Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Moto GP: Počinje nova sezona

Recommended Posts

Velika nagrada Amerike

Moto GP, kvalifikacije

Treća pol pozicija za redom za Banjaju. Markez brz na sva tri treninga.Rosijev brat Luka Marini  deveti,prvi put da je konkurentan u moto GP.

U nedelju uveče trke

Moto 3 = 17-55 h

Moto 2 = 19-20 h

Moto GP = 21-00

FAuDjyGXsAgbxrV.jpeg

FAuDjyXWQAI2qo3.jpeg

FAuDjyHX0AkQqR-.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 3

Nije loša trka bila za gledanje do padova i 2 prekida iste. Prvi prekid bio zato što nisu uspeli da sklone vozača koji je pao na vreme,pa je trka imala i drugi start. Tri kruga pre kraja na najdužem pravcu dolazi do sudara i naletanja vozača,strašno je izgledalo dobro da nema teže povredjenih. Na kraju su trku računali po poretku pre prvog prekida.

FAymcAFXMAQ9s5T.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Nova pobeda Raula Fernandeza 7-ma u ruki sezoni,toliko pobeda u prvoj sezoni u moto 2 imao je još samo Mark Markez a Raul ima još 3 trke da poveća broj pobeda.Raul je vodio trku od početka do kraja.Prvi u šampionatu Remi Garner je pao tako da je sada razlika u šampionatu samo 9 bodova,tako da će biti neizvesno do kraja

FAy3GonXIAIqyDT.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto GP

Najslabija trka danas,što se tiče preticanje.Markez je vodio od početka do kraja,svaka čast dominirao je.Kao što kažu njegova staza.Kvartararo ga je pratio na početku ali brzo je izgubio priključak,mada njemu je bitan Banjaja i njegova pozicija.Glupa kazna za Martina kad je skratio krivinu i izgubio vreme opet je kažnjen.Opet odlična trka za Enea Basteaninija  6 pozicija na 2 godine starom Dukatiju i opet bolji od Milera na fabričkom Dukatiju. Sve bolji Dovicijozi na tek drugoj trci ove godine u bodovima 13 pozicija

FAzNvkfXEAAOMwk.jpeg

FAzNvkhX0AAj8Gi.jpeg

FAzNvkdX0AA9lBv.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markes u Ostinu održao javni čas, sedmi put slavio

 

 

U nedelju je na trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu održana trka MotoGP šampionata, a do pobede je došao vozač Repsol Honde Mark Markes. Bila je to sedma pobeda u karijeri na ovoj stazi sa osmostrukog svetskog prvaka u motociklizmu. Trka u Teksasu dovela je Fabija Kvartarara nadomak osvajanja šampionske titule. Španac je pobedu proslavio noseći zastavu kojom je odao počast velikanu ovog sporta - Nikiju Hejdenu. Bio je ovo jubilarni 450. pol za tim Repsol Honda u najjačoj klasi od 1995. godine. Na drugoj poziciji našao se Fabio Kvartararo na Yamahi, vodeći u generalnom plasmanu, koji će na sledećoj trci u Mizanu 24. oktobra imati priliku da obezbedi šampionsku titulu. Treći je bio Frančesko Banjaja na Dukatiju, koji je imao pol poziciju pred start trke.

 

Vreme potrebno Markesu za dominantnu pobedu bilo je 41:41,435, a drugoplasirani Kvartararo imao je 4.679 sekundi zaostatka, dok je trećeplasirani Frančesko Banjaja za pobednikom u cilju zaostajao 8.547 sekundi. Četvrti je bio Aleks Rins iz Suzuki Ekstara, a peti Horhe Martin iz tima Pramak Rejsing. U prvih deset našli su se još ponovo sjajni Enea Bastijanini, šampion Đoan Mir, Džek Miler iz Dukati Lenova, Bred Binder iz Red Bul KTM fabričkog tima i Pol Espargaro iz Repsol Honde.

