Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Kuda ide ovaj svet?

Recommended Posts

U Novom Sadu slično, kod mene kako kad,ima jedna žena koja sve radi kako treba,ako naletiš na ove druge,samo dođeš drugi dan kada ova radi

3 hours ago, Bouz said:

Za francusku ne znam, al' nemcima ovi juzni i istocni ljudi nikada nece biti u vlasti. Mislim, mozda i hoce - ako im ih instalira amerika, posto su americka kolonija, samo sa dobrim/boljim tretmanom od vecine drugih

:cheers:

Uh, nisam odavno čuo ikoga da razume da su nemci kolonizovani ... bravo

Ono što sam ja shvatio, jeste da Briti (a oni su u suštini Amerika, recimo, da je Amerika vojno krilo britanske aristokratije) nikada ne prave potez zbog jednog cilja. Ako postoji ta mogućnost da se neki od tih ljudi "aktivira" ali vrlo verovatno da imaju i još neki cilj što su tamo ;) 

Još se i hvale na mreži,da su stoke 

Posted (edited)

Svajcarski fazon bi bio da plate kaznu, ali i da pokupe to sto su prosuli i lepo odloze na smetliste. Znaci gratis plivanje Dunavom uz kaznu :)

Edited by ostoja

Posted (edited)

Ukratko Hrvatska policija rasno je diskriminisala crnca, koji je zapravo neki visoki faktor u EU organizaciji za suzbijanje rasizma :D

https://www.blic.rs/vesti/svet/rasisticki-skandal-u-hrvatskoj-mi-smo-homogeno-drustvo-a-ti-si-crnac/d6cm1ee

Edited by stex_pb

Ултра Балканс ( Ultra Balkans) је добио решење за истраживање литијума на територији наше општине: Лазаревац, Дудовица, Брајковац

0.jpg

Prvi osnovni sud odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora T. L. (19) koji je 19. jula na pešačkom prelazu na Vračaru, automobilom zakačio kolica sa sedmomesečnom bebom, a zatim izašao iz kola i pretukao bebinog oca.
https://n1info.rs/vesti/automobilom-zakacio-kolica-s-bebom-na-vracaru-a-zatim-pretukao-bebinog-oca/

On 7/14/2024 at 8:59 PM, stex_pb said:

Ukratko Hrvatska policija rasno je diskriminisala crnca, koji je zapravo neki visoki faktor u EU organizaciji za suzbijanje rasizma :D

https://www.blic.rs/vesti/svet/rasisticki-skandal-u-hrvatskoj-mi-smo-homogeno-drustvo-a-ti-si-crnac/d6cm1ee

Šta je ovde čudno? 

Oni - zapad, propagiraju jednakost, ravnopravnost i sl. i stalno krše to. Recimo, kada je bilo ovo sa azilantima, sve se proklamuje, budite pristojni sa njima, morate da se odnosite prema njima kao prema ljudima, a na svoju istočnu granicu (Hr i Mađarska) su poslali pandure koji su lešili od batina azilante. 

Da li to treba tako? Možda da, možda ne, ali oni sebe čuvaju. Da li mi trebamo da ih slušamo, verovatno ne, ali, opet iz nekog nama nepoznatog razloga, mi sve te njihove konvecnije poštujemo, pa, videćemo, kako će ko da prođe.

17 hours ago, The Punisher said:

Ултра Балканс ( Ultra Balkans) је добио решење за истраживање литијума на територији наше општине: Лазаревац, Дудовица, Брајковац

0.jpg

Preoraće celu Srbiju.

Ja sam već o tome pisao, ostaće BGD sa okolinom, do Novog Sada. Ostatak će biti rupe, jame, smetlišta svega i svačega iz Evrope. Pritom će biti naseljeno stotine hiljada koje kakvih azijata, migranata, kineza... kako ko bude dobijao zemlju za rudarenje, tako će i da naseljava svoje rudare. Mi (domicilno stanovništvo) nismo za te poslove, prvo zato što manje više znamo da je to otrovno, prljavo a slabo plaćeno a drugo, ineteligentni smo, znamo da popravimo prozor, gipsarske radove, da kuvamo, čistimo itd. i otići ćemo kod njih, da im budemo sluge. Pored naše divne zemlje, koju će oni uprospastiti. Od prihoda koji naprave sa tim rudnicima, nama će plaćati da im peremo guzice, wc i prozore. Ko bude malo pametniji, taj će da bude šef nekog pogona ali nikada nećemo biti građani prvog reda. Uostalom, pogledajte vest iznad u istom ovom postu.

