Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Red Bull

Recommended Posts

Horner: Fetel će ostati

 

fetel%202013%20suzuka.jpg

 

Sebastijan Fetel će još mnogo godina ostati u Red Bulu, bar po tvrdnjama direktora Kristijana Hornera. Fetel nakon četiri uzastopne titule ima sezonu za zaborav, ali možda bolnije od svega toga je činjenica da je novi klupski drug Danijel Rikardo konstantno ispred njega.

''Siguran sam da će ostati ovde. Ne vidim gde bi otišao a da mu je bolje. On po prirodi nije neko ko će govoriti o svom ugovoru i svojim osećanjima, ali sam siguran da bi se složio sa ovim što sam ja rekao'', izjavio je Horner. Trenutno, Fetel ima sporazum sa austrijskom ekipom do kraja sledeće sezone za šta je samo izjavio da je ''za sada dovoljno dugo''.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danijel Rikardo priznao da je Mercedes brži

 

d%20rikardo.jpg

 

Pobednik u Kanadi vozač Red Bula Danijel Rikardo smatra da bolid njegovog tima ne može po brzini da parira velikom rivalu Mercedesu, ali se nada da će uspeti da zabeleži još jednu pobedu pre letnje pauze u Formuli 1. Rikardo je zabeležio svoju prvu pobedu u najbržem cirkusu na svetu pre dve nedelje u Kanadi, krunisavši ionako sjajan početak karijere. Ne samo što je trenutno ispred svog timskog kolege, Sebastijana Fetela aktuelnog svetskog šampiona, u generalnom plasmanu, već je uspeo da napravi bolje rezultate na četiri od dosadašnjih sedam trka od svog slavnog kolege. Možda bi bilo previše očekivati od Red Bula da ostvari pobedu i ovog vikenda u Austriji, bez obzira što se može reći da je naredna trka za njih na ''domaćem terenu''. Rikardo je ipak uveren da tim može napraviti zapažen rezultat na britanskom gran priju u Silverstonu.

 

''Iskoristili smo priliku koja nam se ukazala. Austrija bi mogla biti interesantna za nas, a na Silverstonu Red Bul tradicionalno ostvaruje dobre rezultate, i to su trke koje bi u bliskoj budućnosti mogle da nam donesu mnogo toga dobrog. Dobra nam je aerodinamika, i mislim da bi na Silverstonu mogli biti konkurentni,'' izjavio je ovaj mladi Australijanac. Iako Red Bulov bolid RB10 stvara veći potisak od svih konkurenata, motori kojima Reno snabdeva ovu ekipu ostaju najveća mana ovog vozila, koja ih sputava da naprave bolje rezultate. Prvi deo sezone bio je očajan za ovu ekipu, a Rikardo smatra da će im predstojeća tronedeljna pauza u avgustu, pomoći da se konsoliduju, i ponovo postanu konkurentni Mercedesu na stazama sa dužim pravcima.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Veber: Fetel je izgubio motivaciju

 

111342-fetel.jpg

 

Aktuelni šampion sveta u Formuli 1, Nemac Sebatsijan Fetel je neprepoznatljiv ove sezone. Red Bul nije konkurentan neprikosnovenom Mercedesu, a da Fetelu nije lako slaže se i njegov bivši kolega Mark Veber. Australijanac kaže da Fetel ima ozbiljne probleme i da je izgubio motivaciju.

- Fetel se ne oseća prijatno za volanom bolida. On ne može agresivno da vozi, a to je ono što mu je donosilo rezultate. S obzirom na to da se u ovom trenutku Sebastijan bori za treće ili četvrto mesto, to može da mu predstavlja problem s motivacijom - rekao je Veber, koji je na kraju prošle sezone napustio Formulu 1.

 


 

--------------------------------------

 

Šef Red Bulla napao Renault: Ovako više ne ide!

 

christian-horner.jpg

 

Šef F1 tima Red Bull Renaulta Christian Horner napao je dobavljača motorima svog tima da ne rade svoj posao kako treba...