Vodeći u generalnom plasmanu je Francuz Fabio Kvartataro sa 254 boda, a prvi pratilac mu je Frančesko Banjaja sa 202. Pobedom na trci u Mizanu 24. oktobra Kvartararo bi stekao nedostižnu prednost i obezbedio naslov prvaka. Treći u ukupnom poretku je Đoan Mir sa 176, a četvrti Džek Miler sa 148 bodova.

 

Udes koji je imao 2019. godine u kojem je povredio rame prekinuo je Markesovu šestogodišnju vladavinu u Ostinu, ali se posle praktično savršene vožnje u nedelju može reći da se ''šerif vratio u grad''. Španac je u prvoj krivini izbio na čelo ispred Banjaje i Kvartarara, koji su ga pritiskali na startu, ali je do 20. kruga Markes ostvario prilično veliku prednost. Prednost je do poslednjeg kruga narasla na preko četiri sekunde i bilo je jasno da će nekadašnji šampion slaviti pobedu. Aleš Espargaro (Aprilija) i Žoan Zarko (Pramak) nisu završili trku. Enea Bastijanini iz Avintije nastavio je da impresivno vozi svoj dve godine star Dukati pobedivši čak i aktuelnog šampiona Đoana Mira. Sada je i teoretski jasno da Mir ne može da odbrani prošlosezonsku šampionsku titulu.

 

I 24. oktobra budite uz Sport klub jer će se u Mizanu možda odlučivati i o novom prvaku sveta u motociklizmu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banjaja ne odustaje od borbe za titulu

 

ducati 2021 motogp.jpg

 

Frančesko Banjaja, vozač Dukatija, veruje da još može da ugrozi Fabija Kvartarara koji ubedljivo vodi u ovogodišnjem Moto GP šampionatu. Tri trke pre kraja, Kvartararo ima 254, a Banjaja na drugoj poziciji 202 poena. Deluje da je Francuz na najboljem putu da prvi put u karijeri dođe do titule u generalnom plasmanu.

 

''Ne odustajem od borbe za titulu, iako je Fabio je sjajan ove godine. Ima najbolji start i najkonstantniji je od svih vozača. Realno je na dobrom putu da dođe do konačanog trijumfa. Međutim, dok god postoji i teoretska šansa, boriću se'', rekao je Banjaja. Italijan je u poslednje tri trke ostvario dva trijumfa i još jednom bio na podijumu. ''Napredovali smo mnogo u poslednje vreme. Trudimo se da učimo da budemo konkurentni. Pokušavam samo da razmišljam o narednoj trci i što boljem plasmanu'', istakao je Banjaja.

 

Naredna trka Moto GP šampionata se vozi u Mizanu na stazi ''Marko Simončeli'' u nedelju 24. oktobra uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.

 

Markes trofej iz Aragona poklonio porodici Uga Milana

 

Mark Markes pokolonio je trofej osvojen u Aragonu porodici Uga Milana koji je u svojoj 15. godini poginuo na Evropskom kupu talenata u julu. Ugo Milan tragično je stradao u sudaru na trci u Aragonu u julu na Evropskom talent kupu, a Moto GP trka na istoj stazi počela je njemu u čast minutom ćutanja. Markes je još pre starta imao veliku želja da trku završi na podijumu jer je želeo da pokloni trofej Milanovoj porodici. To je za njega, kako je rekao, bila dodatna motivacija.

 

Nakon fantastične borbe sa Frančeskom Banjajom i čak sedam pokušaja preticanja u poslednja tri kruga, Markes je trku završio na drugom mestu. Trofej osvojen u ovoj trci Markes je poklonio Milanovoj porodici, a kako nije želeo da to uradi javno cela priča tek sada je postala poznata. Tek sada znamo da je Mark poslao i posebnu poruku Milanovim roditeljima: ''Ugo, u momentu kada ti je cela Moto GP porodica odavala počast na Motrolendu obećao sam sebi da ću uraditi sve da trku završim na podijumu kako bih trofej poklonio tvojoj porodici. Počivaju u miru šampione'', napisao je Markes.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda sledeće godine. Toliko loših trka za sve vodeće ove godine.Da je ovaj Markez zdrav imam osećaj da bi ih odvalio sve.Pre šampioni su bili konkurentni na svakoj stazi,ovi sada 2-3 trke dobri pa 5 nema ih nigde

