Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Kuda ide ovaj svet?

Recommended Posts

1 hour ago, silenci said:

Da je ovo DRZAVA kao sto nije, taj restoran, tj vlasnik/menadzer, ko god je doneo tu odluku, snosio bi ozbiljne posledice! 

Ali posto je Srbija sve samo ne drzava, svima je dozvoljeno da pisaju i seru po istoj. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
vostok.rs

To je izvor ''informacije''. U ovom slučaju sam 99.9% siguran da je laž, jer oni ne služe da informišu. Oni su isto kao i ''glas amerike'', ili bilo koji druga slična medijska agentura.

U današnje doba da takav incident niko ne snimi, objavi negde, plus još da vojnik ide sam u kafanu... :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su click bait fejk kanali valjda profitiraju na ppc (pay per click) platformi , oni ce uvek da izbacuju neke nerealne i neverovatne stvari da bi veliki broj ugrabili, te strane se ne otvaraju. Drzava verovatno ima profit takodje pa je dozvoljeno pisanje svega i svaceg inace bi im ponistili domen zato i ima mnogo djubreta online

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grci su kako pobožan narod, čak i njihovi komunisti poštuju crkvu. Ove godine je Germanos - njihov prodavac tehnike je ove godine izbacio baš prikladnu reklamu ...

 

1671948622590.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamislite, sada kroz Bg sada prolaze vozovi sa opasnim materijama kroz centar, bukvalno (pritom, ne mislim da su stanovnici BG bolji od stanovnika u PT) nego, jednostavno, veća je gustina naseljenosti.

I onda, kao vrhunac, kako sve može da prođe, zamislite sad situaciju 1000 tona sumporne kiseline, svaki dan u dolini Jadra - SVAKI DAN - 1000 TONA !? !?  neka je i mesečno, ali, zamisli sad, kako sve može da pođe naopako i ko će da bude kriv? Mašinovođa? Tetkica koja nije očistila pragove pa se mašinovođa okliznu i vozio 32 km/h na mestu gde taj voz može da ide 30 km/h !? 

Neka nam je Bog u pomoći, ali, ovo ništa ne valja :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vako, nisam čuvar pruge, niti zaposlen u JP Železnice a ni mašinac po struci da bih dao stručno mišljenje o stanju pruge, ali kao neko ko radi nivelman (visinske razlike) i statiku GPS-a na pruzi BG-Niš-Dimitrovgrad u firmi koja je isti posao dobila na tenderu mogu reći sledeće:

 

-Ja sam u poslovima nivelmana stigao od Prokopa do (na žalost) Resnika jer sam se razboleo i od drugih obaveza mog posla nisam 100% na poslovima nivelanja. Znači SVAKI metar pruge ja prepešačim i na određenoj distanci od nivelmanske stanice postavljam letvu za merenje, na samoj pruzi pod saobraćajem. I tako ćemo do Velike Plane, pa do Niša pa do Dimitrovgrada. Da, celom dužinom pruge koja se rekonstruiše. 

 

-Na ovom snimku, od 5-6 pragova, 3 su loša. Verujte mi, na deonici u Resniku je SVAKI prag loš i od 8 šrafova po strani praga (oko 16 ukupno) bar 3-4 nema ili su klimavi da ih sami možete izvući. Kako tu teretni voz ne ispadne, ja ne znam. U krivinama, na strani gde voz pritiska težinom, 80% šrafova je ispalo, klimavo ili nema, sa kontra strane je bolje, šrafovi su zategnuti.  Ima mnogo zamenjenih delova pruge u vidu same pruge a ne pragova, ostaci leže pored ili na samoj pruzi. 

 

-Tunel Ralja je star oko 120-150 godina, nikad rekonstruisan, svod od opeke koja se prstom može probušiti, a starnje pruge je katastrofalno u najmanju ruku. Vlage na pretek, na ulazu u tunel čak ima i deo živog blata koje izbija ispod pruge. Tu smo radili totalnom stanicom daljine. Osvetljenje ? Koje osvetljenje ? 

 

-Deo BG-Stara Pazova (brza pruga - rekonstruisana) je remek delo. Tu smo nivelali takođe, od početka do kraja. 

 

Pratite me za još stanja naše pruge, više u sledećoj godini.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit je istekao: Što se tiče elektro instalacija na samoj pruzi - detektori, skretnice, trafoi......tu samo najgore mogu reći....iskreno ne znam ni kako funkcioniše zbog stanja u kojem su..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...