Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Kuda ide ovaj svet?

Recommended Posts

On 9/12/2020 at 11:12 PM, horvat said:

 

Svaka prica ima dve strane...

 

FB_IMG_1600072441590.thumb.jpg.e74f391f32861234010a56012d2fb7b9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno nikome nista ne verujem. Ne kazem da ovo nije tacno, ali nekako u Srbiji se uvek nadje nacin da se opravda neko nasilje ili neki cin koji svi osude. 

Isto kao sto su price, za one imbecile sto su se na Banjici pre par dana poubijali. Roditelji se oglasili, svako svoju decu hvali po novinama, oni su divna deca. Ovaj mali sto je ubijen, Radovac diler droge, ova braca sto su kao nevinasca, nose pistolje, ma daj.. Opet, moguce da mu je prebio sestru ali dosli smo do toga da nikome nista ne treba verovati, na kraju krajeva gledas svoja posla i cao. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni cudno od pocetka to sto ga ovaj bije i lomi bas iz besa, vidi se da nije prica da mu ovaj uzeo stolicu i da ga opsovao...pa ovaj resio "malo" da ga vaspita...

Mada najrealnija prica je da su obojica mentoli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mislim, ne kazem da je ovaj nevinasce, al brate, lomit ruke onesvescenom coveku, pa kolika zivotinja moras bit? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta god da se dogodilo u Novom Sadu, nije dobro.

OK, prebio mu sestru, ovaj njemu prebio ruke, fino, porodična svađa, ostaje u kući, nije me briga.

Sad malo i mi ostali da razmislimo, ko će da leči i ženu i ovog polomljenog? 

Ko će da izdržava sad ovog što će da ostane invalid (normalan ne može biti sa polomljenim čašicama laktova, iskidanim tetivama itd)? 

Ko će da plati rehabilitaciju ovog izlomljenog? Ko će da plati rehabilitaciju toj ženi (ako je tačna priča) što je polomljena, pa sad ne može da radi, čuva decu itd?

 

A onda, malo i da vidimo šta mi plaćamo, kao građani, kad platimo PDV na sve što kupimo? Policiju? Ovde je zakazala. Hoće li nam vratiti te pare što smo im platili? 

Inspekcijske službe? Zakazale.

 

Možda bi moglo malo da se razmišlja na tu temu, jer, ako se ne varam, mi to plaćamo, a šta će oni da rade međusobno, to mi baš i nije prioritet. Jeste monstruozno onako lomiti ruke čoveku, šta god da je uradio, ali, opet i taj je znao šta može da ga snađe, pre svega kada se ženio (ako je tačna priča da mu je ovaj prvo prebio sestru).


Zato, da mi tražimo da oni međusobno poravnaju račune, prvo pare, jedni drugima, a onda i da malo ta policija prati šta se radi, jer bezveze je da se tu nešto pokreće, tek kada izađe u javnost onakva grozota. Ko zna koliko toga ima i koliko često, ali bez snimaka, nema ništa.


Ja im dinara ne bi dao, sve troškove lečenja i jednih i drugih da pokriju iz sopstvenih sredstava pa će posle da razmišljaju pre nego što se pobiju. Inače, da se razumemo, osnovno osiguranje je uredu da im pomogne, spasi život, a ostalo, neka vide šta i kako dalje.

 

Samo da dodam, ja ne bi ove slao na robiju. 

To je samo još jedan trošak. Nego, lepo, novčana kazna, za uznemiravanje javnosti nekih 150 000€ + normalno skupi troškovi lečenja + trošak angažovanja policije, dnevnice itd. Ako ima da plati, super, platiš, sledeća kazna je * 6 + lečenje u nekoj ustanovi. Vrlo brzo bi se ispostavilo da nekako imaju para da plate. Nema problema.

Ali, sa druge strane, omogućio bi i naoružavanje običnih ljudi, normalnih, bez dosijea i upotrebu oružja u samoodbrani. 

 

Za 6 meseci ne bi niko bio ovako pretučen. Ni žene a ni ovi "obezbeđivači" ne bi tukli ljude jer moraju da plate. 

 

Da bude zanimljivije, ako ne mogu da plate, obezbdi im se radno mesto, neki fini rudnik, pruga, šta god, dnevnica je 20€ pa dok ne isplatiš. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, horvat said:

Nije za procenat, ali bonus/regres/povisica/13. plata, bi trebali da budu preferirani vid cascavanja u ovakvim slucajevima :)  

 

 

Bilo bi lepo ali proslo je to :D Dobili su barem priznanje da su nesto uradili, mogli su da precute :D

 

2 hours ago, ivan.ik said:

U doba socijalizma uvek su bili nagrađivani a slike udarnika kačene na sva vidna mesta kolektiva.