Tehničke teškoće ponovo su bile uzrok da aktuelni svetski prvak Sebastian Vettel ne bude među osvajačima bodova na Velikoj nagradi Austrije, domaćoj trci za Red Bull, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo iz njihovih redova. Vettel se u ukupnom poretku vozača nakon osam trka nalazi na tek petom mestu sa 105 bodova zaostatka za Mercedesovim Nicom Rosbergom i njegove šanse za odbranu titule su veoma slabe.

''Ne morate biti genije da to zaključite. Ja ne osvajam bodove, dok Mercedes radi besprekoran posao'', komentarisao je Vettel. ''Ovako ne može da se nastavi. To nije dobro za Renault i nije dobro za Red Bull. Timu poput Red Bulla ne fale opcije, ali želimo da se osiguramo da budemo dugoročno kompetitivni'', komentarisao je Christian Horner. Inače, Red Bull je ugovorno vezan sa Renaultom do 2016. godine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vettel: Ne želim ni da razgovaram o odlasku u Mercedes

 

108663-red%20bull%201.jpg

 

Iako trenutno vozi razočaravajuću sezonu u bolidu Red Bulla, četvorostruki svetski prvak u Formuli 1, Sebastian Vettel, ne razmišlja o napuštanju tima. ''Ja sam i dalje veoma zadovoljan u Red Bullu. Trenutno nemam razloga da razmišljam o drugim opcijama'', rekao je nemački pilot uoči Velike nagrade Mađarske koja sledi ovog vikenda. Prema pisanju nemačkog Sport Bilda Mercedes bi mogao da ponudi ugovor Vettelu 2016. godine kada isti ističe sa britanskim pilotom Lewisom Hamiltonom, trenutno drugoplasiranim u ukupnom poretku Svetskog šampionata.

Sebastian Vettel nije želeo ništa konkretno da izjavi po tom pitanju: ''O svakoj ponudi vredi razmisliti, ali kod mene se ništa ne menja. Ne želim ni razgovarati o takvim stvarima usred sezone'', zaključio je Nemac. Osim Mercedesa, za Vettela je navodno veoma zainteresovan i Ferrari, koji će uskoro ostati bez Finca Kimija Räikkönena.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Naljutio Red Bul: Fetel poklonio ocu Ferari od 200.000 dolara

 

ferrari%20california%20660.jpg

 

Aktuelni svetski prvak u F1 vozač Red bula Nemac Sebastijan Fetel poklonio je ocu Norbertu novi model Ferarija koji vredi više od 200.000 dolara. Sebastijan je Norbertu poklonio novi model Ferarija Kalifornije s personalizovanim tablicama ''HP N1'' u crvenoj boji. ''HP'' je oznaka njegovo mesta rođena Hepenhajm, a ''N1'' je za ime Norbert. Pojedini nemački mediji navode da je Fetel ovim potezom naljutio čelnike Red Bula, koji u F1 koriste Renoove motore. S druge strane, italijanski mediji se pitaju da li ovo znači da bi Fetel mogao u budućnosti da nastavi karijeru u Ferariju.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Direktor Red Bula: Fetel se ''istrošio''

 

111342-fetel.jpg

 

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da se vozač te ekipe Sebastijan Fetel ''istrošio'' nakon što je poslednje četiri godine osvajao šampionske titule u Formuli jedan i omogućio svojoj ekipi da suvereno vlada takmičenjem. ''To je kombinacija nekoliko stvari. Istrošite se kada se u pet godina četiri puta borite za šampionsku titulu, ali to nije glavni problem. Način na koji je Sebastijan izvlačio dodatne desetinke iz bolida prethodnih godina je jedinstven. On je veoma osetljiv kada je u pitanju rad bolida, posebno pri kočenju'', rekao je Horner za Auto Bild Motorsport.

