Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari podelio bonuse svojim radnicima, svi dobili najmanje tri plate više

Recommended Posts

Ferrari%20458%20Spider%2021.jpg
 

Ferrari je zabeležio tri rekordne godine u prodaji i ostvarivanju profita. Fabrika iz Maranella je zbog toga odlučila svakom svom radniku, dati jednu platu za svaku od te tri godine koju je radio u Ferrariju, a sledećeg meseca će Ferrari isplatiti još i dodatne bonuse zbog izuzetnog dobrog poslovnog uspeha u prošloj godini.

Svaki zaposleni koji je radio za Ferrari u protekle 3 godine dobiće značajan bonus. Na primer, ako se radi o početnoj plati običnog radnika, ona u Ferrari kompaniji iznosi 1.500 evra, i ako je radio sve tri godine u kojima je Ferrari beležio rast prodaje i profit, na kraju ovog meseca, osim standardnih 1.500 evra plate, dobiće dodatnih 4.500 evra. Ali ni to nije sve, jer će Ferrari narednog meseca dodati još i bonus za izvanredan uspeh iz prošle godine.

Imajmo na umu da nema baš puno radnika sa osnovnom platom, i da ih ima puno sa platama koje su preko 10.000 evra, i da to znači da će Ferrari ovog meseca na bonuse i plate svojim radnicima podeliti milione evra. Nije ni čudo što je Ferrari jedna od najpoželjnijih kompanija za one koji traže posao u Italiji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ocu da radim u ferarriju :clap: neka mi daju platu od 500 eura,dovoljno je

blago se onim ljudima koji rade u fabrici ferarri,zavidim im

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti i pola ljudske populacije. Računam da druga polovina i nezna šta je Ferrari.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ferrarijevim radnicima bonus od 4.096 evra

 

ferrari%20laferrari%2032.jpg

 

Kako prenosi B92, i Ferrari nakon uspešne poslovne godine nagrađuje svoje radnike specijalnim bonusima. Ferrari se u 2013. oslonio na strategiju ''ekskluzivnost a ne masovnost''. Godišnja proizvodnja ograničena je na 7.000 automobila, a kupcima je isporučeno 6.922 vozila, što je kompaniji donelo veći profit nego u 2012. godini. Za doprinose u ostvarenim rezultatima, Ferrari je svakom zaposlenom isplatio bonus od 4.096 evra, što je za 96 evra više nego u prethodnoj godini. Bonusi su sastavni deo sporazuma koji je rukovodstvo potpisalo sa sindikatom 2012.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari bi ove godine mogao da ostvari rekordni neto profit u istoriji kompanije

 

ferrari%20488%20111.jpg

 

Ferrari je saopštio, nakon objavljivanja najboljih kvartalnih poslovnih rezultata ikada, da je na putu da ove godine ostvari rekordni neto profit u istoriji kompanije. ''Rekordni drugi kvartal otvara put za još jednu rekordnu godinu'', navodi se u saopštenju kompanije. Neto profit u tri meseca, zaključno s junom ove godine, porastao je za 29 posto na 97 miliona evra na prihod koji je povećan za 5.9 procenta na 811 miliona evra. Rezultati su nadmašili prognoze analitičara, koji su predviđali neto profit od 85 miliona evra i prihod od 785 miliona. Ferrari je isporučio 2.214 vozila u drugom tromesečju ili za osam posto više nego u istom kvartalu 2015. godine. Samo u Kini prodaja Ferrarija je skočila za 26 procenta, na 160 jedinica. Kompanija sada procenjuje da će prodati više od 8.000 vozila tokom cele godine i da će generisati prihod veći od tri milijarde evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari se prodaje kao alva, kupci spremni da čekaju i do dve godine

 

ferrari%20488%20gtb%20schumacher.jpg

 

Uprkos visokoj ceni i konstantnom rastu proizvodnje, Ferrarijevi automobili se prodaju sve bolje, a termini isporuke su sve duži. Ferrari nikada nije imao širu gamu modela ni veću proizvodnju. ''Nije pomogla'' ni turbo tehnologija za koju su mnogi prognozirali da će ubiti Ferrari - prodaja je sve bolja. Tako je već nekoliko sezona. A najnovije informacije govore da uprkos rastu proizvodnje neće biti bolje. Isto je potvrdio i Herbert Appleroth, šef Ferrarija za Australiju, rekavši da trenutno kupci na svoj Ferrari moraju da čekaju oko godinu dana. Ukoliko međutim sada uplatite za novi GTC4 Lusso T ili neku od verzija 488-ice isporuci se možete nadati tek u 2018. godini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari zarađuje bolje nego ikada, najavljeno povećanje proizvodnje

 

ferrari%20s%20111111.jpg

 

Ferrari je u prvom kvartalu ove godine povećala isporuke i profit, a doneta je i odluka o povećanju proizvodnih kapaciteta. Ferrari je u prvom kvartalu 2017. godine kupcima isporučio 2.003 automobila, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja povećanje od 6.4 posto, odnosno 121 automobil više. Naravno, budući da nije reč o gubitašu već o visokoprofitabilnom proizvođaču, povećanje isporuka je za sobom povuklo povećanje prihoda za 5 posto na 821 milion evra, kao i povećanje profita za 1 posto na 124 miliiona evra. Kompanija navodi da je povećanje stiglo delom zbog V12 modela koji su isporučeni u 50 posto većem broju od modela sa V8 motorom, a u Evropi je prodaja porasla za 8.8 posto. Kompanija je takođe stidljivo navela da će u 2017. godini kupcima isporučiti čak 8.400 automobila. To znači da je potražnja uspela da natera upravu da prekrši samonametnuti limit proizvodnje od 7.000 primeraka godišnje, koji Ferrari ima zbog održavanja ekskluzivnosti. Ipak, ako uzmemo u obzir da je potražnja za ovakvom vrstom automobila u celom svetu u porastu, ne treba da čudi ako Ferrari za dve do tri godine kupcima godišnje bude isporučivao i 9.000 automobila godišnje, a možda i više.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari bi ove godine mogao da ostvari milijardu evra dobiti

 

ferrari%20s%20111111.jpg

 

Proizvođači superluksuznih automobila beleže značajan rast potražnje zbog značajnog povećanja globalnog bogatstva, a Ferrari će zbog toga uspeti da ostvari jedan ambiciozni cilj dve godine ranije. Čuveni italijanski proizvođač sportskih automobila je objavio devetomesečni izveštaj koji je pokazao skok neto dobiti od skoro 40 odsto na 401 milion evra, a prihoda oko 14 odsto na 2.6 milijarde evra. Izvršni direktor Sergio Marchionne je najavio da bi Ferrari ove godine mogao da ostvari milijardu evra dobiti, i to dve godine pre plana. Ferrari je za devet meseci ove godine prodao 6.38 hiljada automobila, pet odsto više nego godinu ranije. Najviše Ferrarija, 2.94 hiljade, prodato je na tržištu Evrope i Bliskog istoka gde se beleži skok prodaje od 46 odsto.

Gledano pojedinačno, na evropskom tržištu najviše Ferrarija kupuju Britanci, njih 666, a slede Nemci sa 560 komada. Britansko tržište je poraslo osam odsto, a nemačko više od deset odsto. Na tržištima Severne i Južne Amerike prodato je 2.08 hiljada automobila, a ta tržišta beleže rast veći od 32 odsto. Slede tržišta Japana, Australije, Singapura, Južne Koreje i Indonezije sa 912 primeraka i rastom od 14 posto. Tržište Kine, koju još čine Hong Kong i Tajvan, poraslo je sedam odsto na 453 primerka. Ferrarijevi prodajni rezultati su u skladu sa potražnjom koju poslednjih godina beleže i ostali proizvođači luksuznih i sportskih automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari prošle godine uvećao profit za 34 odsto

 

ferrari m.jpg

 

Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferari saopštio je da je prošle godine uvećao profit za 34 odsto. Profit je skočio pre svega zbog porasta prodaje motora V12 i personalizacije vozila. Ferari navodi da je neto profit kompanije u 2017. uvećan je na 537 miliona evra sa 400 miliona evra koliko je zabeleženo prethodne. Prošle godine porasla je i isporuka za pet procenata, na 8.398 vozila, dok su neto prihodi porasli za 10 odsto na 3.4 milijarde evra. Cilj Ferarija je da ove godine isporuči 9.000 vozila i a prognozirani prihodi prevazilaze 3.4 milijarde evra. Prodaja stagnira jedino u Kini, Tajvanu i Hongkongu zbog odluke da zatvori hongkonškog distributera.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi izvršni direktor Ferrarija smatra da su Markijoneovi planovi bili ''ambiciozni''

 

laferrari 2.jpg

 

Novi izvršni direktor kompanije Ferrari, Luis Kamileri je tokom konferencijskog poziva sa analitičarima rekao da su ciljevi profita koje je postavio pokojni Serđio Markione, ''ambiciozni'', što je dovelo do pada akcija kompanije. Kamileri je naveo i da će detaljan plan o dupliranju profita na dve milijarde evra do 2022. godine, biti detaljno obrazložen na samitu ulagača koji je zakazan za 17. septembar. ''Serđio i ja smo imali iste ambicije'', rekao je Kamilieri i dodao je da su ciljevi koje je postavio Markione ''ambiciozni'' te da sa sobom nose i rizik, ali i nove prilike. Nakon njegove izjave akcije kompanije Ferrari su pale za 12% na berzi u Njujorku, što je najveći pad još od februara 2016. godine. Prema tome, vrednost italijanskog brenda sada iznosi 22'9 milijardi dolara.

 

Dok je za kormilom kompanije Ferrari bio Markione, profiti su se udvostručili tokom prethodne četiri godine, ponajviše zahvaljujuži predstavljanjem jedinstvenih modela i povećanjem kapaciteta proizvodnje. Markione je takođe nameravao da nadgleda lansiranje određenog broja hibridnih, performantnih modela kao i lansiranje prvog SUV modela te kompanije. Naime, Serđio Markione je trebalo da ostane na čelu Ferrarija još pet godina, a jednom prilikom je rekao da planira da duplira profit te kompanije za tih pet godina. Nakon njegove smrti udarac nije pretrpeo samo Ferrari već i FCA grupacija uopšte. Naime, vrednost akcija FCA grupacije je 25. jula pala za čak 16%, nakon što je novi izvršni direktor Majk Mejnli smanjio ciljeve profita za 2018. godinu. Ostaje da se vidi da li će Kamileri menjati planove kompanije Ferrari ili ne. U svakom slučaju, više informacija ćemo imati u septembru.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari u 2018. povećao prodaju i profit

 

ferrari p 222.jpg

 

Ferrari je imao uspešnu poslovnu godinu, pa je tako saopštio da je tokom 2018. povećao profit za 46 odsto u poređenju sa 2017. Tačnije, Italijani navode da su prošle godine zabeležili profit od 787 miliona evra, zahvaljujući prodaji modela sa V12 motorom, kao i uspešnosti programa personalizacije. Prihodi su bili 3.4 miljarde evra, dok je prodaja iznosila 9.251 vozilo (što je rast od 10 odsto u odnosu na 2017. godinu). U informaciji se ističe da je prodaja modela sa V12 motorom povećana za 20 odsto (zahvaljujući modelu 812 Superfast), dok su modeli sa V8 motorom imali rast prodaje od 8 odsto. Takođe, Ferrari navodi da su 2018. između ostalog imali izuzetno uspešnu prodaju u Evropi i Kini gde su zabeležili dvocifreni rast prodaje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari povećao procenu dobiti za 2019. godinu

 

188330-novitec 1.jpg

 

Ferari je povećao danas prognozu operativne dobiti za celu 2019. godinu, nakon što je ostvario solidne poslovne rezultate u trećem kvartalu. Dobri kvartalni rezultati posledica su snažne prodaje modela Portofino i 812 Superfast. Prilagođena dobit Ferarija pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosiće oko 3.7 milijardi evra u ovoj godini u odnosu na raniju prognozu od nešto preko 3.5 milijardi evra. Nakon obljavljivanja poslovnih rezultata, akcije Ferarija kotirane na Milanskoj berzi porasle su za čak 5.6 odsto.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari u 2020. očekuje profit veći od milijardu evra

 

ferrari_f8 2.jpg

 

Ferrari, kojeg kontroliše investiciona kompanija porodice Anjeli ''Ekor NV'', revidirao je ovogodišnje poslovne rezultate pre kamata, poreza i amortizacija i oni bi trebalo da iznose između 1.075 i 1.125 milijardi evra. Nova očekivanja poklapaju se sa prognozom koja je projektovana u maju, kada je su predviđeni prihodi između 1.05 i 1.2 milijarde evra. Odluka Ferrarija da prilagodi asortiman pokazuje da čak i većina najznačajnijih svetskih brendova oseća pritisak zbog pandemije koronavirusa.

