač. On je jedan od najboljih u istoriji, priključio se malobrojnim velikanima, ali za takav uspeh sve mora da bude uskladjeno. Možete imati najboljeg vozača na svetu ili najboljeg dizajnera, ali ako niste u pravom timu ili ako ne radite kao tim, nikada nećete uspeti'', rekao je Horner. ''Naravno, niko ne može da garantuje da će ostati, ali nije sve u ugovorima, već u odnosu medju ljudima'', dodao je Horner. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šumi je i imao s kim da se i takmiči, bori (malo prljavo malo .......), a ovaj krene za zadnje pozicije ubedljivo pobedi, pola auta u raspadu (kao da ga je kupio sa nekog placa) i opet pobedi,  zakasni na trku i opet pobedi. Da nije ovo nemački Čak Noris ? Neki klon ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul časti zaposlene
 
fetel%202013.jpg
 
Sebastijan Fetel je osvojio četvrtu uzastopnu titulu Formule 1 i za sebe i za ekipu, a čelnici austrijskog tima odlučili su da nagrade sve zaposlene. Kako navodi list Bild, Fetel je kao bonus za titulu dobio pet miliona evra, dok je svaki od 650 zaposlenih u bazi Red Bula u engleskom mestu Milton Kejns dobio po 12.000 evra. ''Ovu titulu nisu osvojili samo vozači, već cela ekipa. Svaki pojedinac je vrhunski obavio svoj deo posla'', kazao je Fetel prošle nedelje nakon trijumfa u trci za Veliku nagradu Indije.
Fetel je najmladji četvorostruki svetski šampion u istoriji Formule 1. Do kraja sezone ostale su još tri trke, u Abu Dabiju, Ostinu i Interlagosu kod Sao Paula.
 
Fetel: Bez opuštanja u Abu Dabiju
 
Svetski šampion Sebastijan Fetel rekao je da se neće opuštati u poslednje tri trke šampionata posle osvajanja titule. On je dodao i da želi da pobedi u trci za Veliku nagradu Abu Dabija u Formuli 1. Vozač Red Bula odbranio je titulu na VN Indije i tako postao najmladji čevorostruki uzastopni šampion u Formuli jedan. Nakon toga je popio nekoliko pića, a onda se koncentrisao na ovogodišnju trku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Fetel je slavio u prvoj trci u Abu Dabiju 2009, a onda je osvojio i svoju prvu titulu iste godine.
 
''Sjajno sam se osećao. Malo smo se zabavljali u hotelskom baru. Bilo je dobro otrezniti se posle Indije i spremiti se za ovu trku'', rekao je Fetel u Abu Dabiju. Ovaj 26-godišnji Nemac pokazao je visok nivo perfekcionizma i kazao je da će, kao i uvek, mnogo zahtevati od sebe. ''Ne pristupamo ovom vikendu kao da nemamo šta da dobijemo. Volimo sve što radimo i uživamo u izazovu, zato se uopšte ne postavlja pitanje o tome zašto smo došli i šta treba da uradimo. Želimo da se trkamo sa ostalima najbolje što možemo'', rekao je Fetel.
Red Bul je osvojio titulu kontruktora, a na tabeli sada ima ogromnih 157 bodova prednosti nad Mercedesom. Ništa od toga ne menja Fetelov pristup.
''Tim mi je potreban, a timu je potrebno da Mark Veber i ja dovedemo automobil do krajnjih granica'', rekao je Fetel.
 
 
-------------------

 

A, ovako slave titulu... :)

 

Za volanom Red Bull bolida F1 je David Coulthard, a događaj je održan na heliodromu na vrhu Burj Al Arab hotela u Dubaiju (širina heliodroma je 24 metra, 210 metara iznad nivoa mora)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bull predstavio bolid RB10

 

108663-red%20bull%201.jpg

 

Neposredno pred početak testiranja na stazi u Herezu aktuelni šampioni Formule 1, ekipa Red Bula predstavila je bolid za novu sezonu koji nosi ime RB10.

''Novi motori će biti veliki izazov za sve timove. Bilo je veoma komplikovano upakovati sve novine u novi bolid. Od ukidanja turbo motora ovo je najveća promena. Reno je odradio glavni deo, a naš posao je bio da motor na najbolji način ''upakujemo'' u naš bolid'' - rekao je šef austrijskog tima Adrijan Njui.