Posle 11 trka u šampionatu Fetel zauzima šesto mesto sa 88 bodova, a prvoplasirani Niko Rozberg iz Mercedesa ima 202 boda. Bolji od Fetela, koji nijednom nije pobedio ove sezone, je i njegov klupski kolega Danijel Rikardo, koji zauzima treće mesto sa 131 bodom. Horner je istakao i da su na Fetelove nastupe uticala nova pravila u Formuli jedan, uključujući promenu tipa motora i elektronski sistem kočenja, zbog kojeg je Nemac ''delom izgubio osećaj za bolid'', ali da se postepeno vraća u igru. ''Njegov tempo u Madjarskoj pokazao je da mu se polako vraća osećaj. Takodje, ne možemo zaboraviti i koliko je imao mehaničkih problema, zbog kojih je imao manje vremena da se adaptira'', rekao je Horner. 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel neće u Ferari: Ostajem u Red Bulu

 

fetel%202013%20suzuka.jpg

 

Vozač Red Bula, Nemac Sebastijan Fetel demantovao je glasine o mogućem prelasku u Ferari. Prema rečima aktuelnog šampiona ''najbržeg cirkusa'' i sledeće sezone planira da bude zaštitni znak austrijskog tima i ostvari mnogo bolje rezultate. Pet trka pre kraja sezone četvorostruki svetski šampion je tek peti na tabeli.

''Mnogo puta sam rekao da sam ugovorm vezan za Red Bul i sledeće sezone. Imam dugoročne planove sa ovim timom, a sledeće sezone ćemo pokušati da ostvarimo najbolje moguće rezultate'', izjavio je Fetel za Bild.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul potvrdio: Fetel u Ferariju, stiže Kvajt

 

fetel%2045.jpg

 

Četvorostruki šampion sveta u Formuli 1, Nemac Sebastian Fetel napustiće Red Bul na kraju 2014. i preseliće se u Ferari! (Ne)očekivanu informaciju potrvidli su u subotu ujutro iz ovog tima, a umesto Fetela u austrijsku ekipu dolazi Rus Danil Kvajt. ''Sebastijan će napustiti Red Bul po završetku sezone. Želimo da mu se zahvalimo za njegovu neverovatnu ulogu u timu u proteklih šest godina. Želimo mu sreću u narednoj fazi njegove karijere'', prenosi ESPN izjavu iz Red Bula. Oni navode da je njihov program proteklih godina dao sjajne rezultate i da su otkrili mnoge talente, uključujući Sebastijana Fetela i Danijela Rikarda, koji je pobedio na tri trke u 2014.

''Zadovoljstvo nam je da objavimo da će se sledeće našem timu pridružiti zvezda u usponu Danil Kvajt'', saopštili su iz Red Bula.

 

Fetel napušta Red Bul: Rastajemo se kao prijatelji

 

Sebastijan Fetel napustiće Red Bul, a od naredne sezone će voziti za Ferari. Red Bul je u subotu potvrdio da ostaje bez četvorostrukog šampiona Formule 1, što je istakao Kristijan Horner. - Ostajemo bez sjajnog vozača. On je rastao sa nama, nema sumnje da će Ferari profitirati sa Sebastijanom. Što se nas tiče, uzbuđeni smo zbog dolaska Danila Kvjata. Mislim da je pred nama lepa budućnost - istakao je Horner i dodao da Fernando Alonso nikada nije bio u konkurenciji da zameni Nemca. - To nije naša filozofija, pokazali smo to i ulaganjem u mlade vozače, u Sebastijana prethodnih godina, potom Danijela Rikarda, a sada u Kvjata koji je izuzetan talenat.

