Jump to content
FAS Goran
bojan dim.

Fiat 500L - iskustva vlasnika, kupovina, saveti

Recommended Posts

Meni su na mail poslali ponudu od 64890 za auto od 14.750 sa 15% popusta bez učešća u šteti, a ako bih hteo na 12 rata onda još 10%. Wiener je na isti mail poslao 410 E 5% učešće, a na rate još 10%, a unika isto to samo 430 E sa pomoći na putu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au al su skocile cene kaska. Izgleda da smo mi koji smo kupovali za vreme sajma bolje prosli. Doduse duze smo cekali auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preko dilera ak kompresor,delta kasko 5% ucesca u steti il I 50e. 36.000 za placanje u celosti,gledajte koja kuca Ima dil as prodavcem,tad je laksa opravka u maticnoj  auto kuci

Share this post


Link to post
Share on other sites

DDOR 3126din mesecno bez ucesca u steti. Tesko da ima povoljnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Za to porez ne postoji... Kad potpisujes ugovor sa bankom, potpisuje banka, onaj ko podize kredu i onaj ko uzima auto na sebe... Porez se ne placa. U banci se pravi ugovor sa sve tri strane. Znaci ti si kupac, Pera,Zika ili Mika dizu kredit, a banka daje kredit.

ahaaaaa... hvala Ti.

 

Trazili su od tebe zalogu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatno. Sada, kada auto treba da se preuzme, traze dodatnu zalogu od korisnika kredita i traze da se otvori tekuci racun u Credit Agricol - 190 din mesecno.


 

Kredit je odobren prosle nedelje a do danas nista od ovoga nije bilo pomenuto.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja greška. Pomešao sam DDOR sa Dunavom. Dakle, ostaju još DDOR i Delta.

Danas zvali iz  AK Voždovac "Puno se izvinjavamo, trebalo je danas da transprtujemo Vaš auto, ali je ove nedelje je popis u fijatu, te ne isporučuju vozila."

Šta reći?

Ne mogu da dočekam da probam novi 1.6MJ. Cele nedelje vozim službenu dačiju sa 1.5 dci motorom. Mogu samo da zamislim kako kida ovaj fijatov.

@Djuka S

I mene su naterali da pređem i CA banku. Prvo su mi rekli da moram da dam zalogu i da pređem u CA i to pošto su mi odobrili kredit. TAda sam izgoreo  i otišao kod dilera i rekao im ili da srede to sa bankom ili odustajem od kredita. Završili su sa bankom za 2 sata. Bez zaloge, samo promena banke. Ništa strašno. Kada dođe auto ima da ugasim račun :harhar:  :harhar: :harhar: . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi smo završili plaćanje, uzeli od CA 9900€ i nisu nam tražili ni zalogu ni prebacivanje računa. Čekam, kao Dardevil isporuku. Zvaću sutra Kompresor da vidim zna li se nešto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presao sam 650 km i utisci su jako dobri. Potrosnja plina je 9l/100 km... Od toga (380km) Bg-So-Bg i ostalo po Beogradu. Naravno sve pod klimom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mozes da ugasis racun u CA, jer moras uplacivati na kreditni racun CA banke. Samo ona ima dogovor sa drzavom za subvencionisani kredit. Inace, mozes zadrzati racun i u drugoj banci ukoliko ti je potreban, a u CA uplacivati samo ratu kredita (+ odrzavanje ako ti nije auto kuca preko long chanel-a otvorila racun)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu kreditni ali valjda mogu tekući. To su dva različita računa-valjda. Duduk za banke.

What tfck is long chanell.

Edited by daredevil011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko znam ima cak tri racuna: tekuci, kreditni I racun za kamatu. Sa tekuceg se svakog petog ili dvadesetog u mesecu skida rata na druga dva, u odnosu prema planu otplate. U prvom periodu se otplacuje procentualno vise kamate, a manje glavnice. Preostali dug moze uvek da se vidi kroz e-banking ili u planu otplate. Kamata se menja svaka tri meseca, kako se krece 3M euribor.

Long chanel je mogucnost da autokuca otvori racun svom klijentu u banci (bez odlaska u banku) I onda nema troskova odrzavanja od 190 din mesecno.

Moze da se bira kod koga ce se uplatiti ucesce, da li u banci ili kod dilera (autokuce). Ako je drugi slucaj, onda diler salje profakturu banci samo na iznos kredita, pa je u sustini nesto jeftinije tako (za troskove uplate na racun).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banka ucenjuje sa otvaranjem tekućeg računa, kao da bude sigurna da ćeš da plaćaš kredu, a u stvari bi se hebali za 195 din. mesečno. Sve misle uzećeš i dozv. minus pa da opale zelenašenje,ili kred. karticu.

