Dzimbo 1157 Posted July 9 3 hours ago, neshtry said: ali ne volim kada se klinci čiji su roditelji rođeni šezdesetih muvaju po nečemu o čemu pojma nemaju To su sve samo ne klinci, ne spadam u tu grupu ali moram da kazem da je to jako plitak pogled na stvar. 2 knezevic76 and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
IDzO 2320 Posted July 9 (edited) Ljudi moji mi se podelišmo na Krajišnike, Ličane, Hercegovce, Dalmatince, Bosance, Crnogorce, Šumadince, Zvedaše, Partizanovce…a drugi, koji nam žele zlo, nas j*bu i uništavaju kako im je volja! Umesto da se ujedinimo mi se etiketiramo i jedni druge manje vrednujemo zbog geografskog porekla, a svi smo od iste majke. Ovo oko Četnika i Partizana je poražavajuće. Na kraju se svoj narod međusobno poubijao. Edited July 9 by IDzO 8 4 bit, stex_pb, Siciliano and 9 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted July 9 Ja što sam stariji, valjda i mudriji sa godinama, tako bi trebalo, decu sam savetovao i vaspitavao totalno drugačije nego mene moji, što se tiče istorije, podela, vera itd itd....istorija treba da se zna, poreklo treba da se zna, al ne kao nešto oko čega će im se život vrteti i zbog čega bi trebalo da truju svoje mozgove i da im bude prioritet. Dovoljno je samo malo otići van granica ove naše zemlje i sve im se samo kazalo.Sent from my SM-A546E using Tapatalk 2 Bouz and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 111 Posted July 9 Idi u Francusku ovih dana pa vidi gde ih je takvo vaspitanje dovelo. Manjina su u svojoj državi i nestaće kao i mi, samo je pitanje kada. 2 Zvezdo and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 24903 Posted July 9 Za njih me zabole, i treba da budu manjina jer su se obogatili na racun te vecine pljackajuci im maticne drzave. I oni i ostali belosvetski konkvistadori. 11 knezevic76, IDzO, Zvezdo and 8 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted July 9 Idi u Francusku ovih dana pa vidi gde ih je takvo vaspitanje dovelo. Manjina su u svojoj državi i nestaće kao i mi, samo je pitanje kada. Vidi ovako, nisu Francuska i još neke zemlje ceo svet. Možemo mi ovde u Srbiji u sve da se razumemo, al džaba. Žalosno je što deca još u vrtiću znaju ko je predsednik, ko su mu deca, ko je ministar čega, ko je gej, i da ne nabrajam dalje. E to po meni nije normalno i nije normalna sredina za odrastanje dece. Nigde nije sjajno ni bajno, svuda se mogu naći zamerke, al ne vidim da bilo ko iz moje familije ko je otišao preko, od Australije do Kanade, i tamo odgajao decu, ima baš preteranu želju da se vrati il da sam ga čuo da se žali što im deca nisu rasla u Srbiji. Ni kod drugara mi nije ništa drugačija situacija. Svi oni imaju neku setu za rodnim krajem, al im se ipak ne vraća.Ja nemam šta da krijem, nit da lažem, moji klinci će u jednom momentu života da dođu u situaciju da biraju dal će ostati u Srbiji ili otići "preko" i tada ih neću sputavati nit uticati na njihovu odluku. Najbitnija mi je njihova sreća, gde će je pronaći, to je na njima, a od poznavanja istorije partizana i četnika, komunjara itd itd se neće puno usrećiti, to je sigurno.Sent from my SM-A546E using Tapatalk 10 Bouz, Zvezdo, MiloshBg and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted July 10 Može da bude i ovako i onako. Što se tiče Francuske, na prvi pogled izgleda tako ali i nije baš tako. Šta mislite, da li je sudija vrhovnog suda belac francuz ili crnac iz Alžira? Sad, nama izgleda, tamo