Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: McLaren

Recommended Posts

Možda nekad i vrate te Marlboro boje.U ovim sadašnjim bojama kao i da nije Meklaren. Honda je izabrala Aston Martin teško da će opet imati nešto sa Meklarenom,mada ni Meklaren ne radi ništa da bi popravio svoj status i da bi neki proizvođač hteo sa njima da saradjuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren i Mercedes potpisali novi dugoročni ugovor o saradnji

 

hakkinen_mclaren.jpg

 

Britanski tim će nastaviti da koristi motore nemačkog proizvođača do 2030.


Tim iz Wokinga je na ovaj način postao prvi koji je postigao dogovor sa nekim proizvođačem o snabdevanju motorima za period nakon 2025. kada se završavaju trenutna pravila i na snagu stupaju nova.

Snaga novih motora će biti raspodeljena 50-50 između jedinice sa unutrašnjim sagorevanjem i električnog motora. Takođe će se koristiti 100% održivo gorivo nakon velikog koraka koji je Formula 1 napravila prošle godine prelaskom na E10 mešavinu.

 

Lewis Hamilton, Lando Norris i Max Verstappen

 

McLaren ima dugu i bogatu istoriju sa Mercedesom. Njihovo prvo partnerstvo je trajalo od 1994. do 2014. a oda su obnovili saradnju 2021. nakon nekoliko teških sezona tokom kojih je McLaren koristio Hondine i Renaultove motore.

“Mercedes Benz je briljantan i pouzdan partner našeg tima. Ovo produženje saradnje je znak da naši deoničari i ekipa imaju veru u njihove motore i pravac koji smo zauzeli u pripremi za promenu pravila koja nas očekuje. Zajedno smo postigli dosta uspeha i nadamo se novim pozitivnim trenucima u našem putu povratka u sam vrh poretka”, izjavio je izvršni direktor McLarena Zak Brown.

 

Zak_Brown_McLaren_2022.jpg

 

McLaren je potpuno preokrenuo svoju sezonu tokom 2023. kada se sredinom godine istakao kao glavni izazivač dominantnog Red Bulla.

Šef ekipe Mercedesa Toto Wolff veruje da će partnerstvo sa McLarenom biti ključno za razvoj u njegovom timu i takmičenju sa još pet drugih proizvođača.

 

Toto_Wolff_Mercedes_VN_Kanade_Padok.jpg

 

“Jedna od najvećih želja u našoj motorsport strategiji je da radimo sa jakim proizvođačima. To ima brojne prednosti: daje nam jasnu sliku konkurentnosti, ubrzava naše tehničko učenje i učvršćuje Mercedesovo poslovanje u Formuli 1. McLaren je bio žestok i fer konkurent od 2021, a posebno u drugoj polovini ove sezone. Njihove performanse ističu važnost transparentnosti u stvaranju jednakih uslova za sve korisnike iste pogonske jedinice. Samo tako možemo doći u situaciju da imamo deset timova koji mogu da se bore za podijum”, rekao je Wolff.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren prezentovao nove boje i potvrdio datum prezentacije bolida

 

McLaren_Nove_Boje_2024_1.jpg

 

Tim iz Vokinga prvi je prikazao svoj novi izgled.
Novi bolid trebalo bi da ponese ime MCL38 a kako je tim iz Vokinga najavio on će zvanično biti prikazan 14. februara. Do tada tim se odlučio da prikaže nove boje, koje jesu slične onima koji smo mogli da vidimo u prošloj sezoni.

 

McLaren_Nove_Boje_2024_2.jpg

 

McLaren_Nove_Boje_2024_3.jpg

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norris produžio ugovor sa McLarenom

 

Lando_Norris_McLaren_VN_Japana_Paodijum.jpg

 

Ovaj Britanac obavezao se na novu vernost svome timu.


Saradnja između tima iz Vokinga i mladnog Britanca je prvobitno trajala do kraja 2024. godine ali je McLaren danas objavio da je ona upravo produžena.

“Lep je osećaj ostati u naradžastom.” kazao je Lando Norris a prenosi GPblog. “Odrastao sam sa McLarenom i ovde sam osećam kao kod kuće, ovaj tim je kao moja familija. Ovo putovanje je za mene uzbudljivo, mi smo imali uspona i padova, ali je poslednja sezona pokazala da smo se vratili u konkurenciju za vrh grida.”

 

Lando_Norris_McLaren_MCL60_VN_Abu_Dabija_Petak_Staza.jpg

 

Takođe i direktor tima izrazio je svoje zadovoljstvo.

“Prošle sezone videli smo fundamentalnu ulogu koju je Lando imao u postizanju našeg impresivnog rezultata i jedva čekam da nastavimo da zajedno idemo ka tome da imamo što više podijuma.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...