Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Honda sa 10 vozila na ovogodišnjem Pikes Peaku

Recommended Posts

97167-honda%20nsx.jpg

 

Honda je objavila svoje planove da na ovogodišnjem Pikes Peak takmičenju u Americi učestvuje sa ukupno 10 vozila u devet različitih klasa.

To su Acura NSX (prve generacije), Acura TL SH-AWD, Honda CR-Z i Honda Fit EV, kao i više motocikala (CRF250R, CRF450R, CBR1000RR i CBR600RR) i TRX450 u 450 ATV klasi, a koje je misteriozno deseto vozilo (voziće ga Simon Pagenaud) biće saopšteno naknadno, pre trke 30. juna.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Honda Odyssey sa 539KS na ovogodišnjem Pikes Peaku
 
hhonda%20odyssey.jpg
 
Honda je nedavno objavila svoje planove da na ovogodišnjem Pikes Peak takmičenju učestvuje sa ukupno 10 vozila u devet različitih klasa.
To su Acura NSX (prve generacije), Acura TL SH-AWD, Honda CR-Z i Honda Fit EV, kao i više motocikala (CRF250R, CRF450R, CBR1000RR i CBR600RR) i TRX450 u 450 ATV klasi, a prošlog meseca je najavljeno i deseto vozilo ali tada nije saopšteno o kom modelu se radi. Sada je konačno objavljeno da je u pitanju modifikovana, sportska verzija MPV modela Odyssey. Za nastanak ovog automobila su zaslužni Honda Performance i Honda R&D Americas, a za volanom će se naći IndyCar vozač Simon Pagenaud.
Honda Odyssey za Pikes Peak ima 3.5 litarski V6 turbo motor sa 539KS i 623 Nm obrtnog  momenta, a tu su i šestostepena transmisija, LSD diferencijal, trkačke kočnice i ogibljenje, 19-inčni BBS točkovi, Michelin Pilot Sport PS2 gume i zaštitni kavez.
Kako će ovakav Odyssey proći na trci u Koloradu saznaćemo 30. juna.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Honda i Acura pripremaju napad na Pikes Peak

 

acura%20pikes.jpg

 

Honda je najavila da će na ovogodišnjoj brdskoj trci Pikes Peak (zajedno sa Acurom) nastupiti u čak sedam kategorija. Honda će tako dovesti Fit (Jazz) EV u klasi električnih vozila i Fit B-spec trkački automobil u Exhibition klasi.

S3700 će se takmičiti u TimeAttack klasi, a Acura NSX konkurisaće u Open klasi. Biće tu još i CBR600RR motocikl i TRX450 u 450 ATV klasi. Takođe, Romain Dumas će učestvovati u Unlimited klasi sa Norma modelom pokretanim Hondinim motorom. ''Pikes Peak je jedinstvena prilika da pokažemo Hondinu raznovrsnu ponudu modela i podstaknemo fanove širom sveta prema zajedničkom naporu da učvrstimo Hondinu poziciju u svetu trka na svim nivoima'' rekao je Art St. Cyr, predsednik Hondinog odeljenja za razvoj vozila visokih performansi.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...