A priča ima ružnu stranu, kvantitet na uštrb kvaliteta. Priča je iz Rakovičkog 21 maja DMB gde su od radnika tražili za praznik rada više od norme. Mana cele priče je što su dobili kompjuterizovane strugove za obradu delo koji su već bili podešeni na optimalan rad i onda se od radnika tražilo da sve to zeznu i ubrzaju  obradu. Delovi su izlazili daleko lošiji ali koga to briga kad je norma prešišana.

I posle toga nije više bilo povratka na staro .

To sto se sistem vremenom iskvario jer se moglo je nesto drugo ;) Ono sto sam licno iskusio u zivotu je da nasim ljudima treba guliti kozu sa ledja jer cim im das malo slobode gledaju kako da zavrnu sistem. Baziram to od najglupljih stvari kao sto je savez na igrici, od forumskog administratora do predvodioca kluba, sefa u firmi itd... Red, rad i disciplina.

 

Zadrzimo se na ovom forumu, imao sam priliku poslednjih 15 godina da pratim oko 25 foruma, ovo je jedini forum koji ja mogu reci da ima neku konstantnost u radu. Ide malo tamo vamo u kvalitetu ali prilicno manje u odnosu na druge. Zasto, zato sto otkad ga ja pratim (skoro deceniju) ima jednog coveka koji sefuje :D Bog i batina i sa njim nema rasprave :D Dok drugi forumi vrte ko ce da sefuje i zavrsavaju sa gasenjem najcesce. 

 

1 hour ago, horvat said:

mislim, ne kazem da je ovaj nevinasce, al brate, lomit ruke onesvescenom coveku, pa kolika zivotinja moras bit? 

 

Pa bolje tako da ga ne boli, zamisli da mu lomi dok je svestan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih ovaj princip primenio na sva druga krivična dela.

Recimo, sadašnji zakon, kada ti neko ukrade auto i kojim slučajem ga uhvate, on nije optužen za krađu, već za nelegalno oduzimanje vozila, odnosno, uzeo čovek da se posluži!? E, ako uhvate nekoga, ko ti iz kuće ukrade nešto, taj je obavezan da ti to nadoknadi, kako će, to je već njegov problem, ali ja nemam ništa od toga, ako taj neko to meni ne vrati, ne nadoknadi.

Ukrao si bajs, nema problema, vrati :) prodao si, nema problema, nov košta XY dinara, plati. Nemaš, nema problema, ima gde da se zaradi.

 

Za bilo šta, kakvu ti štetu načini, mora da se nadoknadi, bili bi svi ko bubice :) 

 

Ja toga nemam razloga da se plašim, svesno nikada nešto tako neću napraviti. 

Ko nema da plati, ima šta da se radi, neobrađena polja, zakrčeni vodeni kanali, rudnici, putevi katastrofa ... kramp i dnevnica 20€ od koje se odbija stan i hrana :) 

 

To je bolja plata nego ovaj "preporučeni" minimalac. 

Zemlja bi nam bila ko Švicarska :) 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedini gori od ovih sto lome ruke su ovi sto idu i vicu za sve "mi to placamo", ebes mi sve to maltene kao da je postala neka mantra.

Neko pljune na ulici, deset ljudi se skupi odmah, "MIIII TO PLACAMO", neko podrigne nakon sto je pojeo punjenu i popio kocu "MIII TOOO PLACAMO".

Sta placamo ? Koji mi ? Pa brate rodjeni najjace da je problem drzave sto ce da plati gips i lecenje nekom muceniku koji lezi sa slomljenim rukama. A to kao, "opali ga ti po dzepu pa ce da vidi", da li stvarno verujes da je onaj sto je lomio ruke svom zetu razmisljao koliko bi platio u tom trenutku i da li ce ne daj boze da ga ubije mozda ?!

Ajde malo realnosti :D Nismo Svajcarska niti cemo ikad biti, da nam bacaju milijarde sa neba svaki dan, ne bi nikad bili kao Svajcarska i to je to. Kome se ne svidja moze da ide :D

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaš kad bih ženio mafijašku sestru...ni tad!
Ne bi dobila ni ona da nije...
Glavna stvar je nije na njemu (a ni na nama) da sudi nikome ,već je na sudiji... puste li ga u Srbiju ponovo,po kratkom postupku

Sent from my motorola one macro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, horvat said:

mislim, ne kazem da je ovaj nevinasce, al brate, lomit ruke onesvescenom coveku, pa kolika zivotinja moras bit? 

Ma kako se neko možda i trudio, nemoguće je smisliti bilo kakvo opravdanje. A svako ko se ogreši o zakon, treba da plati cenu koja je za to navedena u svima javno dostupnom "cenovniku grehova".

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dekirs

Ma jok, neka ostane ovako, šta fali.

 

Znaš li koliko novca ja dam ovoj "državi" za zdravstveno osiguranje? 

Znaš li koliko ti novca daš istoj to državi?

 

Šta ti misliš, da ima besplatnog ručka? Nema, brale, sve se plaća. I taj žandar što ne radi ništa, dobija platu od tebe i mene. Od mene duplo, troduplo, kroz doprinose za zdravsteno osiguranje mene, ali svih mojih zaposlenih. I šta sad, ja plaćam a Vi da se bijete, lomite ruke jedni drugima i ja da ćutim !? Isto mi je i za fudbalske utakmice. Hoćete utakmice sa gomilom navijača? Može, klub koji organizuje utakmicu neka plati policiju a ne mi svi ostali da plaćamo, a oni tamo da se biju. Pa onda i kada taj isti žandar dobije baklju u glavu, mi plaćamo. Neka mu plati klub, neka mu plati onaj što mu je gurao baklju u usta, šta mi imamo sa tim.


Iz onog socijalističkog vremena su zadržali sam ono što njima odgovara, službena vozila, privilegije, plate a prodali sve ono što je bilo naše.


Aj sad malo, kad ste već bahati, pustite malo ovaj običan svet da diše.

 

Imamo najveće akcize na gorivo u Evropi (ili smo među prvih 5) a sve da bi se plaćali ti "državni" trutovi, koji trebaju da nas štite. Da li nas štite? Ne? Što nam onda ne omoguće da se sami štitimo? Ima tu malo više stvari, ali bi za početak bilo najpravednije da se uvede ova nadoknada štete oštećenom.

Da li je razmišljao ovaj što je to uradio ili nije, šta se to mene tiče. Umesto da nas oslobode takvih, oni nam stavljaju još dvoje na leđa (polomljenog i kostolomca). Da nije malo previše? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je stvarno Gandi to rekao tačno je znao kakvo će stanje biti u Srbiji sa stranim kompanijama gde šefuju naši ljudi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klub da placa policiju... Pa nije policija privatna nego drzavna, o cemu ti pricas :D

Evo ja cu platim 10 policajaca da idu sa mnom i da me obezbedjuju.. to je ta logika. Postavljas pitanja na pogresnom mestu, a od placanja za lecenje lika kome je neki idiot slomio ruke dosao si do toga da ne treba niko nista da placa u ovoj drzavi i cuvenih akciza. Vidi, ako ne mozes da smislis ovu drzavu i njen odvratni sistem, put pod noge i salji slike iz Dizeldorfa. Na moju i tvoju veliku zalost ovde se nista nece promeniti dugo i to ne zato sto nema ko da menja nego zato sto je mentalitet ovog naroda takav. Ovo ti je ono klasicno jbg, usralo te da se rodis ovde. 

Ovaj deo za zandara koji ne radi nista i ostale gluposti... Nemoj, molim te... Drzimo se automobila :)

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dekirs

Tačno tako, i ja pričam gluposti, nemam pametnija posla.


Neka bude kako biti mora, ja sam pre dve godine prelomio i ostao. Nisam pogrešio. Ali sam isto tako siguran, da moja deca ovde neće živeti. Moje će kosti biti ovde, bile su od svih mojih predaka, a kako ću njima na oči, jednog dana, ne znam.

 

Sin još 9 godina, a ćerka će za malo više. A ja ću, pa polako, u planinu, pa šta mi Bog da. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/14/2020 at 10:09 PM, totti said:

Cena jednog skromnijeg ručka za dvoje (jedno jelo je bilo samo grčka salata) u restoranu Borik na aerodromu i cena karte do Berlina emoji3.png

 

IMG-89e7d55e15256f7d9f30493193e078c0-V.jpg 20200914_220910.jpg

 

A brate, nasao da se siri za salaticama i corbicama na aerodrUmu, pa mislim...sta ocekivati...

On 9/14/2020 at 2:28 PM, ortakov said:

Ko nema da plati, ima šta da se radi, neobrađena polja, zakrčeni vodeni kanali, rudnici, putevi katastrofa ... kramp i dnevnica 20€ od koje se odbija stan i hrana :) 

 

A cekaj, pa ko bi placao tih 20e? Drzava...ti i ja... odnosno - "MIIIII TO PLACAMOOOO"
Tako da ti ta teorija pada u vodu, vrtis se u krug...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Milutinac said:

A cekaj, pa ko bi placao tih 20e? Drzava...ti i ja... odnosno - "MIIIII TO PLACAMOOOO"
Tako da ti ta teorija pada u vodu, vrtis se u krug...

To je nešto što se zove proizvodnja / stvaranje nove vrednosti. 

 

Između ostalog, taj deo može da se popunjava / plaća od sredstava koja će im svakako biti oduzeta, neki će platiti svoje itd. 

 

Mada, ima nešto i što se zove štampanje novca u ograničenim serijama za stvaranje nove vrednosti. Pa tako, za jedan % inflacije, dobiješ 2% privrednog rasta ... 

 

To ne treba shvatati kao jedinu meru, ja sam pisao da bi za svakog oštećenog mnogo veća korist bila da bude obeštećen a ne da taj neko odgovara "državi" u nekom zatvoru ili ludnici.

 

Ja sam to malo učio, pa mi tako, nekad bude žao, što neke stvari mogu da se urade ali se ne radi iz ne znam kog razloga, ali se ne rade.

 

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...