Fetel je sa Red Bulom osvojio četiri titule, dobio je 38 trka i 44 puta izborio pol poziciju, a po jednu pobedu i pol ima i sa Toro Rosom. - Ova odluka nije zbog Red Bula. Ekipa nije uradila ništa loše. Nema veze ni sa rezultatima, iako nisu na očekivanom nivou. Rastajemo se kao prijatelji. Ja sam odan, nisam prekršio nijedan ugovor. ne bežim, ali postoje momenti u životu kada vam je potrebno nešto novo. Ako imate priliku, morate da je zgrabite - rekao je Fetel koji ove sezone još nema pobedu, prenosi Dejli mejl.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bul ne da Fetelu da testira Ferari

 

108663-red%20bull%201.jpg

 

Red Bul neće dozvoliti Sebastijanu Fetelu testiranja koje je trebalo da odradi za svoju novu ekipu, Ferari u Abu Dabiju. Ferari još uvek nije službeno potvrdio Fetela kao vozača za narednu sezonu, u planu su bili postsezonski testovi u Abu Dabiju, ali za sada nema ništa od toga. ''Fetel je još uvek naš vozač i nismo mu dopustili da testira za ekipu Ferarija. To može da napraviti tek kada postane slobodan vozač. Sa nama ima ugovor do pet dana dana nakon poslednje ovosezonske trke, znači 28. novembra. Tek od tada Fetel može voziti ili testirati za druge ekipe'', rekao je vlasnik Red Bula Ditrih Matešić. Testiranja u Abu Dabiju će biti obavljena dva dana ranije. Još ranije je ekipa Red Bula isključila Fetela iz razvoja novog bolida za 2015. godinu.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fetel i Red Bul: Hvala na uspomenama

 

122515-fetel%20f1.jpg

 

Na kraju, Sebastijan Fetel i Red Bul su se rastali prijateljski i poželeli jedni drugima sreću u daljem radu. Nemački vozač postao je novi član Ferarija, a za sobom ostavlja gomilu savršeno odvezenih trka i četiri uzastopne titule. Šta je još ostvario možete videti na ovom lepom baneru koji mu je pripremila austrijska ekipa. Fetela će u sedištu Red Bula zameniti Danil Kvjat.

''Prethodnih šest godina je bilo neverovatno. Ali, bilo je vreme za sledeći korak i spreman sam da idem dalje. Idemo u poteru za srebrnim Mercedesima. Naravno da će mi nedostajati svi u Redu Bulu, ali znate kako se kaže, ponekad da bi napravili korak napred, morate da napravite i jedan nazad'', konstatovao je Fetel.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Horner: Kvjat podseća na Fetela

 

122847-red%20bull.jpg

 

Direktor Red Bula Kristijan Horner kaže da vidi sličnosti između Danila Kvjata i Sebastijana Fetela. Podsetimo, mladi Rus će zameniti četvorostrukog šampiona iz Nemačke u bolidu Red Bula, pošto je Fetel prešao u Ferari.

''Naravno da je svima žao što je Fetel otišao, ali svi smo uzbuđeni zbog budućnosti. Već imamo jednog fenomenalnog vozača (Rikarda), a Kvjat je još sirov, ali je veoma sličan onome što smo dobili kada je Sebastijan došao.'' Horner kaže da je pažljivo pratio napredak 20-godišnjeg Rusa u Toro Rosu. ''Mislim da je to bila idealna sredina za njega, išao je ispod radara i mnogo je napredovao. Hvala i svima u Toro Rosu koji su odradili sjajan posao i sa njim i sa Danijelom pre njega'', zaključio je Horner.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pljačkaši ukrali kompletnu kolekciju trofeja Red Bula!

 

formula%20trofeji.jpg

 

Više od 60 trofeja koje je ekipa Red Bula osvojila u Formuli 1 ukradeno je u fabrici tog tima u engelskom gradu Milton Kins. Policija je povodom ovog događaja izdala saopštenje u kome se navodi da su ''otprilike šestorica muškaraca bila u kolima koja su izašla kroz glavni ulaz fabrike u ranim jutarnjim satima u subotu.'' Šef tima, Kristijan Horner, rekao je medijima sa Ostrva da je očajan zbog krađe i da su za osvajanje tih trofeja bile potrebne godine i godine i težak posao. Provalnici su nasilno upali u prostorije, tako što su vozilom probili ulaz. Niko od zaposlenih nije povređen, a policija traži potencijalne svedoke.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Pronađeni trofeji Red Bula

 

formula%20trofeji.jpg

 

Ukradeni trofeji ekipe Red Bula u Formuli jedan nađeni su u jezeru Sendhrst (Sandhurst), saopštila je britanska policija. Uništena je većina od 60 trofeja, koje su ukrala šestorica ljudi koristeći džip. Policija kaže da je spašeno 20-ak trofeja. 

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Kritikovao odluku Red Bula: Vilnev protiv ulaska 17-godišnjeg Feršapena u bolid

 

f1%20vilnev.jpg

 

Kako prenosi Kurir, šampion Formule 1 iz 1997. godine Žak Vilnev protivi se debiju Maksa Ferštapena u šampionatu sledeće sezone i naglasio da je to uvreda za taj sport. Ferštapen će postati najmlađi vozač Formule 1 pošto će sa samo 17 godina voziti za Toro Roso. Da li bi trebalo da kažem istinu? Mislim da je Maks uvreda za Formulu 1? Da li u Red Bulu shvataju da stavljaju dete u bolid Formule 1?, istakao je Vilnev.

 

Odluku Red Bula da sedamnaestogodišnjaka stavi u bolid kritikovali su mnogi jer Ferštapen ima samo jednu sezonu iza sebe u jednosedima iza sebe, a pre toga je vozio za karting. Svetska automobilska federacija je odredila starosnu granicu od 18. godina i ona će početi da važi od 2016. godine. Toj odluci se protivi Vilnev jer smatra da to nije dovoljno godina da bi moglo da se sedne u bolid. ''Granica bi trebalo da bude 21 godina. Ne sumnjam da je on brz, ali nema nikakvo iskustvo. Evo, ja sam stigao u Formulu 1 sa 25 godina, a pre toga sam pobeđivao u Indikaru. Pre nego što se borite za život sa drugima, morate da učite, a Formula 1 nije ta koja treba da uči. Treba da stignete u Formulu 1 kao pobednik i sa dosta iskustva. Formula 1 nije mesto za razvoj vozača'', rekao je Vilnev.

 

Šampion Formule 1 ističe da su ''današnji bolidi dosta lakši i brži za vožnju i da samim tim ne mogu da pruže veliki izazov mladim vozačima poput Ferštapena što jako šteti imidžu Formule 1. Debi jednog 17-godišnjaka je negativna poruka za Formulu 1 i mislim da reakcije nisu bile toliko pozitivne, koliko je Red Bul očekivao. Ferštapen je stigao, odradio deset krugova i odmah izgleda sjajno. Izgleda kao da skoro svako može da vozi bolid Formule 1, dok su u vreme mog oca vozači smatrani za heroje za volanom nemogućih čudovišta. Formula 1 me je impresionirala kada sam stigao, čak iako sam došao iz Indikara. Ali, ova Formula 1 nije uzbudljiva, bolidi izgledaju sporo'', naglasio je iskusni vozač.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Buemi ostaje u Red Bulu

 

buemi.jpg

 

Uprava Red Bula odlučila je da sačuva Sebastijana Buemija kao rezervu. On će raditi na testovima, voziće poneki slobodni trening i biće tu ukoliko, ne daj bože, bude potrebna zamena Danijelu Rikardu ili Danilu Kvjatu.

''Veoma sam srećan što ću i ovu sezonu provesti u Red Bulu. Imam odličan odnos sa svima u timu i zadovoljstvo će mi biti da vozim novi bolid. Ne moram da pričam šta je cilj'', rekao je Buemi. ''Nije bilo teško dogovoriti se sa njim. Njegovo iskustvo se već više puta pokazalo kao neprocenjivo za naš tim'', dodao je generalni direktor Kristijan Horner.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukradeni trofeji ekipe Red Bula u Formuli jedan nađeni su u jezeru Sendhrst (Sandhurst), saopštila je britanska policija. Uništena je većina od 60 trofeja, koje su ukrala šestorica ljudi koristeći džip. Policija kaže da je spašeno 20-ak trofeja. 

 

Snimak krađe Red Bul trofeja
 
snimak-kradje-red-bul-trofeja.jpg
 
Red Bul F1 tim je u proteklih pet sezona osvojio čak četiri titule u najjačoj automobilskoj konkurenciji. Pre nekoliko meseci trofeji su im ukradeni iz fabrike a sada je objavljen i snimak pljačke. Red Bul u novu sezonu Formule 1, nakon za njih razočaravajuće 2014. ulazi bez Sebastijana Fetela, četvorostrukog svetskog šampiona koji je za britanski tim osvojio veliki broj trofeja. Ti trofeji su početkom decembra ukradeni iz predstavništva ovog tima. Veliki broj njih je pronađen desetak dana kasnije, a sada je konačno u javnost pušten i snimak sa sigurnosne kamere koji pokazuje kako je pljačka izvršena. Kroz vrata, u rikverc, uleteo je sivi Subaru Legacy. Iz njega su izašla četovorica muškaraca sa fantomkama koji su odneli trofeje. Snimak koji traje 12 sekundi pokazuje skraćenu verziju događaja. Lopovi su očito samo želeli da naude Red Bulu, jer trofeje svakako nisu mogli nigde da prodaju. Ova odličja imaju simboličnu vrednost za britanski tim i znak su vrednog rada muškaraca i žena ove kompanije.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rikardo: Mogu da se borim za titulu

 

daniel%20ricciardo.jpg

 

Danijel Rikardo je jasno postavio ciljeve za narednu sezonu, a to je borba za titulu 2015. ''Kada su ovakve situacije, svi znate da svi imaju pravo za napredak, a Mercedes ima najmanje mesta za napredak, tako da mislim da mi imamo najviše mesta za napredak.'' On se osvrnuo i na odličnu 2014. sezonu za njega. ''Bilo je sjajno, imao sam sjajna iskustva, stekao sam mnogo navijača. Da mi je neko ponudio pred početak treće mesto, verovatno bih prihvatio. Ali, to više ne zadovoljava moje ambicije'', rekao je Rikardo. Rikardo će imati i novog klupskog druga, Danila Kvjata.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Red Bullov novi bolid u kamfulažnoj uniformi

 

Tim Red Bull je takođe za predstavljanje svog novog bolida sačekao početak zimskih priprema u Herezu. Novi RB11 je predstavljen javnosti, tačnije izašao je na stazu i pridružio se ostalim ekipama u isprobavanju novih ideja i rešenja.

 

125661-red%20bull%2011.jpg

 

U Red Bullovom slučaju je zapravo teško govoriti o pravom predstavljanju, jer je tim odlučio da za sada sačeka sa otkrivanjem novih boja, pa je u Herezu bolid bio ''odeven'' u kamuflažno ruho, koje, možda, pomaže i u čuvanju poneke dizajnerske tajne.

 

red%20bull%20111.jpg

 

Zanimljivo je da su u Red Bullu gotovo ''otpisali'' svoj novi bolid, za čije moguće neuspehe su krivicu odlučili da prebace na Renault. Adrian Newey kaže da Renault i dalje nastoji da nadoknadi čak 60KS manjka u odnosu na Mercedesove motore.

 

125660-red%20bull%201.jpg

 

''U pripremi novog bolida nastojali smo da razumemo sve nedostatke koji su nas usporavali prošle sezone. Iskoristili smo te lekcije i na bazi njih optimizovali dizajn i karakteristike novog bolida. Iskreno govoreći, naša ahilova peta prošle sezone je bio motor, tačnije manjak snage. Potrebno je vreme da se takav zaostatak nadoknadi. Renault radi fantastičan posao u nastojanju da usavrši pogonski sistem i uveren sam da će u tome uspeti. Mi ipak moramo biti realni u pogledu naših šansi u novoj sezoni. Možda ćemo moći da upišemo neku pobedu, ali na to ne treba računati. Umesto toga, gradimo bazu za uspešniju budućnost'', rekao je Adrian Newey, dosadašnji glavni dizajner, koji će ove sezone radno mesto u Red Bullovom F1 timu zameniti poslom u drugim odeljenjima unutar firme.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Bull razmišlja o povlačenju iz Formule 1

 

red%20bull%202015.jpg

 

Vozači Mercedesa u šampionatu Formule 1, Luis Hamilton i Niko Rozberg bili su ispred konkurenata u trci za Veliku nagradu Australije, a već posle trke u Melburnu oglasio se i Red Bul. Tim koji je četiri sezone uzastopno osvajao titulu, sa (sada bivšim članom) Sebastijanom Fetelom najavio i mogućnost povlačenja iz ''najbržeg cirkusa''. Specijalni savetnik u timu ''bikova'' Helmut Marko, takmičenje u Formuli 1 nazvao je dosadnim, prenosi Eurosport. Red Bul nije jedini tim koji je nezadovoljan odnosom snaga, pošto je očigledno da će se i ove godine nastaviti dominacija Mercedesa. Podsetimo, prošle godine titulu je osvojio Hamilton, ispred Rozberga.
 
- Dobro ćemo da razmislimo o situaciji, jer svaka nova sezona zahteva nova ulaganja. Mi smo veoma nezadovoljni i razmatramo i mogućnost napuštanja takmičenja - rekao je Marko i dodao da je milijarder Ditrih Matešic, vlasnik tima izgubio strast za Formulu 1. Upravo je to glavni razlog. - Postoji opanost da gospodin Matešic nema više tu strast prema Formuli 1 - objasnio je Marko čija se izjava nadovezala na reči šefa ekipe Kristijana Hornera koji je od čelnika šampionata zatražio da se učini sve kako bi se koliko-toliko izjednače performanse motora svih timova. Tako bi trke bile izjednačenije.
 
U trci u Australiji, Danijel Rikardo je bio šesti, dok Danil Kvjat nije ni startovao zbog problema sa menjačem.
- FIA (Međunarodna automobilistička federacija) može da donese pravila koja bi izjednačila uslove za sve timove. Prošlih sezona je sve učinjeno kako bi nas povukli dole, i ne samo nas već i Meklaren i Vilijams - kazao je Horner, a uzvratio je kolega iz Mercedesa Toto Volf. - Neko plače posle prve trke i tek tada traži izjednačeniji položaj. Mi nismo radili tako u prethodnom periodu - rekao je Volf. Na kraju prošle sezone, tim Red Bula je napustio Sebastijan Fetel koji je i osvajao titule. Nemac sada vozi za Ferari.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rikardo: Biće bolje u Kini

 

d%20rikardo.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, australijski vozač Danijel Rikardo izjavio je da se nada boljim danima na trci u Kini. Red Bul ima velikih problema na početku sezone, a osim pretnji Renoa da će istupiti iz F1, doživeli su i to da oba bolida Toro Rosa budu ispred njih. ''Staza je veoma tehnički zahtevna, tu će se videti ko je najbolji vozač. Takođe, moraćemo mnogo da štedimo gume. Neke krugove na trci ću morati da vozim kao ''baba''. Ali, nadam se mnogo boljim rezultatima.'' Australijanac se našalio rekavši i to da će morati da popije ''dva ili tri'' Red Bula više nego ranije pred ovu trku kako bi poboljšao vožnju i rezultate.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova sezona je otpisana

