Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lamborghini Urus

Recommended Posts

edmunds.jpg Edmunds: Lamborghini Urus vs Aston Martin DBX

 

Nema mnogo SUV modela koji pružaju više performansi i luksuza od ova dva...i koji je bolji?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urus postavio novi svetski brzinski rekord na ledu

 

lambo urus rekord 02.jpg

 

Lamborghini Urus je postavio novi svetski brzinski rekord na ledu, i to na Bajkalskom jezeru u Rusiji. Maksimalna brzina koju je Urus postigao na ledu je iznosila 298 km/h, a novi rekord je zabeležen tokom događaja ''Days of Speed'' koji je organizovan od 10. do 13. marta.

 

lambo ursu rekord 01.jpg

 

Urus inače pokreće 4.0 twin-turbo V8 motor sa 650KS i 850 Nm, do 100 km/h ubrzava za 3.6 sekundi i može do maksimalnih 305 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

chasingcars.jpg ChasingCars: 2021. Lamborghini Urus

 

Mnogi kažu da je ovo najbolji SUV na svetu. Svakako je najbliže što trenutno može da se bude supersportskom automobilu, a da se i dalje bude istovremeno SUV.

Slagali se sa tim ili ne, svakako će se stvari promeniti kada Ferrari izbaci svoj SUV.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Lamborghini Urus

 

mansory urus 03.jpg

 

Paleta tjuning kuće Mansory je bogatija za još jedan uapdljivi paket za doterivanje Lamborghinijevog Urusa. Kao i ranije kreacije, i ovaj Mansory Urus je dobio elemente od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, hauba, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), ali najviše pažnje kod ovog primerka ipak privlači unutrašnjost sa ljubičastom kožom i ugljeničnim vlaknima.

 

mansory urus 02.jpg

 

Osim toga, klijentima su na raspolaganju još i sportski izduvni sistem, novi točkovi do 24 inča, ljubičasti detalji na spoljašnjosti (kućišta retrovizora, lnija na vratima, kočiona klešta...), kao i modifikovano oslanjanje.

 

mansory urus 01.jpg

 

Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor, ovde pojačan na 838KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Lamborghini Urus sa 780KS

 

Malo mu je naknadno ''uprošćen'' :D izduvni sistem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Lamborghini Urus

 

Ne samo na Autobanu, nego kompletan test...samo što ovo nije Urus u fabričkom stanju, već je naknado dorađen od strane Elmerhaus Motors tako da ima 780 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizveden 15.000-ti Lamborghini Urus

 

lambo 15k.jpg

 

Lamborghini je objavio da je sa njihovih proizvodnih traka u Italiji sišao jubilarni, 15.000-ti primerak modela Urus. Ovaj primerak ima Grigio Keres Matt eksterijer sa Verde Scandal akcentima, kao i dvobojni enterijer u kombinaciji Nero Ade/Verde Scandal. Urus pokreće 4.0 V8 biturbo motor sa 650KS i 850 Nm obrtnog momenta (ima i sistem za deaktivaciju cilindara za smanjenje potrošnje goriva), u paru sa osmostepenim automatikom, sistemom Active Torque Vectoring i pogonom na sva četiri točka.

 

Po fabričkim podacima, Urus od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.6 sekundi do 200 km/h stiže za 12.8 sekundi, dok najveća brzina iznosi 305 km/h. Lamborghini je inače nedavno saopštio da je u prvoj polovini 2021. godine zabeležio za 37 odsto veću prodaju u poređenju sa istim periodom 2020. Tačnije, u prvih šest meseci 2021. Lamborghini je plasirao 4.852 vozila širom sveta, što je njihov najbolji polugodišnji rezultat ikada. To je takođe i 6.6% više nego u prvoj polovini 2019. godine, u prepandemijskoj eri.

 

Najprodavaniji model je upravo Urus, sa 2.796 primeraka (rast od 35%), a slede Huracan sa 1.532 primerka (+46%) i Aventador sa 524 primerka (+21%). ''Lamborghinijev kurs je postavljen za period velike transformacije, gde će tehnološke inovacije i održivost ići ruku pod ruku sa fokusom na maksimalne performanse proizvoda i odanost na DNK marke'', rekao je predsednik i izvršni direktor Stephan Winkelmann, dodajući da će ''uložiti preko 1.5 milijardi evra do 2024. godine u ''buduću elektrifikaciju asortimana''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

novitecyoutubelogo.jpg Novitec: Lamborghini Urus Esteso

 

Kada Novitec uradi ''wide-body'' kit za Urus, oni to nazovu Esteso.

