city 1021 Posted August 10 Pa na kanal da se pogleda odozdo 1 6 Ivan, nemanja84bg, Dzimbo and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4967 Posted August 10 Samo da ne odglavljuje DPF fizickim metodama 3 Woodoo, moron and Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted August 11 Pitanje je u kakvom su stanju dizne, ipak su to godine 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted August 16 Koliko km i godina ima ?Blizu 200k, 2018. Prosli vlasnik je nesto malo presao u 2-3 godine koliko ga ima. Vise je stajao. Ma ne cimam se.I prekjuce rikne motoric za prozor na zadnjima vratima iza vozaca. Al nesto me ne dotice.Sent from my SM-G998W using Tapatalk 2 knezevic76 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9283 Posted August 16 Na žalost, poslednjih desetak godina se pravi konfekcija i štedi se na svemu.Pisao sam kolika razlika u korist Brava iz 2010 je u izradi materijala, komandi oko volana pa čak i u otvaranju i zatbaranju prozora u odnosu na Tipo 2021.Sad na Musi staroj 20 godina mehanizam prozora skoro pa nečujan. Bukvalno zadnje prouore ne čujem kad se zatvaraju ili otvaraju.SvakakoSent from my SM-S926B using Tapatalk 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted August 16 Ma sve znam. Eno ga puntac, milionce na njemu sigurno. A cale ovog ne vozi, ja popizdim. Kao cuva ga kad buraz i ja dodjemo. Pa ga pere, usisava reko covece vozi bre, gomila lima i hteo si fiat dizel. Evo ove sedmice sam vozio nov Tucson, nebo i zemlje u odnosu na prosli model. Da mi neko poklanja na keca bih uzeo prosli. Sto kazes, konfekcija. Sent from my SM-G998W using Tapatalk 2 moron and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted August 29 Da li je moguce da fitjka toliko guši klima???Konačno dočkah da ga provozam. Izgleda da mu ne rade veliki zvučnici u prednjim vratima. Ona dva mala što se nalaze gore rod ručki rade ali ovi ne rade. Tražim uputstvo za audio, da li je moguće da nisu dobro spojeni na glavnu jedinicu? Definitivno je 1.6 prava mera ali i ovaj 1.3 solidno ide, pogotovo što kod mene ima i kamera i radara. Sent from my SM-G998W using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 308 Posted September 3 Na starijoj generaciji U connect multimedije je samo trebao da se odradi upgrade firmware-a, dešavalo se da ponekad ne rade zvučnici, pa kad ugasiš pa ponovo upališ, ili naglo pojačaš do maksimuma, prorade, ne znam da li je to ovde u pitanju.. mada ako ne rade uopšte, verovatno je kontakt Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 3 1.4 - 16v, nisam primetio da ima razlike kada je uključen klima uređaj ili nije. Uvek ide isto, slabo Pre nedelju dana smo se vozili do GR, na odmor. Krovni kofer, pun stvari, četvoro ljudi u autu, klima uključena ceo put. Prosečna potrošnja 7.1 po onom što meri, blesimetar Računam, 7.5 realne potrošnje. Ulje, za celih 2000 km nije potrošio 1 - 2 mm na onoj šipkici. Istina, nisam ga nešto "pržio" ali 6. brzinu gotovo i da nije video osim kad poteram preko 130 - 140 što sam stvarno izbegavao. Ljudi moraju da razumeju da je to mali gradski auto, dosta težak sa slabim motorom i da ne treba da očekuju ne znam šta, već prevashodno, normalnu vožnju. Za moj ukus, odličan auto pouzdan, bezbedan, tih... E da, ima jedna lampica, neki ključić, koji treba da se ugasi preko odb a ili dijagnostike, kako god. Pošto sam sam zamenio ulje, filtere, svećice i nisam imao taj uređaj za brisanje, to mi je stajalno, stajalo i sad pogledan, nema više Valjda je auto shvatio, aha, ja sam na tržištu Srbije, ovde sami menjaju ulje 3 1 Aurelio, moron, Loon123 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 3 Kako je ta indikacija servisnog intervala sama nestala ??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 3 Nemam pojima, ništa nisam dirao. Jedno vreme je kad dam kontakt pisalo, nešto kao, moraš na servis. Kad upalim, onda stoji ključić... e sad nema ništa 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 3 Jadan ... Shvatio je na kraju da ga ne zarezuješ ni 2% 1 Aurelio reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 3 Čuj, ne zarezujem ni 2% ! Šta hoće, ima kućicu, grejanje, hlađenje, iridijumske svećice, kvalitetno ulje, nov antifriz ... šta bi on hteo da ga češkam ispod šuspleha ... 1 2 Djuk85, Aurelio and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1339 Posted September 3 9 hours ago, moron said: Kako je ta indikacija servisnog intervala sama nestala ??? pisao sam i na svojoj temi da to prestane da se pojavljuje posle nekog vremena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 4 9 hours ago, Dzimbo said: pisao sam i na svojoj temi da to prestane da se pojavljuje posle nekog vremena. I više nikada se neće pojavljivati? Logično mi je da se ne pojavljuje, jer, kako će sad da računa do kada je sledeći servis!? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1339 Posted September 4 @ortakov Dok ti neko ne resetuje interval ponovo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 4 Jedino ako ga ja resetujem ovako, on je zakucao na nekoj km i to je to FIAT, ne diraj i radi 1 Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted September 7 Na starijoj generaciji U connect multimedije je samo trebao da se odradi upgrade firmware-a, dešavalo se da ponekad ne rade zvučnici, pa kad ugasiš pa ponovo upališ, ili naglo pojačaš do maksimuma, prorade, ne znam da li je to ovde u pitanju.. mada ako ne rade uopšte, verovatno je kontakt Bravo. Moguce da je to. Slusao sa i ipak rade ovo veliki ali kao da im fali donja frekvencija, cak i srednjih slabo ima. Hove na tockic da propadne, a na dugme iz volana iole normalno pojacava. Gde se moze naci to za firmware?Sent from my SM-G998W using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 308 Posted September 8 @Brankisha unesi VIN i možda pronađe tvoj model i ponudi update: Uconnect® Software Update Center: For Stellantis Vehicles Ima i uputsvo kako da snimiš na usb te fajlove itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted September 8 Hvala tiSent from my SM-G998W using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1124 Posted September 9 20 hours ago, ivica su said: @Brankisha unesi VIN i možda pronađe tvoj model i ponudi update: Uconnect® Software Update Center: For Stellantis Vehicles Ima i uputsvo kako da snimiš na usb te fajlove itd. Hteo sam da proverim, generalno, mene to i ne interesuje, obzirom da mi sistem radi super, međutim, pokazuje da mi VIN broj nije dobar U čemu je fora? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brankisha 104 Posted September 30 Izludece me ficko. Ne znam koji mu je djavo. Vozim ga, stanem nekoliko puta i krene da me zajebava. Vergla, a nece da upali. Kupio nov akumulator. Stajao kod majstora tri sedmice, svi parametri dobri. Nema razlike vruc, hladan. Dobro vergla ali nikako da sastavi.Uzmem jutros ljutu guju sa skoro milion, puntac, pali ma pola kljuca. Kablovi i ovaj kresne na pola. Sent from my SM-G998W using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
m_tng 6 Posted October 20 (edited) Posto i dalje traje potraga za 500L, u medjuvremenu sam razbio svoju predrasudu o dizelasima i hteo ipak da probam ono sto je u ponudi. Do sada sam vozio 1.3MJet i pre neko vreme 1.4TJet LPG koji je zaista redak, a interesantno da jos uvek nisam vozio nijedan 1.4 atmosferac. Juce sam vozio 1.6 JTD i utisci su.... ovo je ubedljivo najbolje iskustvo voznje koje sam imao sa 500L modelom, motor je izvrstan. Ako gledamo samo vozacko iskustvo, ovo je prava mera za 500L karoseriju, motor ima fenomenalnu elasticnost, po potrebi je explozivan, na otvorenom ima snage kao da ima 150 konja, a ne 120. Odusevio me, moram da priznam i iako mi je 1.4TJet bio favorit, ovaj motor me bas inpresionarao. Ono sto me odbija od kupovine je veoma jaka cena jer sam vozio primerak iz 2017. godine i probija mi dosta budzet, ali mi je iskustvo voznje 1.6 dizela znacilo jer sam zaista uzivao u voznji. 1.4 TJet LPG koji sam vozio se ponasao odlicno na benzinu, ali motor na LPG-u radi veoma lose, gusi se i u LPG sistem sigurno treba ulaganja u smislu verovatne zamene isparivaca, dizni, prakticno svega sem LPG ECU-a i plinske boce. Na taj auto gledam kao na cist benzinac, jer mislim da se ulaganje u sredjivanje LPG sistema ne bi isplatilo. 1.3 MJet mi je skroz normalan motor, ima elasticnost, ali je tromiji i to se oseca. Za neku finu, porodicno-penzionersku voznju, deluje mi ipak slab izbor za karoseriju, a pretpostavljam da je takav osecaj i u slucaju 1.4 atmosferca koga svakako planiram da vozim. U svakom slucaju, ove test voznje su mi potpuno promenile misljenje koje sam imao na osnovu specifikacija i kao i uvek vazi deviza - prvo probaj pa onda sudi. Ukoliko naidjem na 1.6 dizel u okviru svog budzeta, a da pritom auto nije totalno unisten i motor pregazen, uzeo bih ga pa da ima i preko 300k km na satu . Verujem da uz dobro odrzavanje ovaj motor moze da tera jako velike kilometraze, makar ostavlja takav utisak, a iskusniji neka me koriguju ako gresim... Edited October 20 by m_tng 4 moron, Djuk85, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8425 Posted October 20 Moji imaju 1.6mjt sa dobrom opremom i auto je izvanredan, to sam oduvek pricao. Ide , vuce super, brz, ekonomican ne kvari se..Sent from my SM-A346B using Tapatalk 3 Djuk85, knezevic76 and m_tng reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9283 Posted October 20 Da da, 1.6mjet je top motorizacija za 500l.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 m_tng and Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites