Woodoo 24903 Posted June 27 @ivan73 sad se setih jednog starijeg profesora sa ekonomskog, događaj od pre 17-18 godina. Sedeo u fakultetskom restoranu i načuo sa stola pored da i mlađe kolege takođe dobijaju spam mailove od teta lakog morala pa onako sa olakšanjem izustio naglas, dobro je nisam jedini. 3 4 MS PK, knezevic76, ivan73 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1196 Posted June 28 12 hours ago, silenci said: Sta se desava sa našim forum,jel to hakleri napali,vidim neka cudesna pisanja Možda je neka vradžbina, nanu li im sektašku 2 nemanja84bg and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1877 Posted June 28 Nista drugacije od ovih google ads reklama, rekoh ja lepo treba uvesti zakon da ako ne zelim nesto da me prodavac , sajt , tv kanal ne bombarduju spamuju "ranjima koje mi ne trebaju, imas to i na fiksnim linijama kad zovu za cebice duseke i ostali shit. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1196 Posted June 28 Pa ima i za mobilne, moj broj telefona je upisan u listu brojeva koje ne smeju da zovu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1877 Posted June 28 (edited) Smeju ako si im dao dozvolu, ako nisi onda su u prekrsaju. Tipa povukli podatke od negde, negde je bio propust i za to neko mora da odgovara, zakon o privatnosti podataka, ako cemo iskreno i broj tablica bi trebao spadati u isti. Bukvalno sve. Zato sto je takvo vreme ljudi svasta zloupotrebljavaju. Sta mislis oni arapi i mudze sto su obavijeni od glave do pete ... vera "ur moj. Edited June 28 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted June 28 Reklama plaća besplatne sadržaje,može bez reklama ako plaćaš i sad... Kod apple toga ima malo,jer oni prave i hardver i softver, ostalo ako želiš,pretplatiš se 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1877 Posted June 28 (edited) To je cista glupost, kolko su se "ti ljudi" napunili love i nije im dosta nego bukvalno forsiraju na pay2win sistem. Trebalo bi oni nama da placaju da ih slusamo i koristimo njihova 'ranja , recimo kese kad kupujes ... platis da bi ih reklamirao dok ih nosis do kola i sl. Na nekim trafikama su blanko i jace su tako da bih za njih uvek platio ali ove brendirane nikako. Ustvari sta kese, sto oni nama ne nose do kola, nesto kao bellboy u svakom lancu da ima? Izvinjavam se ali bas prase sa cenama usluga i proizvoda kad je tako robovlasnicko onda hocu da mi rob donese do kola i lepo unese ... Jednom je jedan covek hteo besplatnu struju za sve i neki tzv. ogroman skok tehnologije i lifestyle-a ali drugi homosapiens je odlucio da preuzme zasluge i to naplati pretvarajuci ostale u robove. Taj homosapiens je obicno 'ovno. Edited June 28 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted June 30 Od sledeće godine naplaćivaće se putarine za brze saobraćajnice a kamionima i za magistrale!Šta reći.Sent from my SM-A546E using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted June 30 Koliko ti kamioni uništavaju saobraćajnice malo je 1 zarekg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted June 30 Ne znam zašto su odbili predlog da se uvedu vinjete, kad je to bilo aktuelnoSent from my SM-A546E using Tapatalk 3 MS PK, neshtry and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted June 30 To je zato oni koji finansiraju vlast imaju svoje transportne i autobuske kompanije koje se onda ne bi mogle izuzeti od plaćanja.Već su uništili železnicu iz istoga razlogaSent from my 23021RAA2Y using Tapatalk 2 MiloshBg and ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7993 Posted June 30 Kako su to izuzeti od placanja i koji to Ne finansiraju vlast, svaku Sent from my SM-A346B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 7328 Posted July 4 5 Loon123, MiloshBg, city and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 89 Posted July 9 Zato sto za jedan prolaz na jednom ipo-ipo autoputu kroz Srbiju, prakticno rebnes svakoga onoliko koliko ovi sa vinjetama rebnu tog istog za tipa desetak dana. Pri tom, ako ti se taj muvao tu po zemlji tih desetak dana - svaki put kad stane na autoput - neku crkavicu ces da mu otmes. Onamo sa desetodnevnom ili mesecnom vinjetom taj neko ne mora da misli uopste o putarini. Pri tom nemas one guzvetine na naplatnim rampama - gde se na leru kad se sve sabere i oduzme potrosi nemala kolicina goriva (a svakoj drzavi je zapravo u interesu da raja przi naftu - jer je kolicina love od akciza koje idu u kasicu prasicu zapravo veca od love koja ide proizvodjacima/rafinerijama). Partizani izmedju ostalog nisu mogli nikada i nigde da pobede nemce, iz razloga sto se ho-ruk-cenjem apsolutno ne moze protiv organizovanog sistema. Nazalost, partizanstina se duboko ukorenila na ovim prostorima, i naprosto ne zna da je organizovan sistem prakticno u svemu bolji i efikasniji (dakle kada se ljudi iz struke pitaju o toj struci od pocetka do kraja), nego ho-ruk sistem gde se u bilo kojoj toj istoj struci od pocetka do kraja pitaju polustrucni i nestrucni partijski aparatciki. Da bi neko drustvo napredovalo u bilo kom segmentu - moras da imas ipak neku elitu sa minimumom patriotizma i vizije. Ne mogu kleptomani da zamisle bilo sta za drustvo tako dobro kao sto to mogu patriote vizionari. Naprosto se jos nikada nigde nije desilo. 