Ali, nisu se bavili samo proširenjima, nego i zvukom jer ovaj Urus sa debelo preko 100 db ima jednu od najlepših i najglasnijih ''nota'' na putu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Lamborghini Urus

 

Urus u varijanti sa gomilom karbona, naknadno stavljenim 24-kama (fabrika nudi od 21-23), bodykit koji se opet najviše oslanja na karbon... - ukratko, ima malo preko 93.000 evra dodatih opcija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Venatus Lamborghini Urus

 

220386-mansory 03.jpg

 

U paleti nemačke tjuning kuće Mansory se nalazi još jedan paket za doterivanje Lamborghinijevog Urusa, ovde pod nazivom Mansory Venatus Lamborghini Urus.

 

220387-mansory 02.jpg

 

I Mansory Venatus Lamborghini Urus je dobio elemente od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, hauba, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), ali ko želi više može i da dobije više.

 

220388-mansory 01.jpg

 

To znači da su klijentima na raspolaganju još i sportski izduvni sistem, novi točkovi do 24 inča, modifikovano oslanjanje, kao i doterana unutrašnjost (žuta koža, ugljenična vlakna...). Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor, ovde pojačan na 820KS i 1.050 Nm obrtnog momenta (ubrzanje do 100 km/h sada iznosi 3.2 sekunde, a najveća brzina je povećana na 320 km/h).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tražio pomoć države tokom lockdown-a za privredne aktivnosti, pa kupio Urus

 

187277-vorsteiner.jpg

 

Već je bilo reči o Amerikancu iz Hjustona koji je prošle godine tražio pomoć države tokom lockdowna zbog pandemije koronavirusa. Poslovanje njegovih firmi je bilo ugroženo ili je barem tako tvrdio. Od države je dobio 2.6 miliona dolara, otplatio je hipoteku na kuću, pa je za 233.000 dolara kupio i Lamborghini Urus, kao i pick-up Ford F-350 za 85.000 dolara. Leeju Priceu III je stalo i do tačnog vremena, pa je uplatio i Rolex za 14.000 dolara, a potrošio je i hiljade dolara u raznim noćnim i striptiz klubovima u Hjustonu i okolini.

Uglavnom, američke vlasti ne vole prevare s novcem (kad one ne učestvuju u njima :D), pa je Lee Prince III kažnjen sa ukupno devet godina zatvora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini za četiri godine prodao 16.000 primeraka Urusa

 

lambo urus 112.jpg

 

U Lamborghiniju imaju odličan razlog da obeleže i proslave četvrti rođendan modela Urus, jer je SUV visokih performansi već pronašao put do 16.000 kupaca. Lamborghini je produkcijsko izdanje modela Urus premijerno predstavio 4. decembra 2017. godine, a s obeležavanjem Urusovog četvrtog rođendana u italijanskoj automobilskoj kompaniji istovremeno zadovoljno trljaju ruke, jer je njihov ''SuperSUV'' već kupilo 16.000 kupaca širom sveta.

 

lambo urus 111.jpg

 

Uz činjenicu da Lamborghini u četvorogodišnjem periodu nikada pre nije isporučio veću količinu primeraka bilo kojeg od svojih modela, zanimljivo je da čak 85 posto kupaca Urusa po prvi put kupuje Lamborghinijev automobil, zbog čega se (naravno) mršte tradicionalisti koji čuvene ''razjarene bikove'' doživljavaju drugačije. Kako god, u pripremama za početak proizvodnje Urusa u Lamborghiniju su udvostručili površinu proizvodnih kapaciteta fabrike u Sant'Agata Bologneseu i zaposlili još 700 radnika. Isplatilo im se, jer Urus obara prodajne rekorde i najzaslužniji je za dobit koju Lamborghini ostvaruje poslednjih godina. Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, Urus bi od naredne godine trebalo da bude dostupan i u plug-in hibridnoj verziji s kojom se pominje oko 820 konjskih snaga. Za sada ga i dalje pokreće 4.0 biturbo V8 motor čijih 650KS je dovoljno za 305 km/h i ubrzanje iz mesta do stotke za 3.6 sekundi.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

MTM & Mansory Lamborghini Urus sa 1.001KS

 

mtm urus mtm04.jpg

 

Saradnjom dve tjuning kuće nastao je modifikovani Lamborghini Urus koji raspolaže sa više od 1.000 konja.

