Jump to content
FAS Goran
bojan dim.

Fiat 500L - iskustva vlasnika, kupovina, saveti

Recommended Posts

Stigao danas! 

Ali, u odnosu na ponudu, nemam navigaciju :( 

Ili imam, a ne umem da uključim.

Ako sam dobro razumeo u uputstvu, treba da imam dugme da kliknem "Nav" ali, ja to nemam.

A u ponudi, pre kupovine, bilo je da se kupi boja i da se gratis dobija navigacija .... čak je imam i u ponudi upisano... 

Ne može da bude a da nema problema.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ortakov

 

Ne razumem...platio si auto koji u paketu ima navedenu navigaciju, a onda su te zvali da preuzmeš auto koji nema navigaciju?

Što si uzeo takav auto? Ako tada odmah nisi video da nema navigaciju već naknadno, što se odmah po saznanju nisi vratio kod dilera?

 

Imaš li ti tačno navedenu opremu auta koji si platio? Ne ponudu, ponuda je ništa...već posle toga - ugovor. Nisi potpisao ponudu, nego Ugovor.

Imaš li ugovor u kome je navedena oprema auta koji si kupio, uključujući navigaciju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam i ponudu i ugovor, moram proveriti, mada nisam siguran da u ugovoru stoji navedena komplet oprema. Ja sam kupio automobil prema ponudi, tj prema toj profakturi - ponudi sam tražio finansiranje lizing kuće... 

Sutra ću pre podne pregledati i ugovore i ponude.

A što se tiče preuzimanja, ja iskreno nisam ni znao kako se aktivira sve to što ima navedeno, pa ni navigacija.

Ponuda je bila i na sajtu, ako uzmeš boju, za 400€ dobiješ navigaciju.

Bilo bi vrlo neozbiljno da su me prevarili, jer ima dole, uvek na dnu ponude, zvezdica, sitna slova, postoji mogućnost izmene itd itd

A sa druge strane, sad praktično moraju da rasture celu onu tablu da bi ubacili navigaciju, jer verovatno ima neka fora sa antenom, sam uređaj se relativno lako može da promeni, mada mi je i to sr...e.

PIH

 

Evo, to je ponuda

 

https://www.fiatakcija.com/500L-N1/akcijska-ponuda.pdf

 

 

fiat srbija.jpg

Edited by ortakov

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

Isto tako, na koju foru ja i inače mogu da znam da li su oni sve što treba ugradili u automobil a da sam ja to hteo. Na primer, trebam sad da proverim i druge neke stvari, jer i to su mogli da urade, onako, može da bude a ne mora da znači. Tražio sam dodatni vazušni jastuk za kolena vozača. 

Kako ja to mogu da znam da li to uopšte ima??? 

Mnogo glup osećaj, kupiš nešto i odmah moraš da proveravaš da li je to sve onako kako bi trebalo da bude. Pa jbm mu mater, jel mora sve da bude tako. Isto kao i kad zaposliš molera, pa gledaš gde i šta je uradio, a kao, ozbiljna fabrika, svetski prozivođač, drnde - mrnde. Verovatno tu ima i do komunikacije diler - fabrika, ali cela priča je neozbiljna.

Ne znam kako je tu u uređenim zemljama, verovatno i tamo ima svačega, nismo mi najgori na svetu, ali zašto mene....  

Gubim vreme, gubim živce, zbog metalne kutije, nije vredno, definitivno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, ortakov said:

Bilo bi vrlo neozbiljno da su me prevarili, jer ima dole, uvek na dnu ponude, zvezdica, sitna slova, postoji mogućnost izmene itd itd

A sa druge strane, sad praktično moraju da rasture celu onu tablu da bi ubacili navigaciju, jer verovatno ima neka fora sa antenom, sam uređaj se relativno lako može da promeni, mada mi je i to sr...e.

Ti si auto uzeo na lizing, tako? Vlasnik auta onda nisi ti, nego lizing kuća. Ti si primalac lizinga. Nemaš svojinu nad tim autom, nemaš državinu, imaš pravo korišćenja predmeta lizinga po osnovu ugovora o lizingu.