3 knezevic76, Grafit and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 9 Nažalost činjenice su drugačije. Partizani su često pobeđivali Nemce( potomak sam višestrukog nosioca ordenja za hrabrost i nosioca spomenice 1941), baš zato što uređen sistem nije očekivao partizanska spadala i jer su branili svoje. Ako nećeš da se rčkamo ceo dan do podne,mani se partizana... samo savet 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted July 9 Da zapad tih ratnih godina nije pustio Kraljevu vojsku niz vodu, verujem da bi bilo drugacije danas. Mozda bi Juga bila drugacija u nekom smislu, a ne mislim gora. 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 9 Nisu uvek drugi krivi. A šta bi bilo kada bi bilo...sada je kasno.... Meni se Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted July 9 Tako je, sta bi bilo kad bi bilo... Mozemo samo da razmisljamo i pretpostavljamo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 9 Moji babe I dede se dugo živeli pod kraljem, imam njihova živa svedočanstva za neke svoje zaključke ( ne davim ljude po mrežama),ali ne volim kada se klinci čiji su roditelji rođeni šezdesetih muvaju po nečemu o čemu pojma nemaju 1 sokratbg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7651 Posted July 9 Moja deca imaju krv predaka s majčine strane koji se pominju u istorijskim knjigama a opet i krv predaaka sa očeve (moje) strane koji su vršili odmazdu nad ovim prvima . A i jedni i drugi se borili protiv nemaca i italijana. Mada ovi drugi su se na kraju borili i protiv svojih radi ličnih interesa i proterivali ove prve .Ima tu svega, ništa nije crno/belo.Sent from my SM-A546E using Tapatalk 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted July 9 42 minutes ago, neshtry said: Moji babe I dede se dugo živeli pod kraljem, imam njihova živa svedočanstva za neke svoje zaključke ( ne davim ljude po mrežama),ali ne volim kada se klinci čiji su roditelji rođeni šezdesetih muvaju po nečemu o čemu pojma nemaju Ne znam za ostale, ali ja uzivam slusajuci razna svedocanstva/iskustva, pa da kazem i obe strane... Sada nazalost nema vise tih ljudi koji su ziveli u tim vremenima, koji su odrastali, borili se i radili i stvarali u tim vremenima blisko nakon rata i za vreme rata. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 9 Da,jako je važno,da ne zaboravimo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 89 Posted July 9 (edited) 3 hours ago, neshtry said: Nažalost činjenice su drugačije. Partizani su često pobeđivali Nemce( potomak sam višestrukog nosioca ordenja za hrabrost i nosioca spomenice 1941), baš zato što uređen sistem nije očekivao partizanska spadala i jer su branili svoje. Ako nećeš da se rčkamo ceo dan do podne,mani se partizana... samo savet Izvini, ne bih, ali ipak moram da odgovorim. - moj rodjeni deda je poginuo, i njegova dva rodjena brata. - u borbi sa cetnicima, ne sa nemcima. PO oslobodjenju, to jest, neposredno po uspostavljanju komunisticke vlasti od strane crvene armije u jesen 44 u srbiji - moju babu, dakle tog istog dede suprugu - su ti isti - dedini - tzv komunisti tu u Zemunu ubili. Ne znamo gde su bacili telo, i niko nije smeo ni da pita, znamo da je egzekucija izvrsena hladnim oruzjem. I tako je moj cale sa 2 godine starosti imao nula zivih roditelja. Moje druge babe rodjene, u jednom gradicu tu u vojvodini rodjenog buraza su ekspresno obesili kao narodnog kulaka i saradnika okupatora. Covek je inace bio jedan od imucnijih ljudi pre rata, a selo prica (a selo sve zna) da je zapravo u svojoj kuci tokom rata, pod pretnjom streljanja prakticno cele kuce - krio ljude koji su bili na ustaskim poternicama. Naravno - i ceo njegov imetak su razvukli. Tako da - ne znam da li sam dobar sagovornik za one nase standardne podele na partizane i cetnike, uglavnom, iz nase kuce, 4 glave padose... Hint: horuk vs sistem: sremski front - nemci u povlacenju. Klaonica. Nas, ne njih. Inace sam takodjer stava da ne treba zaboravljati neke stvari, ali takodjer, potrebno je o svemu reci punu istinu. A istina, osim u holivudskim filmovima je retko kada crno-belo ili/ili. A, da, pradeda ranjen na tzv solunskom frontu - u smeru ka srbiji Tako da ako se na mene odnosilo ono "klinci" - bice da si malo promasio. Uzgred i treci buraz mog dede je bio partizan, on je preziveo. Dakle moj pradeda - 4 sina, 2 cerke - tri sina - chao... Edited July 9 by Bouz 3 knezevic76, MiloshBg and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16792 Posted July 9 Nisam shvatio poentu ali ne bih više da smatramo,ima stvari koje nas više more u ovoj našoj sadašnjici 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites