Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Moto GP: Počinje nova sezona

Recommended Posts

V.N. Portugala

Kvalifikacije

Nova sezona malo drugačija pravila i raspored uslovio je da petak i prva 2 treninga budu vožena kao kvalifikacije.Tako da je Miler sa KTM om bio najbrži u petak vozio ga je kao da je Ducati.U subotu ujutru ima samo zagrevanje pa kvalifikacije ali ako pada kiša računaju se vremena iz prva 2 treninga.

Na kraju drugog treninga težak pad Pola Espagara tj.pao je ispred motora koji ga je gurao u ogradu. Svestan je ali ima teže povrede .

Čovek koji ima novi nadimak prikolica,osvojio je pol poziciju Mark Markez.

U q1 u prvom izlasku pratio je Mira i tako se kvalifikovao za q2. U q2 probao je sam 3 puta i najbolje 10 mesto i u zadnjem izlasku pratio Bastianinia i tako uzima pol. Banjaja drugi odličan tempo i najbrži na stazi. Džek Miler u prvom izlasku pravi najbrži krug ali u drugom izlasku pravi grešku tako da nije imao više pokušaja i ostaje na petoj poziciji. Miler odličan na KTM ostali vozači na istom motoru slabi . Martin treći . Oliveira na Aprilii odličan četvrti.

 

Sprint trka danas od 16-00 h

Nedelja

Moto 3  = 12-00 h

Moto 2  = 13-15 h

Moto GP = 15-00 h

 

FsECTH-XoAAHMb5.jpeg FsECTooX0AAu4m3.jpeg FsECUJyWYAABKTS.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Portugala

Sprint trka

Odlična za gledanje,pun pogodak.

Markez je poveo trku ali samo do kraja prvog kruga prvo ga pretiče Banjaja zatim i Martin. Potom Miler i Oliveira tako da posle drugog kruga zauzima petu poziciju. Martin izbija na prvo mesto . Miler vozi odlično i pretiče Banjaju uspeva i Martina da pretekne ali samo na kratko. Banjaju u petom krugu pretiče Milera i opet je drugi. Miler pravi grešku na kočenju i pada na petu poziciju. Oliveira je treći . Aleš Espagaro i Vinjales prilaze Markezu. Pred zadnji krug Martin pravi malu grešku pred startni cilj što Banjaja koristi i preuzima prvu poziciju i tu ostaje do kraja. Martin drugi. Olivera pravi grešku na kočenju i pada na sedmu poziciju par krivina pre kraja tako da Markez dolazi na treću poziciju. Džek Miler četvrti,odlično je vozio a možda i najbolje KTM po suvom zadnjih 3-4 godine. Inače jedini na najmekšoj komponenti možda je i to bio problem danas pri kraju trke. Peti Vinjales i šesti Aleš . Aprilia odličan tempo danas pogotovo Oliveira konkurentan da nije bilo manje greške bio bi na podijumu. Mir na početku trke udara malo Kvartarara i sebe izbacuje iz trke a Kvartararo ide na 15 poziciju na kraju dolazi do 10 mesta . Luka Marini kasno koči na početku trke i izbacuje Bastianinia koji je prebačen u medicinski centar držao se za ruku dobro je pao sa motora na rame .

FsE38ZOXoAAHrSF.jpeg FsE38-zXgAAsti3.jpeg FsE39kyXsAMGuH-.jpeg

FsEz439XoAAFvIj.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Portugala

Moto 3

Denis Onču nije ima sreće ugasio mu se motor pred start.

Holgato je poveo trku za njim Munjoz,Sasaki,Moreira i Masia. Više puta su se menjali u vodstvu ali Holgado je najviše vodio. Na kraju Holgado odnosi pobedu i to prvi put u moto 3 drugi je Munjoz treći Moreira. Rueda novi vozač KTM je četvrti inače za ovog momka prognoze su da će biti novi šampion u budućnosti. Denis Onču stiže do 10 pozicije i najbrži krug u trci. Inače Onču i Holgado zamenili su timove od prošle godine Onču je prešao u fabrički tim KTM a Holgado iz KTM prešao u Tech3 KTM. Prošle godine Holgado na potpuno istim motorom prosek ove godine u slabijem timu prva pobeda

FsJAm4nXgAEfIKG.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Kane je poveo,Salač drugi i Akosta treći. Već tokom drugog kruga Akosta preuzima prvu poziciju Kane ga prati a Salač polako gubi tempo. Nije bilo previše preticanja što se tiče vodećih pozicija. Akosta pobedjuje Kane ga je pratio 3 kruga do kraja kad polako gubi tempo. Arbolino dolazi do treće pozicije Salač četvrti a Gonzales peti. 

Pedro Akosta bivši šampion moto 3 od pre 2 godine mogao je i prošle godine da bude šampion moto 2 da nije polomio nogu na moto krosu i odsustvovao sa više trka. Inače ima ugovor sa KTM i za sledeću godinu za moto GP samo je pitanje koga će zameniti,teško da će ovakav šampion prihvatiti da vozi za drugi tim gas gas. Tako da ostaje samo fabrika gde su Binder i Miler,ako Miler nastavi da vozi kao na sprint trci teško će ga menjati onda ostaje samo Bred Binder

 

FsJSiXXWAAErGip.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao trku,au kakav je ludak onaj Markez,oduvao Oliveiru,koji je imao odlican start,a i sjebao je i Martina

Peko Banjaja pobedio i to zasluzeno,Vinjales,a i Aprilija sve bolja i bolja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto GP

Odličan start Martina i Oliveire  Markez treći . Posle treće krivine Oliveira je na prvoj poziciji Martin drugi i Banjaja treći. Na kraju prvog kruga Banjaja prvi Oliveira drugi Martin treći i Markez četvrti. U drugom krugu Markez pravi grešku u trećoj krivini kasno koči izbacuje Martina i udara direktno u Oliveiru i izbacuje obojicu iz trke. Udarac je bio jak još nema reči da li se radi o težoj povredi kod Oliveire.

Banjaja prvi Vinjales drugi i Beceki treći. Vinjales uspeva da prati Banjaju 10-ak krugova kad razlika ide na 1 sek za Banjaju. Što se tiče prva 3 mesta tako ostaje do kraja trke. Borba je vidjena za četvrto mesto koje je dugo držao Alex Markez, više puta ga je napadao i preticao Miler ali Markez je na pravcu vraćao poziciju. Dva kruga pre kraja Binder pretiče Milera pa onda i Markeza na kratko. Odlična vožnja Zarka koji polako napreduje u trci i u zadnjem krugu pretiče prvo Milera pa Bindera i u par zadnjih krivina i Alexa Markeza tako da dolazi do četvrte pozicije.

Samo 14 vozača je završilo trku tako da su svi i uzeli bodove

 

FsJnRQYWYAA5owi.jpeg FsJuY9nWAAEHnG0.jpeg

FsJsX41X0AIxtzJ.jpeg FsJsYXIXwAIWr_Q.jpeg FsJsY8RWIAEc3ef.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markez pokusava na misice da uradi nesto ali nema vajde, hondi fali dosta gasa, on nije u formi kao nekad tako da moze samo da srlja kao i prethodnih sezona sto nosi rizik da povredi i sebe i druge. Jasno je da mu nije cilj da se vozi i skuplja poene ali da pobeduje tesko da moze ali videcemo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadnje što su objavili.

Oliveira nije teže povredjen i trebalo bi da vozi u Argentini.

Mark Markez je kažnjen zbog udesa i treba da odradi kaznu duplog kruga u trci. Samo Markez je povredio ruku i neće voziti u Argentini. Tako da bi trebalo da odradi kaznu na sledećoj stazi na kojoj bude vozio mada i to ostaje da se vidi dal će tako biti .

Ne vezano za ovaj incident staza u Portugaliji lepa za gledanje ali opasna za vozače. Baš dosta incidenta svake godine u sve 3 kategorije ne samo izletanja već težih povrede gde su vozači morali da odsustvuju po nekoliko trka posle. Sada se i Pol Espagaro povredio i pitanje kada će uopšte i voziti ove godine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Argentine

Vozi se 1 i 2 aprila

Subota

Moto GP

Kvalifikacije = 15-50 h

Sprint trka  = 20-00 h

Nedelja

Moto 3 = 16-00 h

Moto 2 = 17-15 h

Moto GP = 19-00 h

Manje vozače u Argentini ne voze Markez, Oliveira, Bastianini i Pol Espagaro.

Inače danas na 2 treninga najbolje vreme ima Aleš Espagaro drugi Vinjales treći Beceki i četvrti Luka Marini 

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Argentine

Kvalifikacije

Vožene po kiši nije bila jaka ali dovoljno da se vozi sa kišnim gumama.

Pet minuta pre kraja Banjaja,Aleks Markez,Beceki i Marini prelaze na gume za suvo. Staza se polako suši i bukvalno u zadnjem krugu Aleks Markez osvaja pol poziciju Beceki drugi i Banjaja treći. Jedini se nije snašao Luka Marini koji osvaja sedmu poziciju.

Večeras u 20-00 je sprint trka

 

FsouegMXgAIkEHl.jpeg FsoufAjWAAEkKfS.jpeg FsouffEWAAItxP5.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprint trka

Moguće da će se najviše pričati ove sezone o sprint trkama. Nema kalkulacija i čuvanja guma ,pun gas . Biće sigurno više pobednika tokom sezone.

Morbideli odličan start i nakon prvog kruga na prvoj poziciji. Binder nestvarno sa 15 pozicije na 2 posle prvog kruga. Banjaja loš start pada na 5 poziciju. Beceki ima blagi kontakt u prvom krugu sa Mariniem i pada na 9 poziciju.Aleks Markez četvrti nakon prvog kruga. Toliko puno preticanja da je nemoguće opisati šta se sve dešavalo.

U trećem krugu Binder preuzima prvu poziciju koju zadržavam do kraja. Beceki danas vozač sa najviše preticanja polako 2 kruga pre kraja dolazi do 2 pozicije ali Binder je napravio malu razliku dovoljnu da zaštiti prvo mesto. Na kraju Binder prvi Beceki drugi i Marini treći. Odličan Morbideli četvrti Markez peti i Banjaja šesti. Kvartararo se nije ni video danas. Aleš Espagaro imao je izletanje pred kraj trke slab danas tek na šestoj poziciji na kojoj se menjao sa Vinjalesom. Jedino teži pad imao je Mir ali sam je pao nije imao kontakt sa drugim vozačima

 

FspfxqZWYAI7m9t.jpeg FspmX0lWAAEeszV.jpeg

Fspkf4JXsAMlI-p.jpeg FspkgdFXsAArUeZ.jpeg Fspkg8OWwAIhpKM.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Argentine

Moto 3

Trka je vožena u kišnim uslovima.

Sasaki dobro startuje ali gubi poziciju u trećoj krivini. Na kraju prvog kruga Onču vodi Suzuki drugi i Masia treći. Onču forsira i pada u trećem krugu. Suzuki preuzima vodstvo koje ne ispušta do kraja samo je povećavao prednost.U desetom krugu pada i Sasaki u petnaestom i Masia. Novajlija u timu CF moto David Almansa odličan danas borio se za drugu poziciju skoro celu trku izbacuju ga 3 krivine pre kraja.

 

Fst63g8XsAQ3U_k.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Takodje vožena u kišnim uslovima još je i trka skraćena na 70% nije do kraja objašćeno zašto.

Osvajač pol pozicije Lopez loše startuje i pada nekoliko pozicija . Kane vodi trku ali ubrzo dobija kaznu duplog kruga zbog ranog starta. Lopez se posle 3 kruga vraća na prvu poziciju Dikson drugi i Arbolino treći. Pobednik prve trke Pedro Akosta na početku trke pada na 18 poziciju. Lopez tri kruga pre kraja kasni koči na najdužem pravcu i gubi prvo mesto od Arbolina . Arbolino podiže tempo i Lopez ne može da ga prati. Arbolino pobedjuje Lopez drugi i Dikson treći

FsuLbPNXsAAnM9P.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto GP

Sve trke danas u kišnim uslovima u moto GP bilo je najviše vode na stazi. Današnja trka dosta slabija od sprint trke više taktički i čuvanje guma.

Beceki odlično startuje i vodi trku. Aleks Markez drugi Banjaja treći i Morbideli četvrti. Beceki forsira i pravi sve veću razliku . Banjaja pretiče Markeza desetak krugova pre kraja i pravi manju razliku ali osam krugova pre kraja pravi manju grešku i izleće sa staze.Zadnjih pet krugova pojavljuje se Zarko prvo pretiče Morbidelija zatim  Markeza i osvaja drugo mesto danas. Markez treći i odlični Morbideli četvrti,valjda je ovo povratak Morbidelija .

Prvi pobednički pehar za VR-46 u moto GP

Aleks Markez vozi kao u svojim šampionskim danima iz moto 2 i moto 3.Ducati mu savršeno odgovara.

Kvartararo stiže nekako do 7 pozicije nakon lošeg početka i kontakta sa Nakagamijem

 

FsugWNwWwAIV2ox.jpegFsunhbZWIAEFrzx.jpeg FsuniPxXsAA9pjH.jpeg

FsupiiBXwAY31_8.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Amerike

Vozi se 15-16 april

Moto GP

Subota

Kvalifikacije 17-50 h

Sprint trka 22-00 h

Nedelja

Moto 3 = 18-00 h

Moto 2 = 19-15 h

Moto GP = 21-00 h 

 

Mark Markez,Enea Bastianini i Pol Espagaro ne voze u Americi. Jedini koji se vratio je Oliveira.

