Jump to content
FAS Goran
SikterBre

Kuda ide ovaj svet?

Recommended Posts

Nije lepo od vas sto rasne pse mesate sa dzukelama...Sa druge strane....danas svaka dzukela moze da nabavi fakultetsku diplomu da je rasna....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno je pitanje lopovluka, nepotizma, podaničke svesti to je kod nas nepopravljiva kategorija od... Ko priča i misli drugačije, čvrsto navija za nekog.
Od čega ja bežim i ne želim imati klub za navijanje niti sportski niti politički.
Drugo pitanje je pitanje "slobode štampe" za koje vidimo da se i u "svetionicima" demokratije" itekako kontrolišu i cenzurišu a sve u skladu sa korporacijskim, tj gazdinim stanovištem.
Trebalo bi da može da se piše onako kako neko vidi, tu dolazimo do problema opšte obrazovanosti i kulture onog što piše njegovog položaja sa kog gleda i vidi i onog koji to pisanje odobrava za javnost. Ta mašinerija klubskog popusta pri zapošljavanju traje od kada je moderne srbije i tu spasa nema zato su mediji oštro podeljeni, na crne i bele. Niti jedni niti drugi ne pišu kako treba već navijački.
Ovo vam se neće svideti, ali najjači udar na medije i totalno jednumlje bilo je nakon 5. oktobra i trajalo je dugo. Pre toga postojaja je državni aparat sa par satelita, i anem mreža svih drugih medija koji su imali svoje informacije.
Sada je čak i jadnije nego pre 5. oktobra jer je sve bilo unitarizovano pa sad nema anem mreže, studija b kao nosioca drugačijih vesti, b92 i td, jasno se vidi da US ne želi više toliko ozbiljne novce da daje za medije u srb.
Ali otvorene su "regionalne" medijske kuće, zapadnih interesa, vi znate koje su.

Toti, tom liku sa linka da su ponudili posao u bilo kom državnom mediju pre 5-6 g prihvatio bi i pisao drugu priču sada...kao što pišu i svi ostali.

Tako je jadno je, ali to smo mi uprkos svemu, što nas je zakačilo.

Voleo bi da se menjaju na dve godine pa da im dosadi da svaki put menjaju sve direktore svih državnih institucija, ali...
Takođe bi bilo nužno da se pojavi nova mlada ekipa koja zna šta priča i iza čega stoji, da ne ruši već nadograđuje šta god he zatekla.

Izvinite za off, ja to tako vidim nenavijajući nizakoga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miloša Vasića pratim i čitam još od '90-ih iz Vremena... uz pokojnog Stojana Cerovića, Teofila Pančića, Ljubomira Živkova, Dragoljuba Žarkovića...

Možeš na netu naći šta je sve pisao i koga je sve potkačio. Lično sumnjam da bi tako pljunuo na sebe.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кao dobar dan bi prešao, pratim i ja šta se piše, dosta njih su jednostavno konformisti.

 

Najgore od svega je što nema nove ideje o pravdi, jednakosti i šansi za sve sposobne, bez obzira što smo možda ti i ja to videli, ali mladi nisu, mora ispočetka, sve već viđeno, prožvakano bajato, to je ono najgore.

Pa se svelo na pisanije crvenih penzosa.

 

Nemoj Teoifila. Nemam koment, za tu spodobu, ni fizički ni kulturno možda je dete bogatih i obrazovanih ali on tu ulogu nije odigrao kako valja, večito mu pljuvačka leti po studiju, masan preuhranjen, znači ni o sebi nikakvu brigu ne vodi, kako bi tek drugima..

 

 A o stavovima ne mogu ni da razmišljam, čista utopija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A kuda ide ovaj svet, eeeee

 

Malo fizike

Na 45 stepenu gde smo mi, zemlja se kreće oko svoje ose brzinom na površini od oko 1180km/sat, dalje

idemo oko Sunca neverovatnom brzinom od 107000km/sat i idemo i dalje zajedno sa suncem naš sistem putuje 740000km/sat oko središta galaksije i još putujemo 112km/sekundi prema najbližoj nama gakaksiji andrmedi.

 

Кuda ide ovaj svet zaista je teško predvideti.

Moj savet je da se manete dnevne politike, da se sa svojom porodicom i prijateljima ophodite bez ustručavanja i sa ljubavlju, da cenite svaki dan, da ne dozvolite da vam neka sirovina diže pritisak, jer ovo je iz perspektive kosmosa samo jedna mala i ispravljiva anomalija zvana život.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško je sve to sabrati... Slažem se. Nije svima dostupno.

Putešestvije su goleme.

A mi, mi smo santimetarski merene visine.

Кuda ide ovaj svet, u velikoj meri odražavaju idgovori iznad, ja tu nisam u krivu.

 

 Iz tog prostog i jednostavnog saznanja ja se družim i zarađujem isključivo sa prirodom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al najjace mi je sto krive meteorologe umesto da cute i rade.. Doduse stvarno nocas kako je padao dzabe i da ih je duplo bilo a trebalo je. Pratio sam kad su prosle 2 grtalice oko 3 nocas, tacnije 3:08, posle 20 minuta taj deo puta je skroz beo bio, kao da niko nije ni prosao. Oni malo mehanizacije imaju, ako imaju lupam, 200 kamiona, minimum duplo vise treba da bi vecina glavnih ulica bilo cisto dok sneg pada.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...