sve crnci, arapi, muslimani ... pa i jeste tako, u suštini po gradovima, dok sela, zemlju, vlast imaju francuzi, belci. Čak i da predsednik bude crnac, to nikakve veze nema, pravu vlast ipak će imati iz pozadine, kao i sada, beli francuzi. E, a ovde je obrnuta stvar, predsednik je srbin, ali je prava vlast negde sa strane. Da ne pričamo o tome da su tamo sačuvali prirodu, vodu, hranu, a mi ovde to hoćemo da prodamo da bi se neki drugi bogatili na tome a nama da ostanu otpad, rupe, rudnici, migranti ... Bićemo prvi narod u Evropi bez zemlje. Imaćemo državni aparat, imaćemo i zastavu, čak i fudbalsku reprezentaciju, ali vlast će biti izmeštena negde sa strane, zemlja će biti uništena (otrovan vazduh, voda, zemlja...) i bićemo sanitarni koridor za migrante iz Azije i Afrike. U suštini, već se to dešva sa migrantima. Ovde moraju da provedu godinu - dve, da ne prave probleme, mi ih registrujemo, popišemo, pa ako su dobri, normalni, mogu da idu dalje. Oni koji su problematični, pa jbg, ostaće ovde ... I mi brinemo brigu o Francuskoj... Srpska posla 5 1 MS PK, Zvezdo, knezevic76 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3605 Posted July 10 Biće kako biti mora. Ko može neka se spasava. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 111 Posted July 10 4 hours ago, ortakov said: I mi brinemo brigu o Francuskoj... Srpska posla Ako tebi nije jasno da su migranti okupirali Francusku bez obzira što "nemaju" njihove ljude postavljene na najviša mesta i da je samo pitanje vremena kada će i formalno preuzeti vlast onda ne znam šta da ti kažem. Nije sigurno da li će to biti za 5 ili 30 godina ali je sigurno da će biti. A ako su neki rešili da unište jednu takvu zemlju šta misliš da će biti sa nama? Pa ti vidi da li su to "Srpska posla". 1 Siciliano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted July 10 8 minutes ago, zarekg said: i da je samo pitanje vremena kada će i formalno preuzeti vlast To se neće desiti nikada, verovatno. Vidiš, čak i ti migranti, vrlo su poželjni, recimo, kad rešiš da okupiraš Libiju. Ili da ih mobilišeš za neke svoje akcije po Africi ili bilo gde drugo na planeti. Pritom, ne bi verovao, u većini slučajeva su odani državi. Imaju zapadnjaci dugu istoriju "oslobađanja od tereta", ne brini, znaju oni kako to da reše ako im bude pravilo probleme. Moje mišljenje je da će se prvo baviti Kinom ali ni to neće tako brzo biti. Možda u narednih 100 ak godina, počeće da ih slabe a paralelno sa tim, recimo da prave novu svetsku fabriku u Indiji. Uvešće ih u problem upravo sa el. automobilima. Može to da se posmatra kao hladni rat. Ruse su zajebali da prave nenormalno oružje, koje nisu mogli da unovče. Kada su ih iscrpeli, ovi su se sami od sebe raspali (uz njihovu pomoć, naravno, pokupovali izvore nafte, gasa, aluminijumske kombinate, preko boljara / oligarha, okupirali državne organe agentima itd) a kindžosi će do iznemoglosti da prave automobile na baterije, da razviju sve i onda će ovi da im kažu, pa to je bezveze, imamo dovoljno nafte i gasa, koji će nam Q vaše el. igračke ... ili će izmisliti nešto drugo, ali će ovi da se zarobe sa milionima automobila koji nikome ne trebaju, sa fabrikama za te automobile itd. Ili će, recimo da izbace neku foru, kao što sad, da bi mogao da instaliraš win11 moraš da imaš neki čip koji, op, samo oni imaju, pravi se na Tajvanu. A za bilo koji ozbiljan posao, treba ti Win.... Tako će isto da naprave neku zezalicu i da ugase kineze, opušteno. Opet, sva carstva su pala, pa će tako i ovo da nestane, samo ne tako brzo kako mi to mislimo. Što je još luđe, mi tome ne treba da se radujemo, ni najmanje. Ako krene urušavanje, budite sigurni da će biti ogromna svetska pljačka, a tu uvek prvo najebu najslabiji ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 111 Posted July 10 Slažem se da imaju zapadnjaci vekovna iskustva rešavanja problema ali hiljadama kilometara daleko. Ovaj problem je tu, prvi komšija u zgradi. Znam za naše ljude koji su desničari u Francuskoj, dobijali su pretnje smrću preko sms-a pred izbore. Pričam o Francuskim državljanima a ne o nekoj koloniji negde preko 3 okeana gde nekog Francuza zabole što je u ime kralja zbrisano svo stanovništvo nekog ostrva. I mi smo bli fini, kulturni, razvijali bratstvo i jedinstvo i stvarno verovatli u to. I evo kako smo završili. Ne bi me ćudilo da nam je sad odlično kako će nam biti. Isto tako će proći i Francuzi, nema tu povratka. Pogledaj koliko belaca Francuza ili Nemaca ima u reprezentaciji u bilo kom sportu. Nemačka štafeta 4x100 ili 400 m, pre neki mesec, jedan belac, 2 crnca i 1 musliman. Nemaju vlast, pa uzeće je kada budu hteli, ima ih koliko hoćeš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 10 Pre jedno 70-80 godina,u Nemačkoj je jedan desni tip pokušao da reši sličan problem i znamo na šta je izašlo… Bio sam u Britaniji dugo,tamo su svi pripadnici bivše imperije( sadašnjeg komonvelta) veoma lojalni britanski građani.I Tahićani,i Indijci( neki čak i visoki zvaničnici), i muslimani, i Afrikanci…Vrema leči sve! Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted July 10 I naši gastosi u Nemačkoj, USA itd su veoma lojalni građani. Ne krše zakon, izmiruju obaveze na vreme, da im sutra kađu da uzmu pupke u ruke i brane te zemlje , verujem da bi, u suprotnom ausSent from my SM-A546E using Tapatalk 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 111 Posted July 10 Taj u Nemačkoj je bio nezajažljiv inače bi rešio svoj problem u samoj Nemačkoj ali je hteo da reši sve probleme pa se preračunao, Engleska je jedina bivša kolonijalna sila koja je sačuvala dobre odnose sa svojim bivšim kolonijama i oni to znaju kako se radi. Ostali, na čelu sa Francuskom su u stalnom sukobu. To u opšte nije za poređenje, sem za retoriku. A ako treba da upoređujemo naše gastose sa ovima o kojima pričamo onda... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Transporter131 147 Posted July 11 18 hours ago, ortakov said: Može da bude i ovako i onako. Što se tiče Francuske, na prvi pogled izgleda tako ali i nije baš tako. Šta mislite, da li je sudija vrhovnog suda belac francuz ili crnac iz Alžira? Sad, nama izgleda, tamo sve crnci, arapi, muslimani ... pa i jeste tako, u suštini po gradovima, dok sela, zemlju, vlast imaju francuzi, belci. Čak i da predsednik bude crnac, to nikakve veze nema, pravu vlast ipak će imati iz pozadine, kao i sada, beli francuzi. E, a ovde je obrnuta stvar, predsednik je srbin, ali je prava vlast negde sa strane. Da ne pričamo o tome da su tamo sačuvali prirodu, vodu, hranu, a mi ovde to hoćemo da prodamo da bi se neki drugi bogatili na tome a nama da ostanu otpad, rupe, rudnici, migranti ... Bićemo prvi narod u Evropi bez zemlje. Imaćemo državni aparat, imaćemo i zastavu, čak i fudbalsku reprezentaciju, ali vlast će biti izmeštena negde sa strane, zemlja će biti uništena (otrovan vazduh, voda, zemlja...) i bićemo sanitarni koridor za migrante iz Azije i Afrike. U suštini, već se to dešva sa migrantima. Ovde moraju da provedu godinu - dve, da ne prave probleme, mi ih registrujemo, popišemo, pa ako su dobri, normalni, mogu da idu dalje. Oni koji su problematični, pa jbg, ostaće ovde ... I mi brinemo brigu o Francuskoj... Srpska posla Skoro za sve si u pravu , ali brate moj sta ce nam fudbalska reprezentacija... 3 1 darkman14, MS PK, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 89 Posted July 11 Kako sta ce nam? - pa da neko na konto toga vrti, za nas obicne smrtnike preozbiljnu lovu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted July 11 1 hour ago, Transporter131 said: ali brate moj sta ce nam fudbalska reprezentacija... Prosto Hleba i igara, da se malo raja loži Ogrneš zastavu, lupaš se u junačke grudi i radiš šta hoćeš 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 11 Jedan ozbiljan tekst https://autorepublika.com/2024/07/10/lucka-kapetanija-beograd-je-leglo-zla/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1m_VVUQ4BGDvr1LGo1IoqurimC_RSTho4_9b6yNBBiFtDNRlUyW9XtQS8_aem_OO1fvA_33yeT2XrbE-ByLw Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 839 Posted July 11 žao mi deteta i sve dece, generalno, ostavićemo im ništa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted July 11 14 hours ago, knezevic76 said: I naši gastosi u Nemačkoj, USA itd su veoma lojalni građani. Ne krše zakon, izmiruju obaveze na vreme, da im sutra kađu da uzmu pupke u ruke i brane te zemlje , verujem da bi, u suprotnom aus Sent from my SM-A546E using Tapatalk Jeste, postuju zakon jer u suprotnom placaju debele kazne i snose posledice istih. Kad bi i ovde SVI placali kazne drugacije bi se ponasali. Pa nas narod ce radije da plati nekom seljaku iz okoline par hiljada dinara za odnosenje suta a nece da ode i te iste pare ( eventalno iljadarku vise ) da komunalnom koje mu da dzakove za taj sut i kad zavrsi sa poslom isto tako dodju i odnesu ga i ostavi okolinu cistom. Ovako taj seljak ko zna gde istovari taj sut, pare stavi u dzep i nikom nista. Prosto se zakon ne postuje jer se ne kaznjava za prekrsaje kad bi se kaznjavalo svi i sve bi bilo drugacije. 2 Grafit and zarekg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1196 Posted July 11 (edited) I onda dođu na odmor u Srbiju parkiraju svoj luksuzni, često ren a car Mercedes na sred trotoara, parkića, tramvajskih šina..... Odrastao sam u kraju gde ima dosta gastarbajtera, deca im se ovde ponašaju kao divlja. Da li im govore u startu da dolaze ovde da rade "sta god požele". Edited July 11 by Ivan Ne citiraj prethodni post Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 11 Samo prate šta drugi rade...što bi bili bolji ako su drugi gori. Meni ta priča o drugima bezveze,gledaj bre sebe,ti radi kako treba,to je moj moto 3 MS PK, sokratbg and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 89 Posted July 11 1 hour ago, MiloshBg said: Jeste, postuju zakon jer u suprotnom placaju debele kazne i snose posledice istih. Kad bi i ovde SVI placali kazne drugacije bi se ponasali. Pa nas narod ce radije da plati nekom seljaku iz okoline par hiljada dinara za odnosenje suta a nece da ode i te iste pare ( eventalno iljadarku vise ) da komunalnom koje mu da dzakove za taj sut i kad zavrsi sa poslom isto tako dodju i odnesu ga i ostavi okolinu cistom. Ovako taj seljak ko zna gde istovari taj sut, pare stavi u dzep i nikom nista. Prosto se zakon ne postuje jer se ne kaznjava za prekrsaje kad bi se kaznjavalo svi i sve bi bilo drugacije. Za ove nase - zavisno o stepenu obrazovanja i duzini boravka tamo - i da - i ne. Mislim, nauce ljudi relativno brzo da se ponasaju makar slicno kao i drugi ljudi oko njih. Minutaza u nemackoj mi je povelika, bio sam u kuci potomka bivseg nacosa (stvarno ), malo mesto. Nisam tamo radio - samo sam ih posmatrao. Svarcvald planina, oplevio sam taj tu deo montibajkom bas onako junacki. Znaci i staze kojima prolazi raja i bajsevima i hajkeri, ali "vlast" fazon niiiikada nije tuda prosla vekovima. (Hocu da kazem - mesta u planini dovoljno diskretna da moze da se baci boing 747, i da te niko ne primeti). Kolicina smeca koju sam video je nula. Dakle, do kazni sigurno nije. - Do svesti je. Isto kod te moje ortakinje u selu, a i dole u gradicu, a i u svim tim selima/gradicima tu po parohiji - otpadaka ima nula na ulici. Ljudi naprosto imaju izgradjenu svest o opstem dobru. Iako recimo tamo kad goris - nije bas da ce nemac skociti za tebe (ikoga) u vatru. - pozvace vatrogasce. Svako radi svoj pos'o, je l'. -kod nas - komsa koji ti je bacio govna preko tarabe u tvoje dvoriste, bez da trepne ce da ti uleti u kucu kad gori i izvadi ti i klinca, i macora i papagaja, bez da trepne. I prekosutra ce ti opet preko tarabe zavrljaciti kesu djubreta ... (tu i tamo, je l' - karikiram malo, al' kontate). Za francusku ne znam, al' nemcima ovi juzni i istocni ljudi nikada nece biti u vlasti. Mislim, mozda i hoce - ako im ih instalira amerika, posto su americka kolonija, samo sa dobrim/boljim tretmanom od vecine drugih - ali u nemackim glavama to se nikada nece desiti. Isuvise su oni samo-natripovani da su nesto mnogo pametni i vazni, ono, da su bolji od drugih (kao sto doduse svaki narod mislim da misli za sebe), a nije bas da ih je saka jada k'o nas. Licno, bio sam tamo 2012-16 kda je pocela ona reka ljudi da tece u eu... Koliko sam ja to skontao, ameri su iz nekog razloga te ljude poterali u eu. Vrlo je jasno da nisu svi jadni/bedni/akavi/kljakavi i da begaju od bede, nego je bas dobar broj ljudi koji su evidentno organizovano zapuceni vec gde su zapuceni sa nekim ciljem. Moj tadasnji zakljucak je bio - da ce ameri da upale te, kada zakljuce da je potreba za to. - dakle neko ce da se raznese negde na javnoj povrsini i zvekne neduzne ljude, i to ce da bude par puta - i nemci siguran sam nece bas cekati da im udju u kucu - nego ce da krenu da rese sistematski (kako su vec par puta radili) auslandere - i onda dolazi jues armi dok svi mediji na planeti trube "duh nacizma se povampirio u germaniji" - da jeli, vrate nemce u normalu. Tj skontao sam da ameri zele tamo da se vojno-fizicki vrate. E sad zasto je to tako - nemam pojma. Verovatno zato sto stajaca vojska kosta bogaoca - a to je nekome ko te potrebe obezbedjuje fina lova poreskih obveznika u dzep. Znaj ga. 2 MS PK and ortakov reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 11 To je naš problem 2 Bouz and sokratbg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 89 Posted July 11 Ono za kapetaniju mogu da potvrdim da je prakticno mala drzava u drzavi. Imao sam plovilo desetak godina, a na vodi sam prakticno od rodjenja. Znaci, barem tada kada sam ja imao plovilo - bili su tako organizovani da su ama bas svakog makar malo izreketirali pri registraciji plovila. Quote Share this post Link to post Share on other sites