 

108664-red%20bull%2011.jpg

 

Za Red Bul će u sezoni pred nama voziti četvorostruki uzastopni šampion Sebastijan Fetel, a pored njega u timu će umesto Marka Vebera biti Danijel Rikardo koji je prošle sezone vozio za Toro Roso. RB10 je 10. bolid koji će Red Bul koristiti na trkama Formule 1 od akda se uključio u ''najbrži cirkus'' 2005. godine kada je koristio motore Jaguara.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul ne želi da se ponovi Herez

 

108663-red%20bull%201.jpg

 

Šef šampionske ekipe Red Bula Kristijan Horner nije zabrinut i pored nešto lošijih rezultata na testiranju novih bolida. Na stazi u Herezu posle četvorodnevnih testiranja novi RB10 bolidi su završili tek 21 krug, dok su konkurenti prešli daleko više krugova. ''Ima par stvari koje moramo da utegnemo, ali ništa krupno, a takođe i Reno mora da reši pojedina pitanja. Ali, ova vozila su veoma komplikovana, pa čak i mali problemi mogu da izazovu velike kvarove'', izjavio je Horner. Novina u Formuli 1 je što će u vozilima biti 1,6 litarski V6 motori, sa sistemom ERS - sistemom za obnavljanje energije, sa kojim je Renoov motor imao dosta problema.

 

''Imamo još da radimo, ali ima mnogo vremena do prve trke. Sledeće nedelje su testovi u Bahreinu i naporno smo radili, pošto su nam ti testovi veoma važni. Ne želimo da se ponovi Herez, ali zbog toga i služe testiranja - rešite probleme na vreme i nećete ih imati tokom trka'', poručuje Horner.

 

Nova sezona počinje 16. marta Velikom nagradom Australije, a bolide Red Bula voziće šampion sveta Sebastijan Fetel i Danijel Rikardo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul očekuje napredak, Fetel ne beži sa broda koji tone

 

108664-red%20bull%2011.jpg

 

Nakon slabih rezultata na predsezonskim testiranjima, pojavile su se spekulacije o tome kako će Red Bul prekinuti saradnju sa F1 timom koji nosi njegovo ime. Čak se navodi da će svetski šampion Sebastijan Fetel napustiti ekipu pre isteka ugovora. Situaciju bi mogla da pokrenuti Honda koja se naredne godine vraća u Formulu 1. Za sada je sigurna saradnja sa Meklarenom, da li će još neko pojaviti ostaje da se vidi.

 

''Ja nisam čovek koji pobegne kada se pojave problemi. Jasno je da stvari ne idu onako kako bi trebalo, ali mene je ekipa Red Bula zadužila i ja imam nameru da im se odužim. Svi smo mi nekada pravili greške, ali ne zaboravite koliko smo imali uspeha proteklih godina'', rekao je Fetel. Deset dana pre početka sezone Red Bulova fabrika ima novo radno vreme, sada se radi po 18 sati u smeni kako bi bolid bio spreman za početak sezone u Australiji.

 

''Imamo mnogo stvari na kojima moramo da radimo. Ono što je važno, jesta da ja znam u čemu je problem i verujem da ga možemo rešiti. Prva merenja su pokazala kako novi delovi rade onako kako smo ih dizajnirali, što znači da očekujemo poboljšanja na samom bolidu'', istakao je šef tima Helmut Marko.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel: Ne možemo do postolja u Australiji

 

fetel%202013%20suzuka.jpg

 

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel ne očekuje mnogo od prve trke u novoj sezoni koja će narednog vikenda biti održana u Melburnu s obzirom da će voziti bolid RB10 sa B specifikacijama.
 
''Posle trke u Australiji ćemo saznati koliko tačno zaostajemo za konkurencijom. Koristićemo bolide koje smo vozili i na testiranjima koji će biti neznatno izmenjeni. ono što je već sada jasno je da nismo favoriti za borbu za mesta na postolju'' – tvrdi četvorostruki šampion. Fetel je inače u četiri poslednje sezone samo jednom trijumfovao u trci za Veliku nagradu Australije i to pre dve godine, a pored toga ima jedno drugo i jedno treće mesto, dok je 2009. godine bio 13.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Horner hvali Rikarda

 

daniel%20ricciardo.jpg

 

Danijel Rikardo nije osvojio bodove na prve dve trke sezone, ali ipak su u Red Bulu zadovoljni nastupima i ponašanjem Australijanca. U Melburnu, Rikardo je stigao na cilj kao drugi, ali je diskvalifikovan zbog toga što je imao previše goriva, dok u Maleziji nije završio trku. Šef tima Kristijan Horner imao je samo reči hvale za njega.

 

''Danijel je fantastičan za sada. Mislim da je sada otklonio sve sumnje oko toga da li je on pravi vozač za nas. Dokazao je da može da se nosi sa najboljima i ima mesta i za njega i za Seba'' (Fetela). Horner veruje da će Rikardo upisati prve bodove već u Bahreinu. ''Naravno da je malo nervozan, ali mislim da se sada dobro nosi sa svim stvarima, naučio je da se nosi sa teškoćama. Na kraju krajeva, nije on kriv. Pravila su pravila, veoma su jasna i mi kao tim smo ih prekršili i platili smo cenu za to'', zaključio je Horner.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul demantuje sukob sa Fetelom

 

Vettel%20Formula.jpg

 

Nakon trke za Veliku nagradu Kine, na kojoj je aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel zauzeo peto mesto, iz Red Bula demantuju da je došlo do sukoba na relaciji ekipa – vozač. Naime Fetel je, barem je tako delovalo, ignorisao naredbu tima da propusti svog klupskog kolegu Danijela Rikarda koji je tokom sredine trke očigledno bio brži. Nemački šampion se tokom trke raspitivao o timskoj strategiji i kada je dobio informaciju da on i Rikardo imaju iste gume ali da je njegov kolega kasnije bio u pit stopu samo je ironično i kratko prokomentarisao ''Baš nema sreće''. Međutim iako u početku nije hteo da ga propusti on je to ipak naknadno učinio. Šef Red Bula, Kristijan Horner potvrdio je da je postojao mali problem sa Fetelom tokom trke ali je istakao da je to sasvim prirodno. ''On je vozač na trkama. Mi ih angažujemo zato što gaje pobednički duh. Realno, nije on osvojio četiri šampionata zato što nema želju za takmičenjem'' rekao je Horner.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bull napušta Renault motore, zamenjuje ih Volkswagen?

 

108663-red%20bull%201.jpg

 

Prema pisanju Motorsporta austrijski tim Formule 1 Red Bulla namerava da promeni dobavljača motora za narednu sezonu. Ako je za verovati Motorsportu, Red Bull će odluku doneti u naredna dva meseca, a aktuelne Renaultove motore bi trebalo da zamene Volkswagenovi. Red Bull i predstavnici Volkswagena bi uskoro trebalo da sednu za sto i da održe preliminarne razgovore, nakon kojih će situacija biti puno jasnija. Podsetimo, razlog potencijalnoj ovakvoj odluci su slabi rezultati četvorostrukog svetskog prvaka Sebastiana Vettela i timskog kolege Daniela Ricciarda. Potonji je trenutno četvrti u poretku Svetskog šampionata sa 54 boda, dok je Nemac tek šesti sa 45 bodova. Vodeći Nico Rosberg (Mercedes) ima 122 poena!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel: U Kanadi tradicionalno teško

 

fetel%202013%20suzuka.jpg

 

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel je u svojoj karijeri do sada ostvario samo jednu pobedu na Velikoj nagradi Kanada, narednoj trci šampionata F1 2015. godine. Prvi put je vozio 2008. godine, jedinu pobedu na stazi Žil Vilnev je proslavio prošle sezone.

 

''VN Kanade se vozi na zahtevnoj stazi, nekad morate biti spremni za reli stil vožnje. Tu je neizostavni zid šampiona na koji stižete iz krivine 15 i dovoljno je da voziti par centimetara udesno da se nađete u problemima. Takođe, prva krivina nosi veliki rizik zbog mogućih kontakta sa ostalim bolidima. Moramo biti spremni za izlazak ''sejfti kara'' nekoliko puta'', rekao je Fetel. VN Kanada vozi se predstojećeg vikenda u Montrealu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...