Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Kuda ide ovaj svet?

Recommended Posts

Planski su puštani ljudi tada na rad u insotranstvo radi smanjenja nezaposlenosti. Da nije to rađeno imali bi ozbiljan ekonomski i socijalni problem. Šta god pričali o bivšoj državi u to vreme su po BDP-u samo Albanija i Rumunija bili iza nas u Evropi.
Krajem '80-ih i na početku '90-ih je bila druga priča (iz teksta Fila Batlera):

https://skynews.rs/tema-dana/fil-batler-da-je-jugoslavija-prezivela-danas-bi-bila-svetska-sila-a-beograd-glavni-grad-evrope-videoScreenshot_20220206-213729_Facebook.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima neki slican grafikon za period ~1920.-1940.? Takodje zemlje u regionu i istok evrope, do Poljske...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policajka telom zaštitila dete od naleta auta na pešačkom prelazu

 

policajka.jpg

 

Policajka iz Merilenda Annette Goodyear je, zahvaljujući požrtvovnosti, ali i refleksima spasila dete od naleta automobila. ''Ne nose svi heroji ogrtače, neki od njih nose i kabanicu'', tako su mnogi mediji izvestili o herojskom činu policajke.

 

Kao što snimak pokazuje, policajka je u bukvalno polednjem trenutku primetila automobil. Imala je taman toliko vremena da školarca odbaci na sigurno. Nažalost, ona se tim potezom dovela u opasnost i automobil ju je udario. Nekoliko minuta po udarcu policajka se ipak pridigla. Odvezena je u bolnicu, gde su utvrđene samo lakše povrede, pa je odmah i otpuštena. Sudeći po snimku, vozač nije prilagodio brzinu i bio je prisiljen da naglo pritisne kočnicu. Točkovi su blokirali pa se auto bukvalno otklizao do zebre, udarivši policajku. Na snimku se vidi da je žena izašla iz auta i odmah išla da proveri kako su policajka i dete. Iako se radi o nesrećnom događaju u kojem, srećom, niko nije ozbiljno povređren, žena je optužena za nekoliko saobraćajnih prekršaja, uključujući i nesavesnu vožnju:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Деда садашњег канцелара Немачке Олафа Шолца, који изјављује да је геноцид у Донбасу који траје осам година - СМЕШАН, био је генерал SS армије, активно учествовао у геноциду над Јеврејима, а ратовао и на Источном фронту, одакле се, срећом, није вратио...

IMG-7e95262b21af771652d35212d274b4cd-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmalagurski%2Fposts%2F506862237473634&show_text=true&width=500" width="500" height="648" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-sharež

 

 

 

 

https://www.facebook.com/RTnews/videos/3151431001804685

Edited by The Punisher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemac zbog zavisti oštetio 260 parkiranih automobila

 

215477-ogrebotine.jpg

 

Vest iz Nemačke: jedan muškarac (28) je uhapšen budući da je u Karlsrueu za samo nekoliko dana oštetio oko 260 automobila a sutra bi trebalo da se pojavi pred sudijom, rekli su iz policije.

 

Prema informacijama, šteta je veća od pola miliona evra, a danas se predao policiji i priznao materijalnu štetu. Svoje navodne postupke je pravdao zavišću prema vlasnicima automobila. Stradali su uglavnom automobili visoke klase parkirani u centru Karlsruea koji su izgrebani ili su na neki drugi način oštećeni preko vikenda. Osumnjičeni je već imao kriminalnu prošlost, a poslednji put je pušten iz zatvora u julu 2021. Objasnio je i da je ljubomoran na vlasnike automobila i da ima ''lične probleme'', navodi se u saopštenju lokalne policije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...