Share this post


Link to post
Share on other sites

VN Emilija Romanje,Mizano

Kvalifikacije

Moto GP

Banjaja iz q2 do još jedne pol pozicije, Kvartararo nije ni prošao u q1 15 pozicija.Rosijev brat Luka Marini 3 u kvalifikacijama

 

FCYtT29XsAEpbYH.jpeg FCYtT2-WEAIQuyI.jpeg FCYtT25WQAQFHgU.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banjaji pol u Mizanu i nada za titulu

 

Banjaja 1.jpg

 

Frančesko Banjaja je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Emilija Romanje u Mizanu u MotoGP kategoriji. Ono što podgreva nadu da će šampionska trka ipak biti neizvesna je pozicija Fabija Kvartarara, koji u nedelju počinje tek sa 15. pozicije.

 

Frančesko Banjaja je na prvom izlasku na stazu postavio vreme 1:33.045 i u tom momentu mu nije bilo ravnog na stazi. Pratio ga je Iker Lekuona. Svi ostali su bili u daleko lošijem ritmu i nisu mogli da pariraju vozaču Dukatija. On je na kraju sa tim vremenom i osvojio pol poziciju. U drugom izlasku na stazu je Džek Miler imao dobar krug ali je ipak bio sporiji od klupskog kolege. To je pak bilo dovoljno za drugo mesto. Treće mesto uzeo je iznenađujuće Luka Marini na samom kraju kvalifikacija. On će prvi put biti u prvom startnom redu u karijeri u MotoGP karijeri. Biće to i poklon za polubrata Valentina Rosija koji po poslednji put vozi na italijanskom tlu. Probleme u kvalifikacijama je imao Markes. On je u jednom trenutku jedva obuzdao svoju Hondu posle čega se uhvatio za rame, a zatim je u drugom izlasku na stazu završio u šljunku. Fabio Kvartararo je osvojio tek 15. poziciju i nije uspeo da se plasira u Q2 po prvi put u svojoj karijeri. Francuz je tokom prvog dela kvalifikacija imao veoma loše rezultate i nikako nije uspeo da bude na prvom ili drugom mestu. Ispred njega su bili Iker Lekuona i Frančesko Banjaja, a da stvar bude gora njegov najbolji krug kojim je obezbedio 13. mesto je bio poništen jer je vozio punom brzinom kroz žute zastave.

 

U Mizanu sledi velika borba i možda pred poslednje dve trke ipak dobijemo uzbudljivu situaciju. Trenutno Fabio Kvartararo ima 52 boda više od Peka Banjaje i u Mizanu može da overi titulu. Ipak ako trku ne završi u bodovima, a Banjaja slavi onda će prednost biti prepolovljena maltene. Trka je od 14 časova u nedelju uz direktan prenos na Sport Klubu 3.   

 

Banjaja: Bio sam na ivici udesa, neće biti lako...

 

U izjavi za Sport Klub iznosi utiske iz kvalifikacija i očekivanja pred trku.

 

- U kvalifikacijama je sve izgledalo lako, ali verovatno nije bilo tako?

''Nije baš bilo lako. Bilo mi je potrebno u prvom delu kvalifikacija da malo izgradim samopouzdanje. Nije lako u ovim uslovima. Nekada možete biti dobri, nekada ne. Danas sam imao sreće jer sam se osećao dobro. U drugom krugu sam bio na ivicu udesa, pa sam shvatio da je bolje da ne rizikujem previše. Na kraju, moje vreme je bilo dovoljno za pol, i srećan sam zbog toga. Najbolji mogući način da završimo subotu.''

 

- Plan za sutra? Voziće se u drugačijim uslovima.

''Sigurno da neće biti lako. Da sačekamo nedelju, pa ćemo videti. Uslovi mogu da se promene. Možda će biti hladnije. Trudiću se da vozim kao prethodni put. Da na početku stvorim prednost i da uspostavim kontrolu. Lako je sada reći, ali trudiću se da stignem do pobede. Siguran sam da će se Fabio boriti napred, da će biti kompetitivan i brz, ali pokušaću da budem ispred njega.''