 

red%20bull%202015.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, iako je bilo mnogo optimizma pred Katalunju, Red Bul je ponovo razočarao, a Kristijan Horner je i zvanično otpisao ovu sezonu. Što je možda još bolnije za tim koji je ne tako davno dominirao F1 karavanom, oni konstantno gube od svoje filijale, Toro Rosa, gde briljiraju golobradi Karlos Sajnc i Maks Ferstapen. ''Iskreno, toliko zaostajemo u pouzdanosti i brzini da mogu slobodno da otpišem ovu godinu. Ali, to bi moglo sa jedne strane da bude i dobro, tako opušteni bismo mogli veoma dobro da se spremimo za narednu sezonu. Moramo da popravimo ovaj auto kako znamo i umemo'', rekao je Horner. On je dodao i to da ga je posebno sramota što su njegovi bolidi doživeli to da ih pobednik trke Niko Rozberg prestigne za ceo krug.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Bull Racing razmišlja i o drumskom modelu

 

infiniti%20red%20bull.jpg

 
Iz Red Bull Racinga je stigla informacija da razmatraju mogućnost da naprave i drumski sportski model.
Prvi čovek Red Bull Racing tima Christian Horner je naime u izjavi za medije tokom ovogodišnjeg Goodwood Festivala brzine izjavio da i dalje razmišljaju da li da ponude sopstveni drumski automobil. Neki izvori čak navode da je tehnički šef Adrian Newey već počeo rad na potencijalnom dizajnu. O Red Bullovom drumskom automobilu se inače razmišljalo i ranije, sve sa ciljem jačanja brenda. Neke od ranijih informacija kažu da je Red Bull zato u potrazi za tehničkim partnerom za ovaj projekat, ali i da će najverovatnije na kraju opet sarađivati sa Infinitijem.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rikardo: Imam ugovor sa Red Bulom

 

f1%20rb%20ferrari.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, posle Valterija Botasa, Danijel Rikardo se takođe pominje kao potencijalno pojačanje Ferarija. Ali, australijski vozač Red Bula ne žuri sa odlukom o budućnosti, a sve te spekulacije verovatno čine Kimija Raikonena nervoznijim iz dana u dan. ''Lepo je kada vas povezuju sa Ferarijem, ali mnogo je komplikovanije nego što zvuči. Imam ugovor sa Red Bulom, ne razumem se baš u ugovore, ali jedna stvar koja mi je jasna je da se iz njih teško izlazi'', rekao je simpatični Rikardo. On je priznao i to da je frustriran sa nemogućnošću Red Bula da bude konkurentan ove sezone.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Bull uz pomoć Aston Martina pravi drumski automobil

 

133421-aston%20v%201.jpg

 
Austrijski superautomobil će na tržištu biti rival LaFerrariju i McLarenovom P1. Red Bull je izabrao partnera za proizvodnju drumskog automobila. Mada se nagađalo da će to biti Infiniti s kojim su sarađivali na Q50 Eau Rougeu, Red Bull se odlučio za britanskog proizvođača. Pojavile su se dve informacije, jedna kaže da Red Bull želi da konstruiše drumski superautomobil, rivala LaFerrariju i McLarenovu P1, dok druga govori o proizvodnji hiperautomobila. Genijalni dizajner Adrian Newey je u saradnju s ljudima iz Aston Martina već počeo rad na automobilu. Predstavljanje je predviđeno za 2018.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Red Bul: Čekamo odgovore Renoa

 

136410-red%20bull.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, jedan od čelnika Red Bula rekao je da i dalje čeka odgovor Renoa i da će tek nakon toga praviti kratkoročne i dugoročne planove za ovaj tim.
''Sve zavisi od Renoa. Imamo ugovor sa njima do 2016. a sve ostalo je spekulacija, to da ćemo prekinuti saradnju na kraju ove sezone je čista spekulacija.'' Horner je dodao i to da će mnogo zavisiti od toga kakvi će biti rezultati u drugom delu ove sezone. ''Naš prioritet su dobri rezultati, svakako, želimo da budemo kompetitivni i da se borimo za pobedničko postolje. Nismo to samo da učestvujemo. Tako da, ponovo kažem, sve zavisi od Renoa'', zaključio je Horner.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...