Jump to content
FAS Goran
neshaoct

10 najgorih navika u vožnji

Recommended Posts


Živo me zanima kako bi naša policija opravdala ovaku glupost....
Imaju 5% tolerancije na merenje brzine,a ne ko mi....
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaostali, koriste jos te neprecizne radare, ne ko mi najsavremenije. Kod nas bi verovatno isli u zatvor ali zato bih odmah zvao ginisa da mi upisu rekord.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/10/2018 at 3:33 PM, neshtry said:

Živo me zanima kako bi naša policija opravdala ovaku glupost....


Imali su naši u najmanju ruku jednak biser... Kad je čoveku došla kazna za vožnju žutom trakom, a auto mu na pauku


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/10/2018 at 5:29 PM, totti said:
Ja ne razumem zašto vam je svima taj Okanović trn u oku, kad je čovek možda i jedini razuman i realan među njima

Zato što kopira tuđe zakone bez imalo veze sa realnošću....
Ako misliš da su drugi nerazumni a on razuman - nisam baš suguran...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre svega, on nema nikakve veze sa donošenjem zakona, a često se i "komitet" za bezbednost saobraćaja (gde je on zaposlen) brka sa "agencijom".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A u agenciji je...

Čitam tekst na netu,jako se nasekirali uvoznici automobila što malo prodaju novih vozila jer se mnogo uvozi polovnih...Novinar im obrača pažnju da previše zarađuju i da uzimaju vozila iz trećih zemalja pa onda ne plate porez kod nas i tako to...

Ali mi skroz realno da imaju snage da ove gladne para podbodu na ovakve stvari...

Videćemo po kreditnim linijama za nova vozila da li je evolucija na pomolu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mobilni telefoni i vožnja - smrtonosna kombinacija

 

178773-mobilni.jpg

 

U poslednjem istraživanju britanske regulatorne agencije za elektronske kombinacije Ofkom posebno je istaknuta zavisnost Britanaca od mobilnog telefona. Navodi se da vlasnici smartfona moraju barem jednom u 12 minuta da provere svoje telefone, a dve trećine njih je izjavilo da su im oni postali osnovni deo života. Ovaj frapantan podatak posebno dolazi do izražaja kada se u celu priču ''ubace'' i vozači jer tada ova zavisnost direktno utiče na sigurnost saobraćaja. Tim povodom britanska agencija za sigurnost saobraćaja Brejk saopštila je da je 2016. godine u saobraćajnim nesrećama koje su se desile usled nelegalnog korišćenja telefona život izgubilo 32 ljudi, a 105 teže povređeno. Situacija se pogoršava iz godine u godinu. ''Vozači treba da razumeju da zbog razgovora, dopisivanja ili provere društvenih mreža nije potrebno rizikovati živote bilo kog učesnika u saobraćaju'', izjavio je Džošua Heris iz agencije ''Brejk''.

 

Podsećamo vas da je u Srbiji izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja kazna za nepropisno korišćenje mobilnog telefona u vožnji podignuta sa pet na deset hiljada dinara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Detektori prepoznaju da li koristite mobilni u vožnji

 

112728-mobilni.jpg

 

Sistem se aktivira ako se telefon koristi bez Bluetooth uređaja

 

Problem nepravilnog korišćenja mobilnih telefona u vožnji, koje može dovesti i do najtežih saobraćajnih nezgoda, je globalan. Istraživanja pokazuju da se rizik od sudara povećava četiri puta kada se koristi mobilni telefon u toku vožnje, a vreme reakcije se u tom slučaju smanjuje za 50 odsto. Ustanovljeno je i da je dvostruko verovatnije da do fatalnog sudara može doći ako razmenjujete poruke nego ako vozite u pijanom stanju.