Apsolutno nemaju pravo da te ucenjuju za tekući, samo koriste tvoju želju da imaš nov auto, da bi te izmuzli najviše moguće,pa makar i 195 din.

Zvao sam sestru koja radi u banci i kaže mi da rata može da se uplati direkt na kreditni račun na šalteru

Edited by daredevil011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Morala sam preći u CA mada to nije bio problem pošto mi se dotadašnja Intesa već dooobro smučila poslednjih 10-ak godina tako da sam jedva dočekala da pređem u neku drugu.

Moje je mišljenje da su sve banke iste i gledaju samo svoj profit(bio on od 195 din pa na više-njima je princip"daj-šta-daš") tako da se svodi na isto.Jedva mi je Intesa dala potvrdu o nedugovanju banci premda mi u ovih poslednjih 10-ak godina nikad nisu dozvolili nikakav kredit (baš im hvala na tome!),nikakva dugovanja nikad prema njima nisam imala,čak su mi jednom uzeli 5000 din bez ikakvog razloga (naime,najpre su me ubeđivali da sam kreditnu karticu negde koristila - kao da sam maloumnik koji pojma nema gde,šta i koliko čega koristi.A kad nisu mogli da pronađu gde je kartica korišćena,pisala sam žalbu centrali u BG....sebe su namirili (blokirali račun dok nisam pristala da mi uzmu tih 5000 din na koliko su se nameračili-da bi mogla platu da koristim dalje).

Uglavnom, nikakad nikakvo objašnjenje iz centrale Intese u BG  nije stiglo, oni su pare uzeli uz usmeno objašnjenje sa šaltera da je to verovatno održavanje tekućeg računa...itd...šta sam se sve naslušala u tim njihovim objašnjenjima bilo bi odlično za"skrivenu kameru" i smeh!!!! :crazy: Kako su me tada pre 5-6 godina vukli za nos,tako i sada nastoje da me što duže zadrže kod sebe. :realmad::rant: 

 

Još nešto,banke naplaćuju održavanje računa tako da je njima svejedno da li će komitent imati jedan ili deset računa u deset banaka sve dok oni uredno naplaćuju održavanje svakog tog računa.Sad je pitanje koliko je sve to u interesu komitenta da mu se za svaki račun uzima po 300-ak dinara mesečno u različitim bankama.Meni Intesa nije htela da zatvori račun dogod mi i poslednji"pušteni" ček ne dođe na naplatu tako da ću avgust plaćati održavanje dva računa što mi dodatno ide na živce.Nije u pitanju tih 300-ak dinara (a i jeste pitanje zašto toliko?) nego što me svesno vuku za nos-kao da sam totalni debil i nemam pojma šta rade!!!!Znam da službenici nisu tome krivi jer i oni rade za neku siću-ali definitivno je bankarski sistem kod nas sveden na klasičnu otimačinu i niko da se sa tim ozbiljnije zabavi (ili neće,ili nema ko...ili šta-li-već!!!!) :gathering:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zhorz

Nije više. Bankarke su generalno nepodnošljive.

A sad o temi. Ima li neko informaciju o ovom popisu u fijatu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idu isporuke. Nešto te lažu. Ili lažu mene, mada nemaju razloga da me lažu. Zvao sam danas i obaćano mi je da moj stiže najkasnije za nedelju dana zbog nekog tumbanja kod samog dilera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Informacija od dilera -- isporuke idu i nakon što radnici odu na kolektivni odmor. Ali naravno, to važi samo za automobile koji su već proizvedeni i čekaju parkirani u krugu fabrike na preuzimanje.

 

Za popis ne znam, ali ako i vrše popis neće to dugo da traje :)

Edited by Deda Jung

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto je tema "saveti za kupovinu...", treba mi jedan savet od vas sto ste docekali vase ljubimce - kako je najbezbolnije provesti dane, tj. nedelje u iscekivanju novog vozila? Moja sudbina se podudara sa sudbinom clana acikota, jer cekamo isti auto i to bukvalno isti auto (ona mi je supruga :-) ). Da ne bi pisao u zenskom rodu, prikljucujem se i ja ovoj temi.

Sad stvarno par pitanja:
Kako ste dolazili do informacija o progresu izrade i isporuke vozila. Jesu li vas dileri kontaktirali ili ste ih zivkali?
Postiji li neki krajnji rok za isporuku, jer su mi iz Fiat-a rekli da je 60 dana, dok mi diler nista nije spomenuo (ili se od silnog uzbudjenja ne secam)?


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

zvao prodavca, zvao call centar svima sve po spisku i smirim se na dan dva pa opet tako 59dana

Share this post


Link to post
Share on other sites

ista procedura bila i kod mene, samo sto sam ja cekao 29 dana, ali su dani bili dugi kao godina. :phone: zivkaj dilera svakih par dana, dok mu ne dosadis, a posle zovi call centar, pa u krug :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...