 

- Džek Miler je odradio dobar posao, osvajanjem drugog mesta. Takođe Luka Marini, kakav je osećaj videti ga u prednjem redu, zajedno sa tobom?

''Srećan sam zbog njega. Zaslužio je taj rezultat. Mučio se ove sezone, ovakav rezultat može pomoći da vratite samopouzdanje. Drago mi je zbog njega.''

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 3

Odlična trka i nova pobeda Fodje i to sa 15 startne pozicije.Vodeći u šampionatu Akosta završio je 3-ći. Sada je razlika 21 bod izmedju prve dvojice

FCdM4WdXEAkzOWh.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Raul Fernandez umesto da pobedi danas i povede u šampionatu izleće sa staze. Vodeći u šampionatu Remi Garner nakon loše trke završava tek na 7 mestu i zadržava vodstvo u šampionatu sa 18 bodova dve trke pre kraja. Sem Lois pobedjuje danas a njegov timski kolega Augusto Fernandez stiže do drugog mesto u zadnjoj krivini,tako što Aron Cane ostaje bez goriva

FCde3HEWQAgqXR0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvartararo osvojio titulu u Mizanu, trijumf Markeza!

 

moto gp world.jpg

 

Francuz Fabio Kvartararo je novi svetski šampion u Moto GP šampionatu. On je trku za Veliku nagradu Ređo Emilije u Mizanu završio na trećem mestu, ali kako je Frančesko Banjaja izleteo sa staze na tri kruga pre kraja, sve je bilo rešeno. Vozač Yamahe je na dve trke pre kraja obezbedio dovoljnu prednost u odnosu na Banjaju. Tako je Kvartararo postao prvi Francuz svetski šampion u ovom sportu.

 

Inače, pobednik trke je Mark Markez, bila je ovo njegova druga uzastopna pobeda u šampionatu. Drugo mesto osvojio je Paolo Espargaro, a treći je bio novi šampion, Kvartararo. Bio je ovo dan prepun emocija, pre svega jer je ''Doktor'' Valentino Rosi vozio svoju poslednju trku u Italiji. Uspeo je na kraju da dođe i do bodova uz ovacije sa tribina koje su bile u žutom.

 

 

Šta reći, bila je ovo još jedna luda trka koja je rešena u samom finišu. Kvartararo je imao hendikep jer je trku počeo tek sa 15. pozicije i od početka su na čelu bili Banjaja i Mar Markez. Bilo je dosta izletanja u prvoj polovini trke, izletali su sa staze Džek Miler, Đoan Mir, Danilo Petrući, kasnije i Horhe Martin. Kvartararo se polako približavao vodećima, ali na tri kruga pre kraja, u momentima kada je pojačavao tempo i imao skoro sekundu razlike u odnosu na Markeza, Frančesko Banjaja je napravio grešku, izleteo sa staze i time je sve bilo rešeno. Već tada je bilo jasno da je šampionat rešen i da će vozač Jamahe, Kvartararo, osvojiti titulu. Markez je sačuvao prvo mesto, Pol Espargaro se probio na drugo mesto, a Kvartararo završio kao treći uz veliko slavlje na kraju. Poslednje dve trke ove sezone voziće se u Algarveu i Valensiji.

 

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šteta za Banjaju kontrolisao je trku, nijednom ga Markez nije ugrozio,mada pola trke ga je pratio.Svaka čast za Kvartarara valjda će sad biti opušteniji kad je uzeo titulu i da će voziti kao na početku sezone. Enea Basteaninini opet 3-ći na istoj stazi, odličan rezultat

FCd5_H7WUA4RT3H.jpeg

FCd5_H8XsAQoQlz.jpeg

FCd5_H6XoAMDA3o.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

zao mi sto su pali i Miler i Banjaja i to skoro na isti nacin pali,daj su imali pritisak Markeza,koji je usao u formu .A pre svega navijam za Dukati,a svaka cast Kvartararu,zasluzeno je postao sampion sveta,mislim samo Markez moze da mu parira od vozaca sto voze u motoGP,Rosija i ne racunam,on je veteran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez Marka Markesa u Portugalu