Kompanija Ferari je uverena da će u drugoj polovini godine, zahvaljujući snažnim narudžbinama, uspeti da nadomesti novac, i ona je, pored kompanije Tesla, jedna od retkih proizvođača automobila čije su akcije ove godine porasle. Italijanska kompanija, koja je zaposlenima davala plate u celosti tokom zatvaranja zbog krize sa koronavirusom, ostvarila je prodaju od 571 milion evra, u poređenju sa procenom od 574.4 miliona za drugi kvartal.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari povećao dobit uprkos manjoj prodaji

 

ferrari sf 001.jpg

 

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari malo je povećao dobit u trećem tromesečju i sada na celu poslovnu godinu gleda sa većim optimizmom. Očekuje se da će dobit pre poreza, kamata, otpisa i vanrednih troškova na kraju godine iznositi 1.125 milijardi evra, objavila je kompanija u Maranellu. U trećem tromesečju Ferrari je kupcima isporučio manje automobila, ali je povećao dobit. U odnosu na prošlu godinu povećana je za jedan posto na 171 milion evra. Broj isporučenih vozila je pao za 7% na 2.313.

 

U trećem tromesečju Ferrari je prvi put u potpunosti pokrenuo proizvodnju nakon što je na proleće zaustavljen na sedam nedelja zbog širenja koronavirusa. Kvartalna operativna dobit je porasla 6% na 330 miliona evra jer su Italijani u proseku prodavali skuplje automobile i kontrolisali troškove, navodi nemačka novinska agencija dpa. Očekivanja analitičara su bila oko 300 miliona evra, zbog čega deonice Ferrarija rastu na Milanskoj berzi. Između jula i septembra Ferrari je ostvario 888 miliona evra prihoda, što je 7% manje u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi od prodaje automobila i rezervnih delova bili su veći nego pre godinu dana, ali kompanija je prodala manje motora timovima Formule 1, a imala je i manje prihode od sponzorstva i drugih ugovora sa Formulom 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari zaposlenima deli do 12.000 evra bonusa nakon rekordne godine

 

ferrari daytona 09.jpg

 

Za Ferrari je 2021. godina bila najbolja kada je reč o prodaji, a to su na svom džepu osetili zaposleni u ovoj italijanskoj kompaniji koji su dobili bonuse. Ferrari je svojim radnicima podelo bonuse u visini do 12.000 evra nakon što je u prošloj godini prodao 11.155 automobila širom sveta i time nadmašio brojke iz 2020. godine za 22.3%. Još impresivniji podatak jeste taj da je prodaja bolja i u odnosu na period pre pandemije koronavirusa, preciznije iz 2019. godine kada je prodaja bila manja za 10% nego 2021. godine.

 

Iz Ferrarija su potvrdili da imaju narudžbine do 2023. godine, a kada je reč o prodajnim rezultatima za ovu godinu, očekivanja su takođe velika posebno zbog činjenice da će uskoro biti predstavljen SUV pod nazivom Purosangue. Za kompaniju koja ulazi u svet elektrifikacije, ovi podaci su sjajan način izlaska iz ere benzinskih sportskih automobila. Potražnja za Ferrarijevim automobilima je posebno visoka u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, a isporučena su 5.492 automobila. Gotovo 3.000 automobila je prodato u Americi, dok je u Kini, Hong Kongu i Tajvanu Ferrarijev automobil kupilo 899 kupaca, što je rast za 97% u odnosu na 2020. godinu. Najpopularniji su bili Ferrarijevi modeli sa V8 motorima, a reč je o rastu potražnje za 34.6%. U slučaju modela sa V12 motorima potražnja je opala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaposleni u Ferrariju će dobiti bonus od 13.500 evra

 

ferrari_f8 01.jpg

 

Već je bio reči o tome da je Ferrari imao rekodnu 2022. godinu, a u međuvremenu je ovaj italijanski proizvođač saopštio da će oko 5.000 zaposlenih dobiti veliki bonus.

 

Prema rečima glavnog izvršnog direktora Benedeta Vinje, radnici će dobiti čak 13.500 evra ili 12.5% više nego godinu dana ranije. Prošle godine, Ferrari je isporučio 13.221 vozilo, što predstavlja rast od 18.5% u odnosu na 2021. Neto profit je takođe dostigao novi maksimum od 939 miliona evra, dok je 2021. godine ta cifra iznosila 833 miliona evra. Ukupan prihod Ferrarija u 2022. je iznosio 5.095 milijardi evra, što je za 19% više u odnosu na 2021. godinu. Prodaja vozila i rezervnih delova je donela 4.341 milijardu evra, a to je povećanje od 22%. Ugovori o brendiranju i sponzorstvu su činili drugi najveći deo poslovanja sa 479 miliona evra. I 2023. će biti odlična godina s obzirom da će isporuke Purosanguea konačno početi u drugom kvartalu. Izvršni direktor kompanije sa zadovoljstvom ističe da je potražnja za ovim modelom ''izuzetno visoka; daleko iznad očekivanja''. U stvari, knjige narudžbina su privremeno zatvorene jer već postoji dvogodišnja lista čekanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...