Mansory se pobrinuo za aero bodykit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, proširenja blatobrana, hauba, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), ali tu su i sportski izduvni sistem sa tri centralno smeštene izduvne cevi, novi točkovi do 24 inča, modifikovano oslanjanje, kao i doterana unutrašnjost (koža, ugljenična vlakna...).

 

mtm urus mtm03.jpg

 

Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor, koji je MTM pojačao na 1.001KS i ograničenih 1.250 Nm obrtnog momenta. Takođe, tu je i modifikovani 8-stepeni automatski menjač.

 

mtm urus mtm02.jpg

 

Podaci o performansama nisu saopšteni, ali već i fabrički Urus do 100 km/h ubrzava za 3.6 sekundi i može do maksimalnih 305 km/h.

 

mtm urus mtm01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars: Lamborghini Urus

 

Kada pomislite na Lamborghini dobijate sliku nekih od najluđih superautomobila na svetu, a ne nekog SUV-a! Ipak, Urus je tu i odlično je prihvaćen na tržištu.

Svih 6 različitih režima vožnje za savladavanje svih vrsta terena testirano je u ovom videu kroz puteve Škotske, pejzaž koji ponekad dobije sva godišnja doba u jednom danu. Sa 4.0 V8 motorom sa dvostrukim turbo punjenjem, koji proizvodi 64KS/850NM obrtnog momenta, Lamborghini može dostići stotku za 3.1 sekundu i najveću brzinu od 305 km/h, što je prilično dobro za automobil od 2.2 tone. U kombinaciji sa upravljanjem na četiri točka čini da se osećate kao da vozite sportski automobil, a ne SUV. Košta od 200.000 evra što može izgledati mnogo, ali kada vam to kupi Lamborghini koji se može koristiti po bilo kom vremenu 365 dana u godini, to je zapravo prilično dobra vrednost...za onoga ko ima tolike pare:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Lamborghini Urus Mansory Venatus na Autobanu

 

Umesto 650 sada ima 820 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Lamborghini Urus Mansory Venatus

 

Ima 200 konja i 300 Nm više od fabričkog, pa zato može da ide 310 km/h na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1016 Industries Lamborghini Urus

 

1016 urus 01.jpg

 

U paketu su mat siva boja, 1016 Industries widebody kit, 24-inčni Forgiato točkovi, Capristo izduvni sistem...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Lamborghini Urus

 

Prvi i još uvek verovatno najbolji sportski SUV na svetu - ovo je ujedno i najpopularniji Lamborghini:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saradnjom dve tjuning kuće nastao je modifikovani Lamborghini Urus koji raspolaže sa više od 1.000 konja.

Mansory se pobrinuo za aero bodykit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, proširenja blatobrana, hauba, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler), ali tu su i sportski izduvni sistem sa tri centralno smeštene izduvne cevi, novi točkovi do 24 inča, modifikovano oslanjanje, kao i doterana unutrašnjost (koža, ugljenična vlakna...).

Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor, koji je MTM pojačao na 1.001KS i ograničenih 1.250 Nm obrtnog momenta. Takođe, tu je i modifikovani 8-stepeni automatski menjač.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini priprema električni Urus?

 

lambo urus 03.jpg

 

Lamborghini Urus je brzo postao prodajni hit, pa je u prve dve godine prodat u više od 10.000 primeraka i time postao najprodavaniji model ovog italijanskog proizvođača. Osim prepoznatljivog dizajna i visokog luksuza, Urus se diči i snažnim V8 twin-turbo benzinskim motorom sa 650KS. Međutim, poslednji podaci bi mogli u dogledno vreme da budu zamenjeni kilovatima dobijenim iz baterija i elektromotora.

 

Prvi čovek dizajnerskog odeljenja ove kompanije, Mitja Borkert, u razgovoru za portal Drive je nedavno nagovestio da je upravo elektrifikacija Urusa u planu. ''Pre ili kasnije Urus će preći na struju… da budem iskren, regulativa u svetu i društveno prihvatanje - trendovi u svakom slučaju idu u tom smeru. Ne kažem da će Urusov naslednik sigurno biti električni, ali za ovakvu vrstu automobila elektrifikacija ima više smisla'', izjavio je Borket. Iz njegovih reči se zaključuje da Urus u aktuelnom izdanju verovatno neće dobiti električnu verziju, ali da se u fabrici u mestu Sant’Agata Bolognese verovatno kuva plan za lansiranje električnog SUV-a sportskih karakteristika i visoke klase.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Lamborghini Urus Pearl Capsule

 

4.0 V8 BiTurbo sa 650 konja i 3.6 sekundi do stotke:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...