 

markes sahs 2021.jpg

 

Vozač Honde, Mark Markes propustiće pretposlednju trku sezone. Tokom priprema za trkački vikend u Portugaliji, Mark Markes doživeo je udes zbog koga će morati da odustane od učešća na pretposlednjoj trci sezone. Tokom pada do koga je došlo u subotu tokom treninga, Markes je malo ugruvao ruku. Vozač Honde odmarao je nekoliko dana, ali ni to nije pomoglo. U utorak su obavljeni lekarski pregledi kako bi bilo procenjeno trenutno stanje. Preventivno, odlučeno je da Markes preskoči trkački vikend u Portugalu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banjaji pol-pozicija sa rekordom staze

 

Kako prenosi Sport Klub, Italijan Frančesko Banjaja na Dukatiju startovaće sa pol-pozicije na Velikoj nagradi Algarvea. Drugu startnu poziciju imaće Džek Miler, a u prvom redu biće i Đoan Mir.

Frančesko Banjaja će peti put zaredom startovati na pol-poziciji u svetskom šampionatu Moto GP klase, a do prve pozicije u kvalifikacijama na stazi Portimao stigao je sa novim rekordom staze - 1:38,725. Drugo mesto pripalo je Australijancu Džeku Mileru sa 104 hiljaditinke zaostatka, a treće Đoanu Miru sa 168 hiljaditih delova sekunde u plusu. Za Mira, koji je ''uglavio'' svoj Suzuki u veliku grupu Dukatija, start sa treće pozicije je najbolji ikada u karijeri.

 

U drugom startnom redu biće Horhe Martin, Đoan Zarko i Pol Espargaro, dok su u trećem redu novi svetski šampion Fabio Kvartararo, Aleks Markez i Franko Morbideli. Top 10 upotpunio je Iker Lekuona, koji se sa KTM-om kvalifikovao iz prve runde, zajedno sa Zarkom. Moto GP trka za Veliku nagradu Algarvea na programu je u nedelju od 14 časova.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

VN Algarvea

Moto 3

Kakva trka danas,svo vreme akcija. Fodja je vodio veći deo trke ali Akosta je uvek bio uz njega i vršio pritisak. Smenjivali su se više puta tokom trke.U posljednjem krugu u trećoj krivini Akosta pretiče Fodju ali Binder naleće na Fodju i izbacuje ga iz trke.Akosta pobedjuje u trci i u šampionatu

 

FDlzNoMXMAQb2io.jpeg

FDl1AQIWUAM-8Mp.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto GP

Slaba trka danas za gledanje. Banjaja je vodio od početka do kraja,malo ga je na početku pratio Mir. Jedina borba danas za treću poziciju izmedju Milera i Aleksa Markeza. Trka je prekinuta 3 kruga pre kraja nakon udesa, Lekona je udario Oliveiru nije delovao težak incident.

 

FDmKHKmWEAI_xs8.jpeg FDmKHKoX0AQe2_A.jpeg FDmKHKnWYAAQz8P.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moto 2

Nije loša trka. Poveo je Fernandez i imao je dobar tempo do polovine trke,tada Remi Garner preuzima vodstvo i zadržava ga do kraja. Fernandez je rizikovao sa mekšom zadnjom gumom i to je bio loš potez jednostavno guma se brzo trošila i nije mogao da prati Garnera koji je imao pozadi tvrdju komponentu.Sem Lovs završio je treći.Vodeći u šampionatu Garner ima 23 boda prednosti u odnosu na Fernandeza i sve će biti rešeno u poslednjoj trci sledeće nedelje

 

FDmepfvXoAABaO8.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banjaja od starta do crvene zastave za trijumf u Algarveu

 

banjaja trka.jpg

 

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja slavio je na Velikoj nagradi Algarvea, pretposlednjoj trci sezone Moto GP šampionata, koja je prekinuta dva kruga pre kraja i nije nastavljena. Banjaja je u Portugalu stigao do treće pobede ove sezone, a 13. u karijeri, pošto je vodio od starta do trenutka kada je istaknuta crvena zastava. Do prekida je došlo zbog incidenta u kojem je vozač Teh3 tima Iker Lekuona preagresivnim manevrom sa staze izbacio sa staze miljenika domaće publike Migela Oliveire i sebe. Obojica su iz tog udesa izašli bez težih povreda. Italijanskom motociklisti je najbliži bio Đoan Mir na Suzukiju, a njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Dukatija Džek Miler. Takav rasplet doneo je Dukatiju treću titulu u konkurenciji konstruktora.