Brandl će voziti Hondu,Pirlo Ducati i Folger GasGas KTM

Share this post


Link to post
Share on other sites

V.N. Amerike

Kvalifikacije

Nova pol pozicija za Banjaju mada moglo je da bude i drugačije. Pol je osvojen bukvalno u zadnjem krugu, imao je Banjaja tempo za pol ali 5 minuta pre kraja nakačio mu se Aleks Markez kad mu nema brata da i on malo bude prikolica. Rins odličan bio je i na prvoj poziciji dok Banjaja nije postavio novi najbrži krug . Banjaja prvi, Rins drugi i Luka Marini treći.

Sprint trka večeras u 22-00 h

 

FtxQAkTWAAUwg_R.jpeg FtxQBGGWAAAZXPw.jpeg FtxQBtVWwAExDj2.jpeg

FtxPDpcaEAAF0z0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprint trka

Banjaja dobro startuje Rins drugi Marini kasno koči u prvoj krivini i pada na 10 poziciju.Rins pretiče Banjaju u četvrtoj krivini ali Banjaja vraća poziciju na najdužem pravcu.Rins greši u drugom krugu kasno koči i pada na 3 poziciju. Banjaja polako iz kruga u krug povećava prednost nad Alešom Espagarom . Rins 2 kruga pre kraja pretiče Espagara za drugu poziciju. Aleš Espagaro pravi grešku 4 kruga pre kraja i pada na četvrtu poziciju iza Martina. Aleks Markez pada 4 kruga pre kraja. Kvartararo pravi grešku na kočenju 3 kruga pre kraja i pada u prvoj krivini. Banjaja pobedjuje odličan Rins danas drugi i Martin treći

FtyGQzNXsAQkm1E.jpeg

FtyGRTfWAAQqwO2.jpeg

FtyGR1KXoAcTLrF.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 3

Trku je poveo Sasaki iza njega Masia. Ivan Ortola u prvoj krivini zamalo pada i sa treće pozicije pada na 18-tu. Poredak se nije menjao sve do 4 kruga pre kraja kad Ortola sustiže prvih 5 i počinje da pretiče jednog po jednog. Dva kruga pre kraja Masia pretiče Sasakia ovaj mu uzvraća ali pravi grešku i pada, Masia da nebi udario Sasakia pada na petu poziciju.  Ortola izbija na prvu poziciju i tako ostaje do kraja . Masia uspeva da nadoknadi vreme i na kraju je drugi,Artigas je treći u foto finišu. Prva pobeda Ortole u šampionatu i to posle pada na 18 mesto nakon prve krivine

Ft2cB6xWcAEJZQJ.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Vijeti loše startuje sa pol pozicije i pada na 8 mesto. Alonso najbolji i vodi trku,Akosta drugi i Arbolino treći. Akosta preuzima prvu poziciju vodi 3 kruga pravi grešku i pada na treću poziciju. Arbolino pretiče Lopeza za prvo mesto a onda Lopez gubi poziciju i od Akoste. Arbolino i Akosta se izdvajaju i prave sve veću razliku od trećeplasiranog. Aldager polako dolazi do treće pozicije i tu je skoro do kraja trke. Akosta deluje brži ali ne napada Arbolina sve do 2 kruga pre kraja. Razmenjuju prvu poziciju Arbolino i Akosta ali Akosta je bio malo brži i spretniji i pobedjuje danas, Arbolino drugi i niotkuda na trećoj poziciji završava Bendsnajder tj. Kane pravi grešku udara Aldagera i to koristi Bendsnajder

Ft2uDMMXgAI7k3a.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto GP

Dobar start za Banjaju zadržava prvu poziciju Rins drugi i odlični Miler na KTM sa osme pozicije na treću. Martin pravi grešku i izbacuje sebe i Aleksa Markeza iz trke. Aleš Espagaro je treći vozač koji izleće u prvoj krivini.Miler pravi grešku 14 krugova pre kraja i izleće sa staze. Rins u prvih 5 krugova drži se Banjaje odličan tempo za obojicu. Banjaja pravi grešku 13 krugova pre kraja i izleće sa staze,to mu je drugi put u zadnje 2 trke. Rins preuzima vodstvo Kvartararo drugi i Luka Marini treći. Marini 5 krugova pre kraja pretiče Kvartarara na najdužem pravcu. Vinjales polako napreduje i pretiče Becekia za četvrto mesto u istom krugu i Oliveira pretiče Becekia. Rins zadržava vodstvo do kraja i donosi Hondi prvu pobedu u novoj sezoni,a LCR 100 podijum. Luka Marini je drugi i to mu je prvi podijum u moto GP. Kvartararo treći 

 

Ft3CQQDXgAAxUo7.jpeg Ft3DjxRXwAA0k4Z.jpeg

Ft3IF1oWAAEI9yv.jpeg Ft3IGcMWAAEz7Ar.jpeg Ft3IHEDXoAISzsb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...