Neće ovde ostati niko, a oni su (nemačka vlada) je već olakšal pristup radnicima sa zapadnog balkana.

49 minutes ago, stex_pb said:

Prvi osnovni sud odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora T. L. (19) koji je 19. jula na pešačkom prelazu na Vračaru, automobilom zakačio kolica sa sedmomesečnom bebom, a zatim izašao iz kola i pretukao bebinog oca.
https://n1info.rs/vesti/automobilom-zakacio-kolica-s-bebom-na-vracaru-a-zatim-pretukao-bebinog-oca/

Dobro, ovo morate da razumete na drugi način. Pritvor, kao mera, određuje se samo u sledećim slučajevima. Ako postoji mogućnost da osoba (ili više njih) počini isto krivično delo ili ukoliko postoji sumnja da će osoba da utiče na svedoke događaja. 

Ako je podneta prijava i ako je predmet u tužilaštu, jer se za teške telesne povrede vodi po službenoj dužnosti, nema opravdanog razloga da se osobi izrekne mera zadržavanja. Čovek stanuje na adresi na kojoj je prijavljen, nema istoriju nasilničkog ponašanja (recimo) i zašto bi ga onda zadržavali. Može da mu se uzme pasoš i izrekne mera napuštanja mesta stanovanja i to je to.

Druga je stvar, kako ovakve nasilnike privoleti da ne budu nasilinici i zašto se to ne radi.

Ja bi recimo uveo, da je obavezan da plati kompletno lečenje povređenog čoveka. Ali, po normalnim cenama. Tu je hitna služba, taj dan, zbrinjavanje itd, skener, rengen lekari, sestre, zavoji itd. 1000€ 

Onda, čovek je bio prijavnjen na platu od 1000€ troškove bolovanja i doprinosa ne treba da snosi njegov poslodavac, već onaj koji ga je doveo u stanje da oštećeni ne može da ide na posao.

SVaka sledeća operacija košta XY novca.

A onda ide i privatna tužba, za nanošenje psihičkih trauma, lečenje kod psihijatra ....

E, na kraju, ide kazna zatvora, mada čak i nije neophodna jer će ovaj poželeti da ide u zatvor. Ali, čak i tada, zatvorski dan je 2000 rsd, pola mora da se da državi što ga hrani i daje mu smeštaj a pola ide za lečenje povređenog čoveka.

I kad se nakarika 10 - 15 000 € da vidiš kako će svi da razmisle šta rade i kako se ponašaju.

A sa druge strane, zdravstveni sistem bi procvetao, zavod za izvršenje (zatvori) bi se ispraznili, svi bi se "snašli" da plate kazne .... iha, da vidiš kako mirno društvo imamo :) 

Al, ko mene pita, jbg

6 hours ago, ortakov said:

Ja bi recimo uveo, da je obavezan da plati kompletno lečenje povređenog čoveka. Ali, po normalnim cenama. Tu je hitna služba, taj dan, zbrinjavanje itd, skener, rengen lekari, sestre, zavoji itd. 1000€ 

Jel tako nekako u Kini? Ako zgaziš nekog obavezan si da ga izdržavaš do kraja njegovog života. Zato je kod njih smrtnost u saobraćaju nešto veća jer bolje u zatvor nego ovo prvo.

Znam da sam ovo negde pročitao pre izvesnog vremena. Verovatno je i na forumu bilo

@darkman14

I ovde je tako, ako voziš pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci 

Osiguranje isplati štetu a ona tebe (okrivljenog) tereti da plati sve troškove.