 

 

Od samog starta Banjaja je u potpunosti kontrolisao trku, a samo mu je u prvih nekoliko krugova pretio Mir, da bi Italijan potom slomio njegov otpor. Miler je brzo posustao i nije mogao da ih izazove, ali je vodio veliku borbu sa Aleksom Markesom na LCR Hondi, koja je rešena pet krugova pre planiranog kraja trke. Markes je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Žoana Zarka na Pramak Dukatiju, vozača Repsol Honde Pola Espargara i Horhea Martina. Najbolju desetoricu kompletirali su Aleks Rins, Enea Bastijanini i Bred Binder, dok je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi svoju pretposlednju trku u karijeri završio na 13. mestu.

 

Ovogodišnji prvak Fabio Kvartararo, koji je titulu obezbedio pre dve nedelje u Mizanu, izleteo je sa staze pet krugova pre kraja, u trenutku kada je držao šestu poziciju. Vozač Jamahe je tako ostao na 267 bodova, dok Banjaja ima 40 manje. Sezona u Moto GP šampionatu završava se naredne nedelje trkom za Veliku nagradu Valensije, uz direktne prenose na Sport Klubu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark Markes ne vozi u Valensiji zbog problema sa vidom

 

markes sahs 2021.jpg

 

Nastavljaju se problemi za Marka Markesa. Višestruki šampion sveta u Moto GP, neće voziti poslednju trku u ovogodišnjem šampionatu u Valensiji. Razlog su ovaj put problemi sa vidom, zbog kojih je posetio kliniku u Barseloni. Tamo je utvrđeno da ima probleme sa diplopijom, odnosno da vidi duplu sliku na jednom oku.

''Mark ima paralizu četvrtog nerva na desnom očnom mišiću. Odlučili smo se za terapiju i verujemo da ćemo uskoro imati dobre vesti. Isti nerv je bio problem i 2011. godine'', rekao je doktor Sančez Dalma. Oglasio se i sam Mark Markes. ''Ovo su teški trenuci. Suočavam se sa istom situacijom kao i 2011. godine. Moram da budem strpljiv i da sve gledam sa pozitivne strane. Hvala svima na podršci'', izjavio je Markes. Vozač Repsol Honde je u ovogodišnjem šampionatu ostvario tri trijumfa, nakom što je propustio gotovo celu prošlu sezonu zbog povrede ruke.

 

Petruči napušta Moto GP, voziće Dakar

 

Italijanski motociklista Danilo Petruči dogovorio se sa svojim timom KTM Fektori Rejsingom da će zameniti svoj motocikl KTM RC16 za KTM 450 Reli i učestvovati na legendarnoj reli trci Dakar, koja će početi u januaru. Navodi se da je ovakva promena Petručijeva lična želja, pa ostaje da se vidi kako će se dugogodišnja Moto GP zvezda snaći na ozloglašenom i opasnom reliju.

Danilo Petruči je u kraljevskoj klasi od 2012. godine, a od tada je vozio za Ajodu, Pramak Dukati i fabrički tim Dukatija, pre prelaska u Teh3 na početku tekuće sezone. Na 162 trke ostvario je dve pobede, obe na Dukatiju, a još osam puta se našao na podijumu. KTM u konkurenciji motocikala ''vladao'' Dakar relijem od 2001. do 2019. godine, ali je u poslednja dva izdanja prestižnog takmičenja titulu osvajala Honda. Dakar 2022. će se održati od drugog do 14. januara, a po treći put domaćin će biti Saudijska Arabija. Aktuelni prvak u konkurenciji motociklista je Argentinac Kevin Benavides iz Honde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...