 

Zbog toga je u Engleskoj instaliran prvi sistem koji može da detektuje da li se u automobilima koriste telefoni bez ''hendsfri'' Bluetooth uređaja koji obezbeđuje vozačima da su im obe ruke slobodne, prenosi ''Sky News''. Kada uređaj detektuje da se telefon koristi na ovakav način, aktiviraće se simbol ''telefona'' na displeju pored puta. ''Tehnologija može detektovati kada se koristi Bluetooth, ali ne može detektovati da li telefon bez te ''pomoći'' koriste putnici. Međutim, znak će se aktivirati u svakom slučaju i podsetiti vozače na ometanje mobilnog telefona tokom vožnje'', rekao je predstavnik britanske policije. Inicijativa za instaliranje ovakvog sistema podržana je od strane jedne majke koja je izgubila ćerku u saobraćajnoj nesreći, kada je na automobil, u kome se nalazila zajedno sa polubraćom i njihovom majkom, naleteo kamion. Svo četvoro putnika je poginulo. Vozač kamiona je u tom trenutku birao pesme na svom telefonu. Zbog ovoga je osuđen na deset godina zatvora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strašne su to stvari.
Baš ako moram da se javim na telefon, stanem sa strane a ostali učesnici u saobraćaju i oni koji to nisu me gledaju kao loodaka.
Sa druge strane, telefona u rukama za volanom svakodnevno gledam a specijalno su to mlade napucane "ribe" obavezno u nekim SUV-ovima.
ALO!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bas izbegavam da koristim telefon kad vozim, jedino kad je neko uporan javim se i kazem zovem te kad se parkiram. Pre neki dan neki degen u Cayenu isao pravo na mene(produzio pravo umesto da je pratio put), u tom delu brdo dece jer se park nalazi u blizini kafica koji je jedini u kraju. Sreca pa je parking sa desne strane bio slobodan pa sam mogao da ga izbegnem. Na sajmu baja sa A8 iz leve trake ulazi u srednju lagano (citaj u mene), vidim ga da drvi telefon, ja na sirenu on dade gas i ode. Je** ih facebook, instagram i ko zna sta jos gledaju, propustice mnogo ako ne gledaju u telefon celih pola sata.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja iskreno stalno drndam telefon, gledam mapu gde je manja guzva pa se preusmeravam tuda :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@danijel55 neometa tebe kad pričaš ali pogledaj u retrovizor dali ometaš nekog drugog u saobraćaju. Ja nevide još da neko priča na mobilnom a da nije smanjio brzinu i da ometa saobraćaj,o porukama i ostalim glupostima da ne pričam 

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, dekirs said:

Zar nije najgora navika kada prdnes a kisa pada pa ne mozes prozor otvoriti ? :D

jos ako je napolju zima, a tebi pusteno grejanje...pa sve ti ebem to je ravno hitlerovoj gasnoj komori :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/24/2018 at 9:29 PM, Bingodalton said:

Ne bih ovde sad da ispadne da sam ironican, ali mozda bi trebao da vodis tu kurirsku sluzbu ili jos bolje drzavu. Nema ti ravnog kako imas spremne odgovore, najbolje rezonovanje, pravican, milostiv, a opet strog i odlucan. Nemoj da trulis na tom poslu, ti si jednostavno rodjen za vise ciljeve. :) @nesha dodaj ga u moderatore, a vi ne morate vise nista ni raditi. Novi serif je na forumu.

Takav vec vodi drzavu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dejvid Bekam šest meseci bez dozvole jer je koristio mobilni telefon u vožnji

 

vinfast beckham.jpg

 

Sud u Londonu odlučio je da na šest meseci oduzme vozačku dozvolu bivšem engleskom fudbaleru Dejvidu Bekamu, jer je koristio mobilni telefon u vožnji. Bekam je priznao da je 21. novembra prošle godine koristio mobilni telefon dok je vozio svoj Bentley ulicama Londona. Njega je, kako je ranije saopštila policija, prijavio građanin koji je video muškarca da koristi mobilni telefon dok vozi automobil u zapadnom Londonu. Bekam je, takođe, kažnjen i novčano sa 750 funti (870 evra), ali je dobio i novih šest kaznenih poena u vozačkoj dozvoli. Bivši kapiten Engleske je u januaru prošle godine bio optužen za prebrzu vožnju nakon što je probajući Bentley, pozajmljen od prodavca, vozio 95 Km/h u zoni gde je dozvoljeno 65 Km/h. Bekam, međutim, nije zbog toga prekršajno gonjen jer je vlasniku automobila prijava za prekršaj stigla jedan dan po isticanju zakonom predviđenog roka za to od 14 dana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...