 

Ti si, kao primalac lizinga, odabrao predmet lizinga (auto) i isporučioca, i neposredno sa njim ugovorio cenu i uslove isporuke? Ako jesi to mora sve da piše u ugovoru. Piše i paket opreme i stavke koje on obuhvata. Za sve materijalne nedostatke na predmetu lizinga odgovora isključivo isporučilac. Sve prigovore i zahteve koji se odnose na eventualne nedostatke predmeta lizinga, primalac lizinga upućuje direktno isporučiocu i/ili proizvođaču, uz obavezu obaveštavanja davaoca lizinga.

 

15 minutes ago, ortakov said:

Tražio sam dodatni vazušni jastuk za kolena vozača. 

Kako ja to mogu da znam da li to uopšte ima??? 

Nikako. :D 

Nije airbag igla da se sakrije, plus što piše...kao što piše na bokovima sedišta, stubovima, ispred suvozača...svuda gde je airbag piše da je tu. Polako, nema potrebe da sada sklizneš u paranoju oko auta.

 

Prvo pogledaj šta si potpisao. :thumbup: 

Ako navigacije nema navedene na papiru i to si potpisao...jbg-a.

Ako navigacije ima na papiru koji si potpisao, a u autu je nema - onda pišeš prigovor.

Ako navigacije nema na papiru koji si potpisao, nema ni u autu...i jedino gde je ima je ponuda...onda u toj ponudi imaju i ona sitna slova koja si primetio...i opet jbg-a.

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, neshaoct said:

Ti si auto uzeo na lizing, tako? Vlasnik auta onda nisi ti, nego lizing kuća. Ti si primalac lizinga. Nemaš svojinu nad tim autom, nemaš državinu, imaš pravo korišćenja predmeta lizinga po osnovu ugovora o lizingu.

 

Hvala na inforamciji, ali to nema veze sa tim što se razlikuje ono što su oni isporučili od onoga što su ponudili. Ponudi nije izradio diler već FCA i ono što sam okačio je njihov dokument. Svakako, da sam želeo, mogao sam da sam finansiram ceo iznos, ali, jednostavno, nisam, jer mi se više isplati da novac investiram u posao, vozilo je kupljeno, takođe za posao itd. To, opet kažem, ne menja činjenicu da je ponuda bila jedna, a da su isporučili nešto drugo.

A to, što mogu kako hoće, jer, postoji mogućnost, čitaj sitna slova, povedi električara, mehaničara i softwer developera da vidiš da li sve tu ima što bi trebalo, je neviđena glupost.

Verovatno će se to rešiti, neće oni praviti problem oko toga, za FCA je to ništa, ali je glupost, rasklapanje, sklapanje, skidanje table, prepravke ... pa posle nešto drugo ne radi kako treba, pa prekida tabla, pa ovo pa ono, jer opšte je poznato kako funkcionišu servisi ... 

Lepo sam rekao, 4 meseca nisu radili, još je i dobro ispao. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, ortakov said:

To, opet kažem, ne menja činjenicu da je ponuda bila jedna, a da su isporučili nešto drugo.

Mi i dalje ne znamo šta si potpisao. Nekako to nikako da kažeš...a, morao si nešto potpisati...sigurno nisi na sajtu potpisao. ;) Dakle, papir u ruke i čitaj Ugovor koji imaš. Tu piše oprema i njene stavke.

Ako piše navigacija i nema je u isporučenom autu - piši prigovor.

Ako tu nema navedene navigacije, onda je to to.

 

11 minutes ago, ortakov said:

Verovatno će se to rešiti, neće oni praviti problem oko toga, za FCA je to ništa, ali je glupost, rasklapanje, sklapanje, skidanje table, prepravke ...

Iznenadio bih se da se taj auto prepravlja da se u njega ubaci navigacija jer to tehnički nije laka operacija, mislim da dileri to tehnički ne mogu da rade, a fabrika svakako nema liniju za to. Najmanji problem je tu sam drugi uređaj i plastika, nego kompovi, instalacija, krovna instalacija...

Ako si potpisao navigaciju, a dobio je u autu nisi...piši prigovor. Biće usvojen i dobićeš ili kompenzaciju u vidu manje cene koju otplaćuješ jer eto nema navigacije, ili mooožda drugi auto sa navigacijom (ne znam da li su obavezni na zamenu auta, verovatno se tada pita i vlasnik auta, tj. davalac lizinga).

 

 

Edited by neshaoct
izmena/dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Pretpostavio sam da je to drnadanje, tj da nije baš lako da se to uradi.

 

Ne znam šta sam potpisao, potpisivao sam svašta. Spremio sam dokumentaciju, tj. iz odeljenja arhive, sve sam izvadio i sutra imam neku obuku, čim to završim, sešću da čitam.


A to se onda svodi na to, da ponudim ti jedno, ti se složiš. Onda ti u ugovoru ništa ne napišem decidirano, ili izbacim šta mislim da može da se "uštine" i ti to ne vidiš, normalno, jer, već si pogledao ponudu i pristao na nju, ne očekuješ da budeš prevaren. Potpišeš, platiš, stigne ti nešto, što nije ono što si ti očekivao i onda moraš da se cimaš, da gledaš gde je nastao problem i ko je zabrljao ili te je svesno doveo u zabludu. Jer, ponuda nije samo informativnog karaktera, u ponodu stoji i cena, na koju sam ja pristao, jer mi je recimo, sve iz te ponude odogovaralo.


Videćemo sutra.

 

Malo o samom autu.

Generalno, automobil nije loš. Farba je katastrofalna, ali nije samo na mom, sve koje sam video u salonu ili ispred, pri određenom uglu vidi se kao "pomorandžina" kora. 

Ono što sam takođe primetio, što mi nikako nije jasno, da li je to tako normalno, jeste otvaranje vrata. Naime, na svim kolima, osim na jugu, imao sam dva stepena, kada otvaram vrata, da ne odlete odmah do kraja, e na ovom automobilu, toga nema. Jednostavno, otvoriš vrata i ako ih ne držiš, a dune vetar, verovatno će se otkinuti ili oštetiti. Da li je to konstrukcijska greška ili je jednostavno moj loše napravljen, ne znam.

U odnosu na opel astru H, staru 13 godina, ovaj automobil je u najboljem slučaju po kvalitetu izrade minimum dva stepena iza. Od plastike, preko one police za gepek, do "kožnog" volana ( ovo je nakakva eko koža, sigurno, a na opelu je bila prava, vidljivo kvalitetnija).

Ali, cena Opela, pre 13 godina je bila 20 000 € sa velikim paketom opreme, dok je ovaj, danas, 14 000€ (naravno, postoji i nekakva inflacija, tako da je Opel, značajno skuplji, sa dizel motorom).

Vozne karakteristike, pristojne. Vrlo brzo sam se navikao na benzinca, koji jeste slabašan i čini mi se da se dosta slabije vrti od recimo 1,2 - 8v u puntu. Pritom, ne mislim na ubrzavanje i vožnju, već na odziv gasa u mestu, na leru. Vrlo dobro održava putnu brzinu, siguran sam da ne troši previše, ako se brzo dotera do putne brzine, ali da ima rezerve snage, nema. Naravno, za malo bolje upoznavanje, potrebno je više vremena, tj vožnje. 

Menjač pracizan, normalan, radi.

Dosta prostora u kabini, čini mi se dosta prijano za putovanja, Ventilacija kabine je zadovoljavajuća, buka ventilatora nije prevelika. Malo mi je čudan prekidač, jer, kad recimo, isključim ventilator, jer mi nije potreban, on odmah automatski uključi sistem za recirkulaciju vazduha.

Servis je na 15 000 km ili jednom godišnje a zakleo bih se da sam u planu servisiranja, prvi put, kada sam gledao, video da je 20 000 km ili godinu dana. NIje strašno ali je bespotrebno. I to, za dizela je 20 000 km a za benzinca je 15 000 km. Dobro, valjda oni znaju kako treba, meni se to svakako okvirno uklapa u jednu godinu.

 

Zaštitu odozdo nisam gledao, ali ako je na nivou farbe, onda je sigurno odlična :( 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, ortakov said:

Farba je katastrofalna, ali nije samo na mom, sve koje sam video u salonu ili ispred, pri određenom uglu vidi se kao "pomorandžina" kora. 

Odavno su fabrike prešle na "ekološki" način farbanja (na bazi vode, ne toliko hemikalija kao pre), zato imaju taj efekat.

Slobodno svrati do salona nekog drugog brenda kad budeš imao vremena, pogledaj farbu na njihovim novim autima i primetićeš isti efekat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ne znam, gledao sam opel, farbu staru 13 godina i ovu novu, hm, ne može baš da se uporedi, jednosavno, primeti se razlika. Ne samo što je recimo, stara farba sa perlama ostala dobra, već se čini i kao da je deblja. Nigde, za 13 godina se nije ogulio lak. 

A recimo, na puntu, 2011 godiše, ceo auto je postao kao šugavi mačak ... 

 

Da li je i kod drugih, ovo sa vratima, kao normalno? 

Meni to nije normalno, tj, mislio sam da to ne treba da bude "opcija" već da je nešto što je "normalno" podrazumevano ...

Da li razumete na šta mislim? Kada se otvore vrata, mora imati dva nivo, jedan prvi, kraći, vrata se otvore i zaustave i onda ima još jedan "zub" da se otvore do kraja. To čak imam i u puntu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kažem ti da uporediš sa takođe novim autima (o tome pričam), ne sa toliko starim.

 

To za graničnik naravno da nije normalno...vidi samo da nije malo dalje (kasnije nakon otvaranja), pa je stvar navike. Vidi kako je na drugim vratima...jel' na njima primetiš graničnik?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ortakov said:

Imam i ponudu i ugovor, moram proveriti, mada nisam siguran da u ugovoru stoji navedena komplet oprema

Mora postojati negde obostrano potpisana detaljna specifikacija opreme vozila (serijske i opcione), bilo kao deo ponude, bilo kao prilog uz ugovor. Obaveza prodavca (za koju mu se po potrebi može skočiti za vrat) je samo ono što je "zapisano". Meni je prodavac rekao: "A od nas, kao poklon dobijate i ..." i nakon što smo se dogovorili i oko toga, kao zapisao je sve to kod sebe u "radnu svesku". Naterao sam ga da sve te "benefite" stavi kao deo specifikacije uz ugovor ( reče najpre: "Ma, nema potrebe, nije uobičajeno, nikoga nismo uskratili za ono što obećamo kao poklon ..." ), ali je na kraju pristao, a pristao je i da mi pri isporuci kola izda posebnu potvrdu da će jedan "benefit" tek naknadno biti isporučen (zimski set, sa tačno odredjenim brendom guma). Otkud ja znam, do sledeće zimske sezone može ne biti mene ili njega, ili one njegove "radne sveske" ... Bolje da sve to negde piše na nekom zajedničkom papiru, za moje ili njegove naslednike ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sutra, sve, polako.

 

Vrata nemaju graničnik i supruga je primetila i isto je bila u fazonu, šta je ovo, odoše vrata.

 

 

:) ali nigde ne nađoh, kakva meni plata, takva tebi vrata :) 

 

Eto ti ga, JIT produkcija, kako da ne ... Ne daj Bože da nešto mora da se rasklopi, to Bog - Otac ne bi sklpio ponovo (kako treba), sve bi žabice poispadale, šrafovi blajznuli i plastike popucale. Zato, tako - kako je, radiće 10 ak godina i dosta, koliko para, toliko i muzike :(  Ako počnu ovi naši "ovlašćeni tehničari" da otklanjaju nedostatke, tek će tu da bude zavrzlama.

Ovako, motor su dobili sklopljen, menjač isto tako, ostalo šta urade - urade, dobro je, ćuti i nisi za bolje, moglo je da ti otpadne točak, niko ne bi bio kriv (fabrika dobro zašrafila, majke mi, servis, diler, proverio, majke mi, bila je rupa na putu al nije uticala, majke mi, policija uradila uviđaj i nije utvrdila nepravilnosti na putu, majke mi) a ti, ako izvučeš živu glavu, dobro je, majke mi :) .
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pet godina ga vozim ... Nisam obraćao pažnju na taj detalj, rekao bih da graničnik vrata ima isti broj položaja kao i kod svakih kola. Da je drugačije, primetio bih sigurno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ortakov said:

Eto ti ga, JIT produkcija, kako da ne ...

Ti kontaš da:

- za navigaciju tek treba da vidiš šta si potpisao.

- farba je takva kod svih iole novijih auta, evo pročitaj ovde, ili pogledaj ovaj novi BMW M3:

 

m3 001.jpg m3 002.jpg

 

...koji je pitaj Boga koliko puta skuplji od tvog auta, al' si već potrčao da pljuneš.

- graničnik šanse nema da ne postoji ni na jednim vratima, tj. da sva vrata na autu ''lete'' do maksimuma, ali ti ne odgovaraš da li je na svim tako ili samo na vozačevim, što bi nam pomoglo da pretpostavimo ovako na daljinu šta je verovatnija opcija... Prosto, možda je samo stvar navike da je ovde drugačiji sistem...a, ne da ga nema.

 

Polako...imaš previše predubeđenja i teško je onda razumno razgovarati. :thumbup: 

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

Ovako stvari stoje.

U ugovoru o kupoprodaji stoji da je dodatna oprema (između ostalog): iz ponude  a dole, pri dnu, stoji, sastavni deo ugovora je i ponuda br. ... U toj ponudi stoji između ostalog, Radio Uconnect 7" HD live sa usb, AUX i bluetooth om i navigacijom itd itd.

E sad, možda ja to i imam, ali ja ne umem da uključim.

Ako sam dobro razumeo u uputstvu, kada se uključi "radio" trebalo bi da u donjoj liniji stoji opcija "Nav" Ja to nisam video, tj, nema.

 

Što se tiče vrata, ne mislim ja na graničnik, da se ne otkinu, nego, ne znam baš tačno kako da objasnim, uvek postoji onaj jedan "međustepen", znači, otvoriš vrata, ona se zaustave u jednom trenutku. I to je obično dovoljno da se normalno izađe - uđe u vozilo. Ako ti baš treba, malo povučeš i ona se otvore do kraja. E to nema, ni na vozačevim ni na suvozačevim vratima, a da li ima nazad, nisam proveravao.

 

Danas ne vozim auto tj, peške sam otišao na posao, pa ne mogu da to proverim još jednom, tj da vidim tačno kako to izgleda, ali sam siguran da baš nije najbolje rešeno ili ga nema, jer nisam to samo ja primetio, već i supruga.


Što se ukupne ocene vozila tiče, ja ne mislim da sam pogrešio, svi proizvođači su danas manje više takvi, uštede svuda pa je finalni proizvod osiromašen maksimalno. Možda, eventualno koreanci da još drže neki nivo, ali i to je upitno.

Ne mislim ja da je FIAT lošiji od drugih, naprotiv, sviđa mi se njihova filozofija, lepi, tehnički veoma napredni automobili, ne naročito kvalitetni. Ali, ni cena nije na nivou drugih, tako da to apsolutno pije vodu. 

 

Videćemo šta će biti, javio sam ovom dileru, pa nek vidi šta i kako dalje. 

Ako nemam navigaciju, onda je to baš problem. Prvo, veliko je pitanje da li može naknadno da se ugradi a ako i može, onda će to da upropasti gomilu delova, da posle otpada, škripi i sl. A sa druge strane, ako sam trebao da je dobijem, nije u redu da je ne ugrade.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nema granicnika...znam o cemu pricas posto iz picassa sam seo u 500L i iznenadilo me...naviknes se posle :-(

 

a zar NAV dugme nije fizicki prisutan?

http://prntscr.com/tnp7c1

 

Edited by Zhorz

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Zhorz said:

nema granicnika...znam o cemu pricas posto iz picassa sam seo u 500L i iznenadilo me...naviknes se posle :-(

 

a zar NAV dugme nije fizicki prisutan?

http://prntscr.com/tnp7c1

 

To da nema graničnika je glupost, mada, šta ćeš, tako je - kako je. Ako mu je to jedini nedostatak, onda i nije loš :)

 

Nije ovakav uređaj, ovaj je manji. Moj ima 7" i nema fizičke komande, sve je na ekranu osetljivom na dodir.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Zhorz said:

nema granicnika...znam o cemu pricas posto iz picassa sam seo u 500L i iznenadilo me...naviknes se posle :-(

Ja ne razumem, iskreno ... Pošto sam imao dva PSA vozila ( 307 i 308, a svi oni koriste iste "graničnike" kao i Picasso ), u čemu je razlika "u osećaju" izmedju graničnika kod njih i kod 500L? Ja ne vidim razliku ni izmedju 500L i ostalih vozila koje poslovno i privatno koristim. Osim što 500L veoma lepo, lako i "akustički prijatno" zatvara vrata. Mogli bi i neki japanski brendovi od njega po tom pitanju (oko akustike vrata i lakoće zatvaranja ) nešto da nauče. Mislim na Toyotu, Suzuki, Hondu ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, moron said:

Ja ne razumem, iskreno ... Pošto sam imao dva PSA vozila ( 307 i 308, a svi oni koriste iste "graničnike" kao i Picasso ), u čemu je razlika "u osećaju" izmedju graničnika kod njih i kod 500L? Ja ne vidim razliku ni izmedju 500L i ostalih vozila koje poslovno i privatno koristim. Osim što 500L veoma lepo, lako i "akustički prijatno" zatvara vrata. Mogli bi i neki japanski brendovi od njega po tom pitanju (oko akustike vrata i lakoće zatvaranja ) nešto da nauče. Mislim na Toyotu, Suzuki, Hondu ...

Nema graničnika :) jednostavno :) 

 

Vrata se otvaraju, bez zadrške, do kraja. Mnogo glupa stvar, prvo što su vrata dosta teška (kao i ceo auto, što je meni OK) i recimo, kreneš da izađeš iz auta, na parkingu, drugi auto je udaljen malo ali dovoljno da otvoriš vrata na pola. E, pošto nisi navikao, otvoriš ih i očekuješ da se zaustave ona nastave dalje, bez zadrške :)

Ali, opasnija stvar je parkiranje, pored puta. Staneš, hoćeš do trafike, zaustaviš se na trotoaru, i dok otvoriš vrata, proleti neki šleper i odnese ti snagom vazuha vrata, jer se nisu zaustavila na "prvi" zub. To je verovatno tako, konstrukcijska greška :) 

 

Što se tiče navigacije, dobio sam potvrdu da je vozilo trebalo da ima navigaciju, da je nema i da će sada tražiti gde je i ko je pogrešio. 

To meni nije nikakva satisfakcija. Pre svega, meni taj deo u automobilu zaista treba, da mi ne treba, ne bih ga očekivao, platio i kupio. Kada sam kupovao prošli fiat, bila je opcija, da ili kupim auto sa plinom ili sa klimom, slična je doplata bila. Ja sam se odlučio za kupovinu sa klimom, jer, u slučaju da želim, plin mogu da ugradim naknadno, po isteku garancije itd a klimu ne mogu (tj možda i može ali je to glupo).

 

E sad, ja sam dobio auto, koji nema ono što meni treba a to, nešto, šta god da je, ne može da se ugradi naknadno.


Odlično, baš je lepo krenulo. Pritom, ne mislim ja da je tu neki problem, to se dešava, verovatno i kod dugih proizvođača u drugim zemljama, pa i ovde, ali što baš meni!?


Nije mi do para, nego, nešto sam praktično crtao po svojoj meri, lepo to platio, za naše uslove i na kraju mi to nisu uradili kako sam hteo. 

 

 Meni bi najviše odgovaralo, da kada počne proizvodnja, naprave ono što meni treba, kada naprave, ja njima vratim lepo ovaj oni meni daju drugi i to je to. Ili, neka odmah uzmu ovaj, ali da mi daju neko zamensko vozilo dok ne stigne drugi auto. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moraćeš jednom da svratiš do mene, "u jazbinu", da ja pogledam te tvoje graničnike i vrata ... :)

A to za navigaciju, rešiće se, dobićeš drugi uredjaj. Ne brini.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verujem da ako je fizički isti uređaj, da će bez problema da se uradi zamena postojećeg.
Razumem tvoje razočarenje, jer očigledno, kad treba novac da nam uzmu onda je sve bajka i sve može odmah. A poučeni iskustvima u Srbiji, gde je zaštita potrošača na jako niskom nivou, ljudi se sa pravom razočaraju. Ipak nije to stvar od 10€.

Što se graničnika tiče, vrlo je korisna stvar. Imao sam priliku više puta da osetim šta znači kad su bili olujni vetrovi. Isto i kad sam parkiran na velikoj nizbrdici ili auto stoji bočno nagnut. Bez graničnika je ogromno opterećenje na šarke pri naglom otvaranju.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...