Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Timovi izglasali novi sistem kažnjavanja

Recommended Posts

f1%20start%20melburn.jpg

 

Šefovi Formula 1 timova su juče u Španiji glasali o novom sistemu kažnjavanja koji predviđa uvođenje novog sistema kažnjavanja F1 vozača. Novi sistem predviđa svojevrstan sistem ''žutih kartona'', po kome bi vozači koji sakupe previše ''žutih'' morali da pauziraju jednu trku. Po predlogu izmena pravilnika, vozači bi dobijali kaznene bodove. Bodovi bi se davali zbog opasne vožnje (sic), prekoračenja brzine u pit lane, incidenata na stazi, prelaska preko bele linije na izlasku iz pit lane, i za razne druge prekršaje. Kada vozač sakupi 12 kaznenih bodova, kažnjava se sa jednom trkom zabrane.

 

Međutim, nisu svi timovi bili za ovaj predlog pa odluka o izmeni pravila nije prošla jednoglasno: sedam timova je bilo saglasno sa novim sistemom dok su 4 bila protiv. Protivnici ovakvog rešenja pravila ističu da je ovaj sistem veoma loš za F1 jer može dovesti do situacije kada bi Alonso mogao dobiti zabranu nastupa u Španiji, ili Vettel u Nemačkoj, naravno, ukoliko bi se desilo da sakupe 12 bodova. Ovo bi se drastično odrazilo na gledanost u njihovim zemljama, i naravno na prodaju karata i svega što prati F1 vozače na domaćem tlu za njih.

 

Na sednici Formula 1 timova, raspravljalo se i o predlogu Ferrarija, koji je predložio da se ponovo uvedu testiranja na stazama tokom sezone, što su ostali timovi glatko odbili.

Novi pravila o načinu kažnjavanja Formula 1 vozača, naći će se na dnevnom redu sledećeg Svetskog motorsport saveta, koji bi trebalo odobriti i prihvatiti predlog F1 timova, a pravila bi se verovatno uvela od sledeće godine.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...