Ali, ovde je još uvek socijalizam po tom pitanju, što je vrlo zajebano, kada smo mi u pitanju, prilično se ljudi opušteno ponašaju u saobraćaju :( 

Da, u kini ti dodje jeftinije da nekog ubijes autom, nego da ga samo "malo" pregazis. ono - jeftiniji ti suma sumarum dodje zatvor tako sto si nekoga ubio u saobracaju, nego da ga trajno onesposobis za zivot. sto je prilicno stravicno.
 Murija recimo kad ludujes na motoricu/skuteru/jurcas, NE juri ljude. Sto je vrlo pametno - verovatno se neko sasvim prosecno inteligentan i pametan (ali treba imati i tog-takvog - prosecnog, ne mora ajnjstajn) dosetio da pogleda/pregleda statistiku, i da skonta da su ljudi koji jurcaju na motorima pobili x ljudi (najcesce sebe i jos ponekoga), a da ih je, kada ih murija pojuri poginulo y, i jos poneko, i jos po neki i policajac -i matematika je pokazala da je ipsilon znatno veci od iks, pa k'o vele - okej, pusti ih, jbg, realno, nije 100 na sat na 8000o/min sad bas greh za da nekom glavu skines sa ramena.

Bas sam bio jednom na raskrsnici "kod mene u kraju" tamo dok sam bio - znaci gradska vlast je propisala snagu i brzinu el. skutera - i panduri u civilu, njih po par komada su se montirali sa svake strane, i sad raja koja ih ne skonta, oni ga zaskoce, i maznu mu skuter/motoric :) :)  - i napravili su bili odma tu iza ono ogradica, i to sto raji maznu, tu odma stave, pa dok su tu - mozes da odes do kuce, i da doneses lovu da platis kaznu - a oni ti ga vrate (a ti obecas da ces da ga nemam pojma sta - oteras u neku provinciju/mesto gde to moze da se vozi :) ).  U prevodu - otimacina love raji - posto ulica nize - bilo je jedno 5-6 prodavnica elektricnih motora i skutera - naravno, vece snage od dozvoljene u gradu (Shenzhen).
 E sad, ona raja dakle koja ih je skontala - i preduzela beg-manevar i/ili uspela da se otrgne i zbrise - nikom nista. -a imaju face-detection kamere, fazon kad izadjes iz kuce i sve vreme dok si na javnom prostoru.

Posted (edited)

Ne vazi ni na moto stazama
Npr kod nas na Navaku ne vazi ovo nase osnovno osiguranje. Ko se cukne, mora da se snalazi.

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post, skinut TT potpis

Naravno da ne važi, to nije vožnja u otvorenom i "zakonskom" saobraćaju već na zatvorenoj, privatnoj stazi gde nisi učesnik u saobraćaju. 

To je kao kada bi vozio na svojoj njivi pa se sudario sa komšijom sa susedne njive :D :D.

14 hours ago, zarekg said:

Naravno da ne važi, to nije vožnja u otvorenom i "zakonskom" saobraćaju već na zatvorenoj, privatnoj stazi gde nisi učesnik u saobraćaju. 

To je kao kada bi vozio na svojoj njivi pa se sudario sa komšijom sa susedne njive :D :D.

Popuniš evropski izveštaj i odeš da naplati. Šta zna osiguranje gde si se ti sudario :D

1 hour ago, stex_pb said:

Popuniš evropski izveštaj i odeš da naplati. Šta zna osiguranje gde si se ti sudario :D

Nisam nikada u zivotu bio u fazonu da nekoga prevarim, podmitim, slazem i slicno
Ali osiguravajuce kuce su izuzetak njih obozavam da oderem kad god mogu i sto vise mogu

7 minutes ago, clockwork_orange said:

Nisam nikada u zivotu bio u fazonu da nekoga prevarim, podmitim, slazem i slicno
Ali osiguravajuce kuce su izuzetak njih obozavam da oderem kad god mogu i sto vise mogu

Jedina prevara kod osiguranja je njihova usluga koju si platio unapred a pokušaće da je ospore u svakom slučaju.

Prijatelj mi radi u osiguravajucem drustvu. Ovo obavezno osiguranje sto placamo. Velik deo te cifre ide drzavi. Nesto kao cena goriva, ono 60 % je gorivo. Ostalo dazbine za drzavu. Slicno je i kod osiguranja.

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

On 7/23/2024 at 12:46 PM, ortakov said:

Šta je ovde čudno? 

Oni - zapad, propagiraju jednakost, ravnopravnost i sl. i stalno krše to. Recimo, kada je bilo ovo sa azilantima, sve se proklamuje, budite pristojni sa njima, morate da se odnosite prema njima kao prema ljudima, a na svoju istočnu granicu (Hr i Mađarska) su poslali pandure koji su lešili od batina azilante. 

Da li to treba tako? Možda da, možda ne, ali oni sebe čuvaju. Da li mi trebamo da ih slušamo, verovatno ne, ali, opet iz nekog nama nepoznatog razloga, mi sve te njihove konvecnije poštujemo, pa, videćemo, kako će ko da prođe.

Preoraće celu Srbiju.

Ja sam već o tome pisao, ostaće BGD sa okolinom, do Novog Sada. Ostatak će biti rupe, jame, smetlišta svega i svačega iz Evrope. Pritom će biti naseljeno stotine hiljada koje kakvih azijata, migranata, kineza... kako ko bude dobijao zemlju za rudarenje, tako će i da naseljava svoje rudare. Mi (domicilno stanovništvo) nismo za te poslove, prvo zato što manje više znamo da je to otrovno, prljavo a slabo plaćeno a drugo, ineteligentni smo, znamo da popravimo prozor, gipsarske radove, da kuvamo, čistimo itd. i otići ćemo kod njih, da im budemo sluge. Pored naše divne zemlje, koju će oni uprospastiti. Od prihoda koji naprave sa tim rudnicima, nama će plaćati da im peremo guzice, wc i prozore. Ko bude malo pametniji, taj će da bude šef nekog pogona ali nikada nećemo biti građani prvog reda. Uostalom, pogledajte vest iznad u istom ovom postu.

Neće ovde ostati niko, a oni su (nemačka vlada) je već olakšal pristup radnicima sa zapadnog balkana.

Dobro, ovo morate da razumete na drugi način. Pritvor, kao mera, određuje se samo u sledećim slučajevima. Ako postoji mogućnost da osoba (ili više njih) počini isto krivično delo ili ukoliko postoji sumnja da će osoba da utiče na svedoke događaja. 

Ako je podneta prijava i ako je predmet u tužilaštu, jer se za teške telesne povrede vodi po službenoj dužnosti, nema opravdanog razloga da se osobi izrekne mera zadržavanja. Čovek stanuje na adresi na kojoj je prijavljen, nema istoriju nasilničkog ponašanja (recimo) i zašto bi ga onda zadržavali. Može da mu se uzme pasoš i izrekne mera napuštanja mesta stanovanja i to je to.

Druga je stvar, kako ovakve nasilnike privoleti da ne budu nasilinici i zašto se to ne radi.

Onda, čovek je bio prijavnjen na platu od 1000€ troškove bolovanja i doprinosa ne treba da snosi njegov poslodavac, već onaj koji ga je doveo u stanje da oštećeni ne može da ide na posao.

SVaka sledeća operacija košta XY novca.

A onda ide i privatna tužba, za nanošenje psihičkih trauma, lečenje kod psihijatra ....

E, na kraju, ide kazna zatvora, mada čak i nije neophodna jer će ovaj poželeti da ide u zatvor. Ali, čak i tada, zatvorski dan je 2000 rsd, pola mora da se da državi što ga hrani i daje mu smeštaj a pola ide za lečenje povređenog čoveka.

I kad se nakarika 10 - 15 000 € da vidiš kako će svi da razmisle šta rade i kako se ponašaju.

A sa druge strane, zdravstveni sistem bi procvetao, zavod za izvršenje (zatvori) bi se ispraznili, svi bi se "snašli" da plate kazne .... iha, da vidiš kako mirno društvo imamo :) 

Al, ko mene pita, jbg

Baš večeras čitam da je pretučeni bio 4 dana u bolnici sa prelomima vilice. Batinaš je bokser, koji je pritom pobegao sa mesta zločina.

Idealna situacija da ga pustiš da se brani sa slobode. 

Sećate li se kada je na Karaburmi poginulo dete na pešačkom, vozač pobegao. Sudija ga pustio da se brani sa slobode. 

Lik od ranije poznat policiji, imao već jedno gaženje i gomilu drugih teških prekršaja u saobraćaju.