Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Toyota se vraća?

Recommended Posts

toyota%20f1.jpg

 

Nakon najava da će se Honda vratiti u Formula 1 šampionat, tokom trke na stazi Sakhir, pojavila se informacija i da će ubrzo za Hondom, svoj F1 povratak objaviti i Toyota.

Honda je najavila svoj povratak, najverovatnije tokom 2015. godine, kada bi u F1 trebalo da se vrate kao konstruktori F1 motora. Izmena pravila koja nalaže V6 turbo motore, počela je privlačiti nove/stare timove nazad u Formulu 1. Nova pravila predviđaju jeftiniji razvoj pa je time F1 postala puno atraktivnija za konstruktore i timove. Toyota ne želi zaostajati za Hondom, pa je jasno da će se i oni vratiti u F1. Za sada nije jasno da li će se vratiti i kao ekipa ili samo kao konstruktor motora, ali u svakom slučaju ako ne bude više izmena pravila, vrata su otvorena za Toyotin povratak u najbrži cirkus.

Honda je navodno u pregovorima sa McLarenom, dok bi Toyota trebalo da se udruži sa Williamsom, sa kojim imaju već odavno dobre odnose. Prema istim izvorima, ovo bi značilo i povratak Kamui Kobayashia u ekipu Williams i Formulu 1, koji će verovatno sponzorisati Toyota. Toyota još